KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia

Okładka książki Sposób na cukrzycę

15,00 zł 10,34 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Nauka potwierdza, że cukrzyca typu 2 jest chorobą, z której można się wyleczyć.Warto cenić swoje zdrowie i dbać o nie tak dalece, jak tylko możemy. Zanim więc razem ze znanym poetą będziesz musiał powiedzieć: Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie jako smakujesz, aż się zepsujesz, zapoznaj się z radami doświadczonego dietetyka i naukowca, które pozwolą ci uniknąć jednej z najpowszechniejszych i najbardziej niebezpiecznych chorób przewlekłych - cukrzycy. Choć do niedawna twierdzono, że jest ona nieuleczalna, współczesne badania naukowe potwierdzają, że większość przypadków cukrzycy można wyleczyć. Można jej także uniknąć oraz zminimalizować uszkodzenia nią wywołane. Autor niniejszej publikacji wyjaśnia:jak zmodyfikować dietę, by obniżyć stężenie glukozy we krwi;jakie pokarmy szkodzą diabetykom;jakie zmiany w stylu życia wpłyną na poprawę zdrowia cukrzyków;jakie suplementy diety powinni stosować chorzy na cukrzycę.Według naukowców najlepsze i najtrwalsze efekty w leczeniu i odwracaniu cukrzycy typu 2, cukrzycy ciążowej oraz stanu przedcukrzycowego przynoszą proste, ale konsekwentne zmiany, które nie wymagają kosztownych leków, długotrwałych pobytów w szpitalach ani skomplikowanych operacji. Spróbuj więc wprowadzić je w życie i ciesz się odzyskanym zdrowiem oraz wolnością od cukrzycy!
Okładka książki Miód - naturalny lek na współczesne choroby

15,00 zł 9,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Miód. Naturalny lek na wspólczesne choroby. Odkryj nadzwyczajną moc miodu, pyłku pszczelego, propolisu i innych produktów z ula. Miód jest znanym od lat darem natury, którego wyjątkowy smak i nadzwyczajne właściwości doceniano już w starożytności, wykorzystując go jako pokarm, kosmetyk i lek. Okazuje się jednak, że korzystny wpływ na nasze zdrowie i urodę ma nie tylko miód, ale też i inne produkty pszczele. Autorka opisuje różne rodzaje miodu oraz innych produktów z ula i ich zastosowanie w leczeniu chorób i w kosmetyce.Dzięki tej publikacji dowiesz się:- na jakie schorzenia zastosować miód nawłociowy i miód z mniszka;- co to jest pyłek pszczeli i pyłek kwiatowy;- jak przygotować domowe lekarstwa z propolisem;- kiedy warto zastosować mleczko pszczele.W książce znajdziesz także przepisy na domowe leki i praktyczne porady dotyczące zastosowania produktów pszczelich w leczeniu konkretnych schorzeń, a informacje o życiu i zwyczajach pszczół zaciekawią i zachęcą nawet najmłodszych czytelników.
Okładka książki Wychowanie nastolatków w mocy Ducha

35,00 zł 21,23 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Jeśli jesteś nastolatkiem albo masz nastolatka w swoim domu, to oznacza, że znasz wzloty i upadki, radości i frustracje orlęcia uczącego się latać! Nie jest to już dziecko i nie jest to jeszcze dorosły, ale już sadowi się na skraju gniazda, bada wzrokiem horyzont i sprawdza wiatr rozpostartymi skrzydłami ? chce latać. W książce Wychowanie nastolatków w mocy Ducha Sally Hohnberger nakreśla rzeczywiste potrzeby nastolatków, wnikliwie odkrywając głębię ich serc. Dzięki tej książce poznasz prawdziwych nastolatków i ich prawdziwych rodziców, a także ? co najważniejsze ? prawdziwego Boga, który ma odpowiedzi na twoje pytania. O autorce: Sally Hohnberger, matka dwóch dorosłych już i oddanych Bogu synów oraz babcia siedmiorga wspaniałych wnucząt, podróżuje po świecie wraz z mężem, Jimem, prowadząc wykłady i seminaria na temat życia rodzinnego i autentycznego chrześcijaństwa. W ramach działalności fundacji Empowered Living Ministries (www.EmpoweredLivingMinistries.org) Hohnbergerowie prezentowali Słowo Boże niemal we wszystkich stanach USA oraz w kilkunastu innych krajach. Inne wydane w języku polski książki tej autorki to: Bądź rodzicem w mocy Ducha; Wychowanie w mocy Ducha niemowląt i małych dzieci; Wychowanie w mocy Ducha dzieci w wieku 5-12 lat.
Okładka książki Naturalna kuchnia wegetariańska. Część 2

15,00 zł 9,13 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Kontynuacja przepisów wegetariańskich opracowanych na bazie naturalnych składników, nie zawierających cholesterolu. Tym razem przepisy zostały zebrane z kuchni z różnych krajów świata i zmodyfikowane w zdrowy sposób. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Spróbuj smażonych kiełków soczewicy, chińskiego warzywniaka, północno-afrykańskiej zupy ziemniaczanej, kotletów izraelskich, buritos, chińskiej surówki z kapusty.   
Okładka książki ABC zdrowego stylu życia

16,00 zł 9,70 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Wciąż wzrastająca liczba osób chorujących i umierających na zawał serca, chorobę wieńcową, cukrzycę i nowotwory, czyli tzw. choroby cywilizacyjne, jest przerażająca i wcale nie zmniejsza się wskutek rozwoju techniki medycznej. W jaki sposób możemy uchronić się przed chorobą? Odpowiedzią jest zmiana stylu życia, zastosowanie wskazówek, o których pisze autorka. Niniejsza książka stanowi wspaniały poradnik dla każdego, kto chce zachować zdrowie, sprawność i urodę.
Okładka książki Apokalipsa

25,00 zł 15,21 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

To nie jest kolejna książka z ?tanią sensacją?, ale dobrze udokumentowana i opracowana publikacja dla ludzi myślących i ceniących prawdę. APOKALIPSA ? nuklearna zagłada, zniszczenie, globalna katastrofa ? takie znaczenie nadajemy zazwyczaj temu słowu. Pokolenie egzystujące w cieniu atomowego grzyba, bezradne wobec narastającej przemocy, coraz bardziej przerażone niepewnością jutra. Co czeka nas w trzecim tysiącleciu? Czy jest coś, co zagraża naszej wolności? Czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego przemilczano pewne fakty z naszej historii i czy mogą mieć one znaczenie dla Twojego życia? Czy znasz odpowiedź na poniższe pytania? ? Czy nasza cywilizacja uniknie samozagłady? ? Kto decyduje o polityce i losach naszego świata? ? Co czeka nas w trzecim tysiącleciu? ? Jakie jest rozwiązanie zagadki tajemniczej liczby 666? ? Czego nie dowiemy się z przepowiedni Nostradamusa? ? Co mówią proroctwa na temat Watykanu, przyszłości Europy i USA? ? Co wiemy o objawieniach maryjnych i tajemnicach fatimskich? ? Czy czeka nas powrót średniowiecznej inkwizycji? ? Zakaz handlu w niedzielę ? kto za tym stoi? ? Jakie jest ukryte znaczenie apokaliptycznych bestii? ? W jakim celu zmieniono przykazania Boże? ? Czy jest ktoś, kto pragnie ograniczyć naszą demokrację? Przeczytaj tę książkę. Znajdziesz odpowiedź na wiele nurtujących Cię pytań, a co najważniejsze przekonasz się, że księga Apokalipsy może być dla Ciebie źródłem otuchy... ?
Okładka książki Stosujemy siemię Iniane

15,00 zł 10,34 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Lecznicza moc w pospolitym ziarenku Naturalna ochrona przeciw chorobom cywilizacyjnym W dziedzinie zdrowia i odżywiania nie ma chyba niczego, co byłoby równie niezwykłe i zarazem proste jak niepozorne nasiona lnu. Siemię lniane jako bogate źródło błonnika, lignanów, białka, dobroczynnych tłuszczów i wielu witamin oraz minerałów jest bez wątpienia jednym z najzdrowszych, łatwo dostępnych i do tego niedrogich pokarmów. Książka Stosujemy siemię lniane zawiera wiele ciekawych informacji dotyczących zadziwiających właściwości nasion lnu, o których wiedza była przekazywana przez tysiąclecia w Europie i na Bliskim Wschodzie. Korzyści płynące z ich spożywania są niewątpliwie zdumiewające. Dowiesz się m.in., że siemię lniane: zapobiega rozwojowi raka chroni przed nadciśnieniem wspomaga trawienie przynosi ulgę przy zaparciach dodaje energii przyśpiesza spalanie tłuszczu łagodzi podrażnienia żołądka przy chorobie chorobie wrzodowej. Autor udziela prostych porad, jak włączyć nasiona lnu do swej codziennej diety, a także przedstawia przepisy kulinarne, które pozwolą mu na szybkie i łatwe wykorzystanie lnu do przygotowania śniadania, obiadu, sałatek i pysznych wypieków. W książce tej zostały również zamieszczone szczegółowe receptury do peelingu twarzy oraz gorących okładów z wykorzystaniem lnu.
Okładka książki Świeże soki - na zdrowie!

29,00 zł 20,00 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Naturalne soki owocowe i warzywne stosuje się od stuleci w celu utrzymania zdrowia, przywrócenia wigoru i leczenia chorób. Jednakże dzisiejsze naładowane cukrem, pasteryzowane soki dają konsumentom niewiele korzyści. Książka Stephena Blauera Świeże soki – na zdrowie! pokazuje, w jaki sposób uzyskać najwyższe wartości odżywcze ze świeżych owoców i warzyw – od ananasa po zieloną paprykę. Książka Świeże soki – na zdrowie! przedstawia:. -pyszne przepisy na sok, takie jak Cytrusowa niespodzianka, Letnie zauroczenie i Górski poncz; -obszerne tabele wymieniające zawartość składników odżywczych; -krótką analizę każdego soku i problemów zdrowotnych, które skutecznie leczy; -proste w zastosowaniu techniki pozbywania się herbicydów i pestycydów z owoców i warzyw. Ten bogaty w informacje, interesujący, wyczerpujący temat podręcznik dostarcza wszystkiego, co trzeba wiedzieć, aby maksymalnie wykorzystać dobrodziejstwa natury.
Okładka książki Trawa pszeniczna - na zdrowie!

29,00 zł 19,24 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Trawa pszeniczna jest jednym z najszerzej wykorzystywanych naturalnych produktów spożywczych – a jej popularność ciągle wzrasta. Bogata w naturalne witaminy, chlorofil i enzymy, które odżywiają komórki organizmu i pomagają w pozbyciu się zawartych w nich substancji toksycznych, stanowi doskonały produkt dla wszystkich osób starających się prowadzić zdrowy styl życia. W książce Trawa pszeniczna – na zdrowie specjalistka od żywienia Ann Wigmore wyjaśnia wszystko, co trzeba wiedzieć o hodowaniu i spożywaniu trawy pszenicznej oraz o czerpaniu z niej wielu korzyści. Dzięki wzbogaceniu diety o trawę pszeniczną możemy: -oczyścić swoją skórę i ciało -zyskać energię i siłę -zwiększyć metabolizm -pozyskać witaminy i minerały niezbędne do optymalnego zdrowia -wspomóc leczenie różnych dolegliwości i chorób. Niniejszy przewodnik zawiera także informacje dotyczące tego, jak należy hodować trawę pszeniczną, oraz łatwe przepisy zawierające wskazówki, jak przyrządzić wyśmienity sok z trawy pszenicznej. Trawa pszeniczna - na zdrowie – zaufane i popularne źródło autorstwa pionierki naturalnego zdrowia – daje czytelnikom wszelkie potrzebne informacje dotyczące trawy pszenicznej i płynących z niej korzyści.
Okładka książki Róża moje życie

12,00 zł 7,60 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Autor dzieli się z nami swoim wieloletnim doświadczeniem i wiedzą dotyczącą owoców róży, jako bogatego źródła witaminy C. „Róża - Moje Życie” to zapis niegasnącej pasji krzewienia w społeczeństwie wiedzy o tych niezwykłych - dających szansę na zdrowie - owocach. Opowieść o tym, jak i kiedy doszło do odkrycia witaminy C, czym grozi jej brak, jak uprawiać różę i wiele innych ciekawych, a wciąż mało znanych informacji znajdziecie Państwo w tej książce. To po prostu poradnik jak zyskać i utrzymać zdrowie.  
Okładka książki Świadome odżywianie

29,00 zł 17,65 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Świadome odżywianie jest najbardziej inspirującą z dotychczasowych publikacji na temat wegetarianizmu, które ukazały się w ciągu ostatnich lat- pisał Los Angeles Times, gdy po raz pierwszy książka ta ukazała się w USA.Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum zagadnień związanych z odżywianiem, pomagając Czytelnikowi zrozumieć jego istotę. Przedstawia funkcjonowanie organizmu podczas wszystkich etapów tego procesu oraz wpływ poszczególnych składników pokarmowych, takich jak: białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy oraz minerały.Autorzy zwracają szczególną uwagę na związek odżywiania ze zdrowiem. Opisują chorobotwórcze oraz lecznicze właściwości produktów żywnościowych. W szczególny sposób poruszają zagadnienie cukrzycy, nadwagi, a także procesu starzenia. W książce jest również mowa na temat produkcji żywności, nawyków żywieniowych, diety normalnej i odchudzającej, wegetarianizmu dorosłych i dzieci. Znajdziesz w niej odpowiedzi na pytania:Jaki jest związek spożycia cukru a zdolnością niszczenia bakterii przez organizm?Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe?Jak złagodzić objawy menopauzy?Jakie choroby spowodowane są niedoborami pokarmowymi?Jak zapobiegać przejadaniu się?Jakich jest 20 najgorszych dodatków żywieniowych?Jak mądrze kupować? Wpływ nawyków towarzyszących robieniu zakupów
Okładka książki Wygraj z rakiem. Kuchnia antyrakowa

38,00 zł 24,90 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

To, co jesz, czyni wielką różnicę! Dieta ma ogromny wpływ na rozwój i zanik choroby nowotworowej, jak również na długość i jakość życia ludzi cierpiących na nowotwory. Naukowcy badają wpływ codziennych wyborów żywieniowych na zapobieganie nowotworom oraz rolę właściwego odżywania w zwiększeniu szans przeżycia ze zdiagnozowaną chorobą. To więcej niż książka kucharska! Książka Wygraj z rakiem, napisana przez lekarza medycyny Neala Barnarda i dietetyczkę Jennifer Reilly, zawiera kompletny zestaw wskazówek, które możesz od razu wprowadzić w życie. Autorzy nie tylko przedstawiają naukowe fakty, ale krok po kroku objaśniają, jak w warunkach domowych przeprowadzić konieczne zmiany. Fragment książki Wygraj z rakiem Kuchnia antyrakowa Wprowadzenie: W jaki sposób potrawy walczą z rakiem Od wielu lat prowadzone są badania nad rolą odpowiednio dobranej diety w zapobieganiu nowotworom oraz jej wpływem na długość i jakość życia ludzi ze zdiagnozowanym rakiem. Nasza wiedza na ten temat nie jest z pewnością kompletna, jednak nawet dotychczasowe odkrycia można nazwać przełomowymi. Wydaje się, że niektóre style odżywiania mają duży wpływ na długość życia i zdrowie ludzi dotkniętych chorobą nowotworową. Inne z kolei są ryzykowne i przyczyniają się do zwiększenia śmiertelności związanej z rakiem. Naszym celem jest przedstawienie odkryć naukowych za pomocą serii prostych, praktycznych rad, które można stosować we własnej kuchni, sklepie spożywczym czy restauracji - wszędzie, gdzie rozważamy, co zjeść. Podzielimy te informacje na osiem rozdziałów, zawierając w nich najistotniejsze dane naukowe, porady dotyczące planowania posiłków i zabiegi, które można stosować w domowym zaciszu. Główną myśl każdego z rozdziałów zilustrujemy przepisami. Stworzyliśmy przepisy na posiłki posiadające wiele walorów odżywczych i w kilku częściach niniejszej książki przedstawimy te szczególnie dobre. W publikacji zawarliśmy wszystkie przepisy (i więcej). Będziemy przyglądać się roli jedzenia w chorobie nowotworowej, co może wywołać zaniepokojenie u niektórych Czytelników. Czy w jakimś stopniu nie przyczyniłem się do swojej choroby, skoro określone potrawy mają wpływ na ryzyko zachorowania na raka? Czy mój problem nie został spowodowany przez to, co jadłam jako dziecko? Czy nasza kultura stanowi przyczynę tych problemów? Zadawanie takich pytań jest całkowicie naturalne. Zachęcamy jednak do tego, aby nie przypisywać winy sobie czy komukolwiek innemu. Faktem jest, że niektórzy ludzie zapadają na raka, mimo że prowadzą zdrowy styl życia. Inni z kolei palą, piją alkohol, jedzą bez umiaru i mimo to żyją w zdrowiu do późnej starości. Niestety zachorować na nowotwór jest łatwo i nie możemy z absolutną pewnością przewidzieć, kto padnie jego ofiarą, a kto nie. Jack Nicklaus1 powiedział: „Możesz spędzić cały dzień, zastanawiając się, dlaczego uderzona przez ciebie piłeczka wylądowała w lesie, albo możesz po prostu po nią pójść". Badania nad rolą jedzenia w walce z rakiem wyrosły z prób dotarcia do przyczyn choroby. Porównując diety ludzi, którzy zapadli na raka, i tych, którzy pozostali zdrowi, odkryto wiele czynników wpływających na ryzyko rozwoju nowotworu. Badacze mieli też okazję zobaczyć, jak różne sposoby odżywiania wpływają na prawdopodobieństwo przeżycia. Wysokobłonnikowy, niskotłuszczowy Okazuje się, że wiele potraw pomocnych w zapobieganiu rozwojowi nowotworów wspomaga również walkę z już zdiagnozowaną chorobą. Jednym z ważniejszych wniosków wynikających z badań jest odkrycie wpływu jedzenia na hormony przyśpieszające przyrost zrakowaciałej tkanki. Na przykład, wyso-kobłonnikowa i niskotłuszczowa dieta redukuje ilość estrogenu (żeńskiego hormonu płciowego) w układzie krwionośnym, taka kontrola poziomu estrogenu wydaje się zmniejszać prawdopodobieństwo mnożenia się i rozprzestrzeniania komórek rakowych. Błonnik, wspomagając przemianę materii, jest istotnym czynnikiem zapobiegającym rakowi jelita grubego, może również przyczyniać się do właściwego funkcjonowania układu odpornościowego. Włączenie do diety bogatych w błonnik produktów roślinnych jest więc bardzo istotne w zapobieganiu i walce z nowotworami, jak również pozytywnie wpływa na ogólny stan zdrowia. W dwóch pierwszych rozdziałach pokażemy, w jaki sposób włączyć wysoko-błonnikowe i niskotłuszczowe pokarmy do codziennej diety. Dlaczego unikać nabiału? Nabiał (np. mleko, ser, jogurt) zawiera zazwyczaj dużo tłuszczu i cholesterolu. Z badań wynika, że takie produkty mają istotny wpływ na ryzyko powstawania nowotworów. W dwóch cyklach badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Harvarda - Studium Stanu Zdrowia Lekarzy i Uzupełniające Studium Stanu Zdrowia Lekarzy - odkryto, że ryzyko zachorowania na raka prostaty jest wyższe u mężczyzn, którzy często spożywają nabiał. Do takiego wyniku przyczynia się najprawdopodobniej wpływ produktów mlecznych na zwiększenie produkcji insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF-1) i wysoka w nabiale zawartość wapnia, który zmniejsza aktywację witaminy D. Zbadano również związek konsumpcji omawianych produktów z ryzykiem zachorowania na raka piersi i jajników. Na szczęście nabiał można zastąpić takimi produktami jak mleko sojowe, mleko ryżowe i jogurt bezmleczny, które sprawiają, że zmiana diety jest przyjemna i prosta, co pokażemy w rozdziale trzecim. Unikanie mięsa Wiele przeprowadzonych badań pokazało, że nowotwory występują częściej w społeczeństwach konsumujących dużo produktów wysokotłuszczowych, szczególnie mięsa, a dużo rzadziej w takich, których dieta jest bogata w ziarna, warzywa i owoce. Wynika to z wysokiej zawartości tłuszczu i braku błonnika w diecie mięsnej, szczególnie w porównaniu z roślinną. Dodatkowo, w trakcie gotowania mięsa mogą formować się w nim substancje rakogenne z grupy kwasów hydroksycytrynowych (HCA). Ilość HCA rośnie wraz z długością procesu gotowania oraz temperaturą mięsa. W rozdziale czwartym zajmiemy się wpływem mięsa na ryzyko rozwoju nowotworów i przedstawimy wegetariańskie źródła białka - niskotłuszczowe, wysokobłonnikowe i bogate w substancje odżywcze wspomagające walkę z rakiem. Produkty roślinne pomagające -w zwalczaniu raka i potrawy zwiększające odporność Antyoksydanty, znajdujące się głównie w owocach i warzywach, są potężnym sprzymierzeńcem w walce z rakiem. Pomagają one w niwelowaniu szkód wywoływanych przez wolne rodniki, które w przeciwnym razie mogą prowadzić do rozwoju nowotworu. Rozdział piąty zawiera szczegółowy opis bogatych w te substancje ochronne warzyw i owoców. Najważniejsze jest, aby w planie posiłków zawrzeć dużo różnorodnych warzyw i owoców. Badania jednoznacznie pokazały, że stosowanie diety bogatej w owoce i warzywa zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na raka. Wykazano także, że konsumowanie większej ilości warzyw i owoców wydłuża życie i zapobiega nawrotom nowotworów. W rozdziale piątym omawiamy również rolę układu odpornościowego w walce z rakiem. Beta-karoten, witamina C i cynk wspomagają rozpoznanie i niszczenie komórek rakowych. Z kolei pokarmy bogate w tłuszcz i cholesterol mogą zmniejszać odporność organizmu. Badania wykazały, że aktywność komórek NK (tzw. naturalnych zabójców - pochłaniających i niszczących komórki rakowe) jest dwukrotnie wyższa u wegetarian niż u nie-wegetarian. Utrzymywanie należnej masy ciała Kontrola masy ciała jest konieczna w zapobieganiu wielu chronicznym chorobom, a z badań wynika, że ludzie szczuplejsi znacznie rzadziej zapadają na nowotwory. Co więcej, pozbycie się nadwagi może zwiększyć szansę przeżycia u chorych na raka. Podstawowe informacje na temat utrzymywania zdrowej wagi zostały zawarte w rozdziale szóstym. Bez półśrodków Wiele składników diety może nam pomóc pozostać w dobrym zdrowiu lub zwalczyć chorobę. Już od dłuższego czasu prowadzone są badania nad warzywami owocami, pełnym ziarnem i wieloma innymi produktami żywieniowymi. Nie odkryliśmy jeszcze wszystkiego, lecz posiadane informacje pozwalają nam wytyczyć ścieżkę do zdrowszego żywienia. Na początku chcielibyśmy zachęcić wszystkich, aby nie ociągali się ze zmianą diety. Jeśli u ciebie lub u kogoś' z twoich bliskich została zdiagnozowana poważna choroba, czas najwyższy, aby zacząć czerpać korzyści z odpowiednio dobranej diety. Możemy próbować oszukiwać się, że pomogą tylko niewielkie zmiany w sposobie odżywiania, jednak rezygnacja z niewielkiej ilości tłuszczy na rzecz jednego owocu przyniesie nikły efekt. Zostało to naukowo udowodnione w badaniach, w których dieta była sposobem opanowania wielu stanów chorobowych, takich jak wysoki poziom cholesterolu, cukrzyca, nadciśnienie, osteoporoza czy problemy z nadwagą. Nie będziemy więc proponować żadnych półśrodków. Zachęcamy raczej do gruntownych zmian i pełnego wykorzystania dobrodziejstw proponowanej diety. Najprawdopodobniej pokochasz każdy krok na nowej ścieżce życia. Odkrywanie zdrowego żywienia przyniesie ci nie tylko lepszy stan zdrowia, odkryjesz także nowe smaki, egzotyczne restauracje i wiele nadzwyczajnych półek w sklepach spożywczych. Tak, czekają cię wyzwania. Nowy przepis może okazać się wielkim sukcesem lub całkowitą porażką. Nie martw się - takie są właśnie uroki eksperymentowania. Odkrywając to, co ci odpowiada, poznasz całkiem nowy świat odżywczych, dobroczynnych potraw, wyśmienitych smaków i zaczniesz całkiem inaczej myśleć o jedzeniu i zdrowiu. Lista zadań na tydzień 3-3-3, CZYLI SPOSÓB NA REORGANIZACJĘ DIETY Nie trzeba być zawodowym kucharzem, żeby stosować zdrową dietę, czy to przez trzy tygodnie, czy przez całe życie. Większość z nas każdego dnia wybiera danie obiadowe spośród ośmiu czy dziewięciu ulubionych posiłków ze swojego kulinarnego repertuaru. Wszystko, czego potrzebujesz, żeby zacząć reorganizację swojej diety, to osiem czy dziewięć zdrowych posiłków, które ci smakują. Spróbuj: Na kartce papieru zanotuj nazwy trzech potraw, które ci smakują, a nie zawierają produktów odzwierzęcych i nie są tłuste. Dla przykładu można wybrać: makaron z sosem marinara, burrito z ryżem, fasolą i grillowanymi warzywami, sałatę warzywną z fasolą i niskotłuszczowym włoskim dresingiem, kanapkę z grzybami portobello i pieczonymi czerwonymi papryczkami czy wegetariańskie chilli z krakersami. Następnie zapisz nazwy trzech potraw, które lubisz i które łatwo zmodyfikować, eliminując z nich produkty odzwierzęce i nadmiar tłuszczu. Mogą to być na przykład: gulasz warzywny zamiast wołowego, stir-fryj z warzyw zamiast kurczaka, sałatka z taco z dodatkiem fasoli i kruchych warzyw zamiast mięsa czy wegetariański burger. Na końcu zapisz nazwy trzech potraw, których nie próbowałeś, ale chciałbyś to zrobić. Przejrzyj przepisy na stronach 205-228 tej książki i wybierz trzy, które do ciebie przemawiają. Jeśli przyłożyłeś się do powyższego ćwiczenia, rozwiązałeś swój problem - masz już dziewięć posiłków, które najprawdopodobniej będą ci smakowały. Oczywiście, jest wiele innych wspaniałych potraw do spróbowania, ale sporządzona lista to bardzo dobry początek. Wygraj z rakiem Kuchnia antyrakowa Spis treści:   Do Czytelników Wprowadzenie: W jaki sposób potrawy walczą z rakiem Rozdział 1: Energia z niskotłuszczowych potraw Rozdział 2: Błonnik twoim przyjacielem Rozdział 3: Odkrywamy zamienniki nabiału Rozdział 4: Zastąpić mięso Rozdział 5: Związki antyrakowe i potrawy zwiększające odporność. Rozdział 6: Utrzymywanie właściwej masy ciała Rozdział 7: Dieta w walce z rakiem piersi Rozdział 8: Dieta w walce z rakiem prostaty Rozdział 9: Planowanie zdrowych posiłków Rozdział 10: Pytania i odpowiedzi O jedzeniu w zapobieganiu i walce z nowotworami Rozdział 11: Podstawy odżywiania Rozdział 12 Przepisy Śniadania Koktajle Przystawki Zupy Sałatki i dressingi Sosy Potrawy ze zbóż Warzywa Dania główne Kanapki Desery Spis przepisów Autorzy przepisów Przypisy Bibliografia uzupełniająca  
Okładka książki Stosujemy miód. Zdrowie z natury

15,00 zł 10,34 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Czy wiedziałeś, że... Pyłek pszczeli pomaga w łagodzeniu stanów alergicznych, usuwaniu zmęczenia, zmniejszaniu wysokiego poziomu cholesterolu we krwi, leczeniu niepłodności, żylaków, zapalenia prostaty i raka, a także przyspieszaniu procesu dochodzenia do zdrowia, również po operacji? Od ponad 2000 lat propolisu używa się jako środka antyseptycznego i oczyszczającego? Miodu używa się z powodzeniem do leczenia 30 różnych rodzajów ran i przewlekłych infekcji skórnych? Mleczko pszczele zawiera wszystkie witaminy z grupy B, jest bogate w fitosterole, acetylocholinę i hormony - które pomagają w zmniejszaniu poziomu cholesterolu we krwi - a podobno działa odmładzająco i przeciwdziała starzeniu. Produkty pszczelarskie zawierają mnóstwo składników odżywczych i leczniczych - to najlepsze "nutraceutyki". Wykazują skuteczność w przypadku setek dolegliwości, począwszy od utraty włosów, a skończywszy na miażdżycy. Niniejsza książka to opowieść o jednych z najdoskonalszych produktów natury.
Okładka książki Ciemne strony kofeiny

8,00 zł 5,52 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Produkty kofeinowe tworzą grupę nieobojętnych dla zdrowia substancji, które łączy podobny sposób prowadzenia podstępnej wojny przeciw ludzkiemu organizmowi. Można je porównać do syren z greckiej mitologii: są doskonale urzekające, słodko uwodzą, ale finał napawa goryczą.Ta publikacja to zmasowany atak na kawę, herbatę, czekoladę i napoje typu cola. Jej celem jest ujawnienie niebezpieczeństwa i prawdziwej natury tych produktów w nadziei, że osoby zainteresowane zdrowiem nie będą już dłużej pogrążone w nieświadomości.
Okładka książki Jak obniżyć ciśnienie krwi i poziom cholesterolu

32,00 zł 17,60 zł

Artykuł chwilowo niedostępny

Czy martwisz się, bo Twoje ciśnienie jest zbyt wysokie? Jesteś zaniepokojony swoim poziomem cholesterolu? Książka pokazuje nowe i oryginalne podejście do leczenia nadciśnienia i kontroli poziomu cholesterolu. Już po piętnastu dniach można doświadczyć wyraźnej poprawy stanu zdrowia. Dzieje się to poprzez zastosowanie właściwej diety, ćwiczeń fizycznych, poprzez normalizację wagi ciała i kontrolę stresu. Przedstawiony program „Plus Piętnaście” wskazuje na skuteczność właściwego stylu życia w leczeniu nadciśnienia i podwyższonego poziomu cholesterolu – bez konieczności stosowania leków farmakologicznych. Program tej jest zaplanowany na okres piętnastu dni i obejmuje szereg kroków, jakie trzeba podjąć w drodze do powrotu do zdrowia. Omawia m. in. następujące zagadnienia: Sód, potas i inne minerały Terapia wodą Helioterapia – czy jest skuteczna? Tłuszcz – który z nich jest najlepszy?

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj