Wędzenie ryb
-
Autor: Tadeusz Barowicz
- ISBN: 9788379932900
- EAN: 9788379932900
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Rea
- Format: 16,5x23,5x0,9 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 128
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,06złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,06 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.
Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.
Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!
Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.
Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!