KATEGORIE [rozwiń]

Tadeusz Barowicz

Okładka książki Kąski z gąski, indyka i kaczki

29,90 zł 20,32 zł


Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują się pośród nich oryginalne receptury z kuchni innych narodów, jak również polskie dania zarówno te tradycyjne, jak i współczesne. Można na domowy obiad przygotować roladki z indyka lub żołądki gęsie po alzacku. Gęsia szyja nadziewana to dobra pozycja na kolację czy kaloryczne śniadanie. A sałatka z kaczką, mango i granatem? Rewelacja. W książce są też proste przepisy na zrobienie domowych kiełbas drobiowych. Dodatkiem podnoszącym walory smakowe potraw są sosy, których popularne przepisy znajdują się na końcu. Sięgajmy po to co zdrowe, zwłaszcza wtedy, gdy jest smaczne. Naprawdę warto.
Okładka książki Wędzenie ryb

29,90 zł 17,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!
Okładka książki Kuchnia dla początkujących

22,50 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

"*Jak zrobić kotlety mielone? *Jakie urządzenia warto zgromadzić w nowoczesnej kuchni? *Jakie mięso przygotować na gulasz? Kiedyś pierwszymi nauczycielkami gotowania były matki. Dziś, w dobie pośpiechu, często zdarza się, że na kuchenną edukację brak czasu. Wielu młodych ludzi wkracza w samodzielne życie bez podstawowych umiejętności kulinarnych. Autor książki pragnie zmienić ten niekorzystny stan rzeczy: proponuje więc Czytelnikom kompendium wiedzy na temat radzenia sobie w kuchni i sporządzania potraw. Jego rady pozwolą płynnie przejść od przygotowania prostej zupy do serwowania wykwintnych potraw podczas wizyty gości. To książka dla każdego, kto chce zdobyć się na coś więcej niż produkcja kanapek - chociaż przepisy na ciekawe kanapki także znalazły się w tej nieocenionej publikacji!"
Okładka książki Drób na 100 sposobów

29,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Z kaczką w kuchni, Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne sposoby. Proste w przygotowaniu, pozwala się łączyć z wieloma produktami spożywczymi, poczynając od warzyw i owoców, aż po ryby, jak również orzechy, zioła, sosy. Można je rozmaicie podawać, marynować, gotować i mieszać. Ta właśnie wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce mnóstwo pomysłów na przygotowanie tradycyjnego kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też kaczkę, gęś czy perliczkę. I jeszcze jeden ważny powód, dla którego warto mieć 100 sposobów na drób w kuchni pod ręką: mięso z kurczaka i indyka dzięki temu, że jest zdrowe, lekkostrawne, chude i niskokaloryczne stosowane jest szczególnie w kuchni dietetycznej, i to nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, ludzi starszych, kobiet w ciąży...
Okładka książki Ciasto drożdżowe

59,99 zł 34,35 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami, łatwość zrobienia i przystępną cenę składników. W książce znajduje się wiele różnorodnych przepisów na ciasta deserowe i pikantne: placki z owocami, baby, babeczki, drożdżówki, jagodzianki, strucle z twarogiem, bułeczki waniliowe, chałki oraz wypieki w rodzaju pizzy czy placków.
Okładka książki Gotowanie w kombiwarze

22,50 zł 14,62 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

NOWOCZESNY PRAKTYCZNY ŁATWY W OBSŁUDZE Jeśli możesz niewiele czasu spędzać w kuchni, by gotować obiad dla całej rodziny, jeśli chcesz zdrowo się odżywiać i ograniczyć tłuszcz w twoim menu - kup KOMBIWAR. Obiad przygotujesz w 30 minut, gotując mięso, ryby i warzywa w jednym miejscu i w jednym czasie. Owiew ciepłego powietrza wyzwala smak każdego produktu, a przede wszystkim nie jest szkodliwy dla zdrowia. W kombiwarze można piec, gotować i rozmrażać potrawy. Nie musisz już stać cały czas nad potrawą i uważać, czy się nie przypali. Kombiwar nie przypala, nie wymaga mieszania potraw, nie powoduje też ich kipienia. Kombiwar gotuje dzięki krążącemu w nim gorącemu powietrzu, a to znacznie skraca czas przygotowania potrawy. Jest łatwy w przenoszeniu i myciu. To urządzenie które powinno być w każdym domu. "
Okładka książki 100 dań z kombiwara i parowara

29,90 zł 19,60 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Posiłki przygotowane w kombiwarze i parowarze nie tylko wyśmienicie smakują, ale także są lekkostrawne, ułatwiają osiągnąć smukłą sylwetkę oraz wspomagają diety lecznicze. W niniejszej książce znajdziecie 100 receptur na rozmaite specjały – zupy, mięsa, ryby, dania z owoców i warzyw, potrawy mączne, a nawet słodkie wypieki – które przyrządzicie w tych urządzeniach. Ponadto autor podpowiada, na co zwrócić uwagę przy wyborze kombiwara lub parowara, jak prawidłowo je użytkować i utrzymywać w czystości.
Okładka książki Kulinarny przewodnik grzybiarza

24,90 zł 16,17 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

?Kulinarny przewodnik grzybiarza? przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi ? m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo. Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów ? np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu. Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj