KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo WSiP

Okładka książki Zasady żywienia Podręcznik Część 2

62,80 zł 54,36 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,55 zł

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.
Okładka książki Zasady żywienia Podręcznik Część 1

63,16 zł 54,38 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,55 zł

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej. Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków. Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Okładka książki Organizacja salonu fryzjerskiego Stylizacja Tom 2 Technik usług fryzjerskich A.23

44,60 zł 38,61 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,74 zł

Zakres: efekty kształcenia wspólne dla zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich PKZ (A.k), PKZ (A.n) oraz kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur) Podręcznik obejmuje tematy dotyczące: kompetencji personalnych i społecznych, podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej, bezpieczeństwa i higieny pracy, organizacji pracy małych zespołów.
Okładka książki REA - Organizowanie usług kelnerskich. Kwalifikacja T.10. Ze

54,60 zł


REA - Organizowanie usług kelnerskich. Kwalifikacja T.10. Ze
Okładka książki Podstawy turystyki. Turystyka REA

54,60 zł 47,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,42 zł

Podręcznik niezbędny w zdobywaniu umiejętności stanowiących podstawę kształcenia w zawodzie technik obsługi turystycznej. Charakteryzuje rodzaje turystyki. Omawia różne typy produktów turystycznych. Wprowadza w zagadnienia związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w branży turystycznej. Opisuje powiązania i zależności między instytucjami branży turystycznej.
Okładka książki Procesy technologiczne w gastronomii REA - WSiP

67,40 zł


Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw. Wyjaśnia znaczenie  słów i terminów stosowanych w gastronomii. Obfituje w przepisy, według których uczeń może wykonać poszczególne potrawy. Zawiera cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne, które sprawdzą się w przygotowaniach do egzaminu praktycznego
Okładka książki Stylizacja fryzur. Kwalifikacja AU.26/FRK.03 WSiP

68,40 zł 59,21 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,41 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich. Uczy wykonywania rysunków fryzur z zastosowaniem różnych technik ich projektowania, tworzenia portfolio projektów fryzur, opracowywania rysunków instruktażowych, skalowania fryzury.W publikacji umieszczone zostały porady dotyczące stylizacji fryzur w zależności od rodzaju włosów, sylwetki i upodobań klienta. Zaprezentowane zostały też możliwości wykorzystywania programów komputerowych w pracy zawodowej oraz wyjaśnione najważniejsze kwestie związane z działalnością marketingową w branży fryzjerskiej.Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Okładka książki Obsługa informatyczna w hotelarstwie ćw REA

47,90 zł 34,51 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,65 zł

Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum. Przedstawia podstawowe funkcje programów Office. Uczy technik pisania bezwzrokowego. Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie. Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w programie CHART i prezentuje ich wykonanie w oparciu o zrzuty ekranowe. Charakteryzuje podstawowe pisma urzędowe i uczy ich sporządzania. Omawia pracę sekretariatu. Zawiera podpowiedzi dotyczące tworzenia CV i zachowania się w trakcie rozmowy o pracę.
Okładka książki How can I help you? - j. ang hotelarstwo w. 2014

71,90 zł 62,23 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 62,45 zł

Podręcznik do nauki języka angielskiego w zawodzie technik hotelarstwa. Uczy słownictwa charakterystycznego dla branży turystyczno-hotelarskiej. Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w pracy hotelarza. Zawiera wzory pism oficjalnych i nieoficjalnych. Przybliża zasady skutecznej komunikacji ustnej i pisemnej. Przedstawia podstawowe zagadnienia gramatyczne w sposób ułatwiający przyswojenie zasad i ich poprawne stosowanie. Prezentuje różne sytuacje, w których może się znaleźć pracownik branży hotelarskiej. Uzupełnia wiedzę teoretyczną związaną z funkcjonowaniem hoteli i obsługą gości. 
Okładka książki Działalność gospodarcza w gastronomii Podręcznik Gastronomia tom 3

69,90 zł 60,50 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,71 zł

Zakres: PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej) w branży gastronomicznej Podręcznik do nauki: podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, umiejętności potrzebnych do podjęcia i prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze gastronomicznym, tworzenia dokumentacji związanej z prowadzeniem działalności gospodarczej.
Okładka książki Fryzjerstwo. Strzyżenie włosów, formowanie fryzur

59,03 zł 50,81 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,80 zł

Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.19 (Strzyżenie włosów, formowanie fryzur iondulowanie). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności doboru metod i techniki strzyżenia włosów, posługiwania się sprzętem fryzjerskim, ondulowania iprostowania chemicznego włosów, ich zagęszczania iprzedłużania oraz stosowania preparatów fryzjerskich. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby jej praktycznego zastosowania.
Okładka książki Sprzedaż towarów. Część 2 WSiP

54,60 zł 47,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,42 zł

Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.18 (Sprzedaż towarów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych ze sprzedażą towarów, zarządzaniem należnościami i ich rozliczaniem, pakowaniem i wydawaniem towaru oraz obsługą techniczną urządzeń stosowanych na różnych stanowiskach pracy. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Okładka książki Sprzedaż towarów. Część 3 WSiP

54,60 zł 47,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,42 zł

Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.18 (Sprzedaż towarów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych ze sporządzaniem dokumentów potwierdzających sprzedaż towarów, stosowaniem przepisów dotyczących podatku VAT, przestrzeganiem praw konsumenta oraz procedur związanych przyjmowaniem i rozpatrywaniem reklamacji. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Okładka książki Sprzedaż imprez i usług turyst. 1 Obsługa inform.

73,50 zł 63,61 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,83 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.14 (Prowadzenie sprzedaży imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do stosowania komputerowych systemów rezerwacji usług i imprez turystycznych oraz rejestracji ich sprzedaży (formy sprzedaży i płatności, dokumentacja finansowa, umowy itp.). Do podręcznika dołączona jest płyta zawierająca komputerowe programy symulacyjne potrzebne do obsługi klienta, która umożliwia praktyczną naukę zawodu.
Okładka książki Rezerwacja imprez i usług turystycznych

52,60 zł 45,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,69 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.13 (Rezerwacja imprez i usług turystycznych). Zawiera wiadomości i kształci umiejętności z zakresu dobierania usługodawców do realizacji imprez i usług turystycznych, zamawiania i realizacji usług online oraz sposobów korzystania ze specjalistycznych programów komputerowych.Do podręcznika jest dołączony jest CD-ROM Obsługa informatyczna w turystyce z programem komputerowym symulującym działanie małego biura turystycznego. Objaśnienie działania programu znajduje się w rozdziale 7.2. Programy specjalistyczne w podręczniku.
Okładka książki Planowanie, kalkulacja kosztów i realizacja imprez

54,60 zł 47,26 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,42 zł

Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznejrealizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.13(Planowanie i kalkulacja kosztów imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do dobierania usług turystycznych do usług klientów oraz opracowywania programów imprez turystycznych, ustalania ich cen i sporządzania odpowiedniej dokumentacji.
Okładka książki Obsługa klientów Podr. Prow. sprzedaży T.3 REA

52,60 zł 45,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,69 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Omawia szczegółowo metody prowadzenia sprzedaży. Duży nacisk kładzie na prowadzenie rozmowy sprzedażowej i cechy osobowościowe sprzedawcy. Dokładnie omawia także typy klientów. Zwraca uwagę na zasady etyki i bezpieczeństwa w pracy w sprzedaży. Wprowadza najważniejsze zagadnienia prawne związane z działalnością handlową.
Okładka książki Podst. działal. przed. hotelarskiego REA

69,90 zł 60,50 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,71 zł

REA - Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom VPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Okładka książki Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA

65,17 zł 56,10 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,28 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
Okładka książki Fryzjerstwo T.I Podstawy fryzjerstwa REA - WSiP

59,60 zł 51,59 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,77 zł

Podręcznik stanowi podbudowę kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Uczy wykorzystania rysunku podczas przygotowania usługi fryzjerskiej, doboru sprzętu fryzjerskiego, rozpoznawania właściwości włosów i skóry głowy, a także chorób skóry głowy.Zawiera  wskazówki  dotyczące organizacji stanowiska fryzjerskiego, projektowania salonu fryzjerskiego, bezpiecznego wykonywania usług zgodnie z zasadami BHP i ergonomii pracy oraz przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,98 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,90 zł
Okładka książki Kuracja Breussa

5. Kuracja Breussa

Rudolf Breuss

34,90 zł
49,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,91 zł
Okładka książki Kapłanka Tafti

35,90 zł
49,49 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,68 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,44 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,10 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,44 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,45 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj