KATEGORIE [rozwiń]

Maria Napiórkowska-Gzula

Okładka książki Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.2

67,80 zł 58,88 zł


Podręcznik pokazuje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być wykorzystywana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki programowania wyjazdów turystyki kwalifikowanej - rajdów kajakowych, pieszych, rowerowych czy konnych. Poświęca dużo czasu na wyjaśnienie specyfiki planowania imprez turystycznych dla dzieci i młodzieży. Publikacja omawia zasady kalkulacji kosztów imprez turystycznych - wysokości podatku VAT zależnej od typu usług turystycznych, sposoby naliczania marży i wyliczania kosztów. Przedstawia także sposoby prowadzenia korespondencji służbowej biura podróży z klientami i wykonawcami poszczególnych usług. Podręcznik prezentuje metody wykorzystania najnowszych osiągnięć technologicznych w turystyce - wskazuje globalne systemy dystrybucji i rezerwacji, omawia także (dostępne dla klientów indywidualnych) serwisy oferujące usługi turystyczne, wskazujące atrakcje warte obejrzenia i porównujące ceny usług turystycznych dostępnych na różnych platformach internetowych. W podręczniku znajduje się wiele przykładów aplikacji i programów komputerowych używanych w turystyce, takich jak: HRS, MerlinX, TripAdvisor, MapsMe, Booking.com, Windy, Footsteps. Prócz programów komputerowych, publikacja szczegółowo omawia użyteczne aplikacje mobilne, wskazując korzyści, które mogą przynieść zarówno organizatorom turystyki, jak i samym turystom. Publikacja porusza też tematykę kompetencji społecznych przyszłych techników organizacji turystyki. Kładzie duży nacisk na skuteczną komunikację i dobrą organizację pracy zespołowej. Podręcznik obfituje w zdjęcia, zrzuty ekranów programów i aplikacji mobilnych. Ważną rolę w nauce odegrają prezentowane przez autorów przykłady: grafiki imprez turystycznych, rozwiązania zadań lub prezentacje całościowej kalkulacji kosztów imprezy turystycznej. Pomocą w nauce będą także ciekawe polecenia i pytania znajdujące się po zakończeniu każdego rozdziału oraz rozbudowany wykaz terminów wraz z ich tłumaczeniami na języki angielski i niemiecki.
Okładka książki Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.1

70,90 zł 61,57 zł


Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne, a także omawia rynek turystyczny jako taki.Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.
Okładka książki Zbiór zadań przyg. do egz. potw. kwalifikację T.8.

25,00 zł 21,49 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zbiór zawiera przykładowe testy egzaminacyjne etapu teoretycznego oraz zadania egzaminacyjne etapu praktycznego dla uczniów przygotowujących się do egzaminu zawodowego na nowych zasadach z kwalifikacji T.8. Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego.
Okładka książki Zbiór zadań. Kwalifikacja T.7 HORTPRESS

25,00 zł 21,49 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zbiór zawiera przykładowe testy egzaminacyjne etapu teoretycznego oraz zadania egzaminacyjne etapu praktycznego dla uczniów przygotowujących się do egzaminu zawodowego na nowych zasadach z kwalifikacji T.7. Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich.
Okładka książki Pracownia obsługi turystycznej. Technik obsługi turystycznej

50,60 zł 32,12 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące marketingu w sprzedaży usług i imprez turystycznych. Omówiono tu metody sprzedaży usług i imprez turystycznych oraz towarzyszące im umowy. Pokazano także najważniejsze zasady prowadzenia rozliczeń i ich ewidencjonowania. W części praktycznej są liczne zadania, których rozwiązywanie uczy twórczego wykorzystania wiedzy, skłania do aktywnego poszukiwania informacji w dostępnych źródłach oraz pomaga szlifować umiejętności praktyczne. Dzięki rozmaitym ćwiczeniom uczeń nauczy się rozwiązywać zadania, z którymi może się zetknąć na egzaminie praktycznym z kwalifikacji T.14.
  • Poprzednia

    • 1
  • Następna

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj