Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta. Pokazuje techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu, zdobienia dań. Wprowadza terminy angielskie i francuskie używane w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Wprowadza podstawy protokołu dyplomatycznego. Zeszyt zawiera wiele wskazówek, ułatwiających wykonanie zadań, i liczne ilustracje, które pomagają w zrozumieniu omawianych treści i stanowią wzór do naśladowania przy nauce poszczególnych technik związanych z branżą hotelarską.
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Wprowadza w podstawy turystyki. Omawia szczegółowo zasady standaryzacji obiektów noclegowych. Przedstawia charakterystykę bazy noclegowej w Polsce i dokładnie opisuje największe sieci hotelowe. Prezentuje główne organizacje hotelarskie.
W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa. Sklasyfikowano i scharakteryzowano bazę noclegową, wyposażenie techniczne hotelu oraz rodzaje usług hotelarskich. Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie.
Treść uzupełniają pytania testowe oraz pytania i zadania do samodzielnego wykonania.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?