Książka, która bezlitośnie obala mity na temat tłuszczu, diety i zdrowego stylu życia! Wyobraź sobie, że zamiast obsesyjnie unikać tłuszczy - jesz je, chudniesz , pozbywasz się przewlekłych chorób i odzyskujesz pełnię zdrowia. To przyszłość medycyny naturalnej, która już teraz jest w zasięgu twojej ręki! Joseph Mercola ujawnia rewolucyjną teorię, która podważa fundamenty współczesnej dietetyki. Musisz przestać liczyć kalorie i katować się dietami opartymi na beztłuszczowych posiłkach. Kluczem do zachowania zdrowia jest dostarczania organizmowi dobrego paliwa, które przyspiesza metabolizm i oczyszczanie z toksyn. Z przełomowej książki doktora Mercoli dowiesz się: - jak dużo i jakich tłuszczy powinieneś jeść, - co jest zdrowsze: masło i smalec czy chleb, - jak zmienić swoje odżywianie, by efektywnie i zdrowo schudnąć, - jaki rodzaj ruchu jest dla ciebie najzdrowszy, - jak dzięki diecie tłuszczowej i Mitochondrialnej Terapii Metabolicznej odzyskać zdrowie. Przejmij kontrole nad swoim zdrowiem już dziś! __ Dr Joseph Mercola jest słynnym lekarzem i światowej sławy autorytetem w dziedzinie medycyny naturalnej. Specjalizuje się w naturalnych metodach odnowy biologicznej, a jego badania i działalność na tym polu zaowocowały wprowadzeniem wielu potrzebnych zmian do obecnego systemu opieki zdrowotnej. Jako lekarz przez dwadzieścia pięć lat sprawował opiekę medyczną nad tysiącami pacjentów, a w 1997 roku stworzył stronę internetową uznaną za najlepsze na świecie źródło wiedzy o naturalnych metodach leczenia, którą odwiedza miesięcznie ponad 1 500 000 unikalnych użytkowników, a jego fanpage śledzi prawie 1 800 000 obserwatorów. Doktor Mercola to nie tylko autor bestsellerowej książki, ale także specjalista, pojawiający się często w roli eksperta w takich mediach, jak: CNN, Fox News, ABC News Today, Washington Unplugged CBS i The Dr. Oz Show.
Dieta tak zdrowa, że pomaga walczyć z rakiem!
Dieta ketogeniczna to prawdziwa rewolucja w dietetyce. Lekarze podkreślają jej zdrowotne walory i zwracają uwagę na to, że skutecznie i szybko pomaga organizmowi oczyszczać się z toksyn i walczyć z chorobami. Miriam Kalamian po wielu konsultacjach ze specjalistami opracowała kompleksowe wytyczne, dzięki którym każdy chory może samodzielnie wdrożyć tę rewolucyjną dietę w swój program leczenia.
Oto zbiór wyników badań i dokładny opis terapii skutecznej w leczeniu wielu przewlekłych chorób, takich jak cukrzyca, padaczka, Alzheimer czy rak. Dowiesz się z niej:
- dlaczego dieta ketogeniczna wspomaga leczenie raka;
- czy ta dieta jest dla ciebie odpowiednia i jak bezpiecznie ją wprowadzić;
- jakie zdrowe tłuszcze przyspieszają usuwanie toksyn z organizmu;
- jak ułożyć osobisty plan żywieniowy i ocenić jego efekty;
- czym suplementować się podczas terapii.
Poznaj zalety diety ketogenicznej, bezpiecznie przetestuj j na sobie i sprawdź, jak dziki dobrym nawykom żywieniowym poprawia się stan twojego zdrowia.
Dieta ketogeniczna – najprostsza droga do zdrowia!
Stwórz własne zasady. Złam własne zasady.
„Jedzenie ma być jedną z największych przyjemności w życiu. Jemy na spotkaniach towarzyskich i rodzinnych. Jemy jako społeczność. Jemy z przyjaciółmi, ukochanymi i w samotności. Jemy dla energii i dla zabawy. Jemy, by świętować. Jemy, kiedy nadchodzi czas posiłku. Jemy codziennie, kilka razy w ciągu dnia.”
- Tara Stiles
W książce Dieta na twoich zasadach trzy życiowe umiejętności – jak poruszać swoim ciałem, jak uspokajać swój umysł oraz jak się odżywiać – stają się niezwykle proste, osiągalne, a nawet ekscytujące. Potrzebujesz tylko maty do jogi, pufy i kuchni. Z Tarą w roli przewodniczki i opiekunki robienie tego, co właściwe, jest przyjemne, łatwe i wręcz nieuniknione.
Nie ma oceniania, poprawiania, zmartwień, stresu, obowiązkowego celu ani właściwej drogi.
Wszystko, czego potrzebujesz, by znaleźć drogę do fantastycznego, pełnego energii życia, jest w tobie. Zestawy ćwiczeń, joga, medytacja, gotowanie – to wszystko tylko pomaga ci pozostać w kontakcie ze sobą. Celem jest zadbanie o siebie, byś mogła przeżywać pełne znaczenia radosne życie.
Przestań zmagać się z nadwagą, niskim poziomem energii, niezadowoleniem ze swojego wyglądu, złością i stresem. Stwórz przestrzeń, w której będziesz odpoczywać, żyć swobodnie i znajdować radość z bycia sobą. To będzie wspaniała przygoda!
Jest tylko jedna droga do zdrowia – twoja własna!
O autorce:
Tara Stiles - nazwana „jogową buntowniczką” przez „New York Timesa” założycielka i właścicielka studia Strala, które uczy systemu poruszania pobudzającego do wolności i powszechnie znanego jako bezpretensjonalne, otwarte na wszystkich i bezpośrednie podejście do jogi i medytacji. Artykuły o Tarze opublikował „New York Times”, „The Times of India”, brytyjski „The Times” oraz „Dagens Nyheter”, pisało o niej także wiele znaczących krajowych i międzynarodowych czasopism.
Tara jest projektantką i twarzą linii Reebok poświęconej jodze oraz autorką dwóch bestsellerów: Slim Calm Sexy Yoga oraz Yoga Cures. Nagrała kilka DVD we współpracy z Jane Fondą, Deepakiem Choprą, Tią Mowry, Brooklyn Decker i magazynem „ELLE”. Ponadto Alliance for a Healthier Generation (Sojusz dla Zdrowszego Pokolenia), inicjatywa Billa Clintona walcząca z dziecięcą otyłością, zaangażowała Tarę w pomoc w promowaniu swojej działalności w ponad 21 tysiącach szkół biorących udział w programie.
Jane Fonda nazwała Tarę „nową twarzą fitnessu”, a magazyn „Vanity Fair” określił ją jako „najfajniejszą instruktorkę jogi wszech czasów”.
Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych teraz w nowym wydaniu!
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.
Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.
Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.
Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!
___
Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas.
Sandor Ellix Katz
Kawa, kawusia, kaweczka. Kto z nas nie zaczyna dnia od tej mantry? Całą przyjemność z jej picia psuje obawa o to, że to jednak niezdrowe przyzwyczajenie.
Bob Arnot przebadał kawę bardzo dokładnie i orzekł, że nie tylko jej picie może być zdrowe, ale pomaga też schudnąć i może wydłużać życie! Dowiedz się, co zrobić, by wydobyć z czarnych ziaren to, co najlepsze dla twojego zdrowia oraz wypróbuj dietę, która zapobiega negatywnym efektom picia kawy.
Ta książka zmieni twoje poranki w najcudowniejszy zdrowotny rytuał! Dowiesz się z niej, jak:
– dobrać gatunek ziaren do osobistych preferencji i organizmu;
– zaparzać, przechowywać i w pełni wykorzystać potencjał kawy;
– intensyfikować lub łagodzić jej pobudzające działanie;
– komponować smaczne i zdrowe posiłki z dodatkiem czarnego napoju
– schudnąć, odzyskać utraconą energię i poprawić sprawność mózgu pijąc codziennie kawę.
`
Dłuższe życie dzięki piciu kawy? To możliwe!
Roślinne dania, które dodają energii w smaczny sposób!
Brendan Brazier to jeden z najbardziej inspirujących sportowców promujących dietę wegańską. Były kulturysta, triathlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu jest żywym przykładem na to, że roślinna kuchnia pomaga budować silne i zdrowe ciało.
Ta książka spodoba się nie tylko sportowcom i wegetarianom, ale każdemu, kto chce jeść zdrowo, smacznie i różnorodnie. Znajdziesz w niej:
- przepisy na pyszne dania roślinne bez glutenu, kukurydzy, soi i drożdży;
- inspiracje kulinarne od najsłynniejszych szefów kuchni;
- pomysły na zdrowe, zbilansowane wege posiłki;
- wskazówki, jak komponować dania dla wegan uprawiających sport.
Dodatkowo, autor zadbał o to, by w potrawach znalazła się żywność superfood, której regularne spożywanie zagwarantuje ci lepszą odporność na choroby i doda energii.
Wnieś powiew świeżości do swojej roślinnej kuchni!
__
O autorze:
Brendan Brazier – były kulturysta, ironman, triatlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu na dystansie 50 km. Przez "VegNews Magazine" został nazwany jednym z najbardziej inspirujących wegan wszech czasów. Niekwestionowany autorytet w kwestii odżywiania opartego na diecie roślinnej. Od wielu lat – poprzez właściwą dietę oraz aktywność fizyczną – pomaga ludziom za oceanem prowadzić zdrowy tryb życia. Na własnej skórze udowadnia skuteczność swojej diety oraz całościowej filozofii.
Jego seria książek "Thrive" okazała się absolutnym bestsellerem w Ameryce Północnej.
Czy grzyby mogą leczyć i odmładzać? Oczywiście! Azjaci wiedzą o tym od lat Lecznicze grzyby adaptogenne przeżywają właśnie swoje pięć minut i z powodzeniem detronizują wszystkie modne superfoods w rywalizacji o tytuł najzdrowszych naturalnych suplementów. Przywracają młodzieńczy blask skóry, przyspieszają regenerację po wysiłku, poprawiają pracę mózgu, utrzymują poziom hormonów w ryzach, a także skutecznie regulują poziom cukru we krwi. Dzięki książce Tero Isokauppila, światowego autorytetu w dziedzinie leczniczych grzybów: - odkryjesz rodzaje i właściwości grzybów leczniczych (od reishi, poprzez shiitake i chaga); - dowiesz się, jak opóźnić proces starzenia się skóry, wzmocnić odporność i cofnąć swój wiek metaboliczny; - poznasz 50 przepisów na nieskomplikowane napoje, przekąski, dania obiadowe i słodycze z wykorzystaniem azjatyckich grzybów. Poznaj sekret japońskiej diety długowieczności - grzyby, które są lepsze od znanych superfoods!
Jak pozbyć się przykrych skutków niedoborów snu, niezdrowej diety i życia w stresie? Stres, niedosypianie i jedzenie wysokoprzetworzonej żywności powodują zakwaszenie organizmu, które z kolei może prowadzić do alergii, problemów skórnych i poważniejszych dolegliwości zdrowotnych. Wystarczy jednak wprowadzić kilka zmian, by przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, odzyskać zdrowie i odporność. Dzięki książce: - dowiesz się, jakich produktów unikać w swojej diecie, by zapobiegać zakwaszeniu organizmu; - poznasz aktywności ruchowe, które pomagają usuwać nadmiar kwasów; - odkryjesz prostą dietę ziemniaczaną, która pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Wypróbuj proste triki i nawyki zasadowego stylu życia, które pomagają oczyszczać organizm z toksyn i utrzymywać pełnię zdrowia na co dzień.
Co może powiedzieć badanie żywej kropli krwi o twoim zdrowiu?
Jednym z bardziej niezwykłych odkryć ostatnich lat w medycynie naturalnej jest badanie żywej kropli krwi, które pozwala na zobrazowanie ogólnego stanu zdrowia organizmu. Na jego podstawie można określić m.in. stopień zakwaszenia organizmu, obecność w nim pasożytów i grzybów, ciężkich metali i toksyn, niedobory witamin i minerałów (np. żelaza), jakość białych i czerwonych krwinek czy też ryzyko wystąpienia zawału serca.
Sabine Linek w książce odpowiada na wiele pytań dotyczących tego badania i kompleksowo omawia wszystkie aspekty z nim związane. Znajdziesz w niej:
– szczegółowe objaśnienia, na czym polega badanie żywej kropli krwi;
– wskazówki, dzięki którym samodzielnie odczytasz jego wyniki;
– propozycje nowoczesnych terapii, które poprawiają jakość krwi i wzmacniają ogólną odporność.
Dodatkowo, autorka dzieli się swoim autorskim programem kuracji SanaZon, która wykorzystując najnowsze osiągnięcia medycyny holistycznej, skutecznie uzupełnia braki minerałowe, przywraca równowagę kwasowo-zasadową i pomaga oczyścić organizm z toksyn i pasożytów.
Jedno badanie, które powie wszystko o twoich alergiach, nietolerancjach i diecie, jaką powinieneś stosować, żeby być zdrowym!
___
O autorze
Sabine Linek uczyła się medycyny naturalnej w Wolfenbüttel, by potem przez 18 lat praktykować ją w Gifhorn, a przez kolejne dwa lata w Travemuende. Ze swoim zespołem badawczym wykonuje miesięcznie 3000 badań żywej kropli krwi, często występuje w mediach jako specjalistka w tej dziedzinie, a w 2012 roku prowadziła autorskie telewizyjne show, w którym uczyła niemieckich widzów, jak odżywiać się, by być zdrowszym.
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy garach”?
Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie czasem zjedzenia mięsa, ta książka jest właśnie dla ciebie!
Dzięki niej:
– nauczysz się kilku prostych, ale efektownych potraw wegetariańskich, niewymagających wielu egzotycznych składników,
– poznasz przepisy na wegetariańskie śniadania, obiady, kolacje, które można przyrządzić też w wersji mięsnej,
– zaplanujesz tygodniowy jadłospis dla całej rodziny oraz przygotujesz menu na imprezę dla wegetarian i mięsożerców,
– w swoim tempie sprawdzisz, czy kuchnia wegetariańska jest dla ciebie.
Przekonaj się, że kuchnia wegetariańska to nie tylko strączkowe zastępniki mięsa: przetestuj przepisy na pyszne dania, bez konieczności całkowitej rezygnacji z mięsa w codziennej diecie. Rozsmakuj się w grzankach z kalafiorem, chińskich pierożkach z imbirem lub czerwonym barszczu zabielanym jogurtem o smaku pomarańczowym.
Pssst… jeśli twój partner jest mięsożercą, ta książka może okazać się niezwykle skuteczna w przekonaniu go do wege kuchni!
Dowiedz się, jak uprawiać i używać ziół dla poprawy zdrowia i urody
Zioła to bogactwo natury o wspaniałych zastosowaniach zdrowotnych i kulinarnych, które jest w zasięgu ręki. Z tą książką poznasz najpopularniejsze i łatwe w uprawie zioła, które pomogą pozbyć się uciążliwych dolegliwości i polepszyć stan zdrowia.
Ziołowy ogród zawiera wiele praktycznych i pomocnych wskazówek dotyczących ziół, począwszy od selekcji roślin, poprzez zbiory, aż do sposobów ich przechowania w celu sporządzenia różnego rodzaju lekarstw i przypraw.
Jeśli masz problemy ze snem, spróbuj filiżanki rozluźniającej herbaty z tymiankiem, dodaj słodko–ostrego posmaku do pieczonych potraw za pomocy ziołowego masła z kolendrą lub ulżyj sobie w bólach mięśni i stawów, używając rozgrzewającego olejku do masażu z rozmarynem.
Dzięki tej pięknie ilustrowanej książce :
poznasz szczegółowe opisy i zastosowania ziół, dowiesz się, jak stworzyć ziołowe mikstury z ziół i olejków aromatycznych dla zdrowia i urody, stworzysz osobistą ziołową apteczkę.
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się uporczywych objawów cukrzycy typu 2
To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia.
Cukrzyca typu 2 to trzecia książka z serii Leczenie Odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje:
– najnowsze doniesienia medyczne dotyczące choroby oraz uproszczone ich omówienie;
– interaktywne narzędzia, które pozwalają nauczyć się kontrolować poziom cukru we krwi, by poczuć przypływ energii i wzmocnić organizm;
– przewodnik po zakupach oraz optymalny jadłospis diabetyka z łatwymi do planowania posiłkami, które pomogą rozpocząć życie bez objawów cukrzycy.
Książka wskazuje 10 produktów, których należy unikać, i 10 produktów, które należy włączyć do diety cukrzyka, by poczuć się lepiej. Wzbogaca także czytelnika o wiedzę dotyczącą m.in. insulinoodporności, stanu przedcukrzycowego, różnic pomiędzy cukrzycą typu 1 a cukrzycą typu 2, cukrzycy ciężarnych, badania A1C, komplikacji związanych z chorobą czy niezbędnych do wykonania badaniach i metodach leczenia.
Publikacja będąca skuteczną pomocą w walce z cukrzycą, na którą tak długo czekałeś!
__
Ta książka umożliwi Ci samodzielną kontrolę nad cukrzycą – szybko, łatwo i bezpiecznie! – Cindy Guirino, lekarz medycyny
Odkryj owoc, który jest obecny na talerzach mieszkańców całego świata Jeśli chcesz zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, wypróbuj bogate w witaminy awokado. Ten zielony owoc o kremowym wnętrzu i lekko orzechowym smaku jest idealnym źródłem potasu, magnezu, żelaza, cynku i kwasu foliowego. Zaliczane do superżywności awokado jest nie tylko zdrowe, ale też bardzo smaczne, dlatego zmienia posiłki we wspaniałą ucztę. Ta książka zawiera ponad pięćdziesiąt przepisów z wykorzystaniem awokado. Zacznij od pysznych przekąsek, które możesz przygotować w kilka minut. Wypróbuj pomysłowe sałatki oraz kolorowe dania w wersji na ciepło i na zimno, które są prawdziwą bombą witaminową. Poznaj przepisy na oryginale i zdrowe desery z awokado, którymi zaskoczysz całą rodzinę. Czytelny układ stron, proste przepisy i piękne fotografie sprawią, że każde danie przygotujesz z łatwością. W książce znajdziesz też propozycje przepisów dla wegetarian, osób dbających o linię oraz dla fanów ostrzejszych smaków.
Bestsellerowa książka, która zainspirowała Netflix do stworzenia serialu „W kuchni”
W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi poświęca czas na przygotowywanie posiłków. Mimo tego liczne programy kulinarne cieszą się ogromną popularnością, a zawodowi kucharze stają się celebrytami na miarę słynnych sportowców czy aktorów. Na czym polega magia gotowania, która nas przyciąga? Odpowiedź znajdziesz w Magii gotowania.
Słynny aktywista i dziennikarz, Michael Pollan, zabiera cię w inspirującą podróż przez lata, kontynenty i żywioły, aby udowodnić ci, że gotowanie jest jedną z najciekawszych i najwartościowszych czynności, jaką możesz wykonywać.
Książka dzieli się na cztery części, z których każda dotyczy jednej z wielkich transformacji, które nazywamy gotowaniem. Odpowiadają one czterem żywiołom: ogniowi, wodzie, powietrzu i ziemi. To doskonała opowieść na temat natury pracy, tradycji i rytuałów rytmu codziennego życia, dzieleniu się i dawaniu najbliższym tego, co najważniejsze.
__
O autorze
Michael Pollan – aktywista, dziennikarz specjalizujący się w tematyce żywienia i produkcji żywności. Autor siedmiu bestsellerów „The New York Times”., m.in. Jak jeść. Przewodnik konsumenta oraz W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców. W 2010 magazyn „TIME” umieścił go na liście stu najbardziej wpływowych ludzi na świecie. W 2016 roku platforma Netflix opublikowała cztery odcinki programu dokumentalnego na podstawie książki Magia gotowania. Naturalna historia transformacji.
Rewolucja w leczeniu raka to pierwsza książka, która pokazuje zaskakująco proste i naturalne, a zarazem skuteczne i bezpieczne dla organizmu metody leczenia, które pomogły już tysiącom pacjentów. Ten fenomenalny program terapii i profilaktyki przeciwnowotworowej znanej i cenionej dr Leigh Erin Connealy koncentruje się na diecie ketogenicznej, zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, zdrowym żywieniu, odtruwaniu ciała i domu, regularnych ćwiczeniach, drogocennej mocy głębokiego i spokojnego snu oraz na ćwiczeniach technik redukcji stresu.
Dzięki tej książkce:
- poznasz sześć strategii na leczenia raka, poprawę stanu zdrowia i wzmocnienie układu odpornościowego;
- wypróbujesz 7-dniowy program detoksykacji za pomocą soków, a twój organizm przejdzie totalną odnowę i rewitalizację;
- odkryjesz 14-dniowy plan na zdrowie.
To książka, która może ocalić ci życie!
Twoja droga do harmonijnego życia i zdrowego odżywiania!W poradniku Odżywianie według jogi dr Melissa Grabau ukazuje, że celem jedzenia jest odżywianie zarówno ciała, jak i duszy. Powszechnie wiadomo, że spożywanie świeżych warzyw i owoców jest zbawienne dla organizmu, a mimo to wykorzystanie tej wiedzy do wprowadzenia istotnych zmian w codziennej diecie wciąż sprawia trudności. Rozwiązaniem jest joga oferująca praktyki otwartego umysłu oraz medytacja pozwalająca docenić witalność i zdrowie.W tej książce znajdziesz proste ćwiczenia i porady, dzięki którym zmienisz obecne nawyki związane z dbaniem o siebie w zdrowsze i bardziej zrównoważone dla dobra ciała, umysłu i duszy. Są one kluczem do wewnętrznej metamorfozy, nowego podejścia do jedzenia i lepszego samopoczucia. Autorka dzieli się również inspirującymi opowieściami i lekcjami pomocnymi dla każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i żyć pełnią życia.
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca!
Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie.
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, Wege siła wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został opracowany przez Brendana Braziera – atletę, maratończyka i byłego kulturystę, który od lat swoją doskonałą formę zawdzięcza wegańskiemu odżywianiu.
Dzięki tej książce dowiesz się jak:
zredukować tłuszcz i zwiększyć masę mięśniową;
zwiększyć ogólną odporność;
spać lepiej i spokojniej;
zadbać o lepszy nastrój;
zredukować widoczne oznaki starzenia;
obniżyć cholesterol;
mieć więcej życiowej energii i jaśniejszy umysł;
pozbyć się chęci na śmieciowe, pozbawione wartości odżywczych jedzenie.
`
W książce Wege siła znajdziesz również:
12-tygodniowy plan żywienia składający się z pełnowartościowych posiłków;
ponad 100 przepisów na smaczne dania, pozbawione składników, które negatywnie wpływają na twoje zdrowie, takich jak soja, pszenica czy gluten,
przekąski, żele energetyczne i napoje sportowe – idealne podczas ćwiczeń i wysiłku fizycznego.
`
To jest jedna z tych książek, które mogą zmienić twoje życie. Za oceanem pokochało ją już miliony czytelników.
Ty również przyłącz się do sportowej wega rewolucji!
_____
O autorze:
Brendan Brazier – były kulturysta, ironman, triatlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu na dystansie 50 km. Przez "VegNews Magazine" został nazwany jednym z najbardziej inspirujących wegan wszech czasów. Niekwestionowany autorytet w kwestii odżywiania opartego na diecie roślinnej. Od wielu lat – poprzez właściwą dietę oraz aktywność fizyczną – pomaga ludziom za oceanem prowadzić zdrowy tryb życia. Na własnej skórze udowadnia skuteczność swojej diety oraz całościowej filozofii.
Jego seria książek Thrive… okazała się absolutnym bestsellerem w Ameryce Północnej.
Świeżo wyciśnięty sok to najsmaczniejszy sposób, by zaspokoić twoje żywieniowe potrzeby i jednocześnie ugasić pragnienie.
Michael T. Murray, światowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia w Księdze soków zawarł bezcenne informacje na temat uzdrawiająco-rewitalizujących mocy różnych owocowych i warzywnych soków oraz dopasował do nich pyszne i proste przepisy.
Z książki dowiesz się, jak poszczególne soki pomagają:
- pokonać raka;
- obniżyć ciśnienie krwi;
- przynieść ulgę stawom;
- leczyć kamienie nerkowe i wrzody;
- walczyć z efektami starzenia;
- obniżyć cholesterol.
Dzięki Księdze soków uzyskasz również szczegółowe informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych przepisów oraz bezpieczne i efektowne porady na to, jak dietę opartą na sokach zastosować w procesie oczyszczania organizmu.
Uwierz – to jedyna książka o sokach, której będziesz kiedykolwiek potrzebować!
Częste mycie skraca życie?
Okazuje się, że w tym starym porzekadle jest ziarno prawdy.
Co się dzieje, kiedy neurolog dziecięca próbuje odkryć prawdę o tym, jak jedzenie, którym karmi swoje dziecko wpływa na jego rozwój i astmę? Po pierwsze, bardzo brudzi sobie ręce. Nie tylko szokującym faktami o wyjałowionej z witamin i dobrych bakterii żywności, ale dosłownie – wyciągając codziennie z przydomowych grządek brudne marchewki, rzodkiewki, sałatę i pietruszkę.
Kiedy dr Maya Shetreat-Klein odkrywa, że ostatnie zmiany w hodowli przetwórstwa spożywczego szkodzą mikrobom żyjącym w ciele dziecka i wpływają na ich układ odpornościowy oraz mózg, przyczyniając się do przewlekłych chorób, zaczyna wdrażać swój własny plan leczenia syna, używając świeżej żywności prosto z gleby. Z zachwytem obserwując ustępujące objawy astmy, postanawia podzielić się nowo zdobytą wiedzą o „brudnych” warzywach i owocach z innymi.
„Zdrowy brud” to nie tylko zapis tej heroicznej walki o zdrowie syna i historia odkrywania nowych faktów o jakości żywności, ale przede wszystkim genialny poradnik, który powinien przeczytać każdy rodzic. Autorka udziela praktycznych porad na magazynowanie żywości leczniczej (od warzyw po czekoladę), oraz wskazówki dotyczące czytania etykiet. Ta książka stanowi wzór dla wszystkich rodzin, które chcą żyć w pełni zdrowia.
Praktyczne porady na magazynowanie żywności leczniczej (od warzyw po czekoladę)
Wskazówki dotyczące rozsądnego czytania etykiet
Przejrzyście wyjaśnienie, dlaczego ibuprofen, fluor, paracetamol i częsta dezynfekcja rąk mogą szkodzić zdrowiu twojej pociechy
Analiza najgroźniejszych alergenów współczesnego świata
Interesujące nowe informacje o mięsie, rybach, jajkach, ziarnach i mleku, które spożywamy na co dzień
Wyjdź z domu, dotknij ziemi, ubrudź sobie ręce i pozwól dobrym mikrobom, których brakuje w twoim organizmie, dostać się do niego i zacząć go uzdrawiać.
Książka, która odmieni sposób odżywiania całej twojej rodziny!
Hasło KUPA, czyli jak posadzić dziecka na nocnik.
Jamie Głowacki ekspertka od treningu nocnikowego maluchów, prezentuje autorską 6-etapową metodę odpieluchowywania pociechy, która jest skuteczna nawet wtedy, gdy zawiodą wszystkie inne sposoby.
Twoje dziecko wybiera się niedługo do przedszkola, a Ty martwisz się o to, że ciągle nie sygnalizuje, kiedy chce zrobić siku lub kupę? A może chowa się za firanką, gdy czuje fizjologiczną potrzebę i za nic w świecie nie da się namówić na to, żeby zrobić siku lub kupę do nocnika? Nie martw się, nie jesteś sam, a Ty nie jesteś w beznadziejnej sytuacji.
Pierwsza dobra wiadomość jest taka, że Twoje dziecko jest gotowe na nocnik wcześniej niż myślisz (20-30 miesięcy) i może nauczyć się korzystania z niego szybciej niż myślisz! W większości przypadków, którymi zajmowała się Jamie wystarczyło zaledwie kilka dni, żeby maluch z ochotą robił siku i kupę tam, gdzie trzeba. Jamie ma jednak świadomość, że każde dziecko jest inne i dostosowała swoją metodę również do tych, które wymagają dłuższego czasu i więcej pracy.
„Mamo, chcę kupę!” odpowiada na podstawowe pytania, które zadają sobie rodzice, którzy chcą przyzwyczaić dziecko do korzystania z nocnika:
Czy moje dziecko jest gotowe na to, by przestać nosić pieluchy? Jak mogę to sprawdzić? Dlaczego moje dziecko odmawia robienia kupy do nocnika? Jak uniknąć stresu związanego z nocnikiem? Dlaczego moje dziecko nagle przestało korzystać z nocnika i znowu sika w pieluchy? Dlaczego ono ciągle zasikuje łóżko mimo, że korzysta już z nocnika? Dylematy związane z pozbywaniem się pieluch dotyczą niemal wszystkich rodziców. Najnowsza książka Jamie Głowacki, ekspertki od treningu nocnikowego maluchów, pomoże wam uporać się z tą kwestią nawet wówczas, gdy zawiodą wszelkie inne metody.
Oto poradnik, który rozwiąże wszystkie te problemy bez przekupywania pociechy cukierkami i innych wątpliwych sztuczek. Wypróbuj instrukcje i wskazówki zaproponowane przez Jamie i przejdź bez stresu i z uśmiechem przez etap pożegnania z pieluchami.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?