Pięknie ilustrowana książka kucharska, zawierająca ponad 100 przepisów na apetyczne i zdrowe dania wegetariańskie: od śniadań i przekąsek, przez główne dania obiadowe po sałatki i desery. Przy przepisach autorka podaje cenne informacje o składnikach odżywczych, minerałach oraz walorach zdrowotnych składników przedstawianych potraw. Książka może służyć jako podręcznik zdrowego żywienia dla wszystkich, którzy interesują się kuchnią wegetariańską.
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy garach”?
Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie czasem zjedzenia mięsa, ta książka jest właśnie dla ciebie!
Dzięki niej:
– nauczysz się kilku prostych, ale efektownych potraw wegetariańskich, niewymagających wielu egzotycznych składników,
– poznasz przepisy na wegetariańskie śniadania, obiady, kolacje, które można przyrządzić też w wersji mięsnej,
– zaplanujesz tygodniowy jadłospis dla całej rodziny oraz przygotujesz menu na imprezę dla wegetarian i mięsożerców,
– w swoim tempie sprawdzisz, czy kuchnia wegetariańska jest dla ciebie.
Przekonaj się, że kuchnia wegetariańska to nie tylko strączkowe zastępniki mięsa: przetestuj przepisy na pyszne dania, bez konieczności całkowitej rezygnacji z mięsa w codziennej diecie. Rozsmakuj się w grzankach z kalafiorem, chińskich pierożkach z imbirem lub czerwonym barszczu zabielanym jogurtem o smaku pomarańczowym.
Pssst… jeśli twój partner jest mięsożercą, ta książka może okazać się niezwykle skuteczna w przekonaniu go do wege kuchni!
Jeżeli chcesz zadbać o swoje zdrowie i urodę w naturalny i prosty sposób, ta książka ci w tym pomoże. Znajdziesz w niej ponad 100 pięknie ilustrowanych przepisów na pyszne soki warzywne i owocowe, takie jak zielone soki, smoothie proteinowe, soki oczyszczające, regenerujące i inne. Dowiesz się także, co to jest superżywność i nauczysz się, jak ją stosować. Przygotujesz soki i smoothie zaledwie w kilka minut przy pomocy zwykłego blendera lub wyciskarki. I wreszcie poczujesz przypływ sił i energii oraz odzyskasz urodę i wiarę w siebie!
? innowacyjny podział przepisów według technik gotowania
? prawie 200 smakowitych przepisów
? 80 fotografii dań
Odkryj, ilu wrażeń może dostarczać jedzenie wegetariańskich potraw.
Kuchnia wegetariańska to dużo więcej niż od dawna ograne banały, takie jak soczewica, makaron czy kotlety sojowe. Jeśli szukasz inspiracji, wystarczy odwrócić kilka kartek tej książki, by znaleźć pyszne, pomysłowe i pożywne przepisy na dania bez mięsa. Począwszy od gotowanych na parze pierożków wonton z zielonym groszkiem i imbirem czy grillowanej polenty w czerwonej papryce aż po carpaccio z czerwonych buraków z kozim serem i czekoladowy tort truflowy z kremem amaretto ? to przysmaki, które każdemu przypadną do gustu.
Kuchnia wegetariańska w sześciu rozdziałach przedstawia różne techniki gotowania, dzięki którym proste, codzienne składniki można zamienić we wspaniałe potrawy. Niezależnie od tego, czy będziesz gotować na parze, w wodzie, smażyć, piec, grillować czy przygotowywać coś na surowo, dzięki tym przepisom dowiesz się, jak tworzyć harmonię konsystencji, smaku i koloru, by przyrządzone potrawy wzbudzały zachwyt i wszyscy jedli je z apetytem.
O autorce
Nicola Graimes jest wielokrotnie nagradzaną autorką książek kulinarnych, a także byłą redaktorką magazynu ?Vegetarian Living?. Napisała ponad dwadzieścia książek, w tym Great Healthy Food for Vegetarian Kids, która w 2002 roku otrzymała nagrodę dla najlepszej wegetariańskiej książki kucharskiej w Wielkiej Brytanii w ramach World Gourmand Awards. Mieszka w Brighton, w East Sussex.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?