KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo WSiP

Okładka książki Prowadzenie działalności gospodarczej w branży elektroniczne

65,80 zł 59,71 zł


Prowadzenie działalności gospodarczej w branży elektroniczne
Okładka książki Repetytorium i testy egzaminacyjne. Technik usług kosmetyczn

67,80 zł 58,88 zł


Repetytorium i testy egzaminacyjne. Technik usług kosmetyczn
Okładka książki Repetytorium i testy egzaminacyjne. Technik usług kosmetyczn

67,80 zł 58,88 zł


Repetytorium i testy egzaminacyjne. Technik usług kosmetyczn
Okładka książki Repetytorium i testy egzaminacyjne. Fryzjer/technik usług fr

67,80 zł 58,88 zł


Repetytorium i testy egzaminacyjne. Fryzjer/technik usług fr
Okładka książki Pracownia kosmetyczna twarzy. Wykonywanie zabiegów kosmetycz

67,80 zł 58,88 zł


Pracownia kosmetyczna twarzy. Wykonywanie zabiegów kosmetycz
Okładka książki Nowe Lustra świata 2 Podręcznik Zakres podstawowy i rozszerzony

49,20 zł


W podręczniku Nowe Lustra świata znajduje się ogromny wybór tekstów kultury z licznymi, często współczesnymi kontekstami. Specjalne działy poświęcono przygotowaniu do nowej matury!
Okładka książki Matura Matematyka Poziom podstawowy

16,70 zł


To, czego potrzebujesz, aby sprawdzić się przed Maturą: Przydatne wskazówki Próbne arkusze: 5 przykładowych arkuszy maturalnych zapewni Ci sprawdzenie wymaganych umiejętności. Zadania są zgodne z wytycznymi CKE - takie jak na prawdziwym egzaminie Rozwiązania i odpowiedzi: odpowiedzi do każdego arkusza pozwolą Ci szybko zorientować się, czego jeszcze nie umiesz.
Okładka książki Pracownia kosmetyczna ciała Kwalifikacja A.62 Praktyczna nauka zawodu

67,80 zł 58,88 zł


Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp). Każdy rozdział zawiera krótki wstęp z przypomnieniem kluczowych wiadomości i zasad, które obowiązują podczas wykonywania zadań praktycznych. Najważniejszym elementem Pracowni kosmetycznej są karty pracy z wieloma różnorodnymi zadaniami. Karty służą szlifowaniu umiejętności praktycznych, na które publikacja kładzie szczególny nacisk, a zarazem wyrabiają nawyk samodzielnego myślenia w trakcie realizacji zadań. Publikacja uczy także krytycznej oceny wykonywanych czynności i właściwego podejścia do klienta.
Okładka książki Pracownia fryzjerska Kwalifikacja A.19 Praktyczna nauka zawodu

67,80 zł 58,88 zł


Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach. Sprawdza umiejętności związane z pielęgnacją włosów i skóry głowy, ondulowaniem, strzyżeniem i zmianą koloru włosów, a także układaniem fryzur. Kładzie również nacisk na sprawdzenie wiedzy dotyczącej bezpieczeństwa pracy w pracowni fryzjerskiej oraz właściwego doboru sprzętu do wykonania zabiegów fryzjerskich. Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania.
Okładka książki Pracownia hotelarska Kwalifikacja T.12 Praktyczna nauka zawodu

70,90 zł 61,57 zł


Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa realizująca treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach. Sprawdza umiejętności związane ze stosowaniem sprzętu i technikami sprzątania jednostek mieszkalnych, wiedzę dotyczącą zasad uzupełniania wyposażenia jednostek mieszkalnych oraz procedur utrzymania czystości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Utrwala wiadomości na temat zasad i form przyjmowania zleceń na usługi dodatkowe oraz ich projektowania. Umożliwia ćwiczenie tworzenia jadłospisu zgodnie z obowiązującymi zasadami i dostosowanego do potrzeb gości, nakrywania stołu do posiłku, a także przygotowania różnych rodzajów śniadań hotelowych i podawania ich do pokojów. Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania.
Okładka książki Zasady żywienia Podręcznik Część 1

60,70 zł 55,08 zł


Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej. Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków. Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Okładka książki Organizacja salonu fryzjerskiego Stylizacja Tom 2 Technik usług fryzjerskich A.23

44,60 zł 38,74 zł


Zakres: efekty kształcenia wspólne dla zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich PKZ (A.k), PKZ (A.n) oraz kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur) Podręcznik obejmuje tematy dotyczące: kompetencji personalnych i społecznych, podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy, organizacji pracy małych zespołów.
Okładka książki REA - Organizowanie usług kelnerskich. Kwalifikacja T.10. Ze

52,60 zł


REA - Organizowanie usług kelnerskich. Kwalifikacja T.10. Ze
Okładka książki Podstawy turystyki. Turystyka REA

52,60 zł 45,69 zł


Podręcznik niezbędny w zdobywaniu umiejętności stanowiących podstawę kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej. Charakteryzuje rodzaje turystyki. Omawia różne typy produktów turystycznych. Wprowadza w zagadnienia związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w branży turystycznej. Opisuje powiązania i zależności między instytucjami branży turystycznej.
Okładka książki Procesy technologiczne w gastronomii REA - WSiP

64,80 zł


Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw. Wyjaśnia znaczenie  słów i terminów stosowanych w gastronomii. Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy. Zawiera cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu praktycznego
Okładka książki Stylizacja fryzur. Kwalifikacja AU.26/FRK.03 WSiP

65,80 zł 57,15 zł


Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich. Uczy wykonywania rysunków fryzur z zastosowaniem różnych technik ich projektowania, tworzenia portfolio projektów fryzur, opracowywania rysunków instruktażowych, skalowania fryzury.W publikacji umieszczone zostały porady dotyczące stylizacji fryzur w zależności od rodzaju włosów, sylwetki i upodobań klienta. Zaprezentowane zostały też możliwości wykorzystywania programów komputerowych w pracy zawodowej oraz wyjaśnione najważniejsze kwestie związane z działalnością marketingową w branży fryzjerskiej.Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Obsługa informatyczna w hotelarstwie ćw REA

47,90 zł 34,65 zł


Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum. Przedstawia podstawowe funkcje programów Office. Uczy technik pisania bezwzrokowego. Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie. Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w programie CHART i prezentuje ich wykonanie w oparciu o zrzuty ekranowe. Charakteryzuje podstawowe pisma urzędowe i uczy ich sporządzania. Omawia pracę sekretariatu. Zawiera podpowiedzi dotyczące tworzenia CV i zachowania się w trakcie rozmowy o pracę.
Okładka książki How can I help you? - j. ang hotelarstwo w. 2014

70,20 zł 60,97 zł


Podręcznik do nauki języka angielskiego w zawodzie technik hotelarstwa. Uczy słownictwa charakterystycznego dla branży turystyczno-hotelarskiej. Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w pracy hotelarza. Zawiera wzory pism oficjalnych i nieoficjalnych. Przybliża zasady skutecznej komunikacji ustnej i pisemnej. Przedstawia podstawowe zagadnienia gramatyczne w sposób ułatwiający przyswojenie zasad i ich poprawne stosowanie. Prezentuje różne sytuacje, w których może się znaleźć pracownik branży hotelarskiej. Uzupełnia wiedzę teoretyczną związaną z funkcjonowaniem hoteli i obsługą gości. 
Okładka książki Fryzjerstwo. Strzyżenie włosów, formowanie fryzur

56,70 zł 49,24 zł


Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.19 (Strzyżenie włosów, formowanie fryzur iondulowanie). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności doboru metod i techniki strzyżenia włosów, posługiwania się sprzętem fryzjerskim, ondulowania iprostowania chemicznego włosów, ich zagęszczania iprzedłużania oraz stosowania preparatów fryzjerskich. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby jej praktycznego zastosowania.
Okładka książki Sprzedaż towarów. Część 2 WSiP

52,60 zł 45,69 zł


Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.18 (Sprzedaż towarów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych ze sprzedażą towarów, zarządzaniem należnościami i ich rozliczaniem, pakowaniem i wydawaniem towaru oraz obsługą techniczną urządzeń stosowanych na różnych stanowiskach pracy. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj