KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

93,51 zł
109,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 93,51 zł

69,22 zł
109,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,81 zł

84,93 zł
99,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,93 zł

14,33 zł
25,01 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,30 zł

140,98 zł
202,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 151,08 zł

41,46 zł
74,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,46 zł

30,04 zł
52,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,51 zł

46,95 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,95 zł

27,64 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,64 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

76,00 zł
119,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,36 zł
Okładka książki Moro Easy

170,00 zł 137,34 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 137,34 zł

Moro Easy
Opakowanie The Giggling Squid Cookbook

142,00 zł 114,72 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 114,72 zł

The Giggling Squid Cookbook
Okładka książki Sushi at Home

108,00 zł 87,25 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 87,25 zł

Sushi at Home
Okładka książki The New Vegetarian

170,00 zł 137,34 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 137,34 zł

The New Vegetarian
Okładka książki Spill the Beans

184,00 zł 106,41 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 139,45 zł

Coffee is the world’s cup. Over 2.25 billion are brewed, sipped, and savored daily. A loyal companion and energetic facilitator of every day, coffee has sprouted an entire cafe culture and a booming industry. While the caffeine fix is hard to ignore, this beloved hot drink holds a rich and diverse history that sinks deeper than the bottom of the cup. Spill the Beans takes the reader on a journey through Ethiopia, Guatemala, Vietnam, and many other countries in between, exploring the myriad ways in which coffee is produced, traded, and enjoyed. Hipster baristas may be dreaming up the next seasonal latte at this very moment, but the story of how the humble bean became a global icon is ingrained in history. An essential title for armchair travelers, curious foodies, and cafe-hoppers alike, this java journey demonstrates that there’s a vast world of coffee beyond the ubiquitous flat white. This book is an ‘extra hot’ commodity, maybe it is time to sample it?
Okładka książki Kuchnia tajska A5 TW

95,00 zł 57,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,51 zł

Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza! Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!
Okładka książki Moja babcia gotowała dla Gierka

78,00 zł 53,66 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,66 zł

Moja babcia gotowała dla Gierka. Kulinarna podróż na Śląsk w czasach PRL-u - Aleksander Szojer, przepisy Anna Szojer z rodziną Zabierając czytelnika w sentymentalną podróż do dzieciństwa przeżytego w latach 80. w Rybniku, książka zapoznaje z charakterystycznymi daniami kuchni śląskiej i kuchni czasów PRL-u. Zawiera 95 domowych przepisów wykorzystywanych od pokoleń, w tym unikatowych receptur na kultowe ciasta i desery z prywatnego archiwum kucharki weselnej. „Śląska kuchnia bez tajemnic, czyli niepowtarzalne połączenie tradycji, kultury, śląskiej mowy i historii wokół talerza, który jednoczy rodzinę. Fenomenalne przepisy i barwne fotografie pobudzają apetyt, smak i zapach. Moja babcia gotowała dla Gierka to Śląsk widziany oczami chłopca, który zakochał się w gotowaniu. Dziś jest mistrzem opisu śląskiego stylu”. Agata Pilarska-Jakubczak, dziennikarka i poetka Aleksander Szojer – rybniczanin i podróżnik. Odkrywa regionalne potrawy i ludzi, którzy je przyrządzają. Relacje ze swoich wojaży, przepisy oraz kulinarne podpowiedzi publikuje w „Kukbuku” oraz na posmakujswiata.pl. Wraz z Anną Jassem wydali w 2020 Japoński rok od kuchni – przewodnik po domowej kuchni i zwyczajach Japończyków. Zawodowo pomaga wyjść z kryzysu jako terapeuta i trener. Anna Szojer – emerytowana krawcowa i handlowiec, która niestrudzenie gotuje i piecze dla całej rodziny.
Okładka książki Eat Weeds

150,00 zł 121,18 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 121,18 zł

There is food within three metres of your front door. Three generations ago, it was common practice all over the world to collect this wild food; knowledge of what, where and when to forage was a necessary part of daily life. We still had lived experience of harvesting wild food with our hands. But with the advent of supermarket culture, monocultural systems of food production and escalating urbanisation, the knowledge associated with foraging has mostly been lost. Today, we want this knowledge back. From forest to seaside, riverbank to city street - even your own yard - there is wild food and medicine available to those who know what to look for. In the face of global challenges such as climate change, food security and pandemic, we seek to empower ourselves with the information and skills that bring self-reliance and equip us to care for our families and communities. Eat Weeds shows how you can engage with wild food sources, reconnect with the stories of our ancestors, and care for local ecologies while transforming your neighbourhood into an edible adventure.
Okładka książki How Not to Diet

63,00 zł 50,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,90 zł

How Not to Diet is for those who want the facts, not your typical fantasy, filler or fluff.' - Telegraph Put an end to dieting and replace weight loss struggles with this easy approach to a healthy, plant-based lifestyle, from the bestselling author of How Not to Die. Every month seems to bring a trendy new diet or weight-loss fad – but they aren't making us happier or healthier as obesity rates continue to rise alongside a number of diseases and health problems. It’s time for a different approach. How Not to Diet is a treasure trove of buried data and cutting-edge dietary research that Dr Michael Greger has translated into accessible, actionable advice with exciting tools and tricks that will help you to eliminate unwanted body fat – for good. Dr Greger, renowned nutrition expert and founder of NutritionFacts.org, explores the many causes of obesity – from our genes to the portions on our plate to other environmental factors – and the many consequences, from diabetes to cancer to mental health issues. From there, Dr Greger breaks down a variety of approaches to weight loss, honing in on the optimal criteria that enable success, including: a diet high in fibre and water, a diet low in fat, salt, and sugar, and diet full of anti-inflammatory foods. How Not to Diet goes beyond food to identify twenty-one weight loss accelerators available to us in our body’s systems, incorporating the latest discoveries in cutting-edge areas like chronobiology to reveal the factors that maximize our natural fat-burning capabilities. This is the ultimate weight-loss guide, taking a timeless, proactive approach that can stand up to any new trend.
Okładka książki Essentials Of Classic Italian Cooking

165,00 zł 133,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 133,30 zł

Loved by cooks from Nigella Lawson to Heston Blumenthal, this is THE classic of Italian cooking. 'If this were the only cookbook you owned, neither you nor those you cooked for would ever get bored.’ – Nigella Lawson Marcella Hazan is widely regarded as one of the greatest Italian cookery writers in the world and The Essentials of Classic Italian Cooking is her masterpiece. Aimed at cooks of every level, be they beginners or accomplished chefs, it is an accessible and comprehensive guide to authentic Italian cuisine and should find a place in the kitchen library of anyone who is passionate about good food. Featuring hundreds of recipes ranging from soups, pastas and risottos, to delicious meat and vegetable dishes, The Essentials of Classic Italian Cooking is an indispensable addition to any kitchen.
Okładka książki Food for Life

100,00 zł 80,79 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,79 zł

From the bestselling author of Spoon-Fed and The Diet Myth, a comprehensive guide to the new science of nutrition, drawing on Tim Spector's cutting-edge research. Food for health Food for your microbes Food as medicine Food for mental health Food for immunity Food for the planet Food for life Food is our greatest ally for good health, but the question of what to eat has never seemed so complicated. Tim Spector has pioneered a science-based approach to nutrition, encouraging us to forget misleading notions of calorie counts or nutritional breakdowns. In Food for Life he draws on over a decade of cutting-edge scientific research, along with his own personal insights, to deliver a new and comprehensive guide to what we should all know about food today. Taking a wide-angle lens on everything from environmental impact and food fraud to allergies and deceptive labelling, Spector also shows us the many wondrous and surprising properties of everyday foods, which scientists are only just beginning to understand. Empowering, practical, wide-ranging and filled with intriguing insights, Food for Life is nothing less than a new approach to how to eat - for our health and the health of the planet.
Okładka książki Kuchnia chińska podbija świat

26,70 zł 19,43 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,43 zł

75 przepisów z kuchni chińskiej oprawione niezwykłymi zdjęciami. W książce znajdziemy też regionalne przyprawy, napoje i inne smakołyki, co pomoże nam zrozumieć smak orientalnej kuchni.
Okładka książki Rachel Khoo's Kitchen Notebook

129,00 zł 104,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,22 zł

Bestselling author Rachel Khoo is on the go once again with her latest cookbook, Rachel Khoo's Kitchen Notebook. Her latest cookbook is packed to the brim with 100 standout recipes, full-colour photography and Rachel's very own sketches of the food and places she encounters. Out and about, she finds the most delicious fare, recording it all in her kitchen notebook. From a Ham Hock Tiffin Box to Slow Roasted Pork Belly with Sloe Gin, and Rhubarb and Custard Millefeuille, Rachel Khoo's Kitchen Notebook will inspire even the most jaded cook to try something new. After graduating from Central Saint Martin's College with a degree in Art and Design, British food writer Rachel was lured to Paris to study patisserie at Le Cordon Bleu. Rachel shot to fame when her TV series, The Little Paris Kitchen, was broadcast by the BBC. Her beautiful tie-in cookbook and the follow-up, My Little French Kitchen, have been published around the globe. Rachel now travels the world working on a variety of projects, including a weekly recipe column for the Evening Standard.
Okładka książki Zdrowe ciało. Niski indeks glikemiczny

39,95 zł 20,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,65 zł

Prawidłowo skomponowana dieta, unikanie używek, aktywność fizyczna oraz utrzymywanie właściwej masy ciała to filary zdrowego stylu życia.Zdrowe ciało. Niski indeks glikemiczny to świetna książka dla każdego, kto dba o zdrowie tych, którzy właśnie rozpoczynają swoją przygodę z racjonalnym odżywianiem, oraz tych, którzy poszukują kuchennych inspiracji i nowych smaków najwyższej jakości. To nie tylko praktyczny przewodnik po zasadach zdrowego stylu życia i kompendium żywienia, lecz przede wszystkim bogaty zbiór inspirujących przepisów, w którym każdy znajdzie coś dla siebie.
Okładka książki Wine Uncorked

100,00 zł 80,79 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 80,79 zł

How to select wine for its taste, not its packaging or its price. Knowing the difference between all those bottles on the supermarket shelves will double the pleasure you get from a glass of wine and, with Fred Sirieix as your guide, you'll discover how to get the flavour you want. In Wine Uncorked, Fred decants a career's worth of expertise, revealing how everything from percentage to vintage impacts what ends up in your glass, how to decipher a label and the optimum temperatures for serving. He then takes you on a tour of the regions, showing you how the landscape and climate work their magic on the wine produced around the world, highlighting key producers to suit all budgets along the way. If you have ever said, 'I wish I knew more about wine,' this is the book for you.
Okładka książki Domowe konserwy w słojach i puszkach...

120,00 zł 84,94 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,94 zł

Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców. Zamieszczone informacje ułatwią przygotowanie wielu dań, pasztetów, past, marynat i kiszonek zamkniętych w puszkach lub słojach. Czytelnik znajdzie tu przepisy m.in. na gulasz angielski, mielonkę turystyczną, paprykarz, pasztet myśliwski czy kiszone grzyby leśne.
Okładka książki Doktor Kuba odchudza

76,99 zł 40,03 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,41 zł

Próbujesz wszystkiego? I nadal nie możesz schudnąć?Spędzasz godziny na siłowni, zmieniasz dietę za dietą, stosujesz głodówki - a waga ani drgnie. Może nawet udało ci się zrzucić kilka kilogramów, ale po jakimś czasie one zawsze wracają w postaci efektu jojo - ze zdwojoną siłą.Jaka jest tego przyczyna? Twoje hormony! Gdy nie działają prawidłowo, powodują zaburzenia metabolizmu, które są prostą drogą do nadwagi i otyłości.Doktor Jakub Bukowczan, uznany endokrynolog i diabetolog, zdradza, jak pokonać przeszkody w zgubieniu zbędnych kilogramów i utrzymaniu wagi.Jak Doktor House stawia błyskotliwie diagnozy i wdraża leczenie, które pomogło już dziesiątkom tysięcy pacjentów.Dowiedz się:na czym polega dieta hormonalno-metaboliczna i jak ją stosowaćdlaczego w odchudzaniu ważny jest post przerywanykiedy aktywność fizyczna może szkodzićdlaczego kaloria nie jest równa kaloriiczy w gubieniu zbędnych kilogramów mogą pomagać lekijaką rolę w odchudzaniu pełni stres i sen.Ta książka wprowadzi cię w niezwykły świat hormonów odpowiedzialnych za apetyt, poczucie sytość, metabolizm, tycie, odkładanie tkanki tłuszczowej (tak, o wielu z nich nie mamy pojęcia!). Znajdziesz w niej pyszne przepisy, zestawy ćwiczeń i wiele praktycznych wskazówek, które zmienią twój sposób jedzenia i życia. Nie na kilka tygodni - na zawsze.
Okładka książki My New Roots

99,00 zł 79,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 79,98 zł

My New Roots is packed with more than one hundred simple and mouth-watering vegetarian recipes, including fragrant courgette and coconut noodle soup, homemade ginger ale, comforting chocolate chilli and a decadent chai upside-down plum cake. Whether you're vegetarian or vegan or just want to introduce more plants into your diet, there are so many seasonal options to choose from in this beautiful book. My New Roots embraces all-natural ingredients - so you can have as much as you want and know that it's good for your body. With options that are free from sugar and gluten, these seasonal, healthy recipes are designed to taste incredible, satisfy your appetite and make you feel fantastic. Sarah Britton's healthy eating blog My New Roots draws over half a million views a month with her vibrant vegetarian dishes. This beautiful book puts delicious and irresistible whole foods at the centre of every plate.
Okładka książki The Modern Cheesemaker

129,00 zł 104,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 104,22 zł

Morgan McGlynn, expert cheesemaker, owner of the Muswell Hill Cheese Shop and resident cheese expert on Channel 4's Sunday Brunch brings you this complete and comprehensive guide to making cheeses. The Modern Cheesemaker shows you how to make 18 cheeses, from the rich and gooey, to the wonderfully stinky, and all the cheeseboard favourites - including simple, fresh cheeses such as mozzarella and ricotta, working up to salty and versatile halloumi, feta and paneer, perfect, melting Swiss cheese, through to aged Cheddar and Brie. Starting from the very basics of the making process, with a guide to milk types and the seasonal nature of cheese, The Modern Cheesemaker will deepen your understanding of this essential ingredient and its production. The equipment you will need is thoroughly explained and readily available and by following the easy-to-use instructions and Morgan McGlynn's expert tips, you'll soon learn how to become your own artisan cheesemaker. To reap the rewards of your hard work, there are also over 40 recipes for delicious cheese-based dishes to make, along with guides to flavouring cheese and suggested accompaniments to make the most of flavour pairings. 'From the first time I met Morgan I knew she was a special talent.
Okładka książki Everyday Harumi

89,00 zł 71,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 71,90 zł

In Everyday Harumi, now reissed as an attractive jacketed paperback, Harumi Kurihara, Japan's most popular cookery writer, selects her favourite foods and presents more than 60 new home-style recipes for you to make for family and friends. Harumi wants everyone to be able to make her recipes and she demonstrates how easy it is to cook Japanese food for every day occasions without needing to shop at specialist food stores. Using many of her favourite ingredients, Harumi presents recipes for soups, starters, snacks, party dishes, main courses and family feasts that are quick and simple to prepare, all presented in her effortless, down-to-earth and unpretentious approach to stylish living and eating. Every recipe is photographed and includes beautiful step-by-step instructions that show key Japanese cooking techniques. Texture and flavour are important to Japanese food and Harumi takes you through the basic sauces you can make at home and the staples you should have in your store cupboard. Photographed by award-winning photographer Jason Lowe, this warm and approachable cookbook invites you to cook and share Japanese food in a simple and elegant style.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,78 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Okładka książki Olej lniany

20,57 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Okładka książki Tłuste życie

40,04 zł
42,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,04 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj