Wyjątkowa książką kulinarna, pełna zachwycających fotografii i wspaniałych przepisów. Zainspiruje cię do gotowania potraw z użyciem warzyw, ziół oraz owoców, które możesz uprawiać sam w przydomowym ogródku lub choćby na parapecie czy po prostu nabyć na pobliskim targu. Nie musisz być zapalonym entuzjastą ogrodnictwa – to książka dla każdego miłośnika dobrej kuchni i zdrowego stylu życia! W książce znajdziesz oprócz przepisów praktyczne porady, jak uprawiać ogród, co i gdzie należy sadzić, a nawet dowiesz się wszystkiego na temat przydomowej hodowli kur.
Rośliny w naszym domu mogą być ozdobą przyciągającą wzrok, ale musimy wybierać gatunki odpowiednie dla nas, a przed zakupem koniecznie zapoznać się z informacjami na temat ich wymagań i uprawy. Na rynku jest ogromny wybór roślin ozdobnych i, w zależności od charakteru naszego mieszkania, możemy stworzyć z nich efektowną kompozycję.
Utrzymanie zdrowych i pięknych roślin domowych uda się tylko wtedy, gdy będziemy ich regularnie doglądać i odpowiednio je pielęgnować. O naszym postępowaniu wobec roślin „powie” nawet najbardziej niepozorny kwiat, wystarczy tylko na niego spojrzeć. Zmarnować można nawet najbardziej wytrzymałą roślinę!
Co zatem należy zrobić, aby jak najdłużej cieszyć się naszymi roślinami? Jak je pielęgnować,
aby rosły, rozwijały się i kwitły? Nasza książka będzie Waszym niezawodnym przewodnikiem. Większość roślin została pogrupowana według nazw rodzajowych i ułożono je alfabetycznie. Pierwsza podawana jest nazwa polska, druga – łacińska. Jeśli brakuje polskiego odpowiednika, podawana jest nazwa łacińska gatunku lub rodzaju.
Oto cudowna szkoła, w której nic nie jest obowiązkowe! Znajdziecie tu mnóstwo prezentacji, jak można różne rzeczy narysować, ale możecie wprowadzać do rysunków zmiany i własne pomysły.
Seria błyskawicznych poradników, zawierających jasno sformułowane kompetentne i konkretne odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Wszystko w jednym miejscu: szybki dostęp do najważniejszych informacji - bez potrzeby długich poszukiwań, kartkowania i czytania.Sytuacje kryzysowe: rozpoznanie problemów i szkodników w odpowiednim czasie, szybkie podjęcie prawidłowych środków i zaradzenie problemom.Tak zrobisz najlepiej: zdjęcia ilustrujące działania krok po kroku wraz z objaśnieniami i poradami gwarantującymi sukces.
Seria błyskawicznych poradników, zawierających jasno sformułowane kompetentne i konkretne odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Wszystko w jednym miejscu: szybki dostęp do najważniejszych informacji - bez potrzeby długich poszukiwań, kartkowania i czytania.Sytuacje kryzysowe: rozpoznanie problemów i szkodników w odpowiednim czasie, szybkie podjęcie prawidłowych środków i zaradzenie problemom.Tak zrobisz najlepiej: zdjęcia ilustrujące działania krok po kroku wraz z objaśnieniami i poradami gwarantującymi sukces.
Pomysłowo podane potrawy smakują lepiej i wzbudzają zachwyt gości. Przygotowane dekoracje to często odrębne, gotowe dania. Aby je wyczarować, wystarczy zwykły kuchenny nóż i odrobina fantazji. W książce przedstawiono 60 projektów, pokazując krok po kroku, jak z warzyw i owoców zrobić smaczne i ładne potrawy. Zebrano tu także wiele pożytecznych, praktycznych i inspirujących rad, które pozwolą zmienić kuchenne prace w kreatywną przygodę.
Lucyna Ćwierczakiewiczowa – najprawdziwszy geniusz kulinarny i mistrzyni gastronomii. Autorka najsłynniejszej polskiej książki kucharskiej, czyli wydanych w 1860 r. ''365 obiadów za 5 złotych” sportretowana przez Wandę Jackowską jawi się w niniejszej książce jako nietuzinkowa, niezwykle barwna postać epoki.
W środku mnóstwo praktycznych porad oraz niepublikowane wcześniej w żadnej książce przepisy pochodzące z wydawanych przez Ćwierczakiewiczową kalendarzy dla kobiet – ukazujących się pod nazwą ''Kolęda dla gospodyń przez Autorkę 365 obiadów”.
Prawdziwy rarytas dla każdej perfekcyjnej pani domu!
Odkryj ponad 50 przepisów na makarony, gotowe i domowe, lasagne, cannelloni, gnocchi, zapiekanki i ravioli… Znajdziesz tu wspaniałe przepisy zawierające proste instrukcje, jak krok po kroku zrobić samemu domowy makaron.
Przygotuj obfite posiłki wykonane z troską o dobór naturalnych składników, idealne na spotkania z przyjaciółmi czy inne miłe chwile, na przykład: spaghetti ze smażoną wołowiną, rigatoni nadziewane serem owczym i oliwkami, lasagnię szafranową z owocami morza, penne z karczochami i boczkiem, fusili z parmezanem i truflami, tortelli z szynką i kremem orzechowym… a nawet ravioli z czekoladą!
Apteczka domowa to książka wydana w serii poradników w stylu retro z klasycznym, wysmakowanym layoutem i oryginalnymi rycinami. W poradnikach zebrano przekazywane z pokolenia na pokolenie rady dotyczące prowadzenia domu, uprawy i wykorzystania ziół, pielęgnacji zdrowia i urody. Książki z tej serii to niezwykły zbiór prawd życiowych i nauk głoszonych przez nasze babcie, prababcie, a jednocześnie naukowa odpowiedź na pytanie, które z nich warto stosować. Współczesna apteczka domowa to biała skrzynka z krzyżem, trzymana najczęściej w łazience lub w kuchni. A w niej środki pierwszej pomocy, kupione w aptece, sterylnie zapakowane: pastylki, syropy, woda utleniona, plastry. A gdybyśmy zajrzeli do apteczki prababci, to na półkach dużej szafy ujrzelibyśmy suszone zioła, nalewki, odwary, maści, soki, octy, wody lecznicze. Wszystko samodzielnie przygotowane, naturalne i skuteczne w niesieniu pierwszej pomocy.
Niezbędny poradnik mody i stylu dla każdego mężczyzny! Klasyczna elegancja czy casual look, czyli jak dobrze wyglądać w zależności od okazji i okoliczności. Jak dobrać najlepszy krój marynarki, na co zwrócić uwagę podczas zakupu butów, jak rozpoznać szlachetne tkaniny, co założyć na weekendowy wypad za miasto, a nawet jak zawiązać krawat – tego wszystkiego współczesny dżentelmen dowie się z naszego poradnika.
Dzięki zastosowaniu unikalnego połączenia zachodnich technik medycznych z tradycyjną medycyną chińską, doktor Zhai osiągnęła w swej londyńskiej klinice skuteczność rzędu 78%.
Te imponujące wyniki osiąga przez połączenie akupunktury, ziołolecznictwa i porad dotyczących stylu życia. Teraz, dzięki praktycznemu programowi, który może zastosować każdy, z jej porad mają szansę skorzystać wszystkie pary starające się o dziecko.
Doktor Zhai traktuje ciało jako zintegrowany system, a jej przystępne metody skupiają się na uzyskaniu równowagi pomiędzy różnymi energiami, narządami i funkcjami, aby przygotować organizm zarówno kobiety, jak i mężczyzny do osiągnięcia optymalnej płodności i maksymalnej szansy poczęcia upragnionego dziecka.
W każdym domu z pokolenia na pokolenie przekazywane są sposoby radzenia sobie z różnego rodzaju schorzeniami, które czerpią z doświadczeń medycyny ludowej. Wielu z nas przynajmniej raz w roku dopada jakaś choroba lub dolegliwości: przeziębienie, problemy z układem trawiennym, bóle głowy, bóle reumatyczne, oparzenia słoneczne, kaszel. Nie zawsze trzeba sięgać po leki apteczne – jest wiele naturalnych, sprawdzonych środków i sposobów leczniczych, które można z łatwością zastosować w domu i które szybko i skutecznie złagodzą przykre dolegliwości. W książce omówiono kilkadziesiąt najczęstszych problemów zdrowotnych. Wyjaśniono ich możliwe przyczyny, a także opisano objawy i podano sprawdzone domowe sposoby na walkę z towarzyszącymi im dolegliwościami. Przedstawiono również najpopularniejsze zioła – ich właściwości, zastosowanie, sposoby zbierania, przechowywania i wykorzystywania. Dużo miejsca poświęcono odpowiedniej diecie, a w rozdziale o witaminach i minerałach w przystępny sposób przedstawiono ich działanie, objawy niedoboru i łatwo dostępne źródła. Prócz porad typowo terapeutycznych czytelnik znajdzie tu także wiele wskazówek i porad w zakresie profilaktyki zdrowotnej oraz drobnych domowych zabiegów.
Oto niezrównany przewodnik po świeżej, aromatycznej i pełnej barw kuchni krajów azjatyckich. Tak jak niegdyś znane nam już dobrze dania kuchni chińskiej i indyjskiej, tak dziś do naszych jadłospisów wkraczają potrawy malajskie, wietnamskie, tajskie i japońskie. Prezentując tradycyjne i nowe przepisy, dając praktyczne rady na temat kupowania i stosowania azjatyckich składników, ta książka kucharska stanowi nieocenioną pomoc w domowym przyrządzaniu orientalnych potraw. Ilustrowany słowniczek kulinarny ze wskazówkami, które pomogą rozpoznać, przechowywać oraz docenić nietypowe składniki azjatyckie, a także wybrać najlepsze zamienniki. Ściągawka prezentująca sprzęt używany w kuchni azjatyckiej oraz techniki kulinarne niezbędne do uzyskania najlepszych rezultatów, w tym także profesjonalne rady dotyczące przygotowywania składników i ucierania przypraw. Kolorowe, dwustronne dodatki specjalne o pikantnych reliszach i orzeźwiających raitach, aromatycznych, tajskich pastach curry, herbatach, napojach owocowych. Notki na marginesach podsuwające pomysły na oryginalną prezentację dań i przybliżające tajniki tradycyjnych sposobów przyrządzania potraw.
Zrób to sama! Właściwy dobór dodatków jest istotnym dopełnieniem każdego stroju. Dzięki nim całkiem zwykły ubiór może się stać niepowtarzalną kreacją mody. Wspaniała kolekcja 25 wzorów w stylu vintage nawiązujących do lat 1920?1960 pobudza twórczą wyobraźnię, przykuwając uwagę bogactwem wysmakowanych szczegółów i indywidualnością stylów. Książka przybliża elegancję art deco z lat dwudziestych, wdzięk lat trzydziestych, użyteczną praktyczność lat czterdziestych, ducha kobiecej zalotności z lat pięćdziesiątych oraz niepowtarzalny klimat lat sześćdziesiątych XX wieku. Autorka prezentuje unikalną kolekcję damskich torebek, kapeluszy, czapek, szalików, kołnierzy, pasków i rękawiczek oraz tekstylnej biżuterii, nawiązując do modowych trendów kolejnych dziesięcioleci. Szczegółowe instrukcje pozwalają kopiować przedstawione wzory oraz twórczo je modyfikować. Każdą instrukcję poprzedza wykaz potrzebnych narzędzi i przyborów. Rozdział wstępny zawiera cenne informacje o dawnych i współczesnych tkaninach. Osoby stawiające pierwsze kroki nie muszą się martwić - wszystkie ściegi i czynności krawieckie są dokładnie opisane oraz zilustrowane poglądowymi fotografiami. Do książki dołączono też wykroje przeznaczone do skopiowania i praktycznego zastosowania podczas szycia.
405 wzorów do wyszywania lub malowaniaŹródłem inspiracji artystycznej wszystkich wzorów przedstawionych w tej książce na szablonach jest kwiat. Wzory te wywodzą się ze sztuki popularnej, tradycyjnej, dekoracyjnej bądź orientalnej. Szablony można odwzorowywać na różnych powierzchniach, takich jak materiał, drewno czy papier, w pełni wyrażając swoje talenty twórcze. Dzięki kwiatowym wzorom przedmioty codziennego użytku, takie jak pościel, ubrania czy meble, staną się wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju.
Poradnik dla tych, którzy chcą wyprowadzić się z miasta i zamieszkać na wsi. Fabularyzowana historia pierwszych wiejskich doświadczeń autorki. W książce znajduje się mnóstwo praktycznych porad: jak zbudować dom i stworzyć ogród, jak zbierać zioła i produkować z nich naturalne kosmetyki, jak zdrowo gotować z naturalnych składników, a wreszcie – jak uprawiać lawendę. Joanna Posoch – założycielka Lawendowego Pola – największej w Polce plantacji lawendy i gospodarstwa agroturystycznego, które szybko stało się kultowym miejscem na Warmii.
Bestseller na listach New York Timesa!!! To nie tylko kolejna modna dieta. To prawdziwa rewolucja w sposobie odżywania i liczenia kalorii.
Dieta 100 kalorii cukrowych, czyli „metoda stu” to prawdziwa rewolucja w dietetyce! Jej twórca, Jorge Cruise, ekspert fitness i autor kilku bestsellerów, obiecuje utratę nawet 9 kg w 2 tygodnie! A wszystko to tylko dzięki liczeniu i ograniczeniu kalorii pochodzących z cukru. Ich dzienne spożycie nie powinno przekroczyć 100. Zgodnie z teorią Cruise’a nie wszystkie kalorie są sobie równe, a ludzkie ciało nie funkcjonuje na bazie prostego przelicznika wartości energetycznych. Z tej książki dowiemy się, jak można zmienić swoje nawyki żywieniowe. Znajdziemy w niej praktyczne listy zakupów, informacje na temat poszczególnych produktów oraz przepisy. Nauczymy się również, jak prawidłowo czytać etykiety żywnościowe.
Chrupiące tarty, o aksamitnej konsystencji i smakowitym zapachu, kremowe i aromatyczne quiche… Oto wybór 30 łatwych i kuszących przepisów, dzięki którym odkryjesz, że gotowanie to prawdziwa przyjemność.
Zapomnij o restrykcyjnych dietach! Dieta 5:2 to łatwy i przyjemny sposób nie tylko na pozbycie się zbędnych kilogramów, ale przede wszystkim na poprawę kondycji i samopoczucia. Przez pięć dni w tygodniu jesz to, na co masz ochotę, a w ciągu dwóch kolejnych ograniczasz liczbę kalorii do 500-600 – czyli jednej czwartej tego, co zjada zwykle dorosła osoba. To naprawdę działa! 100 sprawdzonych przepisów na pyszne niskokaloryczne dania, dzięki którym dni na diecie będą prawdziwą przyjemnością. 5:2 – już dziś wprowadź ten plan w życie!
Seks to wspaniała, przebogata, obfitującą w zmysłowe przyjemności i ekscytujące doznania, sfera życia każdego człowieka. Jak się cieszyć seksem? W jaki sposób czerpać z niego jak najwięcej radości? Jak wcielać w rzeczywistość swoje fantazje i marzenia? Jak uszczęśliwić w łóżku swojego partnera i jak zadowolić siebie? W tej serii poradników znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące cię pytania, a także mnóstwo cennych wskazówek i pomysłów na urozmaicenie intymnej sfery życia!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?