Poświęciłaś wiele, żeby zrobić karierę i osiągnąć sukces, ale czujesz, że nie możesz wyrwać się z wyścigu szczurów? A może jest wręcz przeciwnie: masz wszystko, czego potrzeba do szczęścia – dom, kochającego męża, wspaniałe dzieci – ale mimo to wiesz, że czegoś ci brakuje? Ta książka jest właśnie dla ciebie!
Bogactwo, uznanie, sława, które często utożsamiamy ze szczęściem, mogą stać się przyczyną życiowych tragedii, o czym przekonała się już niejedna gwiazda. Tymczasem prawdziwa tajemnica życia i sukcesu jest bliżej, niż myślisz. Tkwi w Tobie. Sztuką jest jej odkrycie. Wsłuchaj się głęboko w siebie, zaufaj wewnętrznemu głosowi. Podpowie Ci on, jak wykorzystać swoje umiejętności, atuty i uzdolnienia do tego, by nie tylko osiągnąć sukces, lecz także znaleźć wewnętrzny spokój, harmonię i zadowolenie. Oceń, co jest dla Ciebie dobre i najważniejsze. Stawiaj przed sobą drobne cele, by stopniowo osiągać te większe. Odkryj swoje przeznaczenie. Poznaj swój sekret...
Melissa Leone towarzyszy Ci w drodze do poznawania siebie samej i dzieli się z Tobą przemyśleniami, które pomogą Ci w poznaniu własnej tajemnicy szczęścia i sukcesu.
Mały westik ze swoim zabawnym wyrazem pyszczka i silnie zaznaczoną samoświadomością jest wyjątkowym psem. Pierwotnie używany do polowań na łasice i lisy, dziś jest przede wszystkim przyjacielskim psem do towarzystwa. W życiu rodzinnym jest idealnym kompanem zabaw zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych.
Książka zawiera informacje na temat opieki nad westie: z sercem i z rozsądkiem, prawidłowego żywienia, pielęgnacji i wychowania; właściwie zaplanowanych i prowadzonych zajęć i zabaw oraz słowniczek, wzorzec rasy.
Wieloletni hodowca tej rasy Walter Berghäuser, sędzia kynologiczny 10 różnych ras terierów, podpowiada wszystkim właścicielom psów, czego naprawdę potrzebują teriery.
Któż z nas nie myślał o tym, żeby malować piękne kwiaty! Róże, słoneczniki, kamelie, fiołki... W tej książce zebraliśmy je w jeden wielki wspaniały bukiet! Zaufajcie ekspertom. Krok po kroku nauczycie się malować kwiaty od pierwszego szkicu ołówkiem po ostatnie pociągnięcie pędzlem. Najpierw zaznaczamy ogólny zarys kwiatu, następnie dodajemy detale i nakładamy kolejne warstwy kolorów. To proste! Akwarela, pastel, gwasz, kredka - każda z tych technik została tu dokładnie opisana i zilustrowana. Nie czekajcie - do dzieła!
Kolorowe bombki, anioły z piór, wianki z wierzbowych gałązek, serca, gwiazdy te samodzielnie wykonane ozdoby choinkowe sprawią, że twoje drzewko nabierze niepowtarzalnego uroku.Autorka książki krok po kroku wyjaśnia, jak zrobić bomki ze wstążek, muliny, z cekinami lub makaronowe; co zrobić, by z wykałaczek lub papieru powstała gwiazda, która ozdobi wierzchołek choinki. Z drutu, łodyżek zbóż, ziarenek kawy, kawałka starej firanki, kolorowych tasiemek i różnobarwnych koralików można wyczarować wspaniałe dekoracje róże, ozdoby przypominające maleńkie prezenty, szarfy z laskami cynamonu i suszonymi owocami.W książce przedstawiono zarówno takie projekty ozdób, które wymagają odrobiny zdolności manualnych, jak i takie, których wykonanie z powodzeniem można powierzyć dzieciom.W pracy pomagają zdjęcia przedstawiające poszczególne etapy przygotowywania ozdoby.Spraw, by twoje świąteczne drzewko było wyjątkowe!
Zrozumienie czworonożnego towarzysza to klucz do psiej duszy. Jeśli potrafisz odczytać jego spojrzenie i najdrobniejsze gesty, jesteście sobie bardzo bliscy i porozumienie nie wymaga wielkich słów. Ale czy wszystko robimy dobrze? Co zrobić, gdy...?
W poradniku znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania, jakie mogą się pojawić podczas codziennych kontaktów z czworonożnym przyjacielem.
Pielęgnacja, żywienie, szkolenie i zabawa: praktyczne wskazówki pomogą zadbać o zdrowie i sprawność psa.
Do zrobienia makaronowego motylka potrzebne będą: cavatelli, dwie duże i dwie średnie muszelki prążkowane, dwa drobne kolanka, klej i złoty sprej. Prawda, że niewiele? Z tego włoskiego przysmaku powstaną postaci - lalka, baletnica, rusałka, dama z parasolką przypominająca kobietę na obrazie Moneta. Z makaronu możesz też zrobić małe zoo - żyrafę, zająca, lwa. Makaronowe gwiazdki w kształcie płatków śniegu, łańcuchy ze spiralek i kokardek będą wspaniałą ozdobą choinkową. A samodzielnie zrobiony prezent w postaci bogato wysadzanej muszelkami szkatułki, stylowego świecznika czy kwiatów z rurek z pewnością mile zaskoczy każdego.
Dwudziestolecie międzywojenne to ważny okres w historii Poznania, który z miasta zamkniętego w murach pruskiej twierdzy przekształca się w nowoczesną metropolię. Otwarcie w 1919 r. Uniwersytetu Poznańskiego powoduje napływ uczonych z innych regionów Polski. W krótkim czasie Poznań staje się ważnym ośrodkiem akademickim, a także artystycznym i kulturalnym. Coroczna edycja Targu Poznańskiego (od 1921 r.), a od 1925 r. Międzynarodowych Targów Poznańskich powoduje, że miasto zajmuje ważna pozycję na gospodarczej mapie Polski, umacnia ją organizacja w 1929 r. Powszechnej Wystawy Krajowej. Lata 20. przynoszą intensywny rozwój przestrzenny, Poznań się buduje i rozbudowuje, przybywa nowych domów, szkół, fabryk, obiektów użyteczności publicznej. I o tym jest ten album. O mieście, które się zmienia. I o tym, jak się zmienia
Przedwojenny Kazimierz był wyjątkową dzielnicą Krakowa. Na początku stanowił samodzielne miasto, w którym obok siebie mieszkali przedstawiciele dwóch religii i dwóch narodów: Polacy i Żydzi. Obok siebie stały kościoły i synagogi, na targach handlował i stary Żyd, i krakowska przekupka, w żydowskich sklepach kupowali Polacy, a w polskich Żydzi. I choć czasem dochodziło do mniejszych lub większych niesnasek, życie toczyło się zwyczajnym rytmem, wyznaczanym pracą, odpoczynkiem i odrębnymi nakazami religijnymi. Ten album zabiera nas w czasy przedwojennego Kazimierza. Zdjęcia pokazują jego zabytki, a także codzienne życie mieszkających tam Żydów i chrześcijan. Widzimy ich jak pracują, robią zakupy, spacerują, modlą się i świętują.
Wino zostało stworzone po to, aby dostarczać nam przyjemności, a Ty wiesz jedynie tyle, że jest czerwone, różowe lub białe; słodkie albo wytrawne. Ale jak i gdzie się je produkuje, jak powinno smakować, to już całkiem inna historia... Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdziesz w nim mnóstwo przydatnych, aktualnych i łatwych do zastosowania wskazówek, dzięki którym z przeciętnego konsumenta zamienisz się w pewnego siebie amatora win. Z książki dowiesz się, jak dobierać wino do różnych potraw i jak odróżniać wspaniałe, umiarkowanie drogie trunki od drogich, nie zawsze wartych swojej ceny. W tajniki wina wprowadzą Cię profesjonalni sommelierzy z wieloletnim doświadczeniem.
Dobre wychowanie otwiera każde drzwi
Czy kobieta zawsze ma pierwszeństwo? Jakie zasady obowiązują w komunikacji mailowej? I jak zjeść homara, żeby się nie skompromitować?
Skorzystaj z doświadczenia autorytetu w dziedzinie dobrych manier i naucz się radzić sobie w każdej, nawet najtrudniejszej, sytuacji. Elisabeth Bonneau nie tylko otwiera przed tobą drogę do świata savoir-vivre?u, ale także wyjaśnia, skąd się wzięły źródła zasad etykiety. Dzięki podanym przez nią informacjom będziesz mógł odróżnić zachowanie poprawne od właściwego w danej sytuacji i pożegnać się z regułami, które już dawno stały się przestarzałe. Ksiązka ponad to zawiera ponad 50 ilustracji i prostych objaśnień ?krok po kroku? ? dzięki nim od razu zrozumiesz, jak należy się zachować; pierwszą pomoc na wypadek gafy ? informacje, jak jej uniknąć i jak wydobyć się z tarapatów, gdy już w nie wpadłeś; szczegółowe odpowiedzi na najczęstsze pytania dotyczące etykiety, które dręczą cię być może już od dłuższego czasu oraz wielki quiz ze znajomości dobrych manier ? sprawdź swoją wiedzę na temat zasad dobrego zachowania!
Kawałek ciasta do herbaty lub kawy zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta, placka lub tortu.
W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu.
Walczymy, uciekamy czy może zamieramy sparaliżowani strachem? Jak się zachowujemy w najbardziej ekstremalnych warunkach? Ta książka łączy pochodzące z pierwszej ręki relacje z różnych bitew z wynikami badań naukowych w dziedzinie psychologii walki zbrojnej, które oferują niesamowity wgląd w to, co wojna jest w stanie zrobić z umysłem człowieka. Nie mówi o generałach i strategiach, lecz skupia się na najniższym poziomie taktycznym - koncentruje się na zwykłych żołnierzach, którzy stają twarzą w twarz do walki z żołnierzami nieprzyjaciela. Pokazuje, co i dlaczego dzieje się w głowie człowieka, który ma zabijać i który sam może zostać zabity i ma tego pełną świadomość. Podpowiada, jak wykorzystać ludzkie reakcje, aby odnieść zwycięstwo, a zarazem uchronić ludzkie życie
Storczyki to jedne z najpiękniejszych kwiatów występujących na Ziemi. Nic zatem dziwnego, że chcemy się nimi otaczać i coraz częściej egzotyczne orchidee zdobią nasze mieszkania i ogrody. Wybierając najpiękniejsze okazy w kwiaciarni czy hipermarkecie, musimy jednak pamiętać, że każdy gatunek czy odmiana ma swoje odrębne wymagania. Poznanie ich oraz zdobycie podstawowych informacji na temat warunków uprawy, pielęgnacji i zwalczania chorób pozwoli na łatwą, przyjemną i efektywną hodowlę.
Początkujący hodowca storczyków znajdzie w tym poradniku nie tylko klucz umożliwiający rozpoznanie poszczególnych gatunków tych niezwykłych roślin, ale również dokładne wskazówki, jak należy o nie dbać, aby rosły zdrowo i cieszyły zmysły swoją niezwykłą urodą i kuszącym zapachem.
W tej książce znajdziesz m.in. odpowiedzi na pytania, o czym należy pamiętać podczas zakupu storczyków: jak pielęgnować poszczególne gatunki orchidei, jak rozpoznawać choroby tych egzotycznych roślin i jak im zapobiegać, jak za pomocą prostego klucza rozpoznawać gatunki storczyków oraz jakie metody hodowli są najlepsze dla naszych roślin.
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie.
Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim!
Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji.
Sposób malowania ikon nie zmienił się od starożytności. Te religijne i symboliczne obrazy nadal powstają w wyniku zastosowania tradycyjnych technik malarskich i starych wypróbowanych metod pozłacania. Dzięki tej książce poznasz nie tylko historię ikon, ale przede wszystkim poszczególne etapy ich tworzenia. Dowiesz się, jakie wybrać materiały i barwniki, jak przygotować podobrazie, wykonać szkic, położyć sankir i złoto. Nauczysz się gruntować obraz, nakładać farby i werniks. Każdy etap pracy został szczegółowo opisany i zilustrowany kolorowymi zdjęciami
Terapia kryształami ma długą tradycję w medycynie naturalnej. Dzięki swym specyficznym właściwościom kryształy pomagają łagodzić problemy emocjonalne, takie jak niepokój, huśtawka nastrojów czy nieśmiałość, oraz dolegliwości fizyczne, jak choćby migreny i alergie. Ponadto kryształy działają jak naturalne agregaty energetyczne i wspomagają procesy oczyszczania organizmu. Książka jest wyjątkowym kompendium wiedzy na temat leczniczej mocy kryształów. To zbiór opisów 250 kryształów ułożonych kolorystycznie, co ułatwia błyskawiczne odnalezienie właściwego kamienia i zapoznanie się z jego właściwościami leczniczymi. Sięgnij po tę książkę i poczuj uzdrawiającą moc kryształów.
Na ból zębów historyk Pliniusz Starszy zalecał nacieranie ust lewym zębem hipopotama i jadanie popiołu ze spalonego wilczego łba. Jan z Gaddesden, doktor nauk medycznych z Oksfordu, zawieszał łebki kukułek na szyjach epileptyków. Osiemnastowieczni studenci medycyny z Nowego Jorku zwykli rzucać z okien odciętymi kończynami pacjentów, a na publiczne sekcje zwłok sprzedawano bilety...
Od starożytnej Grecji niemal do drugiej wojny światowej medycyna wyrządzała ludziom więcej złego niż dobrego, bardziej szkodząc, niż pomagając. Historyk David Wootton stwierdził: ,,Od 2400 lat chorzy uważają, że lekarze postępują właściwie; przez 2300 lat było to błędne mniemanie."" Dopiero w XX wieku medycyna poniekąd odzyskała rozsądek - zbyt późno dla wielu cierpiących. Hipokrates zapewne byłby tym przerażony.Ta skrząca się czarnym humorem książka w pasjonujący sposób opisuje najdziwniejsze i najbardziej przerażające koncepcje medyczne od starożytności do XX wieku.
Wspomina również o tych lekarzach, uczonych i myślicielach, którzy nieświadomie przyczynili się do zacofania w zakresie teorii i praktyki medycznej, zwalczając schorzenia wraz z... pacjentami, z niemal komicznym zapałem i łatwymi do przewidzenia rezultatami. Przeraża fakt, że wszyscy ,,specjaliści"", o których mowa, w swoich czasach należeli do czołowych autorytetów w dziedzinie medycyny.
Kardigany, swetry, bluzki, wdzianka i kamizelki – idealnie dopasowane i podkreślające sylwetkę – oto zbiór projektów doskonałych dla kobiet ubierających się modnie i z fantazją. W książce znajdziesz instrukcje wykonania poszczególnych modeli, schematy ułatwiające pracę i kolorowe zdjęcia przedstawiające gotowe ubrania. Wszystkie elementy garderoby zostały zaprojektowane tak, by eksponowały figurę, podkreślając to, co w niej najlepsze, i ukrywając mankamenty. Ta książka może stać się prawdziwą inspiracją dla każdej kobiety.
Popularność labradorów rośnie z dnia na dzień i nie ma w tym nic dziwnego, są to bowiem psy niezwykle przyjacielskie, posłuszne i łatwe do wyszkolenia. Wyśmienicie sprawdzają się w roli psów przewodników, ratowniczych i policyjnych. Ich zrównoważony charakter i łagodne, wesołe usposobienie sprawiają, że często wykorzystuje się je także w dogoterapii. Labradory są pozbawione jakichkolwiek śladów agresji, a przy tym uwielbiają zabawy z dziećmi, dlatego też doskonale nadają się na psa rodzinnego.
W książce znajdziesz informacje na temat historii i wzorca rasy, charakteru i temperamentu tych psów. Porady dotyczące żywienia, pielęgnacji i szkolenia. Dowiesz się także, co zrobić, by założyć hodowlę i jak z powodzeniem wystawiać psa na konkursach.
Kolaż kulinarny, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza. W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak łączy jednak w całość przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie nie musi oznaczać godzin spędzonych przy kuchni, nie wymaga też dokładnego przestrzegania cudzych przepisów.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?