KATEGORIE [rozwiń]

Wyka Joanna

Okładka książki Co warto wiedzieć o diecie w cukrzycy ?

18,99 zł 16,44 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

W wyniku postępu, jaki dokonał się w medycynie oraz nauce o żywieniu ludzi zdrowych i chorych, naukowcy doszli do przekonania, że zasady żywienia w cukrzycy nie muszą być aż tak rygorystyczne, jak opisywano to dawniej. Żywienie osoby chorej na cukrzycę podlega takim samym zasadom, jak racjonalny sposób żywienia ludzi zdrowych i nie wymaga oddzielnego przygotowywania posiłków. Spełnia ono bowiem wszystkie zalecenia prawidłowego żywienia, a przez to stwarza możliwość długiego życia w zdrowiu dla wszystkich członków rodziny. Jest tylko jeden ważny element - zarówno w żywieniu ludzi zdrowych, jak i chorych na cukrzycę . potrzebna jest wiedza o sposobie odżywiania człowieka oraz ciągłe jej stosowanie. Mamy nadzieję, że niniejszy poradnik skłoni wszystkich zainteresowanych do pogłębienia wiedzy na temat tej choroby i pomoże każdej osobie znaleźć odpowiednią drogę w codziennym życiu z cukrzycą. Pragnę serdecznie podziękować za inspirację do napisania tej książki mojemu Tacie, który przez kilkanaście lat zmagania się z cukrzycą, przeszedł z większym lub mniejszym powodzeniem przez kolejne etapy jej leczenia.
Okładka książki Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?

22,05 zł 17,68 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Żywienie człowieka jest jedną z najmłodzszych nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin: chemii, biologii, biochemii i medycyny. Szczególną częścią tej nauki jest żywienie w chorobie (dietetyka). Jest to ważny element prawidłowej terapii, a w wielu schorzeniach – podstawa postępowania leczniczego. Właściwa dieta jest w wielu schorzeniach pierwszym etapem leczenia. W początkowej fazie choroby najczęściej zalecana jest dieta łatwo strawna, której zasady omawia niniejsza książka. Do prowadzenia racjonalnego żywienia osób, niezbędne jest przestrzeganie kilku prawideł określanych jako 5 razy U : – urozmaicenie – umiarkowanie – uregulowanie – umiejętność przyrządzania potraw podczas obróbki kulinarnej – uprawianie sportu, ćwiczeń lub spacer
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj