Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
Jak efektywnie obniżyć zbyt wysoki poziom cukru we krwi? Jak zredukować efekty uboczne leczenia farmakologicznego? Jak skutecznie odkwaszać i odtruwać organizm? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdują się w tym właśnie poradniku.
Książka zawiera przejrzysty opis cukrzycy typu 1 i typu 2. Można się z niej dowiedzieć, jak zapobiegać tym chorobom oraz zatrzymać ich postępowanie. Opisano ponad 50 naturalnych środków, które pomagają w walce z cukrzycą. Są to sprawdzone preparaty z roślin leczniczych i leki homeopatyczne, pomocne mikroelementy i wiele dodatkowych wspierających sposobów. W poradniku znajduje się również opis 15 najważniejszych schorzeń wtórnych związanych z cukrzycą oraz jak można sobie pomóc dzięki metodom medycyny naturalnej.
Tytuł należy do serii książek „Poradniki zdrowie”, które przygotowane są we współpracy z największym niemieckim wydawnictwem poradnikowym Gräfe und Unzer z Monachium. To poradniki z gwarancją 100% najwyższej jakości, potwierdzone hologramem – GWARANCJA JAKOŚCI.
Odbiorcy
- osoby, które chciałyby skorzystać z naturalnych metod leczenia cukrzycy
- wszyscy potrzebujący pomocy w obniżeniu zbyt wysokiego poziomu cukru we krwi
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- można efektywnie obniżyć zbyt wysoki poziom cukru we krwi
- zredukować efekty uboczne leczenia farmakologicznego
- wspierać działanie trzustki
- skutecznie odkwaszać i odtruwać organizm
- oczyścić jelita dzięki terapii mikrobiologicznej
- złagodzić skutki zbyt wysokiego stężenia cukru we krwi
Mama na roślinach obala wiele mitów narosłych wokół weganizmu i przekonuje, że zbilansowana roślinna dieta jest bezpieczna na każdym etapie życia – także podczas ciąży i karmienia piersią. Mama na roślinach to przewodnik po wegańskim macierzyństwie – od dnia, kiedy kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży, do pierwszych miesięcy po narodzinach dziecka. Autorka łączy fachową wiedzę z indywidualnym doświadczeniem wegemamy, udziela praktycznych porad i prezentuje niemal sto przepisów na proste i smaczne roślinne potrawy nie tylko dla mam.
U ponad połowy osób powyżej 35 roku życia, lekarze rozpoznają pierwsze objawy chorób układu sercowo naczyniowego. Choroby te rozwijają się nie tylko z powodu złego odżywiania, nadciśnienia czy podwyższonego cholesterolu ale przede wszystkim z niedoleczonych przewlekłych stanów zapalnych organizmu.Dr Colbert w prosty i przystępny sposób wyjaśnia mechanizmy ich powstawania oraz podpowiada, jak rozpoznać pierwsze objawy choroby wieńcowej i miażdżycy, które w konsekwencji przyczyniają się do udarów i zawałów serca. Zachęca też do prowadzenia zdrowego trybu życia i odżywiania, które wspomogą pracę serca i całego organizmu.W tym celu, zespół ekspertów przygotował zbiór prostych przepisów na smaczne dania, które ułatwią zmianę nawyków żywieniowych na lepsze i zdrowsze.
Wszystko, co musisz wiedzieć o chorobach stawów oraz 140 przepisów na pyszne posiłki.
Masz zdiagnozowane reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) lub inną chorobę stawów? Dokuczają ci bóle stawów? Kolana nie pozwalają o sobie zapomnieć?
Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Sposób odżywiania, sprzyja zarówno leczeniu chorób stawów, jak i ich zapobieganiu.
W książce Zdrowe stawy znajdziesz dawkę niezbędnej wiedzy, zalecenia dietetyczne a także aż 140 prostych przepisów, dzięki którym Twoje posiłki będą zdrowe, smaczne i urozmaicone. W prawidłowym zestawieniu potraw pomoże Ci zbilansowana kuracja.
Dzięki lekturze dowiesz się, m.in.:
jak wybrać najskuteczniejszą dietę wspierającą leczenie chorób stawów, jak wybierać odpowiednie produkty spożywcze, łączyć je w smaczne i zdrowe posiłki, które zneutralizują objawy i zatrzymają postęp choroby, jakie zioła wspomagają proces leczniczy, jakie badania diagnostyczne wykonać, jakie czynniki wpływają na rozwój chorób, jak ćwiczyć. Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Instytucie Żywności i Żywienia. Prowadzi szkolenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych. Autorka książek Jelito drażliwe oraz Insulinooporność (Wydawnictwo Zwierciadło).
Trzy kroki do sukcesu w wyjątkowym zestawie trzech bestsellerów dietetycznych:
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy,
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej. Przepisy na wychodzenie,
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® i co dalej.
Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej:
odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,
odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,
poprawisz wygląd swojej skóry,
zwalczysz uczucie zmęczenia,
ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.
Zachowaj efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej do końca życia! Czytając tę książkę, poznasz:
5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,
powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,
tajemne metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,
reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,
zasady efektywnej aktywności fizycznej.
Jedyna na rynku książka zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej! Znajdziesz w niej:
etapy wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu,
115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
listę produktów i przykładowe zestawy menu,
porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.
Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.
Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
„Nowe wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najbardziej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie”.
Prof. dr hab. Łucja Pilaczyńska-Szcześniak
Co jest twoim małym grzeszkiem żywieniowym? Frytki, batonik do kawy, czipsy, cola, a może wszystko z tej listy?Za każdym razem kiedy sięgasz po białe pieczywo, frytki, batonik czy czipsy jesteś jak narkoman na głodzie. Twoje ślinianki pracują intensywniej na wspomnienie tego błogiego smaku w ustach. Przepyszne glutaminian sodu, aspartam albo biały cukier skutecznie zagłuszają apetyt na zdrowe jedzenie.Żart się skończyły. Twoje zdrowie i życie są zagrożone. Zadbaj o swoje zdrowie i dowiedz się:jak przetworzona żywność wpływa na mózg, inteligencję i rozwój u dzieci;dlaczego koncernom spożywczym nie zależy na twoim zdrowiu;czym jest gęstość odżywcza i jakie ma znaczenie przy komponowaniu posiłków;jak pokonać uzależnienie od trujących dodatków do żywności i fast foodów;co jeść, żeby cofnąć negatywne efekty jedzenia przetworzonej żywności.Weź odpowiedzialność za swoje zdrowie i zerwij z uzależnieniem od śmieciowego jedzenia!
Pierwsza dieta, którą zastosujesz z przyjemnością8-tygodniowa dieta opracowana przez dr Michaela Mosleya to rewolucyjna metoda odżywiania, skutkująca nie tylko utratą wagi i obniżeniem poziomu cukru we krwi, ale również zapobieganiem cukrzycy typu 2, a nawet cofaniem się jej.W swojej niezwykłej książce kucharskiej dr Clare Bailey lekarz rodzinny i żona Michaela Mosleya połączyła siły ze znaną dietetyk, dr Sarah Schenker, aby stworzyć zestaw niskokalorycznych i niskowęglowodanowych potraw. Mamy tu rozplanowane na 8 tygodni proste i smaczne dania: od szybkich śniadań po pyszne kolacje. Przepisy zaprojektowano według najzdrowszej metody żywienia diety śródziemnomorskiej.ZREWOLUCJONIZUJ SWÓJ SPOSÓB ODŻYWIANIA.SCHUDNIJ I UTRZYMAJ WAGĘ przez:- ograniczenie prostych i przetworzonych węglowodanów- redukcję spożywanych kalorii- spożywanie zdrowych tłuszczów i wysokiej jakości białkaNieważne, czy chcesz zeszczupleć, cofnąć insulinooporność lub cukrzycę, obniżyć czy utrzymać odpowiedni poziom cukru we krwi. Ta książka pomoże ci schudnąć i na zawsze zmienić sposób, w jaki się odżywiasz.Gotowy jadłospis na 8 tygodni diety i ponad 100 propozycji pysznych potraw dla utrzymania osiągniętych rezultatów.
Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedzenia żywności wywołującej stany zapalne. Rozwiązaniem jest przekonanie naszego układu odpornościowego, że jesteśmy bezpieczni. W swojej najnowszej książce Izabella Wentz podpowiada, jak to zrobić za pomocą właściwej diety.
Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest przyjaznym przewodnikiem dla osób, które chcą mieć kontrolę nad własnym zdrowiem. Dowiesz się z niej między innymi:
- jak dobrać strategię odżywiania odpowiednią dla osób chorujących na hashimoto,
- jak powinna wyglądać dieta w okresie remisji,
- co wprowadzić do codziennych posiłków, a co wykluczyć.
Książka zawiera też przepisy na zdrowe i proste dania zakorzenione w polskiej tradycji.
Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest kolejną książką Izabelli Wentz, cenionego eksperta i autorytetu w dziedzinie eliminowania objawów choroby Hashimoto. Autorka, chorująca od wielu lat na hashimoto, swoją karierę zawodową poświęciła poszukiwaniu skutecznej drogi do remisji. Jej poradnik zawiera wiele wskazówek, przepisów i planów żywieniowych, które wspomogą pacjentów w radzeniu sobie z objawami. Polecam!
Justyna Salamonowicz-Gustaw
prezes Polskiego Stowarzyszenia Hashimoto, założycielka firmy Kod Równowagi
Nasze życie kręci się wokół jedzenia. Kiedy zjeść? Ile zjeść? Co zjeść?Pytanie jednak brzmi, czy możemy jeść wszystko bez obaw o nasze zdrowie czy sylwetkę? Odpowiedź brzmi TAK! We wszystkim ważny jest jednak umiar i podstawowa wiedza na temat spożywanych przez nas produktów. Wiele z nich owianych jest złą sławą, ale czy słusznie.Rozprawmy się z najczęściej powtarzanymi i wciąż funkcjonującymi w powszechnej świadomości mitami na temat popularnych produktów żywieniowych, niektórych uznawanych za zdrowe.Modna dieta gwarantem sukcesu?Czy tłuszcz tuczy?Detoks na szybki i zdrowy spadek wagi?Biały cukier to biała śmierć?Dlaczego mimo diety moja waga stoi w miejscu?Czy light znaczy zdrowo?
Ziarna i orzechy stanowią tak wartościowe produkty, że zostały zaliczone przez specjalistów żywieniowych do kategorii superfood.Oprócz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych dostarczają cennego błonnika oraz mnóstwa witamin i minerałów. Wykorzystaj zatem tę niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swoich posiłków. Przepisów jest wiele np. z sezamu, migdałów i suszonych owoców możesz zrobić energetyczne kulki sezamowe, a z nasion chia, mleka kokosowego i mango przyrządzić pyszny deser. Ziarna i orzechy warto dodawać do sałatek, pasztetów, kanapek oraz dań gorących, a także wytwarzać z nich wegańskie mleka i masła.
Polecamy Państwu kolejny tytuł serii "Leki prosto z natury" dotyczący leczenia i profilaktyki dolegliwości i chorób układu żoładkowo-jelitowego. Książka została opracowana przez wybitnych specjalistów: lekarzy, fitoterapeutów, dietetyków, a środkami leczniczymi są produkty naturalne, takie jak zioła, kit pszczeli, odpowiednie soki, siemię lniane itd., które, jeśli stosowane we właściwy sposób, nie wyrządzają problemów ubocznych, w przeciwieństwie do wielu leków farmakologicznych. Wkrótce kolejne tematy z serii "Leki prosto z natury".
Cierpisz na zaburzenia miesiączkowania, włosy zaczęły Ci wypadać, a na twarzy i plecach pojawił się trądzik? Przybierasz na wadze mimo trzymania diety, a w nietypowych miejscach zauważyłaś niechciane owłosienie? Prawdopodobnie tak jak wiele kobiet cierpisz na PCOS, czyli zespół policystycznych jajników. Jednak możesz go kontrolować! Wystarczy, że wprowadzisz kilka zmian w swojej diecie, a poprawisz zdrowie, odzyskasz dobre samopoczucie i ładny wygląd. Certyfikowana dietetyk podaje specjalnie opracowany plan diety i przygotowywania posiłków przy PCOS. Dzięki niemu utrzymasz odpowiednią wagę, uregulujesz hormony, zmniejszysz ryzyko wystąpienia cukrzycy, nadciśnienia i niepłodności. Zapomnij o PCOS.
Białko ukryte w roślinach ma odżywczą moc. Polecamy roślinne źródła białka, po które warto sięgać codziennie. To amarantus, pestki dyni, ziarna słonecznika, soczewica, fasola, kasze oraz orzechy.Dodaj masło orzechowe do owsianki, komosę przyrządź z pieczonymi warzywami, a kaszę gryczaną podaj ze szpinakiem. Ugotuj zupę z soczewicy lub fasoli. Z orzechów, sezamu i pestek słonecznika zrób energetyczne batoniki granola, migdały przeznacz na pyszne mleczko roślinne. Przepisów jest mnóstwo skorzystaj z nich i skomponuj zdrowe i pyszne posiłki roślinne
Chcesz pozbyć się nadmiaru kilogramów skreśl białą mąkę i cukier. Wybierz posiłki warzywne pełne wartości odżywczych i witamin, skorzystaj z bogactwa nabiału, chudego mięsa i ryb oraz roślin strączkowych, sięgnij po zdrowe słodycze na bazie owoców i orzechów. Nasze kulinarne propozycje dostarczą tak dużej dawki witamin i energii, że będziesz w pełni cieszyć się życiem.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?