Książka z serii „Sekrety polskiej kuchni”. Autor przedstawia zasady domowego wyrobu wędlin, etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia. Znajdziesz tu także wiele przepisów na kiełbasy, szynki, rolady, produkty z podrobów oraz mięsa na zimno.
Książka z serii „Sekrety polskiej kuchni”. Z naszej publikacji dowiesz się, co jest potrzebne do zbudowania prostej wędzarni, jak przygotować produkty do wędzenia, wreszcie – jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności. A przede wszystkim przepisy na wyśmienite ryby, mięsa oraz kiełbasy.
Z Przysmakami wiejskiej masarni bez trudu przyrządzisz wyborne wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz!
Autor niniejszej książki podaje przepisy na kiełbasy – np. węgierską czy frankfurterki – oraz mięsa gotowane, pieczone i wędzone – np. baleron czy polędwicę. Ponadto prezentuje receptury na rozmaite kaszanki, wątrobianki, salcesony i pasztety.
Publikację otwiera rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wyrobu wędlin w warunkach domowych.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?