Zapraszamy do zapoznania się z bogatą lekturą książek o różnego rodzaju dietach, zdrowym odżywianiu i odchudzaniu. Zdrowe nawyki żywieniowe, leczenie żywieniem, różne rodzaje diet, odchudzanie, składniki pożywienia. Odpowiednio zbilansowane posiłki to gwarancja zdrowia, lepszego samopoczucia i smukłej sylwetki. Coraz częściej spotykaną dolegliwością w dzisiejszych czasach jest insulinooporność i hashimoto. W tym temacje na szczególną uwagę zasługują książki znanych dietetyczek Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej.
POKONAJ PROBLEMY ZE STAWAMI!
Czy masz już dość zmagania się z reumatyzmem lub artrozą? A czy wiesz, że pomocne mogą okazać się chociażby wino cynamonowe, przetwory z pigwy, kąpiel z dodatkiem derenia i wiele innych naturalnych środków?
Wyjątkowe porady doświadczonego lekarza medycyny, dra Wigharda Strehlowa, pomogą ci pokonać reumatyzm i artretyzm w oparciu o zdrowotne oraz żywieniowe zalecenia genialnej mniszki, św. Hildegardy z Bingen. To wyjątkowe, niezastąpione wsparcie w leczeniu szeregu chorób. Znajdziesz tu kompleksowe zalecenia do walki z chorobami kręgosłupa, chorobą zwyrodnieniową stawów, reumatyzmem, boreliozą.
Książka zawiera przepisy na zdrowotne dania i napoje.
Książka skierowana do osób chcących redukować wagę z Programem Przemian, ale także do wszystkich tych, którzy chcą dbać o zdrowe odżywianie swoje i swojej rodziny. Książka to po raz kolejny dowodem, że zupa jest zdrowym, pełnowartościowym daniem. Oprócz walorów odżywczych i smakowych ma wiele innych zalet: daje ogromne pole do rozwoju kreatywności w kuchni, jest daniem ekonomicznym oraz praktycznym: można przygotować je w zapasie, łatwo przechowywać, sięgać po nie w razie potrzeby, a nawet brać na wynos.
W książce tej czytelnik znajdzie:
• 78 przepisów na zupełnie nowe zupy, do ugotowania w 20-30 minut. Wśród nich są:
* zupy, które gotuje się w tradycyjny sposób,
* zupy „kameleony” - ratunek dla zabieganych. To zupy, które można łatwo modyfikować, by uniknąć monotonii smaku. Gotuje się jedną zupę, a potem tworzy się z niej po kolei dwie kolejne, poprzez dodawanie składników totalnie zmieniających charakter poprzedniej;
* zupy „podwójne” - to sposób na ugotowanie dwóch różnych zup w tym samym czasie z tych samych składników bazowych. Sprytne i wygodne rozwiązanie.
• Szereg cennych informacji przydatnych w realizacji Programu Przemian oraz w usprawnieniu procesu gotowania zup:
* Przypomnienie co to jest Program Przemian i na czym polegają poszczególne jego etapy.
* Kiedy, ile i jak jeść zupy (tak, tak - to jak spożywamy posiłki jest bardzo ważne).
* Jak gotować, by zachować jak najwięcej wartości odżywczych produktów?
* Sekrety dobrej kuchni, czyli zasady i sztuczki przekazywane z pokolenia na pokolenie.
* Jak przechowywać produkty?
* Jak usprawniać swoje gotowanie po to, by nie spędzać codziennie długich godzin w kuchni?
Monika Honory jest ekspertem holistycznego odchudzania oraz autorką Programu Przemian. Polega on na wprowadzaniu pozytywnych zmian w różnych aspektach życia człowieka, czego skutkiem ubocznym jest trwała utrata kilogramów. Wszytko to bez liczenia kalorii, uczucia
głodu, katorżniczych ćwiczeń, dzięki m.in. jedzeniu zup. Dzięki Programowi Przemian schudła 40 kg i od lat utrzymuje wagę. Skuteczność metody
potwierdziły tysiące stosujących ją osób, które schudły już łącznie tony kilogramów. Metoda cieszy się ogromnym zainteresowaniem i popularnością, ponieważ chudnie się wniej bez uczucia głodu, liczenia kalorii, ciężkich ćwiczeń i rezygnacji ze wszystkich ulubionych składników, za to
m.in. jedząc zupy - danie znane i lubiane przez większość społeczeństwa, dostępne na każdą kieszeń.
Misją Moniki jest popularyzacja zdrowego stylu życia oraz wspieranie osób z nadwagą i otyłością do dbania o siebie w celu redukcji wagi.
Książka skierowana zarówno do osób, borykających się z nadwagą i otyłością, ale także do wszystkich tych, którzy chcą wprowadzić trwałe, pozytywne zmiany w swoim życiu. Pomocna będzie zarówno dla osób, które chcą dopiero zacząć realizację Programu Przemian, jak i tych, którzy są w jego trakcie.
Publikacja dotyczy psychologicznego aspektu odchudzania, ponieważ to w naszej psychice tkwi przyczyna otyłości: dlaczego w nią popadliśmy, dlaczego w niej trwamy i nie potrafimy się uwolnić, mimo tego, że podejmujemy desperackie próby redukcji wagi za pomocą diet, głodówek, suplementów, wyczerpujących ćwiczeń. To w naszej psychice tkwi także klucz do rozwiązania problemów - by go znaleźć trzeba zajrzeć
w głąb siebie i zmierzyć się z tym, co tam znajdziemy. Poznać, zrozumieć, uporządkować,
wyciągnąć wnioski, po to, by zacząć skuteczne działanie - nie tylko w kierunku redukcji wagi,
ale przede wszystkim zmiany swojego życia na lepsze.
Czytelnik znajdzie w niej następujące informacje:
• Jak odnaleźć drzemiącą w sobie motywację?
• Jak ją obudzić i zmobilizować się do działania?
• Jak ją wzmacniać, by nie była jedynie chwilowym zapałem?
• Jak czerpać siłę ze swoich doświadczeń - tych pozytywnych i negatywnych?
• Jak radzić sobie z kryzysami?
• Jak uczynić swoje emocje sprzymierzeńcem w odchudzaniu?
Celem publikacji jest przygotowanie do procesu odchudzania oraz wsparcie na każdym etapie realizacji tego procesu. Motywacja jest bowiem potrzebna nie tylko by zacząć proces zmian, ale także by wytrwać w nim i utrzymać rezultaty.
Monika Honory jest ekspertem holistycznego odchudzania oraz autorką Programu Przemian. Polega on na wprowadzaniu pozytywnych zmian w różnych aspektach życia człowieka, czego skutkiem ubocznym jest trwała utrata kilogramów. Wszytko to bez liczenia kalorii, uczucia
głodu, katorżniczych ćwiczeń, dzięki m.in. jedzeniu zup. Dzięki Programowi Przemian schudła 40 kg i od lat utrzymuje wagę. Skuteczność metody
potwierdziły tysiące stosujących ją osób, które schudły już łącznie tony kilogramów. Metoda cieszy się ogromnym zainteresowaniem i popularnością, ponieważ chudnie się wniej bez uczucia głodu, liczenia kalorii, ciężkich ćwiczeń i rezygnacji ze wszystkich ulubionych składników, za to
m.in. jedząc zupy - danie znane i lubiane przez większość społeczeństwa, dostępne na każdą kieszeń.
Misją Moniki jest popularyzacja zdrowego stylu życia oraz wspieranie osób z nadwagą i otyłością do dbania o siebie w celu redukcji wagi.
Odzyskaj równowagę hormonalną, pozbądź się zbędnych kilogramów, popraw stan zdrowia i nastrój dzięki właściwemu doborowi spożywanych produktów. Dolegliwości hormonalne dotykają aż osiem kobiet na dziesięć. W książce znajdziesz informacje, wskazówki i rady, a także kilkadziesiąt wspaniałych i łatwych do przyrządzenia przepisów na potrawy, które mogą te dolegliwości złagodzić i sprawić, że poczujesz się lepiej. Równowaga hormonalna jest konieczna, aby czuć się dobrze i zapobiegać chorobom. Dotyczy to wszystkich kobiet, a zwłaszcza tych w przedziale wiekowym 35-55 lat – gdy zmienia się poziom hormonów, a skutki stresu są bardziej odczuwalne. Dzięki właściwej diecie można wpływać na równowagę hormonalną, a tym samym zachować prawidłowy poziom hormonów w każdym wieku, a także oddalić lub złagodzić dolegliwości typowe dla okresu przed wystąpieniem klimakterium oraz w trakcie klimakterium. W książce znajdziesz m.in.: niezbędne informacje o hormonach, ich funkcjonowaniu oraz fazach hormonalnych, listę składników spożywczych, potrzebnych do podtrzymania produkcji hormonów, opis czynników, które mają wpływ na równowagę hormonalną, 60 przepisów, które stymulują właściwą pracę hormonów, praktyczny plan żywieniowy na dwa tygodnie. Ulrika Davidsson – jedna z najbardziej doświadczonych w Szwecji doradczyń do spraw dietetyki, autorka książek kulinarnych. Efektem jej rozległej wiedzy w zakresie dietetyki i zdrowia są zawarte w książce Odzyskaj równowagę hormonalną przepisy na potrawy, które mają pozytywny wpływ na utrzymanie równowagi hormonalnej. Mia Lundin – wykwalifikowana pielęgniarka w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Od dwudziestu lat zajmuje się leczeniem zaburzeń hormonalnych, takich jak dolegliwości klimakteryczne, PMS i depresja poporodowa.
Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą.
Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć – zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania.
Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż.
Monika Mrozowska – aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych, m.in. Zupy moc, Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, ekonomiczna kuchnia, Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka (Wydawnictwo Zwierciadło).
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych.
Spis treści
Wstęp
I. CZĘŚĆ OGÓLNA
Potrzeby energetyczne sportowców
Składniki pokarmowe
Stres oksydacyjny w sporcie. Pożywienie jako źródło antyoksydantów
Normy żywienia i wyżywienia dla wybranych dyscyplin sportu
II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA
Specyfika żywienia sportowców w okresie treningów, zawodów i odnowy
Pora, częstotliwość i rodzaj posiłków podczas treningów i zawodów
Regulowanie masy ciała w sporcie
Odźywki w sporcie
Zatrucia pokarmowe
Produkty spożywcze
Układanie jadłospisów
Przykładowe jadłospisy dla siedmiu grup dyscyplin sportowych
Przepisy na potrawy podane w jadłospisach
Zakończenie
Piśmiennictwo
Oto rewolucyjny plan, który pomoże Ci wzmocnić odporność i cieszyć się doskonałym zdrowiem! Medycyna od lat czyni ogromne postępy, jednak odpowiedzialność za Twoje zdrowie spoczywa w Twoich rękach. Jeśli chcesz się cieszyć dobrym samopoczuciem i witalnością, musisz codziennie dokonywać właściwych wyborów. Właśnie Ty, a nie Twój lekarz czy aptekarz. A w dzisiejszych czasach to wyjątkowo ważna sprawa. Zanieczyszczone środowisko, żywność modyfikowana genetycznie, bakterie oporne na niemal wszystkie znane antybiotyki, życie pełne pośpiechu i przyśpieszone tempo starzenia się - wszystko to sprawia, że świat, tak bardzo podporządkowany człowiekowi, stał się miejscem, w którym utrzymanie dobrej formy przez długie lata jest wyzwaniem. Dzięki tej książce dowiesz się, jak ułożyć swój własny, holistyczny plan zdrowia na całe życie. Zapoznasz się również z wynikami najnowszych badań, które potwierdzają to, co zapewne wiesz od zawsze: że istnieją ścisłe powiązania między ciałem a umysłem, umysłem a genami i umysłem a odpornością. Znajdziesz tu także nowatorski siedmiodniowy plan - indywidualną drogę do świetnego zdrowia. Ponadto otrzymasz cenne wskazówki dotyczące najpoważniejszych przyczyn problemów zdrowotnych naszych czasów: przewlekłego stanu zapalnego i ciągłego stresu, a także takich chronicznych zaburzeń, jak nadciśnienie, choroby serca, cukrzyca typu 2. czy choroba Alzheimera. Jeśli chcesz się cieszyć zdrowiem długie lata, musisz poznać sekrety samouzdrawiania! W książce między innymi: Potęga uważnej samoświadomości Związki między zdrowiem a miłością Wskazówki dotyczące diety Zestaw zaleceń na kolejne dni tygodnia Kilka cennych uwag o chorobie Alzheimera i chorobach nowotworowych Masz w sobie moc uzdrawiania!
Czujesz się przytłoczony nawałem sprzecznych wytycznych żywieniowych i modnych diet? Szukasz wskazówek, co jeść, żeby być zdrowym?Ta książka jest dla ciebie!Kiedy ciało wysłało mu sygnał alarmowy (ból w piersiach), Bas Kast zaczął czytać prace naukowe i analizować wyniki badań, by znaleźć odpowiedzi na nurtujące go pytania:Jaki sposób odżywiania jest najzdrowszy?Czy istnieje jedna dieta dobra dla każdego?Jak odżywiają się ludzie, którzy w dobrym zdrowiu dożywają późnej starości?Efektem jego pracy jest ta książka. Dowiesz się z niej, co jest prawdą, a co traktować z przymrużeniem oka. Poznasz zasady, którymi warto się kierować przy komponowaniu własnego jadłospisu, i nauczysz się dokonywać świadomych wyborów żywieniowych.Kompas dietetyczny wskazuje właściwy kierunek zdrowe życie!
Żyjemy coraz dłużej, ale niekoniecznie zdrowiej i piękniej Jak to zmienić?Jak zachować witalność, młody wygląd, sprawność fizyczną?Jak ocenić odżywienie organizmu i sprawdzić, jakich składników naprawdę potrzebuje?Jak nie tracić czasu i pieniędzy na nieskuteczne zabiegi, pigułki, kosmetyki?Co to jest piramida długowieczności i jakie miejsce zajmuje w niej pogoda ducha?Co robić, gdy zauważymy pierwsze problemy ze zdrowiem tarczycą, trawieniem, zasypianiem, stawami, wiotką skórą, nerwami?Jak nauczyć się prawidłowo oddychać?Jakie zabiegi medycyny estetycznej naprawdę mają sens?Masz 30, 40, 50 lat?Ta książka to wyjątkowy poradnik dla wszystkich, którzy chcą korzystać z uroków każdej dekady swojego życia. I bez niepokoju oczekiwać kolejnych urodzin.
Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną alternatywą do monotonnych posiłków, ale również przyczyni się do wypełnienia zaleceń zdrowotnych. W książce zaprezentowano ponad 100 pomysłów na smaczne i kolorowe koktajle, które można dopasować do swoich potrzeb są przepisy na napoje wspomagające odchudzanie, oczyszczające organizm, upiększające, poprawiające koncentrację i odporność oraz wiele innych.
Jeśli twoim celem jest schudnąć i zbudować zdrowe silne ciało. Dowiedzieć się czegoś nowego o sobie samym.
Ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Uważam że prawie każdy z nas odżywia się dobrze bo żyjemy funkcjonujemy i jakoś to nam wychodzi. Jednym lepiej innym gorzej. W mojej wieloletniej pracy w branży fitness i bezpośredniej pracy z ludźmi jako trener personalny zauważyłem że wielu z moich podopiecznych w lepszym stanie od innych łączyła jedna rzecz Sekret. Czy macie w śród siebie osoby które jędzą co chcą i kiedy chcą i wyglądają i czuja się świetnie.
Jasne że każdy z nas zna kogoś takiego. Okazuje się jednak że te osoby po bliższym zapoznaniu stosują intuicyjnie określony wzorzec jedzenia, który szczegółowo opisany znajdziesz w tej książce.
Michał Kołakowski
Nie mówisz o wzdęciach, zwłaszcza jeśli doskwierają Ci w towarzystwie? Jan Rein łamie to tabu. W sposób otwarty i pełen humoru, opisuje własne nieprzyjemne doświadczenia z gwałtownymi wzdęciami i wyjawia, jak pozbył się rozdętego żołądka. Wyjaśnia skomplikowane procesy zachodzące w ludzkich jelitach i dostarcza niezliczonych wskazówek dotyczących optymalizacji trawienia. Wszystkie podane przez niego informacje są bardzo łatwe do wdrożenia i praktyczne, a co najważniejsze, działają. Dlatego każdy może łatwo pozbyć się wzdęć i samodzielnie uzdrowić cały przewód pokarmowy. Wzdęcia? Gazy? To już przeszłość!
Opisana w publikacji dieta Paleo to najbardziej pierwotny sposób odżywiania polegający na eliminowaniu pewnych składników, m.in. zbóż, cukru, rafinowanych olejów czy produktów przetworzonych. Jest natomiast bogata w owoce i warzywa, jajka, ryby, orzechy oraz mięso – najlepiej z chowu pastwiskowego. Jej naturalnymi konsekwencjami jest spożywanie mniejszej ilości soli i kalorii, co korzystnie wpływa na zdrowie i serce. To również naturalna i skuteczna alternatywna dla niebezpiecznych leków. Dzięki niej zminimalizujesz ryzyko zawału, nadciśnienia, cukrzycy, migotania przedsionków i udaru mózgu. Zrezygnujesz z niebezpiecznych dla zdrowia leków oraz będziesz naturalnie zapobiegać chorobom serca. Nowe serce z dietą Paleo.
Poznaj wszechstronne właściwości różeńca górskiego, zwanego również złotym korzeniem. Ten pochodzący z zimnej Syberii adaptogen, wpływa na układ nerwowy poprawiając funkcjonowanie mózgu oraz zwiększa odporność na stres. Ta niezwykła roślina pomaga w łagodzenie depresji i lęków oraz utrzymaniu odpowiedniej wagi. Przyczynia się również do zwiększenia energii, usprawnienia funkcji seksualnych, zabezpiecza przed chorobami serca i rakiem, a także oferuje wiele innych zastosowań. Dzięki tej publikacji dowiesz się więcej na temat zastosowania różeńca dla zdrowia, poznasz zalecenia dotyczące jego dawkowania, a także wyniki badań potwierdzające jego działanie. Pozwól sobie na naturalny doping!
Dieta tak zdrowa, że pomaga walczyć z rakiem!
Dieta ketogeniczna to prawdziwa rewolucja w dietetyce. Lekarze podkreślają jej zdrowotne walory i zwracają uwagę na to, że skutecznie i szybko pomaga organizmowi oczyszczać się z toksyn i walczyć z chorobami. Miriam Kalamian po wielu konsultacjach ze specjalistami opracowała kompleksowe wytyczne, dzięki którym każdy chory może samodzielnie wdrożyć tę rewolucyjną dietę w swój program leczenia.
Oto zbiór wyników badań i dokładny opis terapii skutecznej w leczeniu wielu przewlekłych chorób, takich jak cukrzyca, padaczka, Alzheimer czy rak. Dowiesz się z niej:
- dlaczego dieta ketogeniczna wspomaga leczenie raka;
- czy ta dieta jest dla ciebie odpowiednia i jak bezpiecznie ją wprowadzić;
- jakie zdrowe tłuszcze przyspieszają usuwanie toksyn z organizmu;
- jak ułożyć osobisty plan żywieniowy i ocenić jego efekty;
- czym suplementować się podczas terapii.
Poznaj zalety diety ketogenicznej, bezpiecznie przetestuj j na sobie i sprawdź, jak dziki dobrym nawykom żywieniowym poprawia się stan twojego zdrowia.
Dieta ketogeniczna – najprostsza droga do zdrowia!
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”.
Z Podsumowania
DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
Czy uprawy GMO są bezpieczne?
Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?
Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i przewlekłą, często po wielu zabiegach operacyjnych. Mimo tego, dzięki nowym osiągnięciom naukowym, zaangażowaniu w proces terapeutyczny systemów komputerowych i zaawansowanych technologii udaje się jednak stale poprawiać ich wyniki leczenia. Gigantyczny postęp dotyczy również leczenia żywieniowego.
W niniejszej publikacji m.in.:
kryteria wyboru właściwego sposobu odżywiania u krytycznie chorych pacjentów
związki między leczeniem żywieniowym a wynikami terapii
sposoby skutecznej kontroli glikemii u pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii
omówienie nowych diet i składników odżywczych
Matką większości chorób jest zła dieta, a ojcem stres.
przysłowie chińskie
Książka zawiera 30 przepisów kulinarnych, których stosowanie w codziennym życiu nie tylko poprawia pracę mózgu, ale również pomaga zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, między innymi schorzeniom nowotworowym czy chorobie Alzheimera.
Autor bazując na najnowszych badaniach i własnym doświadczeniu, omawia zasady diety, która pozwala cieszyć się długim życiem, dobrą kondycją fizyczną, psychiczną i intelektualną. Stosując się do jego wskazówek, nie tylko utracimy zbędne kilogramy, wzmocnimy serce i usprawnimy umysł, ale też poprawimy swoje samopoczucie i wydłużymy życie na lata.
Coraz więcej osób boryka się ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu LDL we krwi, który prowadzi do poważnych schorzeń – miażdżycy, zawału, choroby wieńcowej… Jak zatem zadbać o prawidłowy cholesterol, zredukować poziom tego złego, a podnieść tego dobrego? Przede wszystkim należy wzbogacić dietę w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, czyli omega-3 i omega-6!
Z naszej książki dowiesz się, które produkty zawierają najwięcej tych niezwykle zdrowych związków tłuszczowych, a także w jaki sposób przyrządzać z nich posiłki, aby miały jak najwięcej wartości odżywczych. Przekonaj się, jak wiele różnorodnych dań można skomponować, wykorzystując ryby, awokado, orzechy czy ziarna.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?