Bogaty wybór sprawdzonych, dekoracyjnych i wytrzymałych krzewów, bylin i kwiatów ciętych. Zawiera opisy i ilustracje 333 roślin uporządkowane alfabetycznie według nazw gatunkowych. Najbardziej istotne informacje uzupełnione zostały czytelnymi piktogramami opisującymi najważniejsze cechy roślin. Dzięki tej książce szybko dokonasz wyboru roślin najbardziej pasujących do twojego ogrodu.
W ciągu ostatnich lat reprezentacja Polski w piłce nożnej nie mogła doczekać się gwiazdy która swoją wielkością dorównywałaby najlepszym na świecie. Aż w końcu pojawił się ON. Gra w jednym z najlepszych klubów świata, strzela wiele bramek, asystuje, jest liderem swojego zespołu... Oto Robert Lewandowski.
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
Odkryj początki niesamowitych przygód Frigiela i Fluffy'ego.Wokół wioski Lanniel gdzie mieszka Frigiel, jego wierny kompan Fluffy i ich przyjaciele: Jenna, Erikh oraz Hermione rozciąga się mroczny las, w którym skrywają się bezlitośni wrogowie. Po zapadnięciu nocy dzieciom z wioski pod żadnym pozorem nie wolno się tam zapuszczać.Jednak kiedy tajemnicza nieznajoma przekazuje im, że matka Fluffy'ego jest ranna i znajduje się w niebezpieczeństwie, Frigiel z przyjaciółmi natychmiast postanawiają ruszyć jej na ratunek. Podczas wyprawy napotkają na swojej drodze nie tylko zombie i pająki, lecz także... niezbyt przyjaźnie nastawionych mieszkańców wioski! 2 tom przygód Fluffy`ego dla młodszych dzieci.
Hitlerjugend, w której otwarcie wyznawano darwinowską zasadę wyższości najsilniejszych, zachęcała do indywidualnego oraz zbiorowego sadyzmu, fizycznych i psychicznych tortur oraz wszelkich form znęcania się nad rówieśnikiem przez grupę. Przeprowadzano obowiązkowe testy na odwagę, które polegały m.in. na skakaniu z wysokości pięciu metrów do wody - bez względu na umiejętności pływackie - wspinaczce po stromych ścianach skalnych bez odpowiedniego zabezpieczenia oraz wykonywaniu niekończących się serii przysiadów.Rekrutacja dzieci w szeregi przesiąkniętych ideologią organizacji politycznych przyjęła najjaskrawszą formę w Hitlerjugend, która powstała w 1933 roku, tuż po przejęciu władzy w Niemczech przez nazistów. Autor analizuje nazistowskie metody indoktrynowania młodego pokolenia Niemców i manipulowania nimi przez państwo totalitarne. Prezentuje też sylwetki chłopców i dziewcząt, którzy opierali się tym zabiegom. Opisuje, jak Hitlerjugend wstrząsała podstawami tradycyjnej moralności, równocześnie utrzymując, że stoi na jej straży, oraz jak wyglądały odważne lecz skazane na niepowodzenie - próby sprzeciwu. Podejmuje również refleksję na temat problemów związanych z przejściem członków pokolenia poddanego indoktrynacji na stronę wartości demokratycznych.
Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo „zwieńczać” codzienne posiłki deserem, ale brak Ci pomysłu na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie!
Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na ciasta, masy, lukry i kremy, ale także wskazówki, jak łatwo, a zarazem efektownie przybrać tort, ciastka i babeczki. Nauczysz się, jak zrobić szprycę z pergaminu, ozdobić ciasteczka lukrem i zabarwić krem barwnikiem spożywczym w paście. Pomogą Ci w tym rady autorki, szczegółowe instrukcje i kolorowe zdjęcia przedstawiające poszczególne etapy wykonywania niezwykłych ozdób.
Kilkadziesiąt prostych, świetnych pomysłów na dekorowanie ciastek, tortów i babeczek – na świąteczne okazje lub na co dzień.
Storczyki fascynują bogactwem kształtów i barw. Niektóre gatunki urzekają także niezwykłym zapachem, a przy tym kwitną długo i obficie. Często zwane są klejnotami tropików. Kiedyś rośliny te można było podziwiać jedynie w ciepłych krajach, dziś z powodzeniem hodowane są w naszych domach.W tej książce znajdziesz:o opisy różnorodnych gatunków storczyków - od dziko rosnących po krzyżówki; w kolorze purpury, żółci, różu i fioletu, nakrapiane i żyłkowane, odmiany duże i miniaturki;o praktyczne porady dotyczące zakupu roślin, skutecznej pielęgnacji, efektywnej hodowli, błędów w uprawie i szkodników;o barwne fotografie przedstawiające poszczególne gatunki storczyków oraz schematy opisujące budowę tych roślin.
Codzienność bez filtra, czyli przezabawne rysunki Kamili Szcześniak, która od 5 lat tworzy profil Nieładnie na fejsbuku i instagramie.
W życiu każdego człowieka zdarzają się wzloty i upadki. Niekiedy jednak tych drugich jest nieco więcej… Jeśli wskazówka wagi już dawno przestała z Tobą współpracować, mężczyzna Twoich marzeń odjechał na białym koniu z inną, a przelew znowu nie przyszedł, to ta książka jest dla Ciebie.
Nieładnie. Wielka księga fakapu to zbiór satyryczno-komiksowych ilustracji pokazujących codzienność bez filtra. Autorka z humorem opowiada o absurdach życia codziennego, problemach realnych i wymyślonych. Jej rysunki demaskują perfekcyjny świat kolorowych periodyków, obsesyjną pogoń za pięknem i radość na pokaz. Podczas gdy gwiazdki Instagrama z uśmiechem popijają kawę w doskonałym makijażu, ona w kapciach i poplamionym szlafroku mocną kreską snuje opowieść o bezbrzeżnej ludzkiej głupocie, nie oszczędzając przy tym siebie.
Sarkazm, czarny humor i codzienność pokazana w krzywym zwierciadle to najkrótsza recenzja tej książki, wszystko to podane w lekkiej formie, ale bez lukru i wisienki. Smacznego! PS. I pamiętaj, nic nie musisz.
Żegnajcie słodycze, witaj zdrowie i smukła sylwetko! 8-tygodniowy plan żywieniowy i 120 przepisów na zdrowe i smaczne potrawy.
Ciągle masz ochotę na słodycze? Nie możesz się obejść bez ciasta, czekolady lub batonika? Ta książka powstała, by pomóc Ci odzwyczaić się od cukru. Jej autorka, dietetyk z wieloletnim doświadczeniem, obala wiele mitów związanych z węglowodanami oraz szeroko rozumianym zdrowym odżywianiem. Proponuje 8-tygodniowy jadłospis, który ułatwi Ci odzwyczajenie się od cukru, a liczne przepisy i zbiór cennych wskazówek pomogą zmienić sposób odżywania się na zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej urozmaicony.
AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o zdrowym odżywianiu, m.in. Dieta wzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Schudnij bez diety, Dieta w chorobie Hashimoto, Hashimoto. Dieta i styl życia w chorobie. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Lis zna się na wielu rzeczach, za to jeż na jednej, wielkiej rzeczy.
Archiloch z Paros
Johan Lewis Gaddis, wybitny amerykański historyk, znawca problematyki zimnej wojny, analizuje myśl i działania wielkich strategów, od perskiego króla Kserksesa przez Napoleona po Roosevelta, z perspektywy sentencji starogreckiego poety, zinterpretowanej przez brytyjskiego filozofa Isaiaha Berlina w słynnym eseju Jeż i lis. Esej o pojmowaniu historii u Tołstoja. Gaddis prowadzi czytelnika przez kolejne epoki i w każdym z rozdziałów przedstawia wielkie postacie historyczne, które musiały podejmować strategiczne decyzje: Kserksesa i Artabanosa, Peryklesa młodego i starego, Oktawiana Augusta i Marka Antoniusza, św. Augustyna i Machiavellego, Filip II i Elżbietę I, ojców założycieli Stanów Zjednoczonych i króla Jerzy III; Napoleona i Clausewitza, Lincolna, prezydentów Wilsona i Roosevelta. Zastanawia się, która z nich– jak jeż – jest zapatrzona w dalekosiężne cele i dąży do ich osiągnięcia, nie zważając na okoliczności, a która podąża ścieżką lisa, biorąc pod uwagę wymogi chwili. Kiedy i czy w ogóle udaje im się skutecznie powiązać cele ze środkami, jakie mają do dyspozycji – tylko bowiem pogodzenie w sobie Berlinowskich jeża i lisa pozwala odnieść sukces. "Cele żyją bowiem tylko w wyobraźni, mogą być nieskończone: jak tron na księżycu, z którego rozciąga się piękny widok. Środki jednak są nieubłaganie ograniczone: to ludzie na polu walki, okręty na morzu i oddziały, które trzeba zaaprowizować. Jeśli cokolwiek ma się udać, cele i środki muszą ze sobą współgrać. Nigdy jednak nie można traktować ich wymiennie".
Rozdział 1 to konflikt Kserksesa i Artabanosa, rozdział 2 to dwa oblicza Peryklesa (młodego i starego); rozdział 3 to starcie Oktawiana Augusta i Marka Antoniusza; rozdział 4 to wizja państwa i polityki w wydaniu św. Augustyna i Machiavellego; rozdział 5 to Filip II w roli jeża i Elżbieta I jako lis; rozdział 6 to ojcowie założyciele Stanów Zjednoczonych i król Jerzy III; rozdział 7 to Napoleon, który nie dostrzegł ograniczeń w swych możliwościach i ujęciu konfliktu oraz strategii przez Clausewitza; rozdział 8 to Lincoln w postaci lisa w starciu z Kongresem, a także jego pragmatyzm wobec kwestii niewolnictwa; rozdział 9 to Ameryka pod rządami „jeża” Wilsona, a następnie epoka „lisa” Roosevelta.
POZNAJ TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: DOBRE NAWYKI ŻYWIENIOWE – ZDROWY RUCH – MOTYWACJA
Jeśli odchudzanie kojarzy Ci się ze stresem, głodem, zniechęceniem i żmudnym przestrzeganiem diety, ta książka pokaże Ci, że wcale nie musi tak być! Dowiesz się, jak krok po kroku zmienić swoje nawyki żywieniowe, by cieszyć się zgrabną sylwetką. Nauczysz się samodzielnie komponować zdrowe i lekkie posiłki. Poznasz zasady zdrowej aktywności fizycznej – odpowiedniej do twojej kondycji. Dostaniesz też wskazówki, jak się nie poddać, kiedy nadejdzie moment kryzysowy. Słowem, przekonasz się, że dasz radę schudnąć i utrzymać prawidłową masę ciała bez stresu, bez morderczych treningów, bez głodówek i restrykcyjnych diet, a wręcz przeciwnie – czując się dobrze i jedząc smacznie. W poradniku znajdziesz też blisko 90 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski, a wszystkie smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.
AGATA LEWANDOWSKA – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o zdrowym odżywianiu, m.in. Dieta wzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Detoks cukrowy, Dieta w chorobie Hashimoto, Hashimoto. Dieta i styl życia w chorobie. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Skreśl mąkę i cukier, wybierz zdrowe tłuszcze roślinne i zwierzęce - oto prawie sto prostych przepisów na ketogeniczne potrawy od blogerki Eweliny Podrez Dieta ketogeniczna polega na ograniczeniu spożycia węglowodanów –produktów mącznych i zawierających cukier – na korzyść tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, zawartych w mięsie, olejach i ziarnach. Pozwala na skuteczne spalanie tkanki tłuszczowej i sprawia, że organizm nie doświadcza spadków energii spowodowanych wahaniami glukozy. Umiejętnie stosowana sprzyja utrzymaniu zgrabnej sylwetki i dodaje witalności. Ewelina Podrez od 4 lat stosuje dietę ketogeniczną, dzięki czemu wygrała z insulinoopornością i straciła 15 zbędnych kilogramów! Na co dzień jest przedsiębiorcą i specjalistą SEO, a prywatnie miłośniczką psów, działkowcem i fanką seriali. Od początku przygody z ketozą prezentuje swoje starannie dopracowane przepisy na blogu ms-fox.pl. W tej książce dzieli się swoim doświadczeniem i radzi, jak stawiać pierwsze kroki w ketogenicznym stylu żywienia. Podaje sprawdzone receptury na pełne warzyw i zdrowych tłuszczów potrawy, z których można ułożyć całodzienne menu.
Ta książka to – napisana z głębokim szacunkiem i dbałością o prawdę – panorama systemów i wierzeń religijnych od zarania dziejów ludzkości po wiek dwudziesty pierwszy. Pokazuje, jakich odpowiedzi udzielał człowiek w swoich dziejach na pytania będące fundamentem religii: Skąd się wziął wszechświat, a w nim człowiek? Czy istnieje ktoś, kto ich stworzył? Czy śmierć jest końcem wszystkiego? Czy czeka nas może coś jeszcze? A jeśli tak, to co to właściwie będzie?
Nie ograniczając się do największych religii – judaizmu, islamu, chrześcijaństwa, buddyzmu i hinduizmu – autor rozważa, skąd wzięły się wierzenia religijne, jak ludzie szukali i nadal poszukują sensu istnienia, analizuje dzisiejsze fascynacje scjentologią i kreacjonizmem, przemoc o podłożu religijnym, wrogość między ludźmi religijnymi i sekularystami, a także wiele innych problemów. Pisząc dla wierzących i niewierzących, a szczególnie dla młodych, którzy dopiero wyrabiają sobie własne zdanie, z wielką wrażliwością prowadzi czytelników przez świat wiary, podkreśla jej wyjątkową wartość dla człowieka, wzbudza ciekawość i zachęca do tolerancji.
Richard Holloway, emerytowany biskup Edynburga i prymas Szkockiego Kościoła Episkopalnego, jest autorem ponad dwudziestu książek, w tym światowego bestsellera Leaving Alexandria: A Memoir of Faith and Doubt (2012), prowadzi też programy radiowe i telewizyjne. Mieszka w Edynburgu.
Ten poradnik, napisany przez zespół doświadczonych dietetyczek, które samesą mamami, rozwiewa wiele wątpliwości dotyczących żywienia niemowląt. Karmićnaturalnie? Jeśli tak, to jak długo? Czy dziecko jest już gotowe na nowości istały pokarm? Kiedy zacząć podawać mu produkty zawierające gluten? Czy tak małedziecko może jeść orzechy i truskawki? A jeśli tak, to kiedy? Czy porcje sąwystarczające i czy maleństwo się najada?Rodzice znajdą tu porządną porcjęwiedzy oraz inspiracje co i jak gotować. Autorki przygotowały bowiem ponad 120pysznych przepisów na zdrowe posiłki dla dzieci w pierwszym roku życia. Otobezpieczne wprowadzenie do bogatego świata smaków!Książkazawiera:- ponad 120 sprawdzonych przepisów i inspiracji na pyszneśniadania, obiady i kolacje oraz słodkie, ale zdrowe przekąski dla maluszka-najbardziej aktualny stan wiedzy o zasadach żywienia niemowląt i prawidłowymrozszerzaniu diety dziecka w 1. roku życia.- najnowsze informacje okarmieniu piersią i karmieniu sztucznym;- informacje o responsivefeeding;- rady, kiedy wprowadzać produkty o stałej konsystencji, produktyalergizujące, soki; jak często karmić dziecko; jaką porcję podawać; jakrozpoznać, czy dziecko się najadło;- plus i minusy gotowych dań w słoiczkachoraz przygotowywanych samodzielnie;- informacje na temat BLW i dietywegeteriańskiej u dziecka.Autorki książki Magdalena Czyrynda-Koleda,Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i MonikaStromkie-Złomaniec są specjalistkami do spraw żywienia pracującymi na co dzień wwarszawskich poradniach dietetycznych.
W tej książce znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć od podstawowych informacji po zaawansowane metody pracy. Jasne instrukcje i pomocne fotografie poprowadzą cię od nabierania oczek, przez podstawowe ściegi, po czytanie wzorów i korygowanie błędów. Szybko opanujesz pracę w okrążeniach, robienie dzianin w stylu irlandzkim, żakardów, intarsji, ażurów i wiele, wiele więcej.
Jak rozszerzać dietę małego dziecka? W jaki sposób sprawdzić, czy się najada i czy nie brakuje mu witamin? Zdaj się na intuicję i zaufaj swojemu maleństwu! Podaj mu kilka wartościowych pokarmów i pozwól zdecydować, co chce zjeść. Dziecko musi zapoznać się z jedzeniem – sprawdzić jego konsystencję, kolor, zapach i smak. Właśnie na tym opiera się metoda żywieniowa BLW.
Chcesz wiedzieć więcej? Zajrzyj do książki napisanej przez doświadczone dietetyczki i mamy.
Co w niej znajdziesz?
- Wskazówki dotyczące rozszerzania diety dziecka do pierwszego roku życia.
- Informacje o BLW – wprowadzaniu tej metody żywienia, jej głównych zasadach i zaletach.
- Przepisy na proste, smaczne i wartościowe posiłki nie tylko dla twojego dziecka, ale także dla całej rodziny.
Insulinooporność to stan obniżonej wrażliwości organizmu na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwa mogą być poważne: stan przedcukrzycowy, cukrzyca, zaburzenia gospodarki cholesterolowej, nadciśnienie tętnicze, otyłość, zawał serca, udar. Ale mamy dobrą wiadomość z insulinoopornością można wygrać, zmieniając styl życia. Kluczem do zdrowia są aktywność fizyczna oraz odpowiednia dieta.W książce znajdziesz:- informacje o rozpoznawaniu i leczeniu insulinooporności,- przykłady obliczania wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych,- propozycje konkretnych ćwiczeń i aktywności fizycznych,- ponad 90 przepisów na pyszne i zdrowe dania o niskim indeksie glikemicznym i obniżonej kaloryczności.Dorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych, pielęgniarką ze specjalnością diabetologiczną, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem. Praktykuje i opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie. Jest autorką książek Kuchnia polska dla diabetyków, Kuchnia świata dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć oraz licznych artykułów popularnonaukowych.
Poznaj zioła używane od wieków w klasztorach do celów leczniczych.Sięgnij po przepisy na skuteczne napary, odwary, syropy, soki, nalewki, herbaty,a nawet na szampana z kwiatów dzikiego bzu!Przez wieki klasztorybyły miejscem, w którym gromadzono wiedzę na temat ziół i metod leczenia zapomocą przygotowywanych z nich leków roślinnych. Dzięki ogromnej pracyzakonników potrafimy dziś docenić skarby, jakimi obdarzyła nasnatura.Zielnik klasztorny to zwięzłe kompendium 45 roślin leczniczychwzbogacone licznymi przepisami na leki roślinne, które można przygotować wdomowych warunkach. Książka objaśnia, jak należy zbierać, suszyć i przechowywaćzioła. Opisuje ich działanie zdrowotne. Przytacza wiele ciekawostek z historiiklasztornego ziołolecznictwa. Słowem, inspiruje do założenia własnego ogródkaziołowego i skorzystania z uzdrawiających właściwości ziół.
Z każdym rokiem w naszym kraju przybywa osób cierpiących na schorzenia autoimmunologiczne, w tym chorobę Hashimoto. Uważa się, że pięć razy częściej dotyka ona kobiet niż mężczyzn. Pacjentki skarżą się na obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością.
Czym jest choroba Hashimoto? Jak się ją wykrywa i leczy? Czy kondycja naszych jelit ma wpływ na jej przebieg? Jak styl życia oddziałuje na funkcjonowanie tarczycy? Jakie schorzenia mogą towarzyszyć Hashimoto? A przede wszystkim – jak prawidłowo się odżywiać, gdy ma się problemy z tarczycą? Na te i wiele innych pytań odpowiada Agata Lewandowska, dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem.
W książce znajdziesz porady dotyczące także diet eliminacyjnych i mnóstwo ciekawych przepisów na dania m.in. bez mleka, bez laktozy, bez pszenicy, bez glutenu i pozwalające zredukować masę ciała.
Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka kilkunastu poradników dietetycznych. Żywieniu w chorobie Hashimoto poświęciła już książkę Dieta w chorobie Hashimoto. Jej najnowsze publikacje to: Dieta wzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Płaski brzuch oraz Warzywa, które leczą.
Smaczne i proste ciasta i pieczywo dla diabetyków, i nie tylko!Kalorie i węglowodany pod kontrolą!Czy ciasta, ciasteczka, pieczywolub pizza mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tejksiążce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksieglikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.Daj sięskusić wyśmienitym ciastom kakaowym, spróbuj pikantnych ciasteczek z bobu, cieszsię delikatnością sernika kokosowego na zimno, przekonaj się, że upieczeniepysznego chleba na zakwasie wcale nie jest trudne! Przepisy Agaty Lewandowskiejto doskonała propozycja zarówno dla wielbicieli tradycyjnych wypieków, jak iosób lubiących poznawać nowe smaki - nie tylko dla diabetyków, ale wszystkich,którzy chcą odżywiać się zdrowo, zachować szczupłą sylwetkę, a jednocześniecieszyć się słodyczą domowych wypieków.W książceznajdziesz:- 120 przepisów na wypieki słodkie i wytrawne, na ciepłoi na zimno, a także na domowe pieczywo,- wyliczoną kaloryczność każdejpotrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych,błonnika i kwasów tłuszczowych,- praktyczne wskazówki, czym zastąpićcukier,- porady kulinarne dotyczące różnych rodzajów wypieków,-informacje dotyczące żywienia diabetyków.Agata Lewandowska dietetyk,absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS.Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety nazdrowie. Autorka kilkunastu poradników dietetycznych, w tym Ciasta i desery dladiabetyków, Detoks cukrowy, Niski indeks glikemiczny oraz najnowszych Dietawzmacniająca odporność, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH, Płaski brzuch iWarzywa, które leczą.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?