KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

32,76 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,21 zł

52,74 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,64 zł

38,53 zł
69,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,53 zł

35,76 zł
64,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł

128,23 zł
159,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 128,23 zł

107,26 zł
133,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 107,26 zł

44,62 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,24 zł

149,20 zł
185,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 149,20 zł

85,49 zł
106,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,49 zł

85,49 zł
106,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,49 zł

103,86 zł
147,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 111,21 zł
Okładka książki Sztuka fermentacji

49,90 zł 28,17 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,17 zł

Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności. Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji! ___ Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas. Sandor Ellix Katz
Okładka książki Insulinooporność. Szybkie dania

39,90 zł 23,49 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,49 zł

PIERWSZA POMOC DIETETYCZNA DLA INSULINOOPORNYCH   Jadłospisy na 3 miesiące z ponad 200 przepisami, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich. 5 podstawowych produktów w każdym przepisie. Czas przygotowania: do 20 minut.   Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście.    Co znajdziesz w tej książce? • rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności • listę produktów, z których warto korzystać  • podstawowe zasady gotowania dla zabieganych • przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością • sposoby na okiełznanie głodu   Od dawna chciałam, żeby powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli dokładnie dla takich osób jak ja     Dominika Musiałowska   Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest łatwe i przyjemne i  dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością.   Magdalena Makarowska
Okładka książki Ekspresowa kuchnia diabetyka

49,00 zł 28,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,13 zł

Chorujesz na cukrzycę i szukasz smacznych, a jednocześnie sprawdzonych przepisów na potrawy przygotowywane każdego dnia? Przy odrobinie wiedzy i odżywianiu zorientowanym na białko z łatwością zmienisz swoje dotychczasowe nawyki żywieniowe. W niniejszej książce znajdziesz przepisy na dania, które spełnią wszystkie twoje wymagania: w czasie nie dłuższym niż pół godziny wyczarujesz pyszności! Książka ta pomoże prowadzić aktywne życie z dobrym jedzeniem, a wszystko to przy odrobinie uważności i bez konieczności rezygnacji z ulubionych smaków. • Do codziennego użytku:przepisy na dania, które można przygotować w krótkim czasie, dopasowane do życia rodzinnego i zawodowego • Sukces dzięki zasadzie „low carb”: odżywianie zorientowane na białko oraz doskonałe składniki pozwoli zapanować nad stężeniem cukru we krwi • Wiedza specjalistów: najnowsze wyniki badań dietetyków nad cukrzycą • W punkt: wszystkie najpotrzebniejsze informacje dotyczące cukrzycy przedstawione w zrozumiały i łatwy do zapamiętania sposób • Rozsądny plan: usprawniające pracę przybory kuchenne i mądre zamienniki kulinarne do wykorzystania poza domem
Okładka książki Złota księga nalewek

29,99 zł 20,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,51 zł

Przyrządzenie dobrej nalewki jest bez wątpienia sztuką. Mamy nadzieję, że wybrane przez nas arcydzieła malarstwa ilustrujące przepisy w Złotej księdze nalewek, zainspirują wszystkich artystów - twórców nalewek.Twórcą pierwszej nalewki był prawdopodobnie starożytny lekarz z greckiej wyspy Kos, Hipokrates, który aromatyczne wino zaprawił cynamonem, a następnie dosłodził miodem - napój ten nazywany `hipokrasem` miał rozgrzewać, dezynfekować i leczyć najróżniejsze choroby. W okresie renesansu popularność zyskał sporządzany w aptekach `Hipokrates dla ludzi starych, zadumałych a flegmistych`. W I wieku n.e. grecki lekarz z Cylicji , pozostający w służbie cesarzy rzymskich, Pedanios Dioskorides, autor sławnego traktatu `O środkach leczniczych ksiąg pięcioro` tak pisał w jednej z owych ksiąg: Wszystkie nie zmieszane i proste wina łatwo się wchłaniają, mają właściwości rozgrzewające, pobudzają apetyt, są dobre dla żołądka, mają właściwości odżywcze, działają nasennie, sprawiają, że ciało ma ładne zabarwienie. Pite w umiarkowanych ilościach, pomagają na wszelkiego rodzaju zatrucia, a także na ukąszenia jadowitych węży. Są dobre na długotrwałe wzdęcia, na czkawkę i na biegunkę...
Okładka książki Zdrowe łakocie

39,90 zł 23,21 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

Wyjątkowe smakołyki – nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze. Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech? Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki swoich dzieci. W książce znajdą się też przepisy na słodkie, ale zdrowe dania – doskonałe na obiad lub kolację. Jolanta Naklicka-Kleser Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi. Autorka książki Lodovo i Zdrowe przetwory (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Kapłony i szczeżuje

44,90 zł 24,95 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,52 zł

Kapłony i szczeżuje to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym składnikiem potraw w pierwszej znanej nam polskiej książce kucharskiej, z kolei szczeżuje urozmaicały jadłospis najbiedniejszych.Gdy dzisiejsi szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu oryginalnych przepisów, śmiało możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Bo jak pisał osiemnastowieczny historyk Jędrzej Kitowicz, tylko coś bardzo starego może wydawać się nowe. Poczytajmy zatem o oszołamiającej europejskiej karierze szczupaka po polsku, cofnijmy się do czasów, gdy pasternak nie był tylko zabawnym słówkiem, a kucharze serwowali żółtonosy i sielanki. Wreszcie poznajmy kulinarne przemyślenia świętych Piotra i Pawła, które na długie stulecia ukształtowały nasza żywieniową wyobraźnię.Historia potraw to nieprzebrana skarbnica wiedzy o świecie, przekazywana z pokolenia na pokolenie. Niemal w każdym daniu można znaleźć garstkę wiedzy o przyrodzie i medycynie, czubatą łyżkę antropologii i kultury, szczyptę wydarzeń historycznych. I wyrazisty posmak religii, niepodzielnie regulującej zasady odżywiania i postu.Autorzy Kapłonów i szczeżui to wytrawni znawcy historii zmieniających się smaków i świetni popularyzatorzy wiedzy o dawnej kuchni, a ich książka to idealny przepis ku pokrzepieniu nie tylko żołądka, ale przede wszystkim umysłu.
Okładka książki Nowa kuchnia polska

39,99 zł 23,86 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,86 zł

Współczesny styl życia nie sprzyja kultywowaniu tradycjom kulinarnym, wyniesionym z domu rodzinnego. Dziś, z braku czasy, staramy się przyrządzać posiłki szybko i prosto oraz coraz większą wagę przywiązujemy do wartości dietetycznej jedzenia. Dbając o sylwetkę i zdrowie częściej sięgamy po produkty roślinne i rezygnujemy z niektórych dań mięsnych czy słodyczy. Jednocześnie chętnie wracamy do tradycyjnych smaków, szczególnie w święta czy przy okazji rodzinnych spotkań. Jak to wszystko razem pogodzić? Wystarczy skorzystać z NOWEJ kuchni polskiej.
Okładka książki Dieta łatwostrawna. Z czym to się je?

39,90 zł 22,84 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,04 zł

Dieta łatwostrawna jest zalecana przez lekarzy najczęściej w przypadku zwykłych przeziębień i infekcji, ale także poważniejszych chorób, na przykład w terapii nowotworowej czy po operacjach i innych zabiegach obciążających organizm. Pacjentom takie żywienie kojarzy się zwykle z kaszą manną, rozgotowanymi ziemniakami i zupą mleczną. Dieta łatwostrawna. Z czym to się je? to pierwsza na polskim rynku publikacja podejmująca taką tematykę - propozycja dla osób, które są na diecie łatwostrawnej, a więc nieobciążającej przewodu pokarmowego długim trawieniem. Dzięki temu organizm może się skoncentrować na innych działaniach, na przykład na dochodzeniu do zdrowia. Książka ma także na celu pokazać, że dieta łatwostrawna to nie tylko rozgotowane papki, ale też całkiem apetyczne i smaczne potrawy. W książce: potrawy lekkie dla brzucha wypróbowane przepisy łatwo dostępne składniki proste wykonanie propozycje dla osób na diecie wegetariańskiej i bezglutenowej przydatne wskazówki dietetyczne i kulinarne Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer — absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Od dziewięciu lat zajmuje się dietetyką i żywieniem człowieka. Prowadzi własną poradnię dietetyczną — Food & Diet; jest dietetykiem do tzw. spraw trudnych. Dzięki swojej pasji i wiedzy z zakresu szeroko rozumianej dietetyki nie tylko pomogła wielu osobom zrzucić zbędne kilogramy, ale również nauczyła je, jak zdrowo, a przy tym smacznie się odżywiać. Od 2012 roku angażuje się w pomoc osobom poddawanym leczeniu onkologicznemu. Od kilku lat jeździ po Polsce, by szkolić pacjentów i ich rodziny, a także personel medyczny i farmaceutów w zakresie odżywiania w terapii nowotworowej. Jest współautorką książki Kuchnia i medycyna XXI wieku, do której napisała kilka rozdziałów poświęconych żywieniu podczas leczenia onkologicznego. Wciąż szuka nowych pomysłów, wyzwań, śledzi doniesienia naukowe z dziedziny dietetyki, uczestnicząc w konferencjach naukowych. Jako ekspert w zakresie żywienia jest częstym gościem programów telewizyjnych i radiowych.
Okładka książki Bieganie na weganie

44,00 zł 30,21 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,21 zł

Gniewomir zabrał mnie w ekscytującą podróż, która łączy hart ducha i łagodne serce. Podróż, która jest nie tylko kolejnymi pokonanymi kilometrami w ekstremalnie trudnych biegach długodystansowych, ale także – a może przede wszystkim – drogą, której początkiem jest młodzieńcza niewiedza, a metą siła i wrażliwość dojrzałego mężczyzny. Ogromna doza inspiracji, bez względu na to, czy szukasz motywacji sportowej, poprawy zdrowia czy wartości w codziennych wyborach konsumenckich. Polecam! – Orestes Kowalski – autor kanału na YouTube “Everyday Hero”, aktywista prozwierzęcy, weganin i promotor efektywnego altruizmu. Bieganie na weganie” to bieganizm w czystej formie – pomyślałam po przeczytaniu zaledwie kilku pierwszych stron. Trzymacie w rękach pełną empatii i wrażliwości opowieść o miłości do zwierząt, świadomych wyborach i o naturalnym bieganiu. To przemyślana książka, nie tylko o treningach i jedzeniu, ale również, a może przede wszystkim, o zaglądaniu w głąb siebie. To historia o życiu, które w zdrowiu i formie można przemierzać długodystansowym biegiem. Gniewko emanuje kosmiczną energią, którą szczodrze dzieli się z czytelnikami. — Joanna JoKo Kowalczyk – autorka bloga Bieganizm, miłośniczka natury, kuchni roślinnej i biegania po górach.
Okładka książki Kuchnia myśliwska

64,00 zł 39,35 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,35 zł

Kuchnia myśliwska. Jan Szyttler , czyli na łowach: dla uśmierzenia głodu, dogadzając oraz najdelikatniejszemu smakowi z dodaniem rad i przepisów do urządzenia ubitej zwierzyny czworonożnej lub ptactwa, tudzież przygotowania naprędce posiłku z wybranych rozmaitych drobnych cząstek zwierzyny. Reprint oryginału wydanego w 1845 r. Praktyczny podręcznik kulinarny dla amatorów łowów i ich kuchmistrzów: zbiór niepowtarzalnych receptur i przepisów, niektóre bardzo oryginalne, np. łapy niedźwiedzie na zimno, mózgi z łosia lub sarny. Poradnik: 1) jak przygotować się do łowów (zabierać ze sobą bułki bardzo posilne do zapaśnej torby myśliwskiej, wykonane z ciasta drożdżowego z farszem zajęczym oraz napój zdrowy na łowach, z imbiru, kandyzowanego cukru, cytryn oraz drożdży zalanych wodą; 2) jak skonstruować przenośny kominek (autor zamieszcza w książce dokładny opis konstrukcji z rysunkiem). Przewodnik po łownej zwierzynie: sarny, dziki, niedźwiedzie, zające, łosie, jelenie, daniele, żubry, bobry i niezliczone gatunki dzikiego ptactwa.
Okładka książki Odżywianie w łuszczycy Tom 2

47,25 zł 38,11 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,11 zł

Drugi tom książki Odżywianie w łuszczycy uwzględnia najnowsze informacje z dziedziny dietetyki dotyczące chorób autoimmunologicznych oraz wiedzę z zakresu kosmetologii. W książce zamieszczono ponad 100 nowych przepisów kulinarnych do zastosowania w diecie zalecanej w łuszczycy. Proponowane potrawy są pozbawione glutenu lub zawierają jego niewielką ilość, co ma duże znaczenie dla przebiegu choroby. Potrawy opisane w tomie drugim mogą być także z powodzeniem stosowane w schorzeniach towarzyszących łuszczycy, takich jak dna moczanowa, cukrzyca, łuszczycowe zapalenie stawów lub otyłość. Książka jest podzielona na dwie części. Część pierwsza ma za zadanie przybliżyć pacjentom podstawy teoretyczne terapii i pozwolić zrozumieć zagadnienia dotyczące samej choroby, co ułatwi wdrożenie zaleceń dietetycznych. Część druga zawiera przepisy przeznaczone dla osób chorych na łuszczycę. Ten tom jest też odpowiedzią na liczne prośby czytelników wcześniejszej publikacji, którzy przekonali się o skuteczności diety w leczeniu łuszczycy i chcieli poszerzyć wiedzę na ten temat oraz wzbogacić swój jadłospis.
Okładka książki NATURALNE METODY LECZENIA CUKRZYCY

33,00 zł 17,83 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,15 zł

Jak efektywnie obniżyć zbyt wysoki poziom cukru we krwi? Jak zredukować efekty uboczne leczenia farmakologicznego? Jak skutecznie odkwaszać i odtruwać organizm? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdują się w tym właśnie poradniku. Książka zawiera przejrzysty opis cukrzycy typu 1 i typu 2. Można się z niej dowiedzieć, jak zapobiegać tym chorobom oraz zatrzymać ich postępowanie. Opisano ponad 50 naturalnych środków, które pomagają w walce z cukrzycą. Są to sprawdzone preparaty z roślin leczniczych i leki homeopatyczne, pomocne mikroelementy i wiele dodatkowych wspierających sposobów. W poradniku znajduje się również opis 15 najważniejszych schorzeń wtórnych związanych z cukrzycą oraz jak można sobie pomóc dzięki metodom medycyny naturalnej. Tytuł należy do serii książek „Poradniki zdrowie”, które przygotowane są we współpracy z największym niemieckim wydawnictwem poradnikowym Gräfe und Unzer z Monachium. To poradniki z gwarancją 100% najwyższej jakości, potwierdzone hologramem – GWARANCJA JAKOŚCI. Odbiorcy - osoby, które chciałyby skorzystać z naturalnych metod leczenia cukrzycy - wszyscy potrzebujący pomocy w obniżeniu zbyt wysokiego poziomu cukru we krwi Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - można efektywnie obniżyć zbyt wysoki poziom cukru we krwi - zredukować efekty uboczne leczenia farmakologicznego - wspierać działanie trzustki - skutecznie odkwaszać i odtruwać organizm - oczyścić jelita dzięki terapii mikrobiologicznej - złagodzić skutki zbyt wysokiego stężenia cukru we krwi
Okładka książki NALEWKI SEKRETY PIWNICZKI BRATA AUGUSTYNA KSIĘGA DAWNYCH PRZEPISÓW

25,00 zł 13,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,75 zł

To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili. Odbiorcy - wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi - ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki - osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi - każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką - możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami - to olbrzymi wybór receptur na nalewki - dodatkowo zamieszczono przepisy na różnego rodzaju dania obiadowe i desery z alkoholem
Okładka książki Powiększenie

44,99 zł 23,39 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,74 zł

Mama na roślinach obala wiele mitów narosłych wokół weganizmu i przekonuje, że zbilansowana roślinna dieta jest bezpieczna na każdym etapie życia – także podczas ciąży i karmienia piersią. Mama na roślinach to przewodnik po wegańskim macierzyństwie – od dnia, kiedy kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży, do pierwszych miesięcy po narodzinach dziecka. Autorka łączy fachową wiedzę z indywidualnym doświadczeniem wegemamy, udziela praktycznych porad i prezentuje niemal sto przepisów na proste i smaczne roślinne potrawy nie tylko dla mam.
Okładka książki Jak wzmocnić serce. Wskazówki i przepisy

9,99 zł 5,56 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,56 zł

U ponad połowy osób powyżej 35 roku życia, lekarze rozpoznają pierwsze objawy chorób układu sercowo naczyniowego. Choroby te rozwijają się nie tylko z powodu złego odżywiania, nadciśnienia czy podwyższonego cholesterolu ale przede wszystkim z niedoleczonych przewlekłych stanów zapalnych organizmu.Dr Colbert w prosty i przystępny sposób wyjaśnia mechanizmy ich powstawania oraz podpowiada, jak rozpoznać pierwsze objawy choroby wieńcowej i miażdżycy, które w konsekwencji przyczyniają się do udarów i zawałów serca. Zachęca też do prowadzenia zdrowego trybu życia i odżywiania, które wspomogą pracę serca i całego organizmu.W tym celu, zespół ekspertów przygotował zbiór prostych przepisów na smaczne dania, które ułatwią zmianę nawyków żywieniowych na lepsze i zdrowsze.
Okładka książki Pieczywo domowe

18,00 zł 11,08 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,10 zł

Reprint oryginału wydanego w 1928 roku. Ponad 100 prostych, tradycyjnych przepisów na domowe wypieki: chleba (jasnego i ciemnego), bułek i słodkich rozmaitości. Wydanie broszurowe. Znajdują się tu przepisy na m.in. chleb, chleb żytni, razowy; chleb z kartoflami, chleb na serwatce, suchary żytnie, postne, bułki postne, bułki postne na oliwie, bułki bez jaj i masła, bułki parzone, bez jaj i masła, bułki wiejskie, codzienne, strucle maślane, strucle orzechowe, rogaliki, sucharki, obwarzanki, baby, rurki z kremem i wiele, wiele innych.
Okładka książki Kuchnia Polsko-francuska

76,00 zł 46,73 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,73 zł

Reprint wydania z 1910 r. Autor był kuchmistrzem ś.p. J.E. Namiestnika Andrzeja Hr. Potockiego w Krzeszowicach. Jest to zbiór wykwintnych przepisów kulinarnych wraz z przykładami z przednich rautów i balów z życia wyższych sfer.
Okładka książki Kuchnia myśliwska

159,00 zł 97,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 97,77 zł

Kronika Polska, Litewska, Żmudzka y wszystkiey Rusi, Kijowskiey, Moskiewskiey, Siewierskiey, Wołyńskiey, Podolskiey, Podgorskiey, Podlaskiey, etc., Y rozmaite przypadki woienne y domowe Pruskich, Mazowieckich, Pomorskich y inszych krain Krolestwu Polskiemu y Wielkiemu Xięstwu Litewskiemu przyległych... Maciej Stryjkowski Reprint pierwszego wydania z 1582 r. Ważne źródło naukowe pisane w języku polskim dotyczące historii Europy Wschodniej. Autor, opierając się na kronikach Jana Długosza, kronikach ruskich i innych źródłach, które skrzętnie wymienia, opisał w swej kronice przede wszystkim losy Litwy, Rusi oraz Prus Wschodnich. Monumentalne dzieło urozmaicone fragmentami wierszowanymi, szczegółowo przedstawia historię do czasów dla autora współczesnych.
Okładka książki KUCHNIA POLSKA COCINA POLACA WER. HISZPAŃSKA

29,00 zł 17,30 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,30 zł

Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodność polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność – wyborne nalewki owocowe. Wydanie w języku hiszpańskim.
Okładka książki CHINESE WINE RENAISSANCE, THE

115,50 zł 93,15 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 93,15 zł

CHINESE WINE RENAISSANCE, THE
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,71 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,06 zł
Okładka książki Zielnik

40,23 zł
69,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,23 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,60 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,67 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 142,59 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,27 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł
Okładka książki Sól

22,26 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj