Prezentowana książka jest zaproszeniem do podróży kulinarnej przez pięć kontynentów, od baklavy po sushi. Książka ta jest sposobnością, by poznać inne kultury poprzez degustowanie i przyrządzanie potraw z egzotycznych składników.
Polska kuchnia to bogactwo wspaniałych dań, które pozostały zarówno po upodobaniach arystokratów, jak i chłopskich obyczajach żywieniowych. Od pierogów do bigosu i wiele innych regionalnych smacznych przepisów.
Sięgając po butelkę caberneta czy chardonnay, można w niej odkryć gorące słońce Afryki, wytworną elegancję Europy, słodkie barwy Australii.Książka prezentuje regiony winiarskie,szczepy winorośli oraz najbardziej znane gatunki win z różnych krajów.
Kuchnia roślinna zdobyła w ostatnich latach wielka popularność.Czym jest weganizm, wpływ diety roślinnej na nasze zdrowie oraz wiele innych ciekawostek wraz z przepisami znajdą Państwo w tej książce.
Zdrowe koktajle z owoców, warzyw, ziół. Dla urody,zdrowia czy witalności. Ponad 100 przepisów na pyszne koktajle, każdy znajdzie coś dla siebie, ciekawe przepisy i porady.
Twórczość zmarłego pięć wieków temu brabanckiego mistrza od stuleci fascynuje krytyków i wielbicieli sztuki, inspiruje kolejne generacje twórców: malarzy, poetów, filmowców, a także filozofów i psychologów. W pełnej pasji opowieści autorka prezentuje artystę oraz jego dzieło na naszkicowanym z rozmachem tle przełomu średniowiecza i renesansu. Analizując słynne obrazy, prowadzi czytelnika przez gąszcz znaczeń, symboli, wizji i sennych koszmarów budujących potęgę wyobraźni Hieronima Boscha.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?