Czy wiesz, ile wartości odżywczych ma twój posiłek? Czy znasz skład produktów żywnościowych, które kupujesz? Dieta jest główną przyczyną śmierci, niepełnosprawności, chorób autoimmunologicznych czy braku odporności. Spożywamy coraz więcej wysokoprzetworzonych produktów powstających na bazie zbóż (pszenicy, kukurydzy, soi). Jeśli zła dieta i współczesny model żywienia są naszym największym zabójcą, to co zrobić, aby zdrowo się odżywiać? Ta książka pomoże ci odróżnić żywność wartościową od tej, która cię zabija. Dopiero po tej lekturze zrozumiesz, co tak naprawdę ci szkodzi i zatruwa twój organizm. Zdrowe odżywianie ma ogromny wpływ nie tylko na obwód twojej talii, ale także na społeczność, planetę i światową gospodarkę. Czy wiesz, co jesz?
Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się smakiem roślin, trzeba jeść je wtedy, kiedy jest na nie sezon. Świadomość tego, że nie powinno się marnować różnych dóbr, nie tylko żywności, jest mi bliska od dziecka, choć gdy byłam dziewczynką, nie wiedziałam, że określa się to terminem less waste. Ja sama rozsądnego gospodarowania produktami nauczyłam się od moich dziadków, którzy każdego dnia pokazywali mi, jak bez szczególnego wysiłku wyrzucać mniej. Odkąd sama prowadzę dom, robię zakupy świadomie kupuję wyłącznie jedzenie dobrej jakości i wykorzystuję je do ostatniego okruszka. Szanuję pracę ludzi, którzy produkują żywność. Przejmuję się stanem naszej planety i staram się jak najmniej ją zaśmiecać.Pamiętaj, że każdy krok ku bardziej świadomemu życiu ma ogromne znaczenie!.Daria Rogowska autorka bloga ekocentryczka.pl
Książka, którą powinna przeczytać każda świeżo upieczona mama!
Autorki w łatwy i przystępny sposób opisują mechanizm laktacji, to, skąd bierze się mleko w piersiach oraz jak postępować po urodzeniu dziecka, by z powodzeniem karmić je piersią przez długie miesiące. Po przeczytaniu tej książki będziesz świadomą kobietą, która znając wartość swojego pokarmu, jest odporna na wszelką pojawiającą się krytykę. Pytania: „Czy masz wystarczająco dużo mleka w piersiach?”, „Czy Ania/Jaś się najada?”, „Dlaczego dziecko nie przesypia całej nocy?” już nie podadzą w wątpliwość twoich matczynych umiejętności. Sercem książki są rozdziały poświęcone wpływie diety mamy na powstający pokarm. Temat, na którym rzekomo zna się każda babcia, ciocia, każdy wujek i każda sąsiadka. Koniec z tym! Teraz to ty będziesz wiedziała najlepiej, co z twojej diety naprawdę może zaszkodzić dziecku, a co jest zaleceniem wyssanym z palca. Autorki – jako matki i jako dietetyczki – wspierają, radzą i dzielą się swoim doświadczeniem z tego niesamowitego okresu. W książce znajdziesz też smaczne i – co najważniejsze – szybkie i proste w wykonaniu przepisy na posiłki dla mamy oraz całej rodziny.
Kompleksowy poradnik dla każdej świeżo upieczonej mamy! Warto po niego sięgnąć nawet już podczas ciąży. Autorki w prosty sposób opisują proces laktacji i podpowiadają jak radzić sobie z pojawiającymi się w tym czasie z typowymi trudnościami i niepokojami. Wyjaśniają także w jaki sposób świeżo upieczona mama powinna komponować swoje posiłki i obalają mity o „diecie kobiety karmiącej”. W książce nie zabrakło oczywiście przepisów.
Ta książka z pewnością powinna być kompendium wiedzy dostępnym w każdej szkole rodzenia oraz na oddziałach położniczych. To także pozycja obowiązkowa dla mam i babć, które chcą wspierać kobietę w nowym etapie życia.
Izabela Dembińska, położna, autorka bestsellerowych poradników „Rodzić można łatwiej” i „Pierwsze chwile z noworodkiem”
Właśnie zaczynasz swoją przygodę z karmieniem piersią? Już nie musisz słuchać porad cioć i koleżanek. „Karmię piersią, jem zdrowo” to pierwsza książka, która w fachowy sposób łamie wszystkie dietetyczne tabu na temat diety matki karmiącej. A do tego znajdziecie w niej kilkadziesiąt sprawdzonych przepisów. Jest więc nie tylko mądrze, lecz także smacznie!
Każdy troskliwy rodzic chce, by jego dziecko cieszyło się zdrowiem. Dowiedz się jak dbać o nie w zgodzie z naturą! Najstarszy system medyczny świata – licząca ponad 5 tysięcy lat ajurweda – nie tylko dysponuje wiedzą jak zachować zdrowie w każdym aspekcie naszego życia, ale też krok po kroku uczy jak zapobiegać, aby później nie leczyć. Korzystając z jej wskazówek, możemy dbać nie tylko o nasze zdrowie i szczęście, ale również zatroszczyć się o odporność i zdrowie naszych dzieci. Według ajurwedyjskich zasad żyją nie tylko Maciek i Karolina, ale również ich synek – Jaś. I podobnie jak rodzice, cieszy się zdrowiem w zgodzie z naturą. Karolina i Maciej Szaciłło Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.
Wiele osób marzy o szczupłej i zgrabnej sylwetce. Jednak czasem na drodze do jej zdobycia staje zespół metaboliczny – nazywany przez lekarzy epidemią XXI wieku. To zagrożenie nie tylko dla figury, ale również dla zdrowia i życia. Szacuje się, że w Polsce problem ten dotyczy nawet co piątej osoby. Zespół metaboliczny to poważne schorzenie, które podstępnie i systematycznie wyniszcza organizm. Istnieje jednak dobra wiadomość. Zespół metaboliczny i związane z nim schorzenia: otyłość brzuszną, nadciśnienie i insulinooporność, można pokonać. Pokonaj zespół metaboliczny autorstwa Justyny Mizery to książka, w której znajdziesz pełne spektrum informacji na temat tego podstępnego schorzenia, 90 autorskich przepisów na zdrowe i smaczne dania, ułożone w przykładowe zestawy żywieniowe dla różnych typów schorzeń. Justyna Mizera Jedna z najbardziej doświadczonych w Polsce dietetyczek. Od wielu lat specjalizuje się w żywieniu i suplementacji sportowców. Prowadzi szkolenia i wykłady z żywienia, m.in. przed Maratonem Warszawskim. Brała udział w programie telewizyjnym Tajemniczy składnik u boku Joanny Koroniewskiej (Polsat), współprowadziła program Teraz Kuchnia (TVN Meteo Active) a także była dietetykiem w programie Cofnij czas (TVN Style). Regularnie bywa w mediach jako ekspert (m.in. w DD TVN, Pytaniu na śniadanie). Współautorka książek Dietetyka sportowa oraz Żywienie młodego sportowca. Autorka książki Dieta okienkowa (Wydawnictwo Zwierciadło).
W książce "Jelito drażliwe" znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy, dzięki którym posiłki znów będą sprawiały ci radość. Zawarte w niej informacje i porady są wsparciem dla osób cierpiących na każdą postać zespołu jelita nadwrażliwego. Książka zawiera odpowiedzi na pytania: Jaka jest rola jelit w funkcjonowaniu naszego organizmu? Jakie są przyczyny zachorowań (m.in. celiakia, nietolerancje pokarmowe, zaburzenia jelitowego układu nerwowego)? Jak rozpoznać zespół jelita nadwrażliwego i jak z nim sobie radzić? Na czym polegają diety specjalne: FODMAP i diety eliminacyjne? Jak odróżnić zespół jelita nadwrażliwego od SIBO i jak z nim walczyć? "W książce Jelito drażliwe dzielę się wiedzą, jak radzić sobie z problemem zespołu jelita nadwrażliwego na podstawie doświadczenia zdobytego w pracy z pacjentami, których pojawia się w moim gabinecie coraz więcej. Jestem pewna, że lektura przekona Cię, Drogi Czytelniku, że dieta jest skutecznym wsparciem terapii zespołu jelita nadwrażliwego, a cierpliwość i konsekwencja w jej stosowaniu pozwala uwolnić się od tej uciążliwej przypadłości." Hanna Stolińska-Fiedorowicz Hanna Stolińska-Fiedorowicz Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Instytucie Żywności i Żywienia. Prowadzi szkolenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych. Autorka książek: Jelito drażliwe i Insulinooporność.
Nie wszyscy rodzice mają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń lub poparzeń u swoich pociech. W efekcie wiele nastolatków nie potrafi przygotować jajecznicy, a po zrobieniu najprostszej kanapki pozostawia w kuchni istne pobojowisko.Monika Mrozowska, propagatorka zdrowego odżywiania i matka czwórki dzieci, od lat udowadnia, że wspólne gotowanie z dziećmi jest nie tylko możliwe, ale też przyjemne i smaczne. Każdy z domowników może bowiem wnieść do rodzinnej kuchni coś nowego, a wspólnie przyrządzone dania spowodują, że wszyscy z przyjemnością usiądą razem przy stole.Kukurydziana zupa z popcornem, omlet z serem halloumi, tarta z brokułami oraz domowe lody kokosowe to tylko kilka spośród pysznych i zdrowych dań, które z pewnością polubią zarówno dorośli, jak i dzieci, i które na stałe zagoszczą w rodzinnym menu.Monika MrozowskaAktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych, m.in. Zupy moc, Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, ekonomiczna kuchnia, Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka (Wydawnictwo Zwierciadło).
Książka stanowi omówienie znaczenia prawidłowego żywienia podczas ciąży i laktacji, zasad żywienia w tym okresie z uwzględnieniem suplementacji, obejmie też zagadnienia dotyczące żywienia w ciąży powikłanej cukrzycą, niedokrwistością, ciążowym stanami nadciśnieniowymi, cholestazą, ze współistniejącą otyłością, chorobami przewodu pokarmowego, niewydolnością nerek, chorobami nowotworowymi, po zabiegach bariatrycznych, po przeszczepieniu narządów.
Dieta 80/10/10 dra Douglasa Grahama jest jedną z najlepszych merytorycznie prac, dotyczących surowej żywności i frutarianizmu, a także zdrowego trybu życia i ogólnie zdrowego odżywiania, jakie zostały dotychczas opublikowane na świecie. To podręcznik dla wszystkich, którzy dążą do idealnego zdrowia, optymalnej wagi, doskonałej formy atletycznej, radosnego i energicznego życia, dla tych, którzy są zmęczeni półśrodkami i dążą do najlepszego wyniku! Według Douglasa Grahama najbardziej użyteczną i naturalną żywnością dla ludzi są nieprzetworzone termicznie warzywa i owoce, a proporcje składników, które powinny dostać się do naszego organizmu, przedstawia się następująco: 80% kalorii pochodzić powinno z węglowodanów, 10% z tłuszczów i 10% z białek. Autor szczegółowo objaśnia swoją ideę w książce, wykorzystując dane naukowe i własną wiedzę na temat sposobu pracy naszego organizmu. Dr Graham uzasadnia korzyści, wynikające ze stosowania diety 80/10/10, obliczeniami naukowymi, a także wieloletnim doświadczeniem – zarówno własnym, jak i wielu ludzi, którzy skorzystali z jego zaleceń dietetycznych. Książka zawiera analizę błędnych przekonań społeczeństwa w kwestiach żywieniowych, a także wszystkie niezbędne informacje na temat programu 80/10/10. Jest to instrukcja zmiany sposobu odżywiania „krok po kroku” (włącznie z jadłospisem na cztery sezony), która będzie bardzo przydatna dla osób dopiero wkraczających na ścieżkę surowego jedzenia.
Wiesz, że jedzenie płatków owsianych nie jest zdrowym sposobem na rozpoczęcie dnia? Mleko nie buduje kości, a jajka w diecie nie zwiększają ryzyka wystąpienia zawału serca. Każdego dnia jesteśmy bombardowani sprzecznymi informacjami o zdrowym odżywianiu. W końcu, stojąc przed sklepową półką, sam nie wiesz, co powinieneś wybrać, by zdrowo jeść. Dr Hyman, odkryje przed Tobą odpowiedź na pytanie, co powinieneś jeść, żeby schudnąć, cieszyć się zdrowiem i wyeliminować stany zapalne czy choroby autoimmunologiczne. Jak na talerzu daje Ci gotowe rozwiązanie w postaci najzdrowszej diety na świecie diety pegańskiej, dzięki której dostarczysz swojemu organizmowi wszystkiego, co najlepsze! Dowiedz się co jeść, by być zdrowym!
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji.Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne. W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną.
Temat mikrobioty jelitowej i jej zaburzeń jest obecnie jednym z najbardziej "gorących" zagadnień medycznych. Prace naukowe opublikowane w ostatnich 10 latach, pozwoliły zrozumieć jak znaczny może być wpływ mikroorganizmów jelitowych na procesy fizjologiczne i patologiczne w organizmie człowieka.Wyniki badań pokazują, że zmiany mikrobiomu jelitowego mają wpływ na rozwój schorzeń układu pokarmowego, nerwowego, ruchu i wiele innych.Zaburzenia mikrobioty jelitowej wymagają terapii żywieniowej, która w sposób znaczący harmonijnie uzupełnia leczenie pacjenta.Książka przeznaczona dla lekarzy praktyków, dietetyków, studentów medycyny, dietetyki i farmacji jak również dla wszystkich fascynatów tematyki związanej z mikrobiotą jelitową.
Większość osób regularnie praktykujących aktywność fizyczną stosuje dietę i używa suplementów diety w celu poprawy swojej sprawności, znajdując na rynku szeroką ofertę produktów, spośród których nie zawsze łatwo dokonać wyboru. W niniejszej książce przedstawiono sposoby służące poprawie wydolności, bazując na mocnych danych naukowych i w sposób w pełni bezpieczny. W odniesieniu do wszystkich rodzajów aktywności fizycznej, począwszy od siłowni aż do kolarstwa poprzez crossfit, przedstawiono sugestie dotyczące najbardziej odpowiednich sposobów żywienia i suplementacji, bez jednoczesnego pomijania potrzeb szczególnych grup osób uprawiających sport, takich jak seniorzy, osoby chorujące na cukrzycę czy weganie. Przedstawiono zatem, w ponad 60 szczegółowych punktach, cechy i właściwości wszystkich suplementów diety mogących wspomagać nasz organizm w uzyskaniu poprawy sprawności fizycznej i wydolności sportowej. W celu ułatwienia wyboru każdemu suplementowi diety przyporządkowano punktację odnoszącą się do jego skuteczności w poprawie poszczególnych rodzajów sprawności wchodzących w skład wydolności sportowej (siła, wydolność, masa, wytrzymałość, odchudzanie, koncentracja).
Książka dedykowana rodzicom dzieci wczesno-szkolnych i nastolatków. Zawiera przepisy z prostymi informacjami opartymi na doświadczeniach norweskich rodziców, gdzie praktyka prawidłowego żywienia dzieci działa już od lat. Książka ma charakter praktyczny, nie ekspercki. Bierze pod uwagę ogólnie przyjęte normy żywieniowe dla tej grupy wiekowej, opisując zarazem nasze przypadki i upadki w żywieniu dzieci – nastawienie na realizm, autentyczność. Książka zawiera: przepisy przeplatane zabawnymi historyjkami w formie komiksu, informacjami dla rodziców i dzieci: dlaczego warto pić wodę, piramida żywienia, zastępnik dla grilla i parówek, jak przygotować 2-gie śniadanie do szkoły dla nastolatka; ciekawe przepisy na lunch boxy dla dzieci, śniadania, obiady, kolacje oraz pomysły na menu wycieczkowe i party. Ma miejsce na własne przepisy i komentarze. Dobre nawyki biorą się od najmłodszych lat! Polskie dzieci tyją najszybciej w Europie. Już co czwarte dziecko w wieku szkolnym ma problem z nadwagą i otyłością, które są podłożem wielu chorób i zaburzeń, takich jak: miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroby tarczycy, insulinooporność. Jak więc przekonać dziecko do jedzenia warzyw? W jaki sposób zachęcić je do picia wody? Co zrobić, żeby bezproblemowo ograniczyć chęć na słodycze? Jak przeciwdziałać nadwadze i otyłości u dzieci? Czy to jest w ogóle możliwe? Tak. I o tym jest ta książka! Świadome żywienie dzieci z poradami dr Ewy Dąbrowskiej to przyjazny poradnik rodzica oparty na skandynawskim modelu zapobiegania otyłości. To zarazem prosty i zgodny z prawami natury system żywienia umożliwiający powrót do zdrowych nawyków, takich jak picie wody, jedzenie dużej ilości warzyw i owoców, a nawet planowanie zakupów czy posiłków. Książka opiera się na doświadczeniach dwóch mam – Beaty Dąbrowskiej, która od lat współpracuje z dr Ewą Dąbrowską, oraz Marty Kołakowskiej, przedszkolanki, która prowadzi zajęcia kulinarne z dziećmi. W książce znajdziesz: ? Smaczne i zdrowe przepisy na śniadania, lunchboxy, obiady i kolacje ? Inspiracje na zastąpienie słodyczy zdrowymi słodkimi przekąskami ? Proste pomysły na menu wycieczkowe i przyjęcia urodzinowe ? Skuteczne sposoby na zachęcenie dziecka do zdrowego odżywiania ? Miejsce na własne przepisy, listę zakupów i komentarze Wartościowe pożywienie, oparte na dobrych produktach i roślinach, to najlepszy wyraz troski o twoje dziecko. Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla rodziców dzieci zdrowych, bez specjalnych wymagań dietetycznych, w wieku wczesnoszkolnym i nastoletnim. Bierze pod uwagę ogólnie przyjęte w Polsce normy żywieniowe dla danej grupy wiekowej.
Płynna dieta strukturalna doktora Bardadyna.Szybkie odchudzanie - wzmocnienie odporności - oczyszczenie i regeneracja.Doktor Marek Bardadyn, twórca znanej ze skuteczności diety strukturalnej, tym razem zachęca czytelników do przeprowadzenia płynnego detoksu. Wegański detoks zawiera niezwykle prostą w zastosowaniu kurację w całości opartą na produktach roślinnych, która pomaga szybko i skutecznie oczyścić ciało i umysł, wzmacnia odporność i uruchamia naturalne procesy samoleczenia organizmu. Mając do dyspozycji zestaw opartych na zasadach diety strukturalnej przepisów na cały tydzień, łatwo przeprowadzić ten detoks samodzielnie. Kaloryczność tej bogatej w składniki odżywcze, świetnie zbilansowanej kuracji wynosi zaledwie 900 kcal, czyli na pograniczu postu. Mimo to starannie dobrane produkty gwarantują, że jest ona bezpieczna, a płynna forma zapewnia wytchnienie nadmiernie obciążonemu układowi trawiennemu, skutecznie reguluje metabolizm i masę ciała, usuwa nadmiar toksyn z organizmu, a przy okazji pozwala odzyskać naturalną równowagę psychofizyczną.
Zioła lecznicze – poznaj 50 najpopularniejszych roślin Rośliny i zioła lecznicze rosną wszędzie wokół nas. Ten przewodnik podpowie Ci, w jaki sposób możesz zidentyfikować zioła lecznicze i wykorzystać je na co dzień w alternatywnych metodach leczenia i w kuchni, stosując się do zasad zdrowego odżywiania. W książce znajdziesz 50 najpopularniejszych roślin i ziół leczniczych, wraz ze skutecznymi recepturami i zastosowaniami, a także przydatne informacje, jak zrobić coś dobrego dla swojego zdrowia za pomocą terapii naturalnych i ziołolecznictwa. Zioła, które leczą – jak je rozpoznać Ten poradnik roślin leczniczych ułatwi Ci ich rozpoznawanie, a przede wszystkim ich zbieranie. Ta wiedza pomoże Ci samodzielnie tworzyć kompozycje leczniczych roślin i ziół oraz wykorzystać je do pokonywania chorób i dolegliwości, a w szczególności oczyszczania organizmu. Dowiesz się, jak ogromny potencjał dla naszego zdrowia mają dziko rosnące rośliny lecznicze, które samodzielnie możesz zebrać, a w przeciwieństwie do leków, nie musisz za nie płacić. Ta książka ma na celu zachęcić Cię do pogłębiania wiedzy na temat roślin i ziół, które leczą. Nauczysz się je wykorzystywać w celu ochrony swojego zdrowia, oczyszczenia organizmu oraz odzyskania odporności.
Co to jest apiterapia? Ta terapia naturalna pomaga w leczeniu chorób z wykorzystaniem produktów pszczelich, takich jak pyłek kwiatowy, pierzga, kit, mleczko, jad, wosk. Dzięki tej książce poznasz ich zastosowanie, a dzięki prostym recepturom i radom Autora będziesz mógł z nich bez trudu skorzystać. Te preparaty prozdrowotne są nie tylko silniejsze od leków, ale i pozbawione skutków ubocznych, co jest niezwykle ważne podczas powracania do zdrowia. Często pierwszą pomocą przy przeziębieniach jest mleko z miodem. Przysmak diety łagodzi podrażnienia gardła, oczyszcza drogi oddechowe i wzmacnia odporność. Postaw na medycynę naturalną, sprawdź właściwości lecznicze produktów pszczelich. Najskuteczniejsze terapie prosto z ula.
ODKRYJ BOGACTWO DIETY ELIMINACYJNEJ Alergie i nietolerancje pokarmowe często brzmią jak wyrok. Koniec ze spontaniczną pizzą na mieście, ze słodkimi guilty pleasures czy z ukochanymi smakami dzieciństwa. Na szczęście dieta eliminacyjna kryje też w sobie zaskakującą obfitość połączeń, przepisów i produktów. Wiem, bo sama ją odkryłam - a teraz chętnie dzielę się swoimi kulinarnymi doświadczeniami. Chrupiący i wyrośnięty chleb na zakwasie bez glutenu, rozpływający się w ustach sernik z nerkowców, kruche babeczki z budyniem i owocami, kluski śląskie z roślinnymi skwarkami czy idealne wegańskie kotlety - możliwościom nie ma końca! Jeśli szukasz praktycznych porad popartych doświadczeniem oraz prostych i pysznych przepisów na potrawy bez nabiału, jaj, mięsa i glutenu, to książka właśnie dla ciebie. Książka o życiu usłanym ,,bezami"".Ewa** Ewa Ługowska - trenerka zdrowej kuchni, autorka bloga Misa Mocy oraz książki Misa mocy. Przewodnik po kuchni zmieniającej świat. Po latach pracy na etacie odkryła swoją pasję i zajęła się kreatywnym gotowaniem oraz propagowaniem zdrowej kuchni. Udowadnia, że można odnieść sukces jako blogerka kulinarna mimo rezygnacji z większości tradycyjnych składników diety. ** W książce znajdziesz: ponad 80 przepisów na pyszne dania pełne mocy, bez nabiału, jaj, mięsa, glutenu i białego cukru, przydatne wskazówki, na co zwrócić uwagę podczas codziennych zakupów czy planując urlop, rady, jak postępować, jeśli twoje dziecko ma alergię, dowody na to, że dieta eliminacyjna może zaskakiwać obfitością!Powyższy opis pochodzi od wydawcy
BESTSELLER NEW YORK TIMESAPRZEŁOM W KOBIECEJ DIETETYCE HORMONALNEJNie możesz schudnąć, choć masz wrażenie, że próbowałaś jużwszystkiego? Stosowałaś każdy możliwy detoks, lecz twoja waga anidrgnie? Możesz to zmienić w bardzo prosty sposób a przy okazji raz nazawsze pożegnać się z restrykcyjnymi dietami.Dieta 7 hormonów jest banalnie prosta: eliminując wtrzydniowych cyklach poszczególne typy żywności oddziałujące na każdy z7 hormonów kluczowych dla metabolizmu kobiety, zrzucisz do7 kilogramów w 3 tygodnie.Kolejna dobra wiadomość: na diecie nie trzeba być całyczas.Wystarczy, że odzyskasz równowagę hormonalną, aby naturalnie zrzucićzbędne kilogramy. Po zakończeniu 3-tygodniowego resetu hormonalnego,wyposażona w wiedzę o potrzebach swojego organizmu, będziesz w staniesamodzielnie zadbać o swoje zdrowie i utrzymać smukłą sylwetkę.ULECZ SWÓJ METABOLIZM I CIESZ SIĘ ZDROWĄ WAGĄ!Dieta 7 hormonów może być właśnie tym, czego potrzebujemy, żeby położyćkres dietom dla kobiet.Mark Hyman, bestsellerowy autor według New YorkTimesaDieta 7 hormonów to przełomowy przewodnik po zdrowiu hormonalnymwciągający, przekonujący, zabawny. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam (). Taksiążka to prawdziwy skarb.Marci Shimoff, autorka bestsellerowychporadników
Nie ma znaczenia, gdzie mieszkasz, ile masz lat, ani jakie dolegliwości cię nękają – w zaledwie siedem dni możesz na zawsze odmienić stan swojego zdrowia. Sprawdź przełomowy program doktora Jungera i w siedem dni odzyskaj równowagę, witalność i spokój ducha. Wraz z powietrzem, wodą i jedzeniem do naszego organizmu przenikają nienaturalne i toksyczne substancje. Gromadzą się, zalegają i szkodzą naszemu zdrowiu. W efekcie zmagamy się z cukrzycą, migrenami, lękami, bezsennością, zespołem jelita drażliwego i innymi chorobami cywilizacyjnymi. Dobra wiadomość jest taka, że nasz organizm jest tak zaprojektowany, by pokonać owe trujące substancje osłabiające, a my możemy mu w tym pomóc, stosując program CLEAN 7. Kulminacja ponad trzydziestu lat edukacji, praktyki i badań Podobnie jak joga przynosi harmonię przez ruch fizyczny, tak opracowany przez doktora Jungera program CLEAN 7 prowadzi do równowagi organizmu dzięki wyregulowaniu chemicznych reakcji w naszym ciele. CLEAN 7 to udowodniony medycznie siedmiodniowy program, będący odpowiedzią na przeciążenie toksynami. Na kartach niniejszej książki odnajdziesz wskazówki, które poprowadzą cię dzień po dniu, godzina po godzinie przez cały program, jak również łatwe do zastosowania plany posiłków i smaczne, odżywcze przepisy. Każdy dzień jego realizacji to krok w kierunku wyeliminowania nie tylko problemów zdrowotnych, ale przede wszystkim ich przyczyn – możemy się od nich uwolnić w prosty, a zarazem skuteczny sposób. Siedmioetapowy detoks w drodze po zdrowie Realizację CLEAN 7 można bez problemu pogodzić z wymaganiami współczesnego, zabieganego życia. Co dostaniemy w zamian? Problemy zdrowotne nagle ustępują, zbędne kilogramy znikają, a my po raz pierwszy w życiu doświadczamy, co to znaczy naprawdę czuć się zdrowo. *** Życie każdego kolejnego pokolenia będzie coraz krótsze z powodu toksyn i patogenów, na które jesteśmy narażeni, i wynikających z ich działania chorób. Ten proces będzie postępować, jeśli ludzkość nie przejrzy na oczy. Powinniśmy wziąć do ręki taką książkę jak 7 dni na detoks, przeczytać ją, pobrać z niej nauki, zastosować w praktyce i trzymać się tych zasad przez kolejne pokolenia. z przedmowy Anthony’ego Williama, medium medycznego Mój dobry przyjaciel dr Alejandro Junger opracował rewolucyjny siedmiodniowy program odtruwania organizmu. Niezależnie od tego, czy już od wielu lat starasz się dokonywać zdrowych wyborów, czy też dopiero teraz zaczynasz, książka 7 dni na detoks stanie się katalizatorem zmian, na jakie czekasz. Ten skuteczny plan, który zarówno zaradzi drobnym problemom zdrowotnym, jak i poprawi ogólny stan twojego zdrowia, jest pierwszym krokiem na drodze do trwałych zmian. Gwyneth Paltrow, aktorka Alejandro Junger – wizjonerski uzdrawiacz – znów dopiął swego. W jego ujęciu zdrowotna rewolucja, której wszyscy pragniemy i którą można polubić, jest niezwykle prosta. Dzięki temu pozwala nam rozkwitnąć, nabrać energii i odnaleźć szczęście w tym stresującym i toksycznym świecie. Nie znajduję słów, którymi mógłbym wystarczająco dobitnie polecić tę skuteczną książkę i zawarte w niej programy zdrowotne. dr Robert A.F. Thurman, autor Inner Revolution Dr Alejandro Junger znów tego dokonał. 7 dni na detoks to sprawdzony i skuteczny program detoksykacji, łączący w sobie medycynę funkcjonalną, ajurwedyjską oraz okresowe głodówki, co daje nam mocne wejście na ścieżkę zdrowia, na które tak wielu z nas czekało. dr Jose Axe, autor książek Jedz brudniej i czuj się lepiej oraz Dieta keto *** Doktor Alejandro Junger – lekarz medycyny funkcjonalnej, kardiolog i internista. Ukończył podyplomowe szkolenie z zakresu chorób wewnętrznych w NYU Downtown Hospital. Wiedzę z zakresu medycyny wschodniej zdobył w Indiach.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?