Super zboża
Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo
-
Autor: Lutz Kim
- ISBN: 978-83-65601-46-9
- EAN: 9788365601469
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Illuminatio
- Format: 16,8x20 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,94złCena detaliczna: 36,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,94 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Piąta książka z serii Superfoods to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły.
Proso, teff , sorgo to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących jabłek a'la farro, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.
__
O autorce:
Kim Lutz kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.
Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
Proso, teff , sorgo to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies.
W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących jabłek a'la farro, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies.
__
O autorce:
Kim Lutz kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.
Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.