KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo WSiP

Okładka książki Działalność usługowa we fryzjerstwie. Kwal. A.19

42,50 zł 26,75 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu fryzjer, realizujący treści materiału zawartego w efektach kształcenia wspólnych dla zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich PKZ (A.k) oraz zawartych w kwalifikacji A.19.Obejmuje tematy dotyczące kompetencji personalnych i społecznych, podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej oraz bezpieczeństwa i higieny pracy. Każdy rozdział zawiera pytania lub ćwiczenia umożliwiające uczniom utrwalenie wiadomości oraz sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy.
Okładka książki Muzyka GIM 1-3 Świat Muzyki Podr. WSiP

11,50 zł 9,62 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Świat muzyki dla gimnazjum to lubiany przez uczniów i nauczycieli cykl do nauczania muzyki, cieszący się od wielu lat dużą popularnością. Autorem podręcznika i zeszytu ćwiczeń jest znany i ceniony popularyzator muzyki, autor wielu publikacji muzycznychWacław Panek.Podręcznik wprowadza ucznia w tajniki podstawowych zagadnień muzycznych, zgodnie z chronologią jej rozwoju od starożytności do współczesności. Podejmuje takie tematy, jak polski styl narodowy, formy i gatunki muzyczne. Interesująco opowiada o różnych zjawiskach w muzyce współczesnej (muzyka filmowa, jazz, rock itp.). Na końcu każdego rozdziału zamieszczono kalendarium epoki, w którym są zestawione najważniejsze wydarzenia z historii, literatury i sztuki w Polsce i na świecie.Ciekawym uzupełnieniem podręcznika są Tabele muzyczne oraz Słowniczek, w którym uczeń odnajdzie hasła dotyczące form i gatunków muzycznych, instrumentów i zespołów, określenia muzyczne.Książka ma atrakcyjną, bogato ilustrowaną szatę graficzną - kolorowe reprodukcje dzieł sztuki, fotografie oraz malarskie portrety wybitnych kompozytorów, fotografie z przedstawień operowych, baletowych i musicali, fotografie instrumentów muzycznych.Podręcznik jest wpisany do wykazu podręczników MEN dopuszczonych do użytku szkolnego, przeznaczonych do kształcenia ogólnego, dostosowanych do wieloletniego użytku zgodnie z nowelizowaną w 2014 r. ustawą o systemie oświaty.
Okładka książki Organizacja pracy w hotelarstwie. Kwalifikacja T.11. Podręcz

58,50 zł 37,41 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Organizacja pracy w hotelarstwie. Kwalifikacja T.11. Podręcz
Okładka książki Fokus. Język niemiecki. Podręcznik. Część 1. Zakres podstawowy (z CD audio) Szkoły ponadgimnazjalne (2015)

53,15 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Nr aprobaty: 695/1/2014/2014 Cykl 'Fokus' prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015). Zalety podręcznika Fokus 1to przede wszystkim: doskonale wyważone proporcje ćwiczeń leksykalno-gramatycznych i komunikacyjnych wprowadzenie już w pierwszej klasie sekcji Training prezentującej zadania maturalne duży wybór zadań przeznaczonych do samodzielnej pracy dodatkowe materiały i zadania dla ambitnych uczniów
Okładka książki Zasady żywienia Podręcznik Część 2

60,70 zł 33,38 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.
Okładka książki Obsługa turystyczna. Ćwiczenia Zeszyt ćwiczeń do nauki w zaw

41,50 zł 26,53 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Obsługa turystyczna. Ćwiczenia Zeszyt ćwiczeń do nauki w zaw
Okładka książki Organizacja imprez i usług turystycznych Podręcznik Część 3

36,90 zł 31,31 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych), T.14 (Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych). Obejmuje tematy dotyczące pilotażu wycieczek, przewodnictwa turystycznego, grup turystycznych, zasad żywienia turystów, obsługi klienta podczas realizacji imprezy turystycznej, współpracy podmiotów turystycznych w zakresie realizowania imprez i usług turystycznych, dokumentacji realizacji imprez i usług turystycznych, sprzedaży usług i imprez turystycznych, rozliczeń imprez i usług turystycznych.
Okładka książki Testy i zadania praktyczne Egzamin zawodowy Technik usług fryzjerskich A.23

40,50 zł 26,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

TESTY I ZADANIA PRAKTYCZNE. EGZAMIN ZAWODOWY - to publikacje - opracowane zgodnie z nową podstawą programową - dzięki której można przygotować się do egzaminów zawodowych w nowej formule. Każda z publikacji opracowana przez wysokiej klasy specjalistów i egzaminatorów zawiera: - zasady przeprowadzania egzaminu zawodowego - 5 testów do części pisemnej egzaminu - zadania z rozwiązaniami do części praktycznej - klucze odpowiedzi do testów
Okładka książki Funkcjonowanie przed. Zarządzanie  poradnik  WSiP

23,50 zł 16,20 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Poradnik jest ściśle skorelowany z podręcznikiem: "Funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Zarządzanie", wydanym w 2004 roku w dwóch częściach oraz z nowym jednoczęściowym wydaniem z roku 2005. Każdy rozdział w podręczniku ma swój odpowiednik w poradniku. Autor zamieścił tu wskazówki do wykonywania ćwiczeń wraz z wybranymi rozwiązaniami, zaproponował przykłady zadań i pytań ewaluacyjnych oraz ćwiczenia uzupełniające. Te dodatkowe ćwiczenia z pewnością wzbogacą formy pracy z uczniami i urozmaicą zajęcia lekcyjne.
Okładka książki Jak współpracować z rodzicami trudnych uczniów

31,50 zł 26,14 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Książka jest przewodnikiem dla nauczycieli, którzy nie mają jeszcze dużego doświadczenia we współpracy z rodzicami i trochę się jej obawiają. Może tez być użyteczna dla tych pedagogów, którzy nie są zadowoleni ze swoich dotychczasowych prób, zwłaszcza z rodzicami tzw. trudnych uczniów. Autorka przedstawia typowe problemy w relacjach między nauczycielami a rodzicami, wskazując ich przyczyny, mechanizmy utrwalania się oraz sposoby pokonywania barier. Sporo miejsca poświęca kwestii zapobiegania trudnościom przez formułowanie realistycznych oczekiwań wobec rodziców, jasne ich wyrażanie oraz doskonalenie nauczycielskich umiejętności sprawnego porozumiewania się i rozwiązywania konfliktów. Opisuje też kategorie rodziców dzieci "trudnych", z którymi szczególnie ciężko nawiązuje się efektywną i zadowalającą obie strony współpracę.
Okładka książki Organizacja imprez i usług turystycznych REA- WSiP

44,30 zł 37,58 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik niezbędny w zdobywaniu wiedzy i umiejętności w zakresie kwalifikacji T.13 (Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych). Przedstawia zasady bezpieczeństwa przydatne zarówno dla organizatora wyjazdów, jak i ich uczestników. Szczegółowo opisuje profilaktykę zagrożeń, jakie mogą się zdarzyć w czasie podróży. Omawia gospodarcze i prawne aspekty organizacji imprez turystycznych. Uczy sporządzania planów imprez dostosowanych do potrzeb konkretnej grupy klientów. Wprowadza w podstawy kalkulacji kosztów imprez turystycznych. Prezentuje wizerunek idealnego pracownika branży turystycznej.
Okładka książki Działalność gospodarcza w gastronomii Podręcznik Gastronomia tom 3

67,80 zł 42,27 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Zakres: PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej) w branży gastronomicznej Podręcznik do nauki: podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, umiejętności potrzebnych do podjęcia i prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze gastronomicznym, tworzenia dokumentacji związanej z prowadzeniem działalności gospodarczej.
Okładka książki Rezerwacja imprez i usług turystycznych

52,61 zł 32,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.13 (Rezerwacja imprez i usług turystycznych). Zawiera wiadomości i kształci umiejętności z zakresu dobierania usługodawców do realizacji imprez i usług turystycznych, zamawiania i realizacji usług online oraz sposobów korzystania ze specjalistycznych programów komputerowych.Do podręcznika jest dołączony jest CD-ROM Obsługa informatyczna w turystyce z programem komputerowym symulującym działanie małego biura turystycznego. Objaśnienie działania programu znajduje się w rozdziale 7.2. Programy specjalistyczne w podręczniku.
Okładka książki Organizacja pracy w hotelarstwie cz 1 REA-WSiP

33,80 zł 28,77 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,technik hotelarstwa"". Materiał podzielono na dwie części.W części 1. zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju, zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Omówiono ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych.Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele i schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.W części drugiej omówiono głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomiihotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej zgodnie z zasadami HACCP, współpracę z biurami podróży oraz przedstawiono charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu ,,technik hotelarstwa"".
Okładka książki Podst. działal. przed. hotelarskiego REA

66,80 zł 44,48 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

REA - Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom VPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Okładka książki Sprzedaż imprez i usług turystycznych 2 Marketing

53,70 zł 40,05 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.14 (Prowadzenie sprzedaży imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do stosowania różnych instrumentów marketingu w sprzedaży usług i imprez turystycznych.
Okładka książki Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii REA-WSiP

50,40 zł 42,16 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik do nauki zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje urządzenia stosowane w branży gastronomicznej, zarówno te najbardziej popularne, jak i te, które zostały oparte o najnowszą technologię i dopiero wchodzą do powszechnego użytku. Wskazuje błędy najczęściej popełniane w obsłudze urządzeń.Podręcznik przybliża zagadnienia związane BHP i szczegółowo przedstawia reguły udzielania pierwszej pomocy. Przygotowuje ucznia do pracy w różnych zakładach gastronomicznych.
Okładka książki Stylizacja T.I Kreowanie wizerunku we fryzjerstwie

50,60 zł 27,82 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik do kształcenia w zawodzie technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Stylizacja fryzur z wykorzystaniem technik wizualizacji). Uczy wykonywania rysunków, zastosowania kolorów we fryzjerstwie, projektowania fryzur i doboru dodatków fryzjerskich. Zawiera porady dotyczące wykorzystania fryzur historycznych we współczesnym fryzjerstwie, wyboru przyborów do rysowania oraz wykorzystania komputera w pracy fryzjera. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Fryzjerstwo T.II Techniki fryzjerskie REA - WSiP

52,60 zł 32,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Podręcznik do kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Do nauki pielęgnacji, ondulacji, strzyżenia, układania i zmiany koloru włosów. Zawiera porady dotyczące doboru preparatów i narzędzi fryzjerskich, korygowania błędów popełnianych podczas wykonywania usług oraz przeprowadzania rozmowy konsultacyjnej z klientem. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Ekonomika w rolnictwie Podręcznik Część 1

30,20 zł 23,84 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Ekonomika w rolnictwie jest podręcznikiem składającym się z dwóch części, przeznaczonym do nauki zawodów: technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa oraz w szkołach policealnych. Część I zawiera definicje podstawowych pojęć i kategorii ekonomicznych. Obejmuje treści wprowadzające: - charakterystykę produkcji rolniczej, - czynniki produkcji, - organizację gospodarstwa rolnego, - klasyfikację kosztów. Omówione są warunki funkcjonowania rynku rolnego zarówno w Polsce, jak i w Unii Europejskiej. Poszczególne rozdziały dotyczą tak ważnych dla indywidualnych wytwórców zagadnień, jak: polityka strukturalna Unii Europejskiej, polityka państwowa w zakresie dochodów, podatków, ubezpieczeń, kredytów bankowych, obrotu gruntami rolnymi i ochrony środowiska. Podręcznik zawiera liczne przykłady oraz zestaw pytań umożliwiających samodzielną pracę ucznia.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj