Jaja i mleko
-
Autor: Ewa Aszkiewicz
- ISBN: 8309016980
- EAN: 9788309016984
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
- Format: 12.5x19.5
- Język: polski
- Liczba stron: 132
- Rok wydania: 1998
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
7,97złCena detaliczna: 10,55 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,97 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko.Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc.Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.