Przemysław „Vegenerat” Ignaszewski opisuje biegowe i kulinarne eksperymenty, które przeprowadził na własnym organizmie. Pierwsza część książki skierowana jest do biegaczy i ludzi ciekawych, jak np. pozbyć się nawet pięćdziesięciu kilogramów. Druga część zainteresuje zwolenników prostej kuchni roślinnej. Być może historia autora stanie się inspiracją do tego, aby podnieść się z kanapy i zrobić krok w kierunku lepszego życia opartego na ćwiczeniach i zdrowej diecie.
W książce znajdziesz łatwe przepisy na:
przekąski dla aktywnych, wegańskie śniadania i obiady, zupy, koktajle, słodycze i ciasta, wegańskie święta.
W Polsce na padaczkę choruje około 1% populacji. U większości udaje się opanować napady padaczkowe, stosując leki. Niestety około 30% chorych to pacjenci z rozpoznaniem padaczki lekoopornej, których leczenie farmakologiczne nie przynosi oczekiwanych efektów. Dla wielu z nich remedium może okazać się leczenie dietą ketogenną. Obecnie terapii tej poddaje się głównie dzieci. Około 50% leczonych tą metodą odnosi znaczną korzyść – całkowite ustanie napadów padaczkowych, ich znaczna redukcja lub poprawa codziennego funkcjonowania, nawet mimo niewielkiego zmniejszenia napadów. Najnowsze badania i obserwacje kliniczne dowodzą jej skuteczności w niektórych chorobach metabolicznych.
Dieta ketogenna musi być stosowana pod ścisłym nadzorem lekarza i dietetyka specjalizujących się w leczeniu tą metodą.
„Dieta ketogenna w leczeniu padaczki. Poradnik” nie jest opracowaniem naukowym. Jej celem jest pomóc rodzicom i opiekunom dzieci chorujących na padaczkę w zrozumieniu właściwości, zasad diety ketogennej oraz poznaniu sposobów przyrządzania posiłków ketogennych. Książka ta może być również pomocna dla lekarzy i dietetyków, którzy specjalizują się w leczeniu padaczki.
Eksperci uważają moringę za „najważniejszą roślinę w historii ludzkości”, ponieważ jej liście zawierają wszystkie wysoko skoncentrowane składniki odżywcze, których brakuje osobom niedożywionym lub stosującym niewłaściwą dietę. Kto spożywa moringę, ten nie musi już łamać sobie głowy optymalnym zaopatrzeniem organizmu w składniki odżywcze.
FRAGMENT
Moringa – cudowne drzewo, które od tysięcy lat stanowi niewyczerpane źródło życiodajnych i uzdrawiających składników. Przez współczesnych nazywane „supermarketem na pniu” cieszy się ogromną popularnością wśród tych, którzy cenią sobie naturalne i skuteczne metody dbania o zdrowie i urodę. W jego liściach, kwiatach, łodydze, korzeniu i korze kryją się nieprzebrane ilości aminokwasów, antyoksydantów, minerałów, witamin i wielu innych wartościowych składników.
Dzięki tej książce dowiesz się:
• jak stosować moringę w leczeniu m.in. raka, alergii, cukrzycy, problemów emocjonalnych;
• w jaki sposób ją samodzielnie hodować;
• jak przygotować smaczne potrawy z dodatkiem tej niezwykłej rośliny.
Ta książka odkryje przed tobą wszystkie tajemnice życiodajnego drzewa i otworzy drzwi do zdrowia!
Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy:
nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. `
Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.
Super ziarna pomagają:
dbać o serce w walce z cukrzycą na schorzenia układu pokarmowego wspomagać organizm podczas walki z nowotworem łagodzić uderzenia gorąca podczas odchudzania `
Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak:
Czy super nasiona są bezglutenowe? Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety? W jaki sposób należy mielić siemię lniane? Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych? Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina? `
WYPRÓBUJ PONAD 75 PRZEPISÓW NA PRZEPYSZNE I OBŁĘDNIE ZDROWE DANIA I ROZSMAKUJ SIĘ W SUPER NASIONACH!
____
O autorce:
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz na stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
Żywność leczy! Ale może też truć! Nie ma ludzi, którzy mają TYLKO nadwagę. Nadmiernej tuszy zawsze towarzyszą schorzenia, które dodatkowo wyniszczają organizm. Jest to zespół metaboliczny, zaburzenia hormonalne, insulinooporność i cukrzyca, nietolerancje pokarmowe i choroby autoimmunologiczne, miażdżyca i schorzenia serca, zespół wielotorbielowatych jajników i trudności z zajściem w ciążę. Coraz częściej okazuje się, że kluczem do pozbycia się lub wyciszenia takich schorzeń jest zdrowa dieta, w której unika się nadmiaru cukru, złych tłuszczów, oczyszczonej mąki i pasteryzowanego mleka, a stawia na produkty świeże, nieprzetworzone – i przy tym pyszne! Książka zawiera plan żywienia na trzy miesiące, obejmujący: 1. Fazę redukcji wagi 2. Fazę powrotu do równowagi biologicznej 3. Fazę stabilizacji i wzmacniania odporności To nie jest kolejna dieta! Nie będziesz liczyć dni do końca jej trwania, głodzić się, przeliczać kalorii, sprawdzać wykresów. Jeśli chcesz rozpocząć swoją osobistą przemianę nie tylko po to, by schudnąć, bo to tylko efekt uboczny terapii ale dlatego, że chcesz coś rzeczywiście zmienić w swoim życiu, to jest to książka dla Ciebie. Wejdź na ścieżkę zdrowia i poczuj różnicę! To jest twój nowy sposób na życie!
JEM (TO CO) KOCHAM I CHUDNĘPozbądź się na zawsze zbędnych kilogramów Z miłości do siebie.W książce Jem (to co) kocham i chudnę Karolina i Maciej Szaciłło dzielą się nie tylko przepisami na zdrowe i pyszne dania, ale też wiedzą psychodietetyczną, która pozwoli Ci pozbyć się zbędnych kilogramów na zawsze Z miłości do siebie.Karolina przez lata zmagała się ze zbędnymi kilogramami. Diety cud, intensywne treningi. Waga spadała, ale później wracała z nawiązką. Przez 10 lat Karolina zamiast schudnąć przytyła ponad 25 kilogramów. Po poznaniu Macieja, eksperta od zdrowego odżywiania, Karolina zaczęła pracować nie tylko nad zawartością talerza, ale również głowy. Poddała szczegółowej analizie swoje nawyki i zrozumiała, że je nie wówczas, kiedy pojawia się głód, lecz gdy pojawiają się emocje. Od tego momentu zaczęła pracę nad zmianą myślenia i stylu życia, szukając jednocześnie sposobu odżywiania, który sprawi, że będzie czuła się komfortowo. Udało się jej. Jest szczupła i szczęśliwa.Teraz czas na Ciebie!Karolina Szaciłło - dziennikarka, specjalistka od zdrowego trybu życia. Prowadzi warsztaty i szkolenia z zakresu medytacji oraz zdrowego odżywiania. Współautorka, wraz z mężem, Maciejem Szaciłło, poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem oraz Detoksy dla zdrowia i urody (Wydawnictwo Zwierciadło).Maciej Szaciłło - popularny ekspert od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją i ćwiczeniami oddechowymi . Od lat przygotowuje zdrowe potrawy dla widzów telewizji śniadaniowych. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.
Zanieczyszczenie środowiska, nieprawidłowa dieta czy używki powodują, że w naszych ciałach wciąż odkładają się toksyny. Nawet 90% wszystkich chorób i złego samopoczucia spowodowanych jest zanieczyszczeniem, a często nawet zatruciem organizmu.
Dzięki prostej metodzie opisanej w tej książce z łatwością rozpoznasz czy Twoje ciało wymaga detoksu. Jest wiele oznak, które na to wskazują. Mogą wystąpić podrażnienia skóry, dolegliwości żołądkowe, zaburzenia snu, bóle głowy, przybranie na wadze i wiele innych. Jeśli zauważysz je u siebie, wykonaj jedną z opisanych kuracji. Możesz wybrać jednodniową, weekendową lub taką, która trwa dwa tygodnie. Poznasz szczegółowy opis diety w trakcie detoksu, odpowiednie ćwiczenia oddechowe i rozluźniające, które nie tylko wesprą i przyspieszą proces oczyszczania, ale też poprawią Twoją kondycję fizyczną. Bardzo ważne są również medytacje, trening na koncentrację i uważność, ponieważ pomogą Ci one oczyścić umysł i przywrócić równowagę.
Po każdej kuracji oczyszczającej poczujesz się znacznie lepiej. Wiele dolegliwości pójdzie w niepamięć, a w szczególności te związane z trawieniem, jak wzdęcia, gazy, odbijanie się czy zgaga. Zapomnisz o stanach zapalnych, bólach mięśni czy stawów. Sen da Ci prawdziwy wypoczynek i regenerację umysłu. Zaczniesz uważnie siebie obserwować, a Twoje ciało podpowie Ci, kiedy przyjdzie czas na kurację odtruwającą.
Poczuj się dobrze we własnym ciele.
Wypróbowaliście wszystkie modne diety, ćwiczycie intensywnie i nadal zastanawiacie się, dlaczego nie możecie schudnąć? Jeśli tak, to ta książka jest dla was.
Książka ta jest przeznaczona dla osób wytrwałych, konsekwentnie dążących do wyznaczonego celu. Stanowi dla nich poradnik do codziennego stosowania, zawiera cenne wskazania i informacje na temat źródeł wiedzy z dziedziny dietetyki.
Praktyczny poradnik, w którym znajdziesz informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia, tabelę kalorii i opis skutecznych diet odchudzających wraz z przepisami: śródziemnomorskiej, Michaela Montignac, South Beach, kapuścianej, rozłącznej, dra Kwaśniewskiego i 100 kcal.
W tej publikacji szczegółowo omawiamy wymagania odnośnie do żywienia zbiorowego wynikające z nowego rozporządzenia Ministerstwa Zdrowia z 26 lipca 2016 r. W książce podpowiadamy jak konstruować jadłospisy zarówno dla dzieci bez alergii jaki i z alergiami pokarmowymi. W książce zamieszczamy m.in. zalecenia dietetyczne w wybranych alergiach pokarmowych, informacje o zawartości alergenów w przykładowych potrawach obiadowych oraz przykładowy jadłospis dla dziecka z alergią na białka mleka.
120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym.
Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio – udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych.
Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym – idealna lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi diametralnie zmienić swój styl życia.
Odbiorcy:
- diabetycy, osoby borykające się z nadciśnieniem i wszyscy, którzy chcą jak najlepiej dbać o swoich chorych bliskich.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- cenne porady medyczne dotyczące nadciśnienia i cukrzycy są w niej punktem wyjścia do prezentacji licznych przepisów kulinarnych (od przystawek po ciasta), przygotowanych oczywiście w taki sposób, by nie szkodziły zdrowiu
- udowadnia, że problem zdrowotny nie musi oznaczać życiowej katastrofy, lecz może się stać okazją do wyboru dobrej kuchni opartej na smacznych składnikach i prostych daniach
- przepisy są zilustrowane i powiązane z tabelami wartości odżywczych.
W tej publikacji szczegółowo omawiamy wymagania odnośnie do żywienia zbiorowego wynikające z nowego rozporządzenia Ministerstwa Zdrowia z 26 lipca 2016 r. W książce podpowiadamy jak konstruować jadłospisy zarówno dla dzieci bez alergii jaki i z alergiami pokarmowymi. W książce zamieszczamy m.in. zalecenia dietetyczne w wybranych alergiach pokarmowych, informacje o zawartości alergenów w przykładowych potrawach obiadowych oraz przykładowy jadłospis dla dziecka z alergią na białka mleka.
Jak stracić zbędne kilogramy, nie tracąc zdrowego rozsądku?
Z całą pewnością jest wiele rzeczy, których nie wiecie na temat Buddy. Przede wszystkim wydaje się wam, że Budda był wiecznie uśmiechniętym grubiutkim facetem. Tymczasem prawdziwy Budda przez całe życie był szczupły. I szukał harmonii we wszystkich dziedzinach życia – w odżywianiu również.
W kwestiach żywienia pragnął podążać „drogą środka”. Odrzucał zarówno nieograniczone obżarstwo, jak i nieracjonalne głodówki. Pomimo tego, że żył wiele lat przed erą hamburgerów i frytek, instrukcje, jakich udzielił mnichom ponad 2500 lat temu, okazują się aktualne aż do dziś. A w dodatku są banalnie proste – warto z nich skorzystać!
Najważniejsza z nich brzmi: to, co jesz, nie jest aż tak istotne jak to, kiedy jesz. Nie musisz stosować drakońskich diet, aby czuć się zdrowo i dobrze wyglądać.
Z książki dowiesz się:
-dlaczego tyje się tak łatwo, a odchudzanie bywa drogą przez mękę
-czy Budda uczęszczał na crossfit i jakie ćwiczenia są najlepsze dla ciebie
-jak odróżnić prawdziwy głód od zwykłych zachcianek i nieposkromionego apetytu
-jak zakończyć trudny i toksyczny związek pomiędzy tobą, a twoją lodówką
-jak zaprzyjaźnić się z własnym żołądkiem i osiągnąć wagową nirvanę.
Nie musisz być religijny, aby korzystać z Diety Buddy. Z całą pewnością nie musisz też być buddystą. Książka nie skupia się jedynie na technikach jedzenia. Udowadnia, jak wszystkie elementy naszego funkcjonowania są ze sobą ściśle powiązane: błędy żywieniowe mogą oznaczać również problemy ze spaniem, nerwice, a nawet depresję.
Pozwól się oświecić i raz na zawsze zerwij ze złymi nawykami!
_________
O autorach:
Tara Cottrell – chociaż sama nie jest buddystką, fascynuje ją filozofia religii wschodu i to, jak wielki wpływa miał sam Budda na naukę i odkrycia z różnych jej dziedzin. W „Diecie Buddy” starała się przede wszystkim połączyć naukę ze zdrowym rozsądkiem i pokazać, że to, o czym mówił Budda tysiące lat temu, jest uniwersalną nauką dla wszystkich pokoleń. Prywatnie pracuje doradzając młodym przedsiębiorcom z Doliny Krzemowej, wykłada na Uniwersytecie w Standford, ma trójkę dzieci, trzy koty, dwa szczury i psa.
Dan Zigmond – ksiądz Zen, analityk danych w portalu Facebook i ceniony doradca start-up’ów. Jest redaktorem w Tricycle, największym magazynie o tematyce buddyjskiej w Ameryce Północnej. Okazjonalnie wykłada filozofię buddyjską. Wdraża ją również w swoją codzienność i uczy jej swoich dzieci.
Elżbieta Sobieszczuk jest dietetyczką z 15 -to letnim doświadczeniem i ogromną pasją w tym co robi. Wielu klientów skorzystało z jej porad dotyczących oczyszczania organizmu, odzyskania zdrowia i gubienia zbędnych kilogramów. Aktualnie prowadzi turnusy odchudzające w Polańczyku z powodzeniem stosując przepisy zawarte w tym poradniku i kuracje oczyszczające. W poradniku omówiono kolejne etapy utraty wagi poprzez odpowiednie nawodnienie organizmu, oczyszczenie układu pokarmowego i naturalne pożywienie. Niewielka zmiana nawyków żywieniowych pozwoli utrzymać komórki w zdrowiu i czystości. Zaczniesz wyróżniać się i wyglądać kwitnąco mimo swego wieku. Gwarantuje to ponad 200 przepisów kulinarnych, które łączą prostotę potraw z ich niezwykłym smakiem i dobroczynnym skutkiem dla zdrowia. Czytelnik znajdzie także informację o tym, co oprócz kalorii należy wziąć pod uwagę w procesie utraty wagi i jakimi kuracjami się wesprzeć. Poszczególne kroki wchodzenia w etapy utraty wagi umożliwiają wyeliminowanie wielu chorób dieto-zależnych, detoksykację organizmu i wymarzoną sylwetkę bez efektu jojo. Jak doświadczysz tego na sobie to nie będziesz już chciał wrócić do „starego” stylu życia.
Oto 4 kroki, które dzielą Cię od realizacji marzeń.
Chcesz mieć sylwetkę jak gwiazda fitness? Być wysportowana jak trenerka? Jeść zdrowo jak fitblogerka? A może wystarczy Ci, że poczujesz się lepiej ze sobą? Wszystkie te cele zrealizujesz dzięki fitREWOLUCJI.
Trenerki: Kasia Dziurska, Ada Palka i Paulina Kuczyńska oraz kochająca aktywny styl życia aktorka Sylwia Nowak podzieliły się swoimi sposobami na piękną sylwetkę – pokazały kalendarze i przedstawiły ulubione treningi, zdradziły jadłospis i podzieliły się sprawdzonymi przepisami.
Pamiętaj – każda z nich też kiedyś zaczynała. Teraz Twoja kolej.
Jaki masz typ sylwetki i jaki trening jest dla Ciebie najlepszy?
Jak ćwiczyć żeby schudnąć, a jak, żeby mieć płaski brzuch?
Jak sprawdzić, czy jesteś uzależniona od cukru?
Jak bezpiecznie przeprowadzić detoks?
Jak przestać się stresować?
W tym poradniku znajdziesz odpowiedzi. Te informacje, a także piękne zdjęcia ze specjalnej sesji, to Twoja inspiracja na każdy dzień tygodnia.
Jesteś na najlepszej drodze do prawdziwej fitREWOLUCJI!
Nie będzie łatwo, ale z tą książką – dużo łatwiej, niż Ci się wydaje!
Trzymamy kciuki!
***
Kasia Dziurska – mistrzyni świata w Fitness Figure Classic, mistrzyni Europy w Bikini Fitness, mistrzyni i wicemistrzyni Polski w Fitness Soft. Ukończyła AWFiS w Gdańsku. Jest trenerką personalną, instruktorką tańca i fitness oraz modelką fitness.
Paulina Kuczyńska – trenerka personalna i autorka bloga Llealicious. Na swoim kanale na YouTubie dzieli się sposobami na piękną sylwetkę, poradami modowymi i zdrowymi przepisami. Od wielu lat pasjonuje się sportem, zdrowym trybem życia, a także szeroko pojętym coachingiem.
Sylwia Nowak – aktorka, piosenkarka i pasjonatka zdrowego stylu życia. W mediach społecznościowych motywuje innych do aktywnego trybu życia, bo zdrowa dieta i mocny trening są nieodłącznymi elementami jej dnia.
Ada Palka – absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie. Jest trenerką personalną, autorką metody Train My Way, a także ćwiczy ze sportowcami – między innymi przygotowuje Rafała Sonika do startów w Rajdzie Dakar.
Fragment książki - fitREWOLUCJA w 4 krokach issuu.com/wydawnictwosqn/docs/fit_rewolucja_issuu
Ponad sto tysięcy wiernych czytelników z całego świata, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć. Blog White Plate to inspirująca świątynia smaków, a jego twórczyni, Eliza Mórawska, jest obecnie jedną z najbardziej wpływowych postaci polskiej sceny kulinarnej. Jak nikt inny potrafi dzielić się swoją umiejętnością smakowania życia.W książce Na zdrowie! czytelnik znajdzie kilkadziesiąt przepisów na przepyszne, i co najważniejsze - super zdrowe potrawy. Wszystko to w wysmakowanym anturażu edytorskim. A zatem... Smacznego i zdrowego!Eliza Mórawska - z wykształcenia dziennikarz, od 2006 roku aktywna blogerka. Prowadzi jeden z najpopularniejszych polskich blogów kulinarnych White Plate. Wielokrotnie nagradzana; wyróżniana za promowanie kultury kulinarnej w epoce fast-foodów, uznana za jedną z 30 najbardziej wpływowych postaci polskiej blogosfery ostatnich 10 lat. Miłośniczka podróży kulinarnych oraz staropolskich przepisów, które chętnie unowocześnia i propaguje na swoim blogu.
Bolą cię mięśnie? Odczuwasz zmęczenie? Masz problemy z nadwagą? Cherie Calbom, autorka bestsellerów na temat zdrowego odżywiania, dowodzi, że odpowiada za to przewlekły stan zapalny.
Zmiana diety może przynieść natychmiastową ulgę. Autorka na podstawie wieloletniego doświadczenia opracowała takądietę. O jej skuteczności przekonało się wiele osób, które dzięki niej odzyskało radość życia.
Ten bogato ilustrowany poradnik zawiera kompletny program postępowania w przewlekłych stanach zapalnych, odpowiadających za codzienne dolegliwości. Zawiera ponad 75 przepisów na zdrowe posiłki, które pomogą wyeliminować wiele schorzeń.
ZDROWA DIETA UZUPEŁNIAJĄCA OD 5 MIESIĄCA ŻYCIA
Dobrze zbilansowana dieta wegetariańska zapewni twojemu dziecku prawidłowy rozwój. Produkty pochodzenia roślinnego, mleko i jajka dostarczą mu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.
Zebrane w tej książce różnorodne pomysły na zupki, kaszki i miksy owocowo-zbożowe pomogą ci w przygotowaniu zdrowych i pysznych posiłków. Natomiast dzięki zamieszczonym informacjom uzyskasz odpowiednią wiedzę na temat produktów wegetariańskich, a także zdrowego i bezpiecznego stosowania diety wegetariańskiej u maluchów.
Sprawdzone przepisy: Wszystkie przepisy zostały starannie wypróbowane w praktyce
Profesjonalne porady: Autorka jest uznaną specjalistką w dziedzinie żywienia
Dwa w jednym: Posiłek dla ciebie i twojego malucha
Żeby schudnąć, nie możesz być na diecie!
Przerobiłaś setki diet, na widok sałaty i brokułów robi Ci się słabo, a na odchudzające suplementy wydałaś o wiele za dużo? Chcesz schudnąć, bo wierzysz, że wtedy wszystko będzie łatwiejsze? Walczysz z kilogramami i coraz mniej lubisz siebie, za to frustracja i jojo nie odstępują Cię na krok? Zajadasz smutki i stres? Masz wrażenie, że to, jak i co jesz, znalazło się poza Twoją kontrolą?
Jak nie masz w głowie, to będziesz miała w biodrach – i zamiast się obrażać, czas wziąć głowę w obroty! Czas zrozumieć siebie, swoje myśli i emocje oraz to, skąd się biorą i dlaczego to one odpowiadają za to, że tyjesz zamiast chudnąć, chociaż jesz coraz mniej. Czas poukładać relacje z jedzeniem. Z prawdziwym jedzeniem, a nie śmieciami, które wrzucasz w siebie. Czas dowiedzieć się, kim jesteś, i polubić siebie – to jedyna droga do szczupłej sylwetki i szczęśliwej kobiety.
Książka ta przedstawia od podstaw zagadnienia dotyczące żywienia i żywności. Dowiesz się z niej, co tak naprawdę jesz, jakie składniki odżywcze są ci niezbędne do życia, w jaki sposób pożywienie może wpływać na Twoje zdrowie i urodę, jakie zanieczyszczenia i dodatki do żywności mogą być niebezpieczne dla zdrowia.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?