Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się, gdy chcemy przyrządzić błyskawiczny obiad, a także wtedy, gdy zamierzamy podjąć gości wytworną kolacją. Polecamy przepisy na dania makaronowe z warzywami, np. spaghetti z cukinią i pesto lub cannelloni ze szpinakiem albo przysmaki z mięsem lub rybą, np. lasagne z sosem bolońskim.
Zaletą warzyw strączkowych jest wysoka zawartość białka, dzięki czemu mogą zastąpić dania mięsne. Dzięki naszym przepisom poznacie także inne zalety fasoli, grochu, soczewicy i ciecierzycy. Znajdziecie tu dania tradycyjne –grochówkę, zupę fasolową, ale także meksykańskie chili con carne lub przekąskę rodem z bliskiego Wschodu, czyli hummus.
Kasza jest jednym z najstarszych pokarmów ludzkości. Znamy wiele jej gatunków i rodzajów, a każdy z nich przyrządza się inaczej. Polecamy tradycyjne krupniki, lekkie dania z warzywami, jak kaszotto z porem i groszkiem, sałatki w stylu orientalnym oraz kurczaka na łożu z kaszy. Słodki pudding z kaszy jaglanej z jabłkami zapewne stanie się waszym ulubionym deserem.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?