Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Zapraszamy w niezwykłą podróż tropem zwierząt z całego świata! Przemierzajcie kontynenty, by dowiedzieć się, gdzie mieszkają, jakie zostawiają ślady (nie tylko w postaci odcisków łap…), czym się żywią i jakie mają zwyczaje najróżniejsze żywe stworzenia. Dzięki mapom zobaczycie zwierzęta w ich naturalnym środowisku i łatwo zapamiętacie, które żyją na lądzie, które w powietrzu, a które w głębinach oceanów. Piękne ilustracje i duży format sprawią, że podróż ta będzie niezwykłą przygodą. W tej książce przeczytacie, że flamingi zawdzięczają ubarwienie temu, co najbardziej lubią jeść, że lamy bronią się przed atakami, opluwając przeciwnika… i wiele, wiele innych ciekawostek. Czy jesteście gotowi wyruszyć w daleką podróż i poznać setki różnych zwierząt, które żyją na naszej planecie? Zajrzyjcie do środka, zapraszamy!
Zastanawiam się, dlaczego pomimo mnogości książek kulinarnych na rynku wydawniczym zgodziłam się na kolejne wydanie mojej książki opublikowanej po raz pierwszy dwadzieścia pięć lat temu? Myślę, że dlatego, że uwielbiam jeść i ogromnie lubię opowiadać rozmaite historie.W Mojej kuchni pachnącej bazylią namiętnie snuję opowieści i wspomnienia dotyczące mojej Toskanii, mojego życia i mojego jedzenia. Dotyczące Italii mojego dzieciństwa i lat młodzieńczych, która już nie istnieje. Dotyczące również Polski, mojej drugiej ojczyzny, gdzie żyję już od ponad trzydziestu lat i gdzie odkryłam wiele wspaniałych dań, o których wcześniej nawet nie słyszałam.Z ogromną radością pisałam tę książkę w odległym 1994 roku. Odniosła wtedy sukces, którego się nie spodziewałam, oraz dała mi ogromną satysfakcję i sympatię czytelników, która zaskakuje i raduje mnie do dziś.Tessa Capponi-Borawska
Przerzuty nowotworowe do wątroby są najczęściej występującymi guzami złośliwymi w tym narządzie. Wątroba jest także najczęstszym miejscem przerzutów z nowotworów jelita grubego.Obecnie leczenie chirurgiczne jest uznane nie tylko za złoty standard terapeutyczny w leczeniu chorych z przerzutami nowotworowymi do wątroby, ale także za końcowy cel różnych innych medycznych strategii terapeutycznych. Innymi słowy, pacjent mający przerzuty nowotworowe do wątroby, który pierwotnie nie może być zakwalifikowany do operacji, powinien być leczony w taki sposób, aby w końcowym efekcie zastosowania różnych terapeutycznych opcji mógł być rozpatrywany jako kandydat do przeprowadzenia radykalnego zabiegu operacyjnego.Takie podejście do leczenia chirurgicznego było powodem przygotowania niniejszej opatrzonej ponad 200 rycinami monografii. Autorzy przybliżyli czytelnikowi rolę, możliwości i ograniczenia leczenia chirurgicznego pacjentów z guzami przerzutowymi do wątroby, jak również przedstawili bardzo obiecujące wyniki agresywnego leczenia wyrażone odsetkiem odległych przeżyć.W monografii omówiono również stosowane leczenie zabiegowe niechirurgiczne, takie jak chemoebolizacja, termoablacja, elektroporacja, leczenie radioizotopami, radioterapią.Książka ta została przygotowana zarówno dla chirurgów, jak i dla wszystkich lekarzy, którzy leczą chorych z przerzutami do wątroby. Autorzy wierzą, że dzięki wiedzy w niej zawartej uda się pomóc kolejnej grupie chorych na nowotwory, którzy oczekują od lekarzy specjalistów nowoczesnej terapii.
Angela Nguyen jest ilustratorką znaną ze słodkich obrazków, zwłaszcza ilustracji przedstawiających zwierzątka, które są bardzo dynamiczne, sympatyczne i zabawnie się je rysuje. A jeśli w dodatku wyglądają uroczo, to zawsze poprawiają nam humor. Autorka przedstawiając swoje ulubione stworzonka, uczy przyszłych artystów, jak je rysować. Idąc za jej wskazówkami, będziecie mogli sami stworzyć ilustracje zwierzaków domowych, gospodarskich, leśnych i wodnych! Nieważne, czy dopiero zaczynacie przygodę z rysowaniem, czy już wychodzi Wam to lepiej niż innym. Nie traćcie czasu - wybierzcie się w tę uroczą podróż i naukę rysowania słodkich zwierzaków, do której zaprasza autorka.
W tej książce znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: - jak działają hormony głodu i sytości,- jakie produkty wybierać, żeby na diecie nie czuć się głodnym, - jakie rośliny pomogą nam pohamować apetyt, - jakie produkty, potrawy poprawią nam nastrój w chwili słabości, - jak konsystencja potrawy wpływa na jej sytość, jaki sposób obróbki termicznej jest najbardziej korzystny, jak z małych zmian w kuchni można osiągnąć duże korzyści, np. zamiana majonezu na jogurt, a smażenia na grillowanie, jak przygotowywać smakowite sosy bez mąki i śmietany, - jak „odchudzić” panierki, jeśli nie możemy się bez nich obejść, jak smażyć na kropli oleju (i jakiego) albo nawet bez. Ponad 100 przepisów na dania sycące i niezwykle smaczne: śniadania, obiady, kolacje i przekąski.
Książka przeznaczona jest dla lekarzy i studentów weterynarii, także hodowcy oraz miłośnicy kotów znajdą w niej wiele cennych informacji na temat chorób zakaźnych ich zwierząt. Bogato ilustrowana zdjęciami opisuje w przystępny sposób przyczyny i istotę, sposób szerzenia się, zasady rozpoznawania i zwalczania takich częstych u nas problemów jak panleukopenia, białaczka (FeLV), wirusowy niedobór immunologiczny (FIV), katar, chlamydioza, mykoplazmoza, grzybice skórne i wielu innych. Szczególne miejsce zajmuje zakaźne zapalenie otrzewnej kotów (FIP), będące nadal wyzwaniem diagnostycznym i terapeutycznym. Nad obecnymi na naszym rynku tłumaczeniami zagranicznych podręczników ma tę przewagę, że napisana jest przez znanego w naszym kraju (i nie tylko) nauczyciela akademickiego, a jednocześnie doświadczonego lekarza kotów praktykującego od dziesiątków w Polsce, a więc znającego nasze realia, w szczególności możliwości diagnostyczne i terapeutyczne. Podręcznik zawiera informacje na temat epidemiologii, rozpoznawania, leczenia i profilaktyki chorób kotów w naszych warunkach z uwzględnieniem aspektów zagrożenia zdrowia człowieka. Liczne tabele, schematy oraz 50 kolorowych fotografii z pewnością ułatwią poznanie objawów oraz zrozumienie skomplikowanej niekiedy patogenezy niektórych zakażeń.
O przydatności tego podręcznika świadczy też fakt, iż oddajemy czytelnikom obecnie jego wznowienie, jako że pierwszy nakład został dość szybko wyczerpany. Książka udziela wyczerpujących odpowiedzi na pytania istotne dla każdego hodowcy i praktyka:
Od kiedy w Polsce występuje u kotów wirusowa gorączka krwotoczna?
Jak zmniejszyć ryzyko FIP w hodowli?
Dlaczego nowa szczepionka przeciw białaczce zawiera wirus ospy kanarków?
Jak leczyć w naszych warunkach mykoplazmozę hemotropową kotów?
Od kiedy dostępna jest szczepionka przeciw FIV?
Czy koty w Polsce chorują na chlamydofilozę?
Czy szczepienie przeciw wściekliźnie może kotu zaszkodzić?
Czy kot może się zarazić kaszlem psiarniowym lub parwowirozą od psa?
Czy FIP jest chorobą zaraźliwą?
Prof. dr hab. Tadeusz Frymus jest kierownikiem Zakładu Chorób Zakaźnych i Epidemiologii Wydziału Medycyny Weterynaryjnej SGGW. Kieruje także specjalizacyjnym studium podyplomowym “Choroby kotów i psów” oraz wykłada zakaźne choroby tych gatunków zwierząt również w innych ośrodkach akademickich. Prowadził gościnne wykłady dla studentów w Niemczech. Ponadto wraz z żoną prowadzi własną lecznicę dla małych zwierząt. Byc może to łączenie teorii z praktyką sprawia, że studenci uważają go za jednego z najlepszych wykładowców na Wydziale, a jego poprzednie książki o chorobach kotów i psów cieszyły się ogromnym zainteresowaniem lekarzy, studentów, a także hodowców.
Kolejny minialbum w serii o najsłynniejszych polskich sportowcach poświęcony jest Irenie Kirszenstein-Szewińskiej, trzykrotnej mistrzyni olimpijskiej, siedmiokrotnej medalistce igrzysk, pięciokrotnej mistrzyni Europy oraz szesnastokrotnej rekordzistce świata na dystansach 60, 100, 200, 300, 400 metrów, 440 yardów, w sztafecie 4 × 400 metrów. Szewińska czterokrotnie triumfowała w plebiscycie „Przeglądu Sportowego” na 10 najlepszych sportowców Polski. Była również prezesem Polskiego Związku Lekkiej Atletyki (1997–2007), wiceprezesem Polskiego Komitetu Olimpijskiego oraz członkiem Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego (1998–2018). Wstęp Stefana Szczepłka i starannie wyselekcjonowane fotografie z Muzeum Sportu i Turystyki z pewnością przybliżą postać i karierę sportową tej znakomitej lekkoatletki.
Jedzenie nas nie tylko wzmacnia. Jedzenie może nam także zaszkodzić. Mówimy o zatruwaniu naszego ciała systematycznie, codziennie, z precyzją cichego mordercy podającego do porannej herbaty dawkę arszeniku.Właściwa dieta, przestrzeganie prostych wskazań, umiejętne dbanie o organizm to droga do zdrowia. Wiedzą o tym dobrze autorki tej książki. Obie jedna jedząca mięso i druga wegetarianka mają za sobą chorobę nowotworową. Pomimo tego, że są bardziej świadome niż większość Polaków i wiedzą wiele na temat zdrowych potraw, same gubiły się w przeróżnych, często sprzecznych, informacjach i sugestiach dotyczących tego, co jeść, aby być zdrowym. Uporządkowały więc ogromną dostępną wiedzę na ten temat, podparły ją najnowszymi badaniami, a to wszystko opisały w prosty, przyjazny sposób.Prowadzą dialog, kłócą się, wyjaśniają trudne pojęcia (np. wskaźnik glikemiczny) i podają swoje sprawdzone przepisy. A to wszystko pod opieką dietetyka Radosława Bernata.Tamara i Gośka, dwie kobiety z doświadczeniem onkologicznym napisały świetny poradnik żywieniowy dla tych, którzy zmagają się z paskudną chorobą, a także dla wszystkich, którzy chcą jej uniknąć.Polecam! Katarzyna BosackaTO NIE JEST KSIĄŻKA, KTÓRA POWIE, JAK WYLECZYĆ SIĘ Z RAKA.TO JEST KSIĄŻKĄ, KTÓRA MOŻE NAS PRZED NIM UCHRONIĆ.
W Obrazkowej książce kucharskiej można znaleźć przepisy na codzienne śniadania lub desery. To publikacja do wykorzystania w domu oraz na zajęciach w przedszkolu, szkole, na warsztatach terapii zajęciowej czy kółkach zainteresowań w domach kultury. Obrazkowa książka kucharska to pozycja, jakiej jeszcze nie było na rynku wydawniczym! Całkowite zwizualizowanie przepisów jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy na co dzień myślą obrazami. Zaletą publikacji jest nie tylko rozpisanie czynności krok po kroku, ale także zaprezentowanie aktywności i produktów za pomocą zdjęć i symboli. Dodatkowo książka zawiera zwizualizowaną instrukcję obsługi. Kolejnym atutem pozycji są dołączone do niej karty pracy umożliwiające podsumowanie doświadczeń zmysłowych. To wszystko sprawia, że Obrazkowa książka kucharska będzie wspaniałym towarzyszem w zmaganiach kuchennych zarówno osób z autyzmem, afazją, jak i dzieci, które potrzebują wsparcia podczas czytania.
Co kryje się w naszej głowie? Profesor Dominika Dudek łamie panujące tabu – nie obawia się wskazać różnic między umysłami kobiety i mężczyzny, a także spojrzeć na chorobę jako na źródło inspiracji. Odkrywa tajniki pracy lekarza psychiatry, opowiadając o zdumiewających historiach z życia swoich pacjentów. Korzysta z najnowszych odkryć w dziedzinie psychiatrii i przedstawia fakty, które pomagają zrozumieć najbardziej skomplikowaną istotę we wszechświecie – człowieka. O mózgu i umyśle mówi w sposób prosty i pasjonujący.
My, czytelnicy, zrozumiemy, że lęk i niechęć do osób chorych psychicznie ma swoje korzenie w bezzasadnych uprzedzeniach. Zdobędziemy informacje o związkach między biologią a psychologią, ale przede wszystkim o ludziach, którzy nas otaczają, i… o nas samych.
Dominika Dudek – utytułowana psychiatra, została wybrana na prezesa Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, kieruje Katedrą Psychiatrii CM UJ.
Maria Mazurek – dziennikarka „Gazety Krakowskiej”, współautorka (z prof. Jerzym Vetulanim) książek: Bez ograniczeń. Jak rządzi nami mózg czy Sen Alicji, czyli jak działa mózg.
Pogadaj ze swoim mózgiem, a poznasz samego siebie. Fascynujące rozmowy o naszych emocjach, uczuciach, depresjach, o przemijaniu i miłości.
Ewa Lipska
Psychiatria jest dziedziną fascynującą dla tych, którzy chcą zrozumieć tajemnicę związku między mózgiem a umysłem, tajemnicę życia, tajemnicę zła w człowieku. Ta książka jest niezwykle cennym zaproszeniem do namysłu nad tymi pytaniami.
prof. Bogdan de Barbaro
Lęk to książka, która wyjaśnia najbardziej palące kwestie zdrowia psychicznego, wskazując naukowe podstawy zaburzeń strachu i lęku. Zaburzenia lękowe dotykają miliony osób na całym świecie, stanowiąc jeden z najbardziej rozpowszechnionych problemów zdrowia psychicznego. Joseph LeDoux, który wraz z członkami swojego laboratorium przoduje w wysiłkach badawczych, zmierzających ku zrozumieniu i skutecznemu leczeniu lęku, w niniejszej książce wyjaśnia całą gamę zaburzeń, ich pochodzenie, a także odkrycia, które mogą przywrócić zdrowie cierpiącym na nie osobom. Przełomowa teza LeDoux głosi, że dotąd myśleliśmy o strachu i lęku w niewłaściwy sposób. Nie są one, jak sądzono dotychczas, wrodzonymi, spuszczonymi z mózgowej smyczy stanami, ale gromadzonymi przez nas doświadczeniami poznawczymi. Leczenie zaburzeń lękowych musi uwzględniać zarówno ich świadome przejawy, jak i leżące u ich podstaw nieświadome procesy neuronalne. To niezwykle ambitna, prowokacyjna, wyzywająca i ważna książka. Opisując najnowsze odkrycia neuronauki, LeDoux wyjaśnia źródła, naturę i wpływ strachu oraz zaburzeń lękowych. - „Psychology Today” LeDoux poddaje w wątpliwość dotychczasowe poglądy, wskazując jak myśleć inaczej o mózgowych źródłach strachu i zaburzeń lękowych. - „Science” LeDoux wskazuje jak najnowsze badania nad mózgowymi podstawami lęku przekładają się na nowe podejście do leczenia zaburzeń psychicznych. - „Nature” «Lęk» otwiera przed czytelnikami nowe światy myślenia i odczuwania. - „Publishers Weekly” Joseph LeDoux - amerykański neuronaukowiec, profesor Uniwersytetu Nowojorskiego, dyrektor Instytutu Mózgu Emocjonalnego i Instytutu Badań Psychiatrycznych im. Nathana S. Kline’a. Autor wielu książek m.in. Mózg emocjonalny oraz Synaptic Self. Jest także wokalistą, gitarzystą i autorem tekstów rock’n’rollowego zespołu The Amygdaloids, z którym wydał płyty takie jak All in Our Minds, Theory of My Mind oraz Anxious.
Autor opracował system terapii manualnej kręgosłupa, który oparty jest na wybranych elementach masażu klasycznego i chińskiego, ortobionomii, terapii czaszkowo-krzyżowej oraz technik osteopatycznych, pozwalający wyeliminować ból kręgosłupa, rozluźnić mięśnie i odzyskać sprawność ruchową. Dzięki prostym i bezpiecznym technikom pozbędziesz się zwyrodnień i urazów stawów, bólów mięśni, bólu głowy oraz napięć wynikających ze stresu i przemęczenia. Dodatkowo zyskasz lepsze samopoczucie i się zrelaksujesz. Za pomocą masażu powięzi i uciskania odpowiednich punktów na ciele, pozbędziesz się przewlekłego bólu i przywrócisz równowagę mięśniowo-powięziową. Uwolnij swój kręgosłup od napięć.
Ósmy z dwunastu tomów serii Medycyna holistyczna odkryje przed Tobą naturalne metody uzdrawiania żeńskich i męskich narządów płciowych. Dowiesz się jakie są przyczyny powstawania torbieli jajników, raka jajników i pochwy, zapalenia sutka i jak je pokonać. W dzisiejszych czasach również mężczyźni są narażeni na szereg dolegliwości. Dzięki temu poradnikowi dowiesz się, jak pozbyć się bolesnych, zbyt skąpych czy przedwczesnych wytrysków, impotencji, torbieli, guzów czy raka prostaty. Odkryjesz naturalne metody, takie jak homeopatia czy fitoterapia, które są pomocne w pokonywaniu wielu dolegliwości miejsc intymnych. Poznasz moc ćwiczeń oddechowych i masażu tantrycznego oraz dowiesz się wszystkiego o higienie intymnej. Zdrowe organy, zdrowy seks.
Ta znakomita książka dostarcza wiele przepisów, porad zdrowotnych, wskazówek od lekarzy i ekspertów. Daje nową perspektywę, którą możesz łatwo wprowadzić w życie, aby wspomóc zapobieganie i leczenie nowotworów, a także radzić sobie z nieprzyjemnymi skutkami ubocznymi leczenia. Autorka opisuje najnowsze odkrycia naukowe dotyczące roli określonych składników odżywczych, pozwalających na stworzenie w organizmie nieprzyjaznego środowiska dla rozwoju raka. Jest to niezwykle istotna książka ze względu na to, jak kiepskiej jakości jest większość żywności, którymi wielu ludzi żywi się na co dzień. To nowy lek na miarę XXI wieku. Pokonaj raka bezpiecznie, skutecznie i zdrowo.
Reprint oryginału z 1909 roku. Autor analizuje różne tytuły na przestrzeni wieków, wyciąga najważniejsze wnioski i stara się jak najbardziej obiektywnie przestawić czytelnikowi podstawy okultyzmu i wiedzy tajemnej. Treści zawarte mają rozjaśnić i pozwolić zrozumieć m.in. istotę makro i mikrokosmosu oraz człowieka, planów astralnych czy przestawić zastosowanie i doświadczenie okultyzmy w życiu.
Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie zorganizować się w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować smaczne dania. Dzięki sprawnej organizacji w kuchni zyskasz dodatkowy czas na pracę i przyjemności!Autorka jest dietetykiem i terapeutą oraz propagatorką zdrowego żywienia. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, gdzie realizuje programy edukacyjne dla dzieci, seniorów oraz warsztaty dla rodziców dotyczące właściwego odżywiania.
Poznaj kolejne sekrety kuchni rodziny Winnych Nie ma wątpliwości, że kulinaria są nieodłączną częścią dziedzictwa narodowego. Czy można wyobrazić sobie podróż do Włoch lub Grecji pozbawioną tamtejszych smaków? Podobnie jest z kuchnią rodzinną – to dziedzictwo tworzone przez pokolenia. Smaki dzieciństwa, które wprawiają w zachwyt i pozwalają choć na chwilę wrócić do przeszłości. Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję. Jej niebagatelną częścią są przetwory i nalewki. W kolejnej książce ze smakołykami Winnych Czytelnik znajdzie kilkadziesiąt przepisów na te właśnie pyszności. Konia z rzędem temu, kto oprze się smakołykom Broni Winnej – jej wiśniowej konfiturze wzbogaconej nutą pigwy lub dżemowi aroniowo-gruszkowemu. Ałbena Grabowska Polka o bługarskich korzeniach. Pisarka, lekarz neurolog. Matka trójki dzieci, która nie wyobraża sobie życia bez pisania. Autorka wielu książek dla dorosłych i dla dzieci, m.in.: Tam, gdzie urodził się Orfeusz, Stulecie Winnych.Opowiadania, Stulecie Winnych. Notes kulinarny, Lot nisko nad ziemią, Ostatnia chowa klucz, Coraz mniej olśnień, Lady M., bestsellerowej sagi Stulecie Winnych oraz trylogii Alicja w krainie czasów (Wydawnictwo Zwierciadło).
Zainspirowana niezwykłymi przemianami sportowców. Potężne wewnętrzne przemiany mistrzów świata, olimpijczyków oraz reprezentantów Polski wielu dyscyplin sportowych były inspiracją do powstania tej książki. Odkrywamy w niej tajniki treningu przygotowania motorycznego i mentalnego sportowców wyczynowych. Książkę dedykujemy profesjonalnym zawodnikom, ich rodzicom oraz trenerom. Blisko 600 stron kompletnej wiedzy. Wiedza zawarta w książce została oparta na najlepszych szkoleniach i prelekcjach Dawida Piątkowskiego, opracowanych podczas współpracy z mistrzami świata, Europy oraz reprezentantami Polski niemal wszystkich dyscyplin sportowych. Znajdziesz tu między innymi tematy takie jak: Tworzenie wojowniczej osobowości; 11 potęg niezachwianej motywacj; 11 obsesji doskonałośc; Tajniki treningu mentalnego; Przygotowanie motoryczne najlepszych sportowców.
Jeśli jesteś jedną z tych osób, którym zależy na ograniczeniu mięsa, ale nie chcesz go eliminować całkowicie – Dieta flexi jest dla ciebie! Dzięki tej książce przekonasz się, że można zacząć żyć inaczej, z korzyścią dla zdrowia i planety.
Dieta flexitariańska została okrzyknięta jedną z najzdrowszych diet na świecie. Wprowadzając ją, możesz uchronić się przed rozwojem chorób serca, nowotworów, cukrzycy i otyłości. A jeśli cierpisz na insulinooporność, możesz z jej pomocą poprawić wyniki badań i pozbyć się przykrych objawów. Co jednak nie mniej ważne, ta dieta jest różnorodna i pyszna!
Mamy nadzieję, że dzięki tej książce, a także naszym własnym doświadczeniom z dietą flexi i dietami roślinnymi ograniczysz ilość mięsa w diecie i tym samym znajdziesz swoją własną drogę do zdrowia. Nasze poradniki dotyczące insulinooporności pomogły setkom tysięcy insulinoopornych i nie tylko! Wierzymy, że i ta książka przyczyni się do poprawy stanu zdrowia tysięcy Polaków.
Dominika Musiałowska
W książce znajdziesz m.in.:
• podstawowe informacje na temat insulinooporności
• wiedzę na temat wpływu ograniczenia mięsa w diecie na twój organizm
• praktyczne wskazówki, które pozwolą ci wprowadzić więcej ruchu
• jadłospisy na 8 tygodni
Jadłospisy skomponowano tak, aby ilość mięsa w diecie stopniowo się zmniejszała wraz ze wzrostem spożycia produktów roślinnych, w tym nasion roślin strączkowych.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?