100 przepisów dla diabetyków
-
Autor: Cichocka Aleksandra
- ISBN: 978-8366866-07-2
- EAN: 9788366866072
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Medyk
- Format: 17.0x24.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 182
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
29,01złCena detaliczna: 46,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,01 zł
x
Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej diety diabetyka z objaśnieniami oraz 100 przepisów, m.in. potrawy z ryb i mięsa, zupy, sałatki, desery. Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów.
Recenzentami „100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.