KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo Zwierciadło

Okładka książki Jak żyć bez lęku. 101 sposobów, aby się uwolnić...

39,90 zł 23,26 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

Lęk i niepokój mogą nas osaczać, zniechęcać do działania i ograniczać nasze decyzje. Kiedy natrętne myśli i rozedrgane emocje zyskują nad nami kontrolę, często nie umiemy sobie z nimi poradzić. Książka prezentuje plan, który pomoże Ci uwolnić się od pułapki, jaką jest życie w ciągłym napięciu. Dzięki poradnikowi zyskasz m.in.: praktyczne ćwiczenia, aby powstrzymać lęk przed życiem narzędzia do pokonania lęku w twoich związkach kontrolę nad twoimi codziennymi zmartwieniami ulgę w nadmiernym rozmyślaniu skuteczne sposoby radzenia sobie z lękiem w pracy lub w szkole porady, które pomogą ci odzyskać kontrolę nad życiem Przestań walczyć z lękiem i podejmij skuteczne działania, by żyć autentycznie. Wykorzystaj metody zawarte w poradniku, zapanuj nad niepokojem i zacznij żyć pełnią życia. Już teraz rozpocznij nowy rozdział w swoim życiu! Tanya J. Peterson Jest certyfikowanym doradcą zajmującym się zdrowiem psychicznym. Autorka cenionych i nagradzanych powieści (Losing Elisabeth, My Life in a Nutshell, Twenty-Four Shadows) oraz poradników z zakresu pomocy psychologicznej. Współpracuje z portalem poświęconym zdrowiu psychicznemu HealthyPlace.com.
Okładka książki INSTRUKCJA OBSŁUGI DZIECI

39,90 zł 21,98 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,93 zł

Poznaj sekret udanego rodzicielstwa Jak wychowywać mądrze dziecko? Jak odnaleźć radość z rodzicielstwa? W jaki sposób pogodzić potrzeby wszystkich członków rodziny – zarówno dorosłych, jak i dzieci? Czego można wymagać od dziecka, czego wymagać się nie powinno? Jak skutecznie komunikować się z dziećmi? Wielu rodziców zadaje sobie podobne pytania. Instrukcja obsługi dziecka to kolejna książka z bestsellerowego cyklu Instrukcja obsługi... Katarzyny Miller i Suzan Giżyńskiej, w której autorki w lekkiej i nieco przewrotnej formie pokazują jak należy postępować, by osiągnąć zamierzony cel. Katarzyna Miller Psycholożka, psychoterapeutka, filozofka z kilkudziesięcioletnią praktyką terapeutyczną. Autorka i współautorka wielu bestsellerowych poradników, m.in. Daj się pokochać dziewczyn, Instrukcja obsługi toksycznych ludzi, Życie od A do Z, Instrukcja obsługi kobiety, Kup kochance męża kwiaty, Nie bój się życia, Chcę być kochana tak jak chcę, Instrukcja obsługi faceta, Seksownik, Zrób to kochanie (Wydawnictwo Zwierciadło). Na stałe współpracuje z miesięcznikiem „Zwierciadło”. Suzan Giżyńska Niezależna reżyserka i copywriter, twórczyni spotów reklamowych oraz akcji społecznych. Współautorka książek: Instrukcja obsługi toksycznych ludzi, Instrukcja obsługi kobiety, Instrukcja obsługi faceta.
Okładka książki Pakiet: Stulecie Winnych w. 2019

89,90 zł 52,40 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,28 zł

Bestsellerowa trylogia w filmowej odsłonie. Stulecie Winnych, sagę Ałbeny Grabowskiej pokochali czytelnicy, a serial, który powstał na jej podstawie, zdobył serca milionów widzów. Jest w tej sadze ponadczasowość i prawda uniwersalna. Jest wspaniała opowieść o rodzinie z podwarszawskiego Brwinowa, której losy wpisują się w dramatyczne wydarzenia XX wieku. I trzy pary bliźniaczek. Jedna w każdym pokoleniu… Wspaniała opowieść o sile rodziny, o miłości i oddaniu. Kinga Preis Ałbena Grabowska Polka o bługarskich korzeniach. Pisarka, lekarz neurolog. Matka trójki dzieci, która nie wyobraża sobie życia bez pisania. Autorka wielu książek dla dorosłych i dla dzieci, m.in.: Tam, gdzie urodził się Orfeusz, Stulecie Winnych.Opowiadania, Stulecie Winnych. Notes kulinarny, Lot nisko nad ziemią, Ostatnia chowa klucz, Coraz mniej olśnień, Lady M., bestsellerowej sagi Stulecie Winnych oraz trylogii Alicja w krainie czasów (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Oddech w związkach. Oddychaj świadomie, kochaj...

44,90 zł 25,27 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł

Oddychaj i… kochaj. Świadomy oddech może poprawić jakość naszego życia. Również w sferze związków. Oddech to wspaniałe narzędzie terapeutyczne, w dodatku takie, które możemy wykorzystać w każdej chwili. Coraz większa jest świadomość, że oddech wspomaga zdrowie, poprawia kondycję, niweluje stres i zwiększa koncentrację. Ale jak się okazuje - moc oddechu jest o wiele większa. Pomagając zintegrować 4 sfery, ciało, uczucia, umysł i ducha, może w znaczący sposób wpływać na relacje międzyludzkie, w tym relacje miłosne. Dzięki praktycznym poradom oraz ćwiczeniom zawartym w książce Oddech w związkach, nauczysz się wykorzystywać oddech do poprawienia jakości swojego życia uczuciowego i seksualnego. Dogłębnie poczujesz jak wspaniale jest kochać innego człowieka oraz siebie samego Grzegorz Pawłowski Licencjonowany coach ICC, life coach, coach oddechem, trener biznesu, praktyk NLP. Związany z formą rozwoju poprzez powrót do naturalnego oddechu jako głównego życiowego paliwa i niezwykle użytecznego narzędzia coachingowego. Twórca środowiska pracy z oddechem w Polsce i założyciel Szkoły CUUD Coachingu Oddechem. Wykładowca coachingu w Akademii Coacha w Wyższej Szkole Bankowej i w Collegium Civitas. Przez dwadzieścia lat przeprowadził kilka tysięcy indywidualnych sesji oddechowych i coachingowych. Autor książki Oddech. Oddychaj świadomie, żyj pełniej (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Ambasada śledzia

49,90 zł 29,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,02 zł

Historia śledzia, żarty i anegdoty oraz oryginalne przepisy.Śledź w polskiej obrzędowości jest rybą magiczną. Dawniej uznawany za potrawę najbiedniejszych, potem, ten klasyczny w oleju lub śmietanie stał się nieodłącznym elementem PRL-owskiego życia towarzyskiego. Dziś, w świecie fuzji smaków i eksperymentów kulinarnych, podbija salony i staje się rarytasem dalekim od klasycznych wyobrażeń.W książce znajdziecie:informacje praktyczne jak kupić dobrego śledzia,anegdoty i ciekawostki oraz obyczaje śledziowe,ok. 50 przepisów podzielonych wg pór roku i dostępności sezonowych produktów spożywczych:zima klasyki na wigilijny stół i smaki świąteczne jak śledź piernikowy z salsą malinową, czy śledź zimowy we włoskich orzechach z miodem i cynamonem,jesień śledź z chutneyem dyniowym, śledź w grzybach, śledź halloweenowy w czarnym sosie, czy śledź w kawie na przebudzenie przy jesiennym spadku nastroju,wiosna śledź z pesto pietruszki, śledź zielony w cieście naleśnikowym, orzeźwiający śledź w occie jabłkowym, słoneczny śledź żółty w curry z rodzynkami,lato jeśli lato to nie tylko owoce lokalne, ale też egzotyczne podróże śledź w truskawkach, z bananem, z jagoda, w mango i inne,vege śledzie rozdział z przepisami na wegetariańskie dania śledziowe bez wykorzystania ryb: śledź z cukinii lub boczniaków razem z informacjami jakie przyprawy oddadzą smak śledzia. Rozdział idealny dla wegetarian, ale też mam i tych wszystkich, którzy nie wiedzą, czym nakarmić uczestników polskiej Wigilii.Marta Sawicka-Danielak pisarka, dziennikarka, nauczycielka jogi i podróżniczka.Filip Danielak perkusista, producent muzyczny i telewizyjny, chef kuchni.Założona przez nich Ambasada Śledzia okazał się ogromnym sukcesem. Z małej knajpki, która miała być sposobem na niezależność i zwolnienie tempa życia, stała się instytucją. O wyjątkowych śledziach z Ambasady Śledzia pisały media polskie i zagraniczne, zachwalał je przewodnik Lonely Planet, zapraszano na zagraniczne festiwale kulinarne. Wśród wielbicieli ich potraw znaleźli się Leszek Możdżer, Olga Tokarczuk, Skiba i Tede.
Okładka książki MYDŁO HISTORIA NATURALNA RECEPTURY KROK PO KROKU

49,90 zł 29,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,02 zł

Skąd się wzięło mydło? Jaką rolę odegrało w historii ludzkości? Jak je samodzielnie przygotować? Jakie są rodzaje mydeł i na jakie dolegliwości skórne można je stosować? Historia mydła a także zbiór ponad 50 receptur oraz praktyczne porady. Jak przygotować mydło lub inny środek mydlący w sposób prosty i zdrowy? Z jakich naczyń i narzędzi korzystać? Skąd wziąć składniki? Przepisy i receptury potrzebne do ich przygotowania krok po kroku zostały zilustrowane zdjęciami. Wszystkie te porady znajdziecie w książce. A przy okazji dowiecie się kilku ciekawostek na temat dziejów mydła, przeczytacie krótką historię brudu oraz kilka anegdotek dotyczących higieny. Tomasz Kudaszewicz - urodzony w roku 1979 w Białymstoku. Pomysłodawca i współwłaściciel Mydlarni Cztery Szpaki. Od zawsze przejawiał i realizował potrzeby twórcze. Zajmuje się m.in. domowym wyrobem serów, piwowarstwem, fotografią oraz rzemieślniczym wytwarzaniem kosmetyków. Manufaktura kosmetyków była na początku jedynie niewinnym hobby, a z czasem stała się pracą i sposobem na życie. Szczęśliwy mąż Magdy, z którą prowadzi firmę i tata trzech ancymonów: Janka, Jurka i Józia.
Okładka książki Suszonki

49,90 zł 29,09 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,02 zł

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż. Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.
Okładka książki Jak smakuje rok

39,90 zł 22,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,40 zł

Pory roku są bardzo różne, i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej? A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść? Książka „Jak smakuje rok. Wiosna. Lato. Jesień. Zima” pomoże Ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura. Szef kuchni, Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów. Wiosną i latem najbardziej bowiem potrzebujemy świeżych warzyw i owoców, a jesienią i zimą przysmaków, które nas ogrzeją, wzmocnią odporność oraz uzupełnią niedobory witamin. Korzystajmy zatem z naszych rodzimych warzyw i owoców, kasz, zbóż, roślin strączkowych i naturalnych przypraw. Można z nich ugotować prawie wszystko – na każdą porę dnia i na każdą okazję. Łącząc je ze ogólnie dostępnymi składnikami, nie tylko wywodzącymi się z tradycyjnej kuchni polskiej, zapewniają zupełnie nowe smaki i potrawy, W ponad 100 przepisach znajdziemy między innymi dania przygotowane z wykorzystaniem wiosennego jarmużu i rzodkiewki, letniego bobu i kwiatów cukinii, jesiennych grzybów i dyni. Zima też będzie obfitować w smaki… kasz, żurawiny i marchewki. Z nich można przygotować wszystko – nawet coś na deser! O autorze: O Marcinie Moliku współpracownicy mówią, że gotowanie ma we krwi. Wyjątkowy znawca kuchni polskiej i kuchni fusion. Łamacz przepisów i poszukiwacz nowych dróg kulinarnych. O kuchni mówi w sposób prosty, przepisy objaśnia, dając również wskazówki do poszukiwania własnych smaków. Konsultacje: Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyczka, psychodietetyczka. Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, że jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek „kobiety bez diety”. Prowadzi audycję „ Z gruszki i z pietruszki” w Radio Kolor. Aleksandra Błędowska – absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak, aby podczas przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników. Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, aby było po prostu zdrowe i smaczne.
Okładka książki Żyj pięknie

36,90 zł 21,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,45 zł

Czy możemy czuć, że nasze życie jest dobre, skoro opiera się na tak niepewnych podstawach? Skoro każdego dnia los może przynieść nam bolesne doświadczenia? Pema Chödrön, w swojej kolejnej bestsellerowej książce – Żyj pięknie – przekonuje, że nasze życie może być mimo to dobre, a nawet szczęśliwe i autentycznie piękne. A wszystko to dzięki tradycyjnej buddyjskiej praktyce zwanej Trzema Ślubami. Praktykowanie Trzech Ślubów jest sposobem na zachowanie równowagi wobec chwiejności losu. Może ono zmienić sposób, w jaki patrzymy na świat i zapewnić nam szczęście oraz spokój. Pema Chödrön, we właściwy dla niej sposób, czyli ze spokojem i głęboką życzliwością, wyjaśnia, czym są Trzy Śluby: pratimoksza – służenie dobru wszystkich istot, bodhisattva – dążenie do zmniejszenia cierpienia na świecie oraz sajama – dostrzeganie we wszystkim, co nas otacza, przebudzonej energii. Pema Chördön - Buddyjska mniszka amerykańskiego pochodzenia, którą pokochały gwiazdy Holllywood. Porozstaniu z mężem znalazła ukojenie w buddyzmie. Należy do najwybitniejszych uczniów Czogjama Trungpy. Otrzymała tytuł Aczarii, przeznaczony dla doświadczonych nauczycieli Szambali, którzy swoim życiem potwierdzają mądrość nauk dharmy. Autorka wielu popularnych poradników, w tym bestsellerowej książki Nigdy nie jest za późno polecanej przez wiele gwiazd, m.in.: Oprah Winfrey, Gwyneth Paltrow oraz Jeffa Bridgesa.
Okładka książki POSTAW NA SWOIM PRAKTYCZNE SPOSOBY JAK WYWIERAĆ WPŁYW NA INNYCH

36,90 zł 21,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,17 zł

Wszyscy oddziałujemy na siebie, chociaż często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Poznaj techniki niezbędne do pogłębienia inteligencji emocjonalnej. Zrealizuj swój pomysł, sprzedaj potencjalnym inwestorom sposób na biznes, zdobądź klienta, przekonaj znajomych do swoich racji.Z książki dowiesz się:- jak wykorzystać inteligencję emocjonalną, by rozwinąć pewność siebie- jak rozpoznać różne style komunikacji i wykorzystać je na co dzień- jak z empatią wsłuchać się w innych- czym jest storytelling i jaką siłę ze sobą niesie- w jaki sposób oddziaływać na ludzi przez telefon i emailDzięki lekturze poradnika staniesz wyrafinowanym graczem we wszystkich sferach życia. Ważne jest też, aby inni bezkonfliktowo zaakceptowali nasz punkt widzenia.Książka należy do serii Inspiracja i kreatywnośćW najbliższym czasie w serii ukażą się:Od myślenia do olśnienia. 60 diagramów: jak wizualnie rozwiązywać problemy, Kevin DuncanEureka! 60 sposobów: jak mieć dobre pomysły, Kevin DuncanNICOLE SOAMES jest znanym coachem i praktykiem inteligencji emocjonalnej. Zarządzała dużymi zespołami sprzedaży w Unilever i United Biscuits przez 12 lat, zdobywając bogate doświadczenie w tej dziedzinie. W 2009 roku założyła Nicole Diadem, firmę, która szkoli umiejętności handlowe i coachingowe. Od kilkunastu lat skutecznie uczy swoich klientów jak negocjować, zarządzać i wpływać na innych, by odnieść sukces.Autorka książek Postaw na swoim (The Influence Book) i The Negotiation Book.
Okładka książki Eureka! 60 sposobów: na dobre pomysły

36,90 zł 21,51 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,45 zł

Bądź twórczy, rzucaj pomysłami i realizuj je z nami! Wystarczy jeden dobry projekt, aby odnieść sukces.Z poradnika krok po kroku dowiesz się:jak wpaść na nowy pomysł,jak go dobrze opisać za pomocą dostępnych technik wizualnych,jak nim rozplanować pracę,jak go rozwinąć i dalej nad nim pracować,jak wprowadzić go w życie.Książka powstała na bazie doświadczeń międzynarodowych konsultantów, naukowców, studentów MBA i menedżerów. W każdej z pięciu kluczowych części poświęconych kreowaniu pomysłów, przedstawiono diagramy w formie plastycznej oraz w przystępny sposób wyjaśniono, jak je zastosować w praktyce. Poradnik zawiera użyteczne porady i szkice. Pod każdym rozdziałem zamieszczono praktyczne ćwiczenia.Książka należy do serii Inspiracja i kreatywnośćW najbliższym czasie w serii ukażą się:Od myślenia do olśnienia. 60 diagramów: jak wizualnie rozwiązywać problemy, Kevin DuncanPostaw na swoim. Praktyczne sposoby: jak wywierać wpływ na innych, Nicole SoamesKevin Duncan jest doradcą biznesowym, ekspertem ds. marketingu i mówcą motywacyjnym. Posiada wieloletnie doświadczenie w branży reklamy i komunikacji. Od kilkunastu lat doradza firmom w prowadzeniu biznesu.Autor 20 książek biznesowych, m. in. I co z tego. Najważniejsze pytania dotyczące biznesu (2018), Start: Jak uruchomić własną firmę (2009), Zaznacz: załatwione! Jak wykonywać zadania do końca (2013) oraz bestsellerowego poradnika Od myślenia do olśnienia. 60 diagramów, które uczą jak wizualnie rozwiązywać problemy (The Diagram Book). Prawa do niego sprzedano do ponad 10 krajów. Po jego sukcesie napisał kolejny pt. Eureka! 60 sposobów na dobre pomysły (The Ideas Book).
Okładka książki Od myślenia do olśnienia

36,90 zł 21,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,17 zł

Ludzie pamiętają tylko 10% tego, co czytają, ale 30% tego, co widzą. Obrazy mają przewagę nad słowami. Poznaj najbardziej użyteczne pomysły, dzięki którym jasno zaprezentujesz koncepcję i z sukcesem sprzedasz swoją ideę. Ponad 60 diagramów pomoże Ci zwizualizować każde zagadnienie, aby później z powodzeniem zastosować je w praktyce. Z książki dowiesz się m. in.: jak wykorzystać w praktyce piramidę i drzewo decyzyjne, w czym pomoże Ci diagram Venna lub Złudzenie Ebbinghausa, jak używać takich narzędzi jak lejek, cieknące wiadro i długi ogon, do czego służy oś czasu, jak poprawnie przygotować schemat organizacyjny. Poradnik powstał na bazie doświadczeń międzynarodowych konsultantów, naukowców, studentów MBA i menedżerów. Książka zawiera użyteczne porady i szkice. Pod każdym rozdziałem zamieszczono praktyczne ćwiczenia. Książka należy do serii Inspiracja i kreatywność W najbliższym czasie w serii ukażą się: Eureka! 60 sposobów: jak mieć dobre pomysły, Kevin Duncan Postaw na swoim. Praktyczne sposoby: jak wywierać wpływ na innych, Nicole Soames Kevin Duncan. Jest doradcą biznesowym, ekspertem ds. marketingu i mówcą motywacyjnym. Posiada wieloletnie doświadczenie w sektorze komunikacji i reklamy. Od kilkunastu lat doradza firmom w prowadzeniu biznesu. Autor 20 książek biznesowych, m. in. I co z tego. Najważniejsze pytania dotyczące biznesu (2018), Start: Jak uruchomić własną firmę (2009), Zaznacz: załatwione! Jak wykonywać zadania do końca (2013) oraz bestsellerowego poradnika Od olśnienia do myślenia. 60 diagramów: jak wizualnie rozwiązywać problemy. (The Diagram Book). Prawa do niego sprzedano do ponad 10 krajów. Po jego sukcesie napisał kolejny pt. Eureka! 60 sposobów: jak mieć dobre pomysły (The Ideas Book).
Okładka książki Ogniem i dymem

39,90 zł 22,46 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,40 zł

Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. Ta wyjątkowa książka pomoże Ci przygotować oryginalne i niepowtarzalne dania. Wykorzystaj jeden z ponad 70 autorskich przepisów. Baw się i eksperymentuj. Wypróbuj nowe techniki, miej odwagę skosztować grillowanego groszku czy ananasa, poczuj wyjątkowy smak chrupiących papryczek chili i kalafiora. Wypij love drink z pieczonego selera. Zjedz wędzone pomidory, czy burgera z kabaczka i fasoli mung. Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu. Martin Nordin - pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringowa i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na 6 języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Już jako dziecko lubił przebywać w kuchni, gdzie chłonął zapachy i smaki potraw gotowanych przez matkę i babcię. Pierwsze profesjonalne doświadczenie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Ma wielu przyjaciół wegetarian i wegan, stąd zainteresowanie nowymi, niemięsnymi potrawami. Lubi eksperymentować w kuchni z różnymi warzywami i sposobami gotowania. Ciągle poszukuje nowych smaków. W swoich książkach dzieli się z czytelnikami pasją do potraw z warzyw i nie tylko. Mieszka i pracuje w Malmö.
Okładka książki Jem (to co) kocham i chudnę

39,90 zł 21,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,00 zł

Pozbądź się na zawsze zbędnych kilogramów Z miłości do siebie.W książce Jem (to co) kocham i chudnę Karolina i Maciej Szaciłło dzielą się nie tylko przepisami na zdrowe i pyszne dania, ale też wiedzą psychodietetyczną, która pozwoli Ci pozbyć się zbędnych kilogramów na zawsze Z miłości do siebie.Karolina przez lata zmagała się ze zbędnymi kilogramami. Diety cud, intensywne treningi. Waga spadała, ale później wracała z nawiązką. Przez 10 lat Karolina zamiast schudnąć przytyła ponad 25 kilogramów. Po poznaniu Macieja, eksperta od zdrowego odżywiania, Karolina zaczęła pracować nie tylko nad zawartością talerza, ale również głowy. Poddała szczegółowej analizie swoje nawyki i zrozumiała, że je nie wówczas, kiedy pojawia się głód, lecz gdy pojawiają się emocje. Od tego momentu zaczęła pracę nad zmianą myślenia i stylu życia, szukając jednocześnie sposobu odżywiania, który sprawi, że będzie czuła się komfortowo. Udało się jej. Jest szczupła i szczęśliwa
Okładka książki Maja w ogrodzie. Jesień/Zima

39,90 zł 23,26 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

ZADBAJ O SWÓJ OGRÓD Z MAJĄ POPIELARSKĄ KROK PO KROKU W książce Maja w ogrodzie. Jesień/ zima Maja Popielarska zebrała wiedzę niezbędną do właściwej pielęgnacji ogrodu w sezonie jesienno-zimowym. W publikacji znajdziesz m.in.: • porady, co zrobić, by ogród prezentował się pięknie w jesiennym anturażu i przetrwał w jak najlepszym stanie zimę, • praktyczne informacje dotyczące czynności, które należy wykonać w ogródku w sezonie jesienno-zimowym, • porady, jak ustrzec się przed szkodnikami i chorobami, a także jak je zwalczać, • informacje o zimowych zwyczajach zwierząt zamieszkujących przydomowe ogródki. Maja Popielarska – dziennikarka, prezenterka pogody, architekt krajobrazu. Od wielu lat związana z telewizją TVN. W programie Maja w ogrodzie już od 15 lat uczy widzów, jak dbać o roślinność, a także dzieli się z nimi swoją ogrodniczą pasją. Autorka bestsellerowych poradników, w tym 12 miesięcy z Mają Popielarską. Kalendarium prac w ogrodzie i na tarasie (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Zdrowe łakocie

39,90 zł 23,26 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

Wyjątkowe smakołyki – nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej. A zazwyczaj są to… słodycze. Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech? Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki swoich dzieci. W książce znajdą się też przepisy na słodkie, ale zdrowe dania – doskonałe na obiad lub kolację. Jolanta Naklicka-Kleser Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi. Autorka książki Lodovo i Zdrowe przetwory (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Uczta małego alergika

39,90 zł 22,22 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,16 zł

Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe – wyeliminować część składników i zachować pyszny smak. Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować. W Uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt). W książce Uczta małego alergika zawarte są m.in.: przepisy na pyszne śniadania, obiady i kolacje, informacje o tym, się jakie są przyczyny alergii i metody ich leczenia, praktyczne wytyczne jak rozpoznawać objawy alergii, informacje, na czym polega różnica między alergią a nietolerancja pokarmową. Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co ważne – naturalne. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu, Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo oraz Koktajle dla zdrowia i urody, czyli zdrowo, smacznie, wyjątkowo (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Zdrowe stawy. Leczenie dietą. 140 przepisów

39,90 zł 23,26 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

Wszystko, co musisz wiedzieć o chorobach stawów oraz 140 przepisów na pyszne posiłki. Masz zdiagnozowane reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) lub inną chorobę stawów? Dokuczają ci bóle stawów? Kolana nie pozwalają o sobie zapomnieć? Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Sposób odżywiania, sprzyja zarówno leczeniu chorób stawów, jak i ich zapobieganiu. W książce Zdrowe stawy znajdziesz dawkę niezbędnej wiedzy, zalecenia dietetyczne a także aż 140 prostych przepisów, dzięki którym Twoje posiłki będą zdrowe, smaczne i urozmaicone. W prawidłowym zestawieniu potraw pomoże Ci zbilansowana kuracja. Dzięki lekturze dowiesz się, m.in.: jak wybrać najskuteczniejszą dietę wspierającą leczenie chorób stawów, jak wybierać odpowiednie produkty spożywcze, łączyć je w smaczne i zdrowe posiłki, które zneutralizują objawy i zatrzymają postęp choroby, jakie zioła wspomagają proces leczniczy, jakie badania diagnostyczne wykonać, jakie czynniki wpływają na rozwój chorób, jak ćwiczyć. Hanna Stolińska-Fiedorowicz Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Instytucie Żywności i Żywienia. Prowadzi szkolenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych. Autorka książek Jelito drażliwe oraz Insulinooporność (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Odzyskaj równowagę hormonalną

44,90 zł 24,79 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,73 zł

Odzyskaj równowagę hormonalną, pozbądź się zbędnych kilogramów, popraw stan zdrowia i nastrój dzięki właściwemu doborowi spożywanych produktów. Dolegliwości hormonalne dotykają aż osiem kobiet na dziesięć. W książce znajdziesz informacje, wskazówki i rady, a także kilkadziesiąt wspaniałych i łatwych do przyrządzenia przepisów na potrawy, które mogą te dolegliwości złagodzić i sprawić, że poczujesz się lepiej. Równowaga hormonalna jest konieczna, aby czuć się dobrze i zapobiegać chorobom. Dotyczy to wszystkich kobiet, a zwłaszcza tych w przedziale wiekowym 35-55 lat – gdy zmienia się poziom hormonów, a skutki stresu są bardziej odczuwalne. Dzięki właściwej diecie można wpływać na równowagę hormonalną, a tym samym zachować prawidłowy poziom hormonów w każdym wieku, a także oddalić lub złagodzić dolegliwości typowe dla okresu przed wystąpieniem klimakterium oraz w trakcie klimakterium. W książce znajdziesz m.in.: niezbędne informacje o hormonach, ich funkcjonowaniu oraz fazach hormonalnych, listę składników spożywczych, potrzebnych do podtrzymania produkcji hormonów, opis czynników, które mają wpływ na równowagę hormonalną, 60 przepisów, które stymulują właściwą pracę hormonów, praktyczny plan żywieniowy na dwa tygodnie. Ulrika Davidsson – jedna z najbardziej doświadczonych w Szwecji doradczyń do spraw dietetyki, autorka książek kulinarnych. Efektem jej rozległej wiedzy w zakresie dietetyki i zdrowia są zawarte w książce Odzyskaj równowagę hormonalną przepisy na potrawy, które mają pozytywny wpływ na utrzymanie równowagi hormonalnej. Mia Lundin – wykwalifikowana pielęgniarka w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Od dwudziestu lat zajmuje się leczeniem zaburzeń hormonalnych, takich jak dolegliwości klimakteryczne, PMS i depresja poporodowa.
Okładka książki Zdrowe przekąski

39,90 zł 22,03 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,97 zł

Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą. Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć – zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania. Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż. Monika Mrozowska – aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych, m.in. Zupy moc, Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, ekonomiczna kuchnia, Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka (Wydawnictwo Zwierciadło).
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,90 zł
Okładka książki Misja

47,49 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,99 zł
Okładka książki Kuracja Breussa

9. Kuracja Breussa

Rudolf Breuss

33,90 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,10 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,45 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,04 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,58 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,90 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj