Podręcznik do nauki zawodu sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.18 (Sprzedaż towarów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych ze sporządzaniem dokumentów potwierdzających sprzedaż towarów, stosowaniem przepisów dotyczących podatku VAT, przestrzeganiem praw konsumenta oraz procedur związanych przyjmowaniem i rozpatrywaniem reklamacji. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznej realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.14 (Prowadzenie sprzedaży imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do stosowania komputerowych systemów rezerwacji usług i imprez turystycznych oraz rejestracji ich sprzedaży (formy sprzedaży i płatności, dokumentacja finansowa, umowy itp.). Do podręcznika dołączona jest płyta zawierająca komputerowe programy symulacyjne potrzebne do obsługi klienta, która umożliwia praktyczną naukę zawodu.
Podręcznik do nauki zawodu technik obsługi turystycznejrealizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.13(Planowanie i kalkulacja kosztów imprez i usług turystycznych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do dobierania usług turystycznych do usług klientów oraz opracowywania programów imprez turystycznych, ustalania ich cen i sporządzania odpowiedniej dokumentacji.
Podręcznik do nauki zawodów technik handlowiec i technik księgarstwa na poziomie technikum oraz sprzedawca na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).Omawia szczegółowo metody prowadzenia sprzedaży. Duży nacisk kładzie na prowadzenie rozmowy sprzedażowej i cechy osobowościowe sprzedawcy. Dokładnie omawia także typy klientów. Zwraca uwagę na zasady etyki i bezpieczeństwa w pracy w sprzedaży. Wprowadza najważniejsze zagadnienia prawne związane z działalnością handlową.
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
Podręcznik stanowi podbudowę kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów fryzjerskich). Uczy wykorzystania rysunku podczas przygotowania usługi fryzjerskiej, doboru sprzętu fryzjerskiego, rozpoznawania właściwości włosów i skóry głowy, a także chorób skóry głowy.Zawiera wskazówki dotyczące organizacji stanowiska fryzjerskiego, projektowania salonu fryzjerskiego, bezpiecznego wykonywania usług zgodnie z zasadami BHP i ergonomii pracy oraz przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami.
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w branży fryzjersko-kosmetycznej obejmuje następujące treści: klasyfikacja zawodów, gabinet fryzjersko-kosmetyczny i jego wyposażenie, czynności i zabiegi fryzjerskie, czynności i zabiegi kosmetyczne, rodzaje włosów, rodzaje skóry, sprzęt i urządzenia, preparaty fryzjersko-kosmetyczne, marketing i reklama zakładu, cennik, przepisy BHP oraz zatrudnienie (umowa o pracę, rozmowa kwalifikacyjna, kwestionariusz osobowy).
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z planowaniem i analizą ekonomiczną, zasadami planowania, sporządzaniem biznesplanu, stosowaniem wskaźników ekonomicznych, metodami przygotowywania sprawozdań finansowych i materiałów analitycznych oraz korzystania z programów komputerowych. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi na sposoby jej praktycznego zastosowania.
Publikacja pomaga w przygotowaniach do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik usług kosmetycznych w zakresie kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała, dłoni i stóp). Zawiera zestaw 5 testów do pisemnej części egzaminu, klucz odpowiedzi do testów oraz 4 zadania do części praktycznej - jedno z przykładowym rozwiązaniem, pozostałe z kartami pracy.Wszystkie zadania przygotowano zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych oraz obecną strukturą egzaminu z kwalifikacji.
Podręcznik realizujący treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności rozpoznawania rodzajów ludzkich włosów, określania ich właściwości, rozpoznawania uszkodzeń włosów i chorób skóry głowy, sporządzania szkiców i rysunków fryzur, projektowania salonu fryzjerskiego oraz jego wyposażenia i preparatów fryzjerskich. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby jej praktycznego zastosowania.
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności doboru metod i technik pielęgnacji włosów i skóry głowy, wyboru odpowiednich preparatów, udzielania porad na temat pielęgnacji włosów oraz wykonywania zabiegów pielęgnacyjnych. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby jej praktycznego zastosowania.
Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.35 (Organizacja działalności gospodarczej i obliczanie podatków). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności niezbędnych do prowadzenia działalności gospodarczej, stosowania przepisówKodeksu spółek handlowych,Kodeksu cywilnego,Kodeksu postępowania administracyjnegooraz zastosowania przepisów podatkowych. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi na sposoby jej praktycznego zastosowania.
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.
Podręcznik do nauki zawodów sprzedawca i technik handlowiec realizujący treści z zakresu 1 części kwalifikacji A.22 (Organizowanie działań reklamowych i marketingowych). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z badaniem i analizą rynku, przestrzeganiem przepisów prawa dotyczących działalności marketingowej, podejmowaniem decyzji handlowych na podstawie analiz statystycznych oraz opracowywaniem planu marketingowego. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.61 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych twarzy, szyi i dekoltu). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów pielęgnacyjnych twarzy, szyi i dekoltu w gabinecie kosmetycznym (techniki masażu, drenaż limfatyczny, rozpoznawanie rodzajów skóry, wytwarzanie preparatów, rozpoznawanie schorzeń skóry i metody ich leczenia). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających dłoni i stóp). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających dłoni i stóp w gabinecie kosmetycznym (techniki masażu stóp, refleksologia, metody pielęgnacyjne prowadzące do wyleczenia schorzeń skóry oraz paznokci dłoni i stóp, przykłady zabiegów oraz przeciwwskazania wobec ich wykonywania). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik realizujący treści stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie technik usług kosmetycznych. Prezentuje wiedzę z zakresu podstaw anatomii człowieka (budowa komórki, tkanki, skóry, rodzaje cery, układy: hormonalny, kostny, mięśniowy, nerwowy, krwionośny, chłonny, oddechowy, pokarmowy, moczowo-płciowy) oraz podstaw dermatologii i wpływu odżywiania na organizm człowieka. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.62 (Wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających ciała). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do wykonywania zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających ciała w gabinecie kosmetycznym (techniki masażu, diagnostyka kosmetyczna, drenaż limfatyczny, badanie skóry, metody złuszczania naskórka, sposoby leczenia najczęściej pojawiających się schorzeń dermatologicznych). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?