Autorka w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura. W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów przygotowania czy przechowywania dań. Dzięki wskazówkom bez problemu pogodzimy odchudzanie z pracą i obowiązkami. Z publikacji dowiemy się też, które produkty zawarte w przepisach można nawzajem zastępować tak, aby wartość kaloryczna pozostała taka sama. To dwa w jednym – idealny poradnik dla czytelnika, który chce schudnąć bez efektu jo-jo i książka kulinarna z prostymi przepisami na smaczne i zdrowe dania.
ZEJDŹ Z WAGI, autorstwa Lucy Wyndham-Read, światowej sławy eksperta w tematyce sprawności i odchudzania, to idealny poradnik dla kobiet, które nie tylko chcą zrzucić zbędne kilogramy, ale również zyskać nową energię i świetne samopoczucie. W książce, oprócz opracowanego przez autorkę specjalnego programu treningowego, czytelniczki znajdą zapewniający dobre zdrowie i zachowanie młodości program żywieniowy.
Spośród przeróżnych poradników dla kobiet tę książkę wyróżnia to, iż opisane ćwiczenia są proste a zarazem bardzo skuteczne, składają się na krótkie treningi, które niemal natychmiast przynoszą efekty; cały program natomiast zrealizować można w… 21 dni. Ponadto, zarówno treningi, jak i dieta zostały opracowane tak, by zapewnić nie tylko dobrą formę i zdrowie, ale również zachowanie młodego wyglądu. Ćwiczenia rozpisane są na każdy dzień, na każdy dzień podana jest również lista zróżnicowanych posiłków – zdrowych, łatwych w przygotowaniu, a przede wszystkim smacznych. Przepisy są na tyle uniwersalne, że z powodzeniem można z nich korzystać również po zakończeniu programu – nie tylko dla zdrowia, ale i urody.
Wszystko to sprawia, że to poradnik idealny dla zabieganej, współczesnej kobiety – więc jak najbardziej na czasie.
Autorka Katarzyna Zapotoczna w książce Diety w zaburzeniach snu potraktowała zdrowe odżywianie jako jeden ze sposobów poprawy jakości snu. Oprała się na tym, że czynniki bioaktywne w specjalnie przyrządzonych do walki z tym schorzeniem potrawach, mogą być znakomitym suplementem diety, a nawet lekiem dla dobrego snu. Osoby cierpiące na bezsenność skarżą się na trudności w zasypianiu czy utrzymaniu snu,na zbyt wczesne budzenie się lub sen o złej jakości, który nie daje wypoczynku. Główną przyczynę upatrują w najczęściej przepracowaniu. A to tylko część prawdy.
Przyczyn zaburzeń snu jest wiele. W Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych (ICD-10) zaburzenia snu dzieli się na nieorganiczne i organiczne, czyli niezwiązane lub związane z chorobami układu nerwowego lub somatycznymi.
Najbardziej przydatny jest jednak podział bezsenności ze względu na czas trwania objawów: bezsenność przygodna (o czasie trwania do kilku dni) i bezsenność przewlekła, trwająca powyżej miesiąca, która najczęściej jest związana z zaburzeniami psychicznymi, przewlekłymi chorobami somatycznymi (jak: zaburzenia hormonalne, przewlekłe stany zapalne, przewlekłe zespoły bólowe, choroby neurologiczne i narządów ruchu, które uniemożliwiają aktywność fizyczną w ciąg dnia) oraz uzależnieniami np. od alkoholu. Autorka, kierując się taką klasyfikacją, konstruuje ciekawe diety do walki z zaburzeniami snu.
Jeśli macie problem ze snem, zapraszam do skorzystania z tej bardzo ciekawej lektury.
TA KSIĄŻKA TO DZIAŁAJĄCA NA WYOBRAŹNIĘ OPOWIEŚĆ O TYM, JAK NIEBEZPIECZNY JEST CUKIER. ZAWIERA PONAD 30 PRZEPISÓW NA PYSZNE I ŁATWE W PRZYGOTOWANIU POTRAWY.
Kiedy Damon Gameau poznał kobietę, dla której jego serce zabiło mocniej, chciał zrobić na niej dobre wrażenie. Zmienił swój styl życia i znacznie ograniczył spożycie cukru. Stał się szczuplejszy, sprawniejszy, spokojniejszy i szczęśliwszy. A także dociekliwy. Zastanawiało go, jak to możliwe, że usunięcie cukru z diety tak wyraźnie wpłynęło na jego zdrowie i samopoczucie. Postanowił przeprowadzić na sobie eksperyment i zarejestrować jego przebieg kamerą. Założył, że przez 60 dni będzie codziennie zjadał tyle cukru, ile mieści się w 40 łyżeczkach. Do tego cukier ten miał pochodzić wyłącznie z pokarmów uchodzących za „zdrowe”, takich jak batoniki zbożowe, płatki śniadaniowe, niskotłuszczowe jogurty, soki czy koktajle owocowe.
Rezultaty były zdumiewające. Choć Damon dostarczał organizmowi tyle samo kalorii co przed eksperymentem, w jego trakcie przytył blisko 9 kilogramów (w ciągu 60 dni). Po zaledwie kilku tygodniach stwierdzono u niego pierwsze objawy stłuszczenia wątroby. Lekarze, którzy monitorowali stan jego zdrowia w trakcie eksperymentu, ostrzegli, że jest na prostej drodze ku otyłości, cukrzycy i chorobom serca.
Cały ten cukier to relacja z eksperymentu Damona, w której autor rzuca światło na podstępy, jakimi posługuje się przemysł spożywczy, wytwarzając, a następnie sprzedając nam swoje wyroby. Ujawnia, że branża współpracuje ze sobą i jest bardzo zdeterminowana, by utrzymać status quo, czyli nie dopuścić do zmniejszenia konsumpcji cukru na świecie, mimo że dolegliwości wynikające z jego nadmiernego spożycia zbierają coraz obfitsze żniwo. Ponadto udziela szeregu wyrozumiałych rad dla tych, którzy chcą zerwać ze słodkim nałogiem. Wskazuje produkty żywnościowe, których warto unikać, wyjaśnia, jak robić zakupy i czytać etykiety, a także radzi, jak przyrządzać zdrowe dania wolne od cukru.
Ta zabawna, przebojowa i pobudzająca do myślenia opowieść ma potencjał, by zmienić nawyki żywieniowe całego pokolenia czytelników.
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika”. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej.
Prof. dr hab. n. med. Emilia Kolarzyk
Tematyka podręcznika jest różnorodna, a przedstawione zagadnienia wymagają interdyscyplinarnego ujęcia, stąd też Autorzy opracowujący poszczególne problemy reprezentują różne dziedziny wiedzy medycznej i przyrodniczej. Sprawia to, że poziom merytoryczny podręcznika jest wysoki, a rozdziały opracowane są w sposób rzetelny i kompetentny. Zostały uwzględnione najnowsze osiągnięcia naukowe oraz aktualne piśmiennictwo i uregulowania prawne, obowiązujące zarówno w Polsce, jak i w innych krajach Unii Europejskiej. Tak napisany podręcznik znajdzie na pewno szerokie grono odbiorców.
Z recenzji prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Borzęckiego
Z satysfakcją pragnę podkreślić, że rozdziały związane z toksykologią prezentują szczególnie wysoki poziom naukowy, i wyrażam przekonanie, że takie będzie również odczucie Czytelników. Z całą odpowiedzialnością rekomenduję Czytelnikom podręcznik Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka pod redakcją Emilii Kolarzyk, stworzony przez interdyscyplinarne grono wysokiej klasy specjalistów.
Z recenzji prof. dr. hab. n. med. Janusza Pacha
Filippa Salomonsson jest trenerką holistycznego modelu zdrowia dla kobiet. Odniosła sukces, który zawdzięcza zarówno stylowi odżywiania, treningom i samoświadomość, jak również pozytywnym relacjom z innymi ludźmi. Urodziła się w Göteborgu, dorastała w Miami. Prowadziła własną agencję PR w Nowym Jorku. Od kilku lat mieszka i pracuje w Sztokholmie. Prowadzi popularnego bloga Raw Clarity w Wellness. Stworzyła własną markę soków Raw Clarity Cleanse ze sklepem w Sztokholmie. Jako trenerka zdrowia prowadzi wykłady oraz udziela osobistych porad.
Od lat stosujesz przeróżne diety, ale wciąż nie czujesz się komfortowo? Często sięgasz po niezdrowe przekąski? Nie potrafisz się powstrzymać przed zjedzeniem kolejnego batonika? Być może winowajcą jest cukier. Czy wiesz, że jest bardzo szkodliwy dla organizmu, że możesz się od niego uzależnić?
Autorka Filippa Salomonsson, szwedzka trenerka żywieniowa, pomoże Ci zrozumieć, dlaczego cukier źle wpływa na Twój organizm i dlaczego trzeba zacząć go unikać od dziś.
Jak tego dokonać, jeśli bez czegoś słodkiego nie możesz przeżyć dnia?
Znowu z pomocą i radą przychodzi Filippa Salomonsson. Proponuje Ci detoks cukrowy - program dietetyczny, który w trzy tygodnie odzwyczai Cię od cukru, pozwoli poczuć Ci się zdrowo i lekko, niepostrzeżenie uwolni Cię od nadmiaru kilogramów, a także ułatwi rozpoczęcie życia w nowym stylu.
Program dietetyczny zawiera wskazówki dotyczące żywienia, jadłospisy, listy zakupów oraz przepisy na trzy tygodnie. Autorka nie zostawia Cię bez pomocy także po zakończeniu programu. Wręcz przeciwnie, doradza jak utrwalić swoje osiągnięcia i już nigdy nie wrócić do złych nawyków.
W pogoni za idealną wagą jesteśmy gotowi zrobić naprawdę wiele. Katujemy swoje organizmy na siłowniach, głodzimy się czy łykamy podejrzane środki mające oszukać uczucie głodu. Nie osiągamy jednak długotrwałych sukcesów, a jedynym, co nam pozostaje po kolejnych próbach jest narastająca frustracja. Jest to spowodowane faktem, że nie zajmujemy się jednym z najważniejszych czynników decydujących o tym, że przybieramy na wadze, czyli stresem. Kiedy hormony stresu ulegają aktywacji, organizm zostaje pobudzony do wytwarzania większej ilości tłuszczu na brzuchu.
Przekonuje o tym bestsellerowy autor New York Timesa, którego książki przełożono już na 16 języków. On rozumie, że chcesz szybko osiągnąć rezultat, i że nie masz czasu, aby przygotowywać wykwintne dania czy ćwiczyć na siłowni. Dla niego kluczem jest prostota i osiąganie jak najlepszych wyników przy jak najmniejszym wysiłku.
Ten wpływowy trener fitness i specjalista od odżywiania prezentuje prosty, 12-tygodniowy plan, który stanowi odzwierciedlenie przełomowych wyników badań naukowych dotyczących wpływu hormonów stresu na przybieranie na wadze. Unikalny program Jorge’a Cruise’a pokazuje, jak możesz z łatwością dezaktywować działanie hormonów stresu. Wykorzystasz w tym celu sprawdzone zalecenia pozwalające dokonać modyfikacji Twojego nastawienia oraz zakorzenionych przekonań. Dzięki zawartym w publikacji poradom, będziesz mógł się delektować smakiem pysznych muffinów, naleśników, pieczywa, smażonego kurczaka, a nawet wina – i to bez poczucia winy!
Czas na relaks i idealną linię!
Znajdziesz tu: • 100 koktajli na różne okazje • Dla małych i dużych, zdrowych i chorych, grubych i chudych • Owocowe i warzywne śniadania • Płynne przekąski i kolacje • Nietypowe zestawienia składników • Koktajle odchudzające i lecznicze Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu. Wielu z nas nie ma jednak pewności, jakie składniki wybrać, by napój był smaczny i zdrowy. A kiedy potrzeba dietetycznego przewodnika, do akcji rusza Magdalena Makarowska, ekspert w dziedzinie żywienia. Autorka podpowiada, z jakich składników przygotować koktajle, które podniosą naszą odporność, staną się sojusznikiem w zmaganiach z naszymi schorzeniami, pomogą oczyścić organizm z toksyn, zregenerować po wysiłku fizycznym, odchudzić czy zadbać o urodę. Książka zawiera też koktajlowe smakołyki dla dzieci, napoje idealne dla przyszłych mam, kobiet dojrzałych czy prawdziwych facetów. Uwaga: robienie koktajli uzależnia :)
Wreszcie pojawiła się na rynku alternatywa dla pszenicy - mąka kokosowa. Osoby, które nie mogły do tej pory cieszyć się białą mąką, od dziś mają możliwość zasmakować niebiańskich potraw z mąki kokosowej. Diabetycy, alergicy i osoby na diecie bezglutenowej wreszcie mogą bez konsekwencji delektować się różnego rodzaju potrawami z tej mąki. Poza walorami smakowymi kokos posiada wiele wartości leczniczych. Błonnik kokosowy skutecznie reguluje poziom cukru i insuliny we krwi. Jeżeli chcesz chronić swoje serce przed różnymi chorobami, twoja dieta powinna obfitować w błonnik, który chroni przed zawałami serca i wylewami. Wypróbuj przepisy z mąką kokosową, a poczujesz różnicę w smaku i samopoczuciu. Ta książka odmieni nie tylko Twoją kuchnię, ale i zdrowie!
Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą niezwykle ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
Najlepszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a przede wszystkim wyeliminowanie z dziecięcej diety produktów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnego rodzaju „sztuczności”. Okazuje się, że nabiał i pieczywo – produkty, które najczęściej goszczą na naszych stołach – też nie bardzo służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
W książce znajdziemy pomysły, gdzie szukać produktów bogatych w składniki niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju naszych dzieci, a także proste i ciekawe przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów, a także warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.
Mój skuteczny sposób na reumatoidalne zapalenie stawów i prawie wszystkie, pozornienieuleczalne choroby.Wiele osób szuka coraz bardziej rozpaczliwie sposobów, dzięki którym będą mogli wyleczyć się z poważnych chorób, często uważanych za nieuleczalne. Niestety bardzo często są zmuszeni trwać w chorobie lecząc się bezskutecznie metodami ogólnie stosowanymi przez medycynę.
Obalamy mity o "niezdrowym" jedzeniu. Cała prawda na talerzu - Suzanne Schäfer
Suzanne Schäfer w książce Obalamy mity o niezdrowym jedzeniu wykłada na talerz całą prawdę o współczesnym przemyśle spożywczym i nawykach żywieniowych zakorzenionych w naszych głowach. Niezdrowa czy zdrowa żywność? Codziennie musimy stawać przed takimi dylematami. Która z nich jest dla nas lepsza? Która powinien nam podpowiedzieć zdrowy rozsądek?
Prawda o niezdrowym jedzeniu
Strach przed jedzeniem niezdrowej żywności, laktozy, glutenu, histaminy, niektórych owoców i orzechów jest obecnie głęboko zakorzeniony i popularny. Każdy upatruje swoich kłopotów trawiennych w nieodpowiednich składnikach jedzenia. Do specjalisty dietetyka przychodzi z opracowaną diagnozą. Okazuje się jednak, że dieta złożona z produktów „wolnych od…”, na którą wydajemy krocie, jest często niepotrzebna. Istnieją bowiem osoby i instytucje, którym zależy na powstawaniu i podsycaniu mitów chorobowych. Zdecydowana większość społeczeństwa cierpi na nieistniejące nietolerancje lub je sobie wmawia. Czy aby na pewno wycofywanie szerokiej gamy produktów żywnościowych jest dla nas zdrowe?
Fragment książki
Dlaczego jesteśmy gotowi płacić podwójnie lub nawet potrójnie za produkty spożywcze, które nie mają dla nas żadnego zastosowania? Ponieważ wierzymy, że dzięki lepszemu jedzeniu staniemy się lepszymi ludźmi – zdrowotnie, ekonomicznie i duchowo. Jednocześnie rozwija się wiele towarzystw stanowiących niezwykłe wsparcie dla strategów branży medycznej i spożywczej: każdy jest obecnie zobowiązany pielęgnować swoje ciało i duszę, by pozostać zdrowym dziś, jutro i aż po dni późnej starości. Powstał swoisty kult życia wewnętrznego. Obchodzimy się ze sobą tak ostrożnie, że najzwyklejszym dolegliwościom brzucha przypisujemy z miejsca znaczenie sygnału alarmowego. Odżywianie się zaczęło przy tym pełnić funkcję zastępczej religii. Obiecuje się nam uzdrowienie ciała i duszy, a kto dopuścił się grzechu spożycia frytek, ten odnajdzie wybaczenie tylko w kuracji odtruwającej i produktach „wolnych od...”. Nakładanie sobie na stołówce duszonych warzyw zamiast smażonej kiełbasy jest przy okazji rodzajem demonstracji: jestem zdyscyplinowany i ponoszę odpowiedzialność za siebie i swoją wydajność. W ten sposób status socjalny zostaje utrwalony na dobre.
Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich znane jest od stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia „miód na serce” dowiodły także prace naukowców. Badania autorów książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i wiele innych – do leczenia tych dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy, pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Poza metodami leczenia, które oferuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami serca i układu krążenia, ponieważ składniki zawarte w produktach pszczelich są kluczem do zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
Obierz kurs na piękno, zdrowie, siłę.
Poczuj się fantastycznie we własnym ciele!
• Poprawa kondycji
• Lepsze samopoczucie
• Redukcja tkanki tłuszczowej
• Zwiększenie siły mięśni
Czas na małą, wielką zmianę!
Nie wahaj się!
Wszyscy zapewne pamiętamy słynną kampanię społeczną pod hasłem „Pij mleko, będziesz wielki”. Do jego spożywania namawiały gwiazdy, takie jak Kayah, Bogusław Linda oraz Krzysztof Hołowczyc. W promocję tego napoju włączyła się też część lekarzy. Ostrzegali, że dzieci piją za mało mleka, i że to źle się dla nich skończy. Dziś już wiemy, że to picie mleka może skończyć się tragicznie. Spożywanie go i wszystkich jego przetworów stanowi bowiem poważne zagrożenie dla naszego organizmu. Ta książka pozwoli Ci wyrobić własną, dobrze udokumentowaną i popartą badaniami naukowymi opinię na ten temat.
Ceniona naturoterapeutka, dietetyczka i osteopatka przedstawia szereg informacji na temat szkodliwości tego napoju. Potwierdza, że zawarte w mleku składniki (kazeina, laktoza, cukry zwierzęce) powodują uszkodzenie narządów wewnętrznych oraz nieodwracalne zmiany w układzie krążenia i kostnym. Informuje, że wbrew powszechnym opiniom mleko nie wzmacnia kości, a je osłabia.
Dzięki temu poradnikowi poznasz różnicę między mlekiem ludzkim, a zwierzęcym. Dowiesz się, do jakich chorób prowadzi mechanizm uzależnienia od kazeiny. Autorka omawia wszystkie szkodliwe substancje znajdujące się w białym płynie i wyjaśnia, jak jego spożywanie wpływa na częste występowanie osteoporozy, nowotworów, alergii, astmy, anginy, atopowego zapalenia skóry, bóli brzucha, uszu, płuc, biegunek i wielu innych schorzeń. Proponuje też proste metody na samodzielne sporządzenie mleka roślinnego, mieszanki bezmlecznej dla niemowląt oraz wiele przepisów diety bezmlecznej i bezglutenowej.
Bądź świadomy, wybierz zdrowie.
Prawdziwe piękno tkwi w nas, ale trzeba znaleźć spokojny moment, aby je odkryć
To książka, do której zawsze możesz wracać.
Opisuję w niej metody, które uczyniły moje życie prostszym, pełniejszym i szczęśliwszym.
Opowiadam Ci o diecie dającej zdrowie, siłę i energię, zgodnej z naturą. Dzielę się z Tobą kilkoma ćwiczeniami pomagającymi uwolnić się od napięć.
Opowiadam też o modzie, która nie wpędza w kompleksy, ale służy naszemu pięknu i dobremu samopoczuciu. O sposobach na urodę, która ma źródło… w Twoim sercu.
Pragnę zainspirować Cię i wzmocnić, byś żyła odważnie i świadomie, ponieważ życie jest wielką, niepowtarzalną przygodą. Zapraszam do mojego świata!
Agnieszka Maciąg
Nowe wydanie bestsellera!
POWRÓĆMY DO NATURALNYCH SMAKÓW – LEPIEJ „Puzio” NIŻ WCALE ?
To przesłanie kulinarne Małgorzaty Puzio, autorki tej książki. Uważa, że tylko naturalne, nieprzetworzone jedzenie spożywane na co dzień gwarantuje nam dobre samopoczucie. „Tak się czujesz, jak gotujesz” – ta stara jak świat prawda niechaj także dziś stanie się naszym hasłem. Tylko tyle i aż tyle! Aby lepiej to sobie uświadomić, obok każdego przepisu – a jest ich w książce ponad sto – znajdziemy wartości odżywcze produktów i porady kulinarne Małgorzaty Puzio, a także ciekawostki i porady dietetyczne Alicji Kalińskiej. Zapoznajmy się z nimi, przetestujmy zaprezentowane przepisy i przekonajmy się sami, że warto powrócić do naturalnych smaków.
Ta książka jest odpowiedzią na często zadawane mi pytania w czasie spotkań i pokazów kulinarnych w całym kraju, a szczególnie jedno: „Jakie produkty wybierać?”. Odpowiadam: Naturalne!
Małgorzata Puzio
Zdrowie zaczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a odpornością. Mikroflora jelit jest niepowtarzalna i wpływa na nasze samopoczucie i odporność. Zwyczaje żywieniowe w połączeniu ze zmianami cywilizacyjnymi, powodują, że wystawiamy mikroflorę jelit na niełatwą próbę. Jak powinniśmy się odżywiać, by pomóc bakteriom pracującym dla naszego organizmu? Lektura tej pozycji to pierwszy krok do bardziej świadomych decyzji żywieniowych, które z pewnością przysłużą się naszemu zdrowiu.
Cytrusy spożywane codziennie pozwolą nam cieszyć się zdrowiem i urodą przez wiele lat.
Proponowane w książce przepisy kulinarne przekonają nawet najwybredniejszych smakoszy, iż owoce cytrusowe są nie tylko świetną przekąską, ale i niezastąpionym składnikiem każdej diety.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?