Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach.Nieoceniona pomoc w sprawdzaniu umiejętności związanych z projektowaniem różnych fryzur damskich i męskich, tworzeniem zestawień kolorystycznych włosów, szkicowaniem fryzur i opracowywaniem rysunków instruktażowych. Dzięki niej można utrwalić wiadomości na temat zasad projektowania fryzur w zależności od rodzajów profilu i kształtu sylwetki klienta salonu fryzjerskiego. Położono tu również nacisk na sprawdzenie wiedzy dotyczącej sposobów wykorzystywania specjalistycznych programów komputerowych, umożliwiających projektowanie fryzur.Po każdym dziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania.
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp). Każdy rozdział zawiera krótki wstęp z przypomnieniem kluczowych wiadomości i zasad, które obowiązują podczas wykonywania zadań praktycznych.
Najważniejszym elementem Pracowni kosmetycznej są karty pracy z wieloma różnorodnymi zadaniami. Karty służą szlifowaniu umiejętności praktycznych, na które publikacja kładzie szczególny nacisk, a zarazem wyrabiają nawyk samodzielnego myślenia w trakcie realizacji zadań.
Publikacja uczy także krytycznej oceny wykonywanych czynności i właściwego podejścia do klienta.
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach.
Sprawdza umiejętności związane z pielęgnacją włosów i skóry głowy, ondulowaniem, strzyżeniem i zmianą koloru włosów, a także układaniem fryzur. Kładzie również nacisk na sprawdzenie wiedzy dotyczącej bezpieczeństwa pracy w pracowni fryzjerskiej oraz właściwego doboru sprzętu do wykonania zabiegów fryzjerskich.
Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania.
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa realizująca treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach.
Sprawdza umiejętności związane ze stosowaniem sprzętu i technikami sprzątania jednostek mieszkalnych, wiedzę dotyczącą zasad uzupełniania wyposażenia jednostek mieszkalnych oraz procedur utrzymania czystości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Utrwala wiadomości na temat zasad i form przyjmowania zleceń na usługi dodatkowe oraz ich projektowania. Umożliwia ćwiczenie tworzenia jadłospisu zgodnie z obowiązującymi zasadami i dostosowanego do potrzeb gości, nakrywania stołu do posiłku, a także przygotowania różnych rodzajów śniadań hotelowych i podawania ich do pokojów.
Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?