Wok to najbardziej uniwersalna patelnia. Może być użyta do duszenia, głębokiego smażenia, gotowania, gotowania na parze oraz do robienia orientalnych zup. Ta szybka metoda przyrządzania potraw gwarantuje zachowanie koloru, odpowiedniej twardości i smaku składników oraz ich wartości odżywczej.
Szybkie i proste przepisy na potrawy z patelni.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane
To zagadka. Jak to możliwe, że coś tak prostego może się wydawać tak niewiarygodnie skomplikowane? Jeżeli masz do czynienia z sushi od niedawna, nic dziwnego, że czujesz się trochę onieśmielony. Czytając tę książkę, nie tylko dowiesz się, jak przyrządzać sushi, ale będziesz mieć wgląd w całą kulturę sushi.
Szybkie i proste przepisy na sushi.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Nic nie jest w stanie dorównać smakiem domowym ciastom i ciasteczkom. Dla wielu osób domowe wypieki to tylko cudowne wspomnienie lat dziecięcych. Jednak nie musi tak być. Poniższa książka udowadnia, że pieczenie to nie tylko prosty i tani sposób na wypełnienie pojemników lunchowym, ale również wiele przyjemności. Szybkie i proste przepisy na potrawy na muffiny. Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania. Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy. Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego. Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Kuchnia azjatycka zyskała popularność dzięki pysznym potrawom oraz szybkiej i prostej metodzie ich przyrządzania - podsmażaniu. Podsmażanie pozwoli ci w ciągu kilku minut przygotować bardzo różnorodne i smaczne dania, co stanowi główną przyczynę jego powodzenia.
Szybkie i proste przepisy na potrawy z woka.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Kuchnia tajska jest niesamowicie różnorodna, pełna interesujących konsystencji i smaków. Łączy w sobie to co najlepsze w innych kuchniach orientalnych: egzotyczne smaki Malezji, ostrość syczuańskiej kuchni chińskiej, kokosowe sosy z południowych Indii i aromatyczne przyprawy Arabii.
Szybkie i proste przepisy na potrawy kuchni tajskiej.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Zupa, wspaniała zupa - w zimowe dni nie ma nic smaczniejszego i krzepiącego niż gorąca, aromatyczna miska zupy, a na letnie upały orzeźwiający chłodnik. W tej książce znajdziesz przepisy na codzienne obiady, a także na bardzo wyszukane okazje.
Szybkie i proste przepisy na zupy.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Kuchnia marokańska czerpie z naturalnej obfitości kraju, w którym jedzenie ma zarazem aspekt praktyczny, jak i socjalno-rytualny. W tej krainie dobrej i obfitej kuchni podkreśla się wartości potraw przyrządzonych samodzielnie.
Szybkie i proste przepisy na potrawy kuchni marokańskiej.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Zasmakuj w magicznym świecie małży, owocu morza, który jest spokrewniony z ostrygami i przegrzebkami, a jednocześnie zachowuje swój wyjątkowy charakter.
Szybkie i proste przepisy na potrawy z małży.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
W niniejszej książce przedstawiamy doskonały wybór przepisów na różne omlety, naleśniki i racuchy, które można podać podczas najbardziej wystawnego przyjęcia. Szybkie i proste przepisy na omlety, naleśniki, racuchy. Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania. Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy. Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego. Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Kurczak od zawsze był wartościowym źródłem pożywienia. Najstarsze zapiski historyczne mówią, że pojawiał się na stołach w starożytnym Egipcie, Grecji, Rzymie oraz w Azji.
W niniejszej książce przedstawiamy doskonały wybór przepisów na potrawy z drobiu, które można podać podczas najbardziej wystawnego przyjęcia.
Szybkie i proste przepisy na potrawy z drobiu.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Jedzenie i wino to nieodłączna część hiszpańskiego stylu życia. Miłość Hiszpanów do dobrej kuchni sprawiła, że iberyjska gastronomia jest dziś rozpoznawana i ceniona na całym świecie. ""Tapas"" to magiczne słowo. Oznacza maleńkie przekąski i przystawki, które jada się w barach i w domu, na lunch i przed kolacją, najlepiej przy kieliszku wina. Szybkie i proste przepisy tapas. Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania. Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy. Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego. Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
W niniejszej książce przedstawiamy doskonały wybór przepisów na sosy i marynaty, które można podać podczas najbardziej wystawnego przyjęcia.
Szybkie i proste przepisy na sosy i marynaty.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Dobry dżem powinien być błyszczący, klarowny i smakować jak owoc z którego został przygotowany. Przygotowanie marmolady jest zdecydowanie łatwiejsze niż przygotowanie dżemu, gdyż owoce cytrusowe zawierają dużo kwasów i pektyn niezbędnych do ścięcia się przetworu.
Szybkie i proste przepisy na przetwory.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Pyszne ciasta wszelkiego rodzaju - z owocami, kremami, torty i placki, babeczki i nie tylko.
Szybkie i proste przepisy na ciasta.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
Poznaj przełomowe momenty, dzięki którym Ziemia stała się planetą jedyną w swoim rodzaju.
Ziemia cały czas się rozwija. W ogromnym Wszechświecie jest błękitną iskrą życia, która narodziła się cztery i pół miliarda lat temu dzięki serii "wybuchowych" zdarzeń. Nie od razu miała obecny kształt - kolejne miliardy lat zajęło powstanie oceanów, atmosfery i rzadkiej kombinacji warunków, dzięki którym na planecie mogło powstać życie. Ziemia wciąż się zmienia, po części przez działania ludzi, a częściowo przez siły będące poza naszą kontrolą.
Przystępna historia Ziemi, opracowana przez akademickich ekspertów. Zawiera liczne ilustracje i szczegółowe opisy, które przedstawiają naukowe odkrycia dotyczące rozwoju naszej planety. W środku książki plakat przedstawiający historię naszej planety.
"Koty to mają wspólnego z inteligentnymi ludźmi, że natychmiast wiedzą, kto je lubi, a kto nie - ale w przeciwieństwie do ludzi, niewiele je to obchodzi".
Obowiązkowa lektura dla miłośników kotów. Te mityczne stworzenia - którym oddawano niegdyś boską cześć - przez wieki były bohaterami poematów, opowiadań i obrazów, a my prezentujemy tutaj najlepsze przykłady ich obecności w sztuce.
Cytujemy tu sławnych właścicieli kotów i przytaczamy prawdziwe historie o kocim heroizmie, ukazujące niesamowite relacje pomiędzy ludźmi a ich fascynującymi kocimi towarzyszami.
Obowiązkowa lektura dla miłośników psów. W tej uroczej książeczce znajdziecie masę pięknych zdjęć i wspaniałych cytatów o pasach.
Prezentujemy tu wypowiedzi sławnych właścicieli psów i prawdziwe historie o psim heroizmie, ukazujące niesamowite relacje pomiędzy ludźmi a ich wiernymi psimi towarzyszami.
Bez względu na to, czy wasz pies to radosny szczeniaczek, wierny i kochany kundelek czy szlachetny przedstawiciel rzadkiej rasy, ta książka przypomni wam, dlaczego kochacie tak bardzo swego cudownego, czworonożnego przyjaciela
Martyn Cox, ojciec dwójki dzieci, prezentuje w tej książce wszystko to, czego może spodziewać się ojciec przed przyjściem dziecka na świat, a także w trakcie narodzin i po nich. Narodziny pierwszego dziecka są dla ojca ekscytującą, lecz czasem także nieco przerażającą perspektywą. Jak poradzić sobie z przybyciem do domu maleńkiej istoty, która całkowicie odmieni nasze życie? Cóż, musimy przypomnieć sobie harcerskie zawołanie, "Czuwaj"!
W tej książce autor udziela świeżo upieczonym ojcom mnóstwa praktycznych, okraszonych humorem porad dotyczących przygotowań przed pojawieniem się niemowlęcia, wliczając w to bezcenne wskazówki, jak wspierać partnerkę, i jak być użyteczny w czasie porodu, a także wskazując, czego należy się spodziewać, gdy dziecko znajdzie się już w domu.
Książka zawiera też bezcenne informacje natury czysto praktycznej, doradza na przykład, jak wybrać jeden spośród wielu dostępnych systemów transportu i pielęgnacji, oraz daje wskazówki dotyczące bezpieczeństwa.
Przyrządzenie dobrej nalewki jest bez wątpienia sztuką. Mamy nadzieję, że wybrane przez nas arcydzieła malarstwa ilustrujące przepisy w Złotej księdze nalewek, zainspirują wszystkich artystów - twórców nalewek.
Twórcą pierwszej nalewki był prawdopodobnie starożytny lekarz z greckiej wyspy Kos, Hipokrates, który aromatyczne wino zaprawił cynamonem, a następnie dosłodził miodem - napój ten nazywany "hipokrasem" miał rozgrzewać, dezynfekować i leczyć najróżniejsze choroby. W okresie renesansu popularność zyskał sporządzany w aptekach "Hipokrates dla ludzi starych, zadumałych a flegmistych". W I wieku n.e. grecki lekarz z Cylicji , pozostający w służbie cesarzy rzymskich, Pedanios Dioskorides, autor sławnego traktatu "O środkach leczniczych ksiąg pięcioro" tak pisał w jednej z owych ksiąg: Wszystkie nie zmieszane i proste wina łatwo się wchłaniają, mają właściwości rozgrzewające, pobudzają apetyt, są dobre dla żołądka, mają właściwości odżywcze, działają nasennie, sprawiają, że ciało ma ładne zabarwienie. Pite w umiarkowanych ilościach, pomagają na wszelkiego rodzaju zatrucia, a także na ukąszenia jadowitych węży. Są dobre na długotrwałe wzdęcia, na czkawkę i na biegunkę...
Według archiwów Królewskiej Izby Skarbowej pierwszy zapis na temat legalnej produkcji szkockiej whisky pochodzi z końca XV wieku. W 1494 roku zakonnik John Cor z Dunfermline decyzją króla otrzymał zgodę na zakup pół tony jęczmiennego słodu (Wight bolls of Malt) w celu wyprodukowania aquavitae. Łacińskie określenie aquavitae, czyli "woda życia", przeniesione do języka szkocko-gaelickiego będzie brzmiało uisge beatha lub usquebaugh. Anglik wymówi je jako uishgi, a stąd już maleńki krok do dzisiejszego brzmienia - whisky. Słowo aquavitae zadomowiło się w wielu językach zachowując swe wdzięczne brzmienie, np. francuska eau-de-vie czy nasza rodzima okowita.
Autor książki jest niekwestionowanym autorytetem w dziedzinie whisky. Od wielu lat działa aktywnie w środowisku międzynarodowych dystrybutorów tego szlachetnego trunku. Vademecum Whisky zawiera kompetentny opis ponad 300 producentów whisky: ze Szkocji, Irlandii, Stanów Zjednoczonych, Kanady, a nawet Japonii. Czytelnik znajdzie w tej prawie 400-stronicowej książce historię najbardziej znanych destylarni, liczne anegdoty i szczegółowy opis poszczególnych przedstawicieli zarówno blendów, jak i single malt.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?