Książka, która bezlitośnie obala mity na temat tłuszczu, diety i zdrowego stylu życia! Wyobraź sobie, że zamiast obsesyjnie unikać tłuszczy - jesz je, chudniesz , pozbywasz się przewlekłych chorób i odzyskujesz pełnię zdrowia. To przyszłość medycyny naturalnej, która już teraz jest w zasięgu twojej ręki! Joseph Mercola ujawnia rewolucyjną teorię, która podważa fundamenty współczesnej dietetyki. Musisz przestać liczyć kalorie i katować się dietami opartymi na beztłuszczowych posiłkach. Kluczem do zachowania zdrowia jest dostarczania organizmowi dobrego paliwa, które przyspiesza metabolizm i oczyszczanie z toksyn. Z przełomowej książki doktora Mercoli dowiesz się: - jak dużo i jakich tłuszczy powinieneś jeść, - co jest zdrowsze: masło i smalec czy chleb, - jak zmienić swoje odżywianie, by efektywnie i zdrowo schudnąć, - jaki rodzaj ruchu jest dla ciebie najzdrowszy, - jak dzięki diecie tłuszczowej i Mitochondrialnej Terapii Metabolicznej odzyskać zdrowie. Przejmij kontrole nad swoim zdrowiem już dziś! __ Dr Joseph Mercola jest słynnym lekarzem i światowej sławy autorytetem w dziedzinie medycyny naturalnej. Specjalizuje się w naturalnych metodach odnowy biologicznej, a jego badania i działalność na tym polu zaowocowały wprowadzeniem wielu potrzebnych zmian do obecnego systemu opieki zdrowotnej. Jako lekarz przez dwadzieścia pięć lat sprawował opiekę medyczną nad tysiącami pacjentów, a w 1997 roku stworzył stronę internetową uznaną za najlepsze na świecie źródło wiedzy o naturalnych metodach leczenia, którą odwiedza miesięcznie ponad 1 500 000 unikalnych użytkowników, a jego fanpage śledzi prawie 1 800 000 obserwatorów. Doktor Mercola to nie tylko autor bestsellerowej książki, ale także specjalista, pojawiający się często w roli eksperta w takich mediach, jak: CNN, Fox News, ABC News Today, Washington Unplugged CBS i The Dr. Oz Show.
Dieta tak zdrowa, że pomaga walczyć z rakiem!
Dieta ketogeniczna to prawdziwa rewolucja w dietetyce. Lekarze podkreślają jej zdrowotne walory i zwracają uwagę na to, że skutecznie i szybko pomaga organizmowi oczyszczać się z toksyn i walczyć z chorobami. Miriam Kalamian po wielu konsultacjach ze specjalistami opracowała kompleksowe wytyczne, dzięki którym każdy chory może samodzielnie wdrożyć tę rewolucyjną dietę w swój program leczenia.
Oto zbiór wyników badań i dokładny opis terapii skutecznej w leczeniu wielu przewlekłych chorób, takich jak cukrzyca, padaczka, Alzheimer czy rak. Dowiesz się z niej:
- dlaczego dieta ketogeniczna wspomaga leczenie raka;
- czy ta dieta jest dla ciebie odpowiednia i jak bezpiecznie ją wprowadzić;
- jakie zdrowe tłuszcze przyspieszają usuwanie toksyn z organizmu;
- jak ułożyć osobisty plan żywieniowy i ocenić jego efekty;
- czym suplementować się podczas terapii.
Poznaj zalety diety ketogenicznej, bezpiecznie przetestuj j na sobie i sprawdź, jak dziki dobrym nawykom żywieniowym poprawia się stan twojego zdrowia.
Dieta ketogeniczna – najprostsza droga do zdrowia!
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy garach”?
Nicola Gaimes doskonale rozumie twoje rozterki. Jeśli kiedykolwiek pomyślałeś, że chciałbyś spróbować diety wegetariańskiej, ale nie możesz odmówić sobie czasem zjedzenia mięsa, ta książka jest właśnie dla ciebie!
Dzięki niej:
– nauczysz się kilku prostych, ale efektownych potraw wegetariańskich, niewymagających wielu egzotycznych składników,
– poznasz przepisy na wegetariańskie śniadania, obiady, kolacje, które można przyrządzić też w wersji mięsnej,
– zaplanujesz tygodniowy jadłospis dla całej rodziny oraz przygotujesz menu na imprezę dla wegetarian i mięsożerców,
– w swoim tempie sprawdzisz, czy kuchnia wegetariańska jest dla ciebie.
Przekonaj się, że kuchnia wegetariańska to nie tylko strączkowe zastępniki mięsa: przetestuj przepisy na pyszne dania, bez konieczności całkowitej rezygnacji z mięsa w codziennej diecie. Rozsmakuj się w grzankach z kalafiorem, chińskich pierożkach z imbirem lub czerwonym barszczu zabielanym jogurtem o smaku pomarańczowym.
Pssst… jeśli twój partner jest mięsożercą, ta książka może okazać się niezwykle skuteczna w przekonaniu go do wege kuchni!
Nasza planeta jest w szponach pandemii otyłości. Ponad miliard ludzi na całym świecie ma nadwagę, a ponad 600 milionów jest otyłych. Żyjemy w środowisku sprzyjającym otyłości, w którym dużo łatwiej jest przytyć niż pozostać fit. Jak do tego doszło? Kto jest temu winny? Co możemy zrobić, żeby powstrzymać epidemię otyłości?W Planecie grubasów dr David Lewis i dr Margaret Leitch przedstawiają wyniki swoich badań nad społecznymi i psychologicznymi przyczynami pandemii otyłości i próbują znaleźć odpowiedzi na powyższe pytania.Korzystają z przełomowych badań, a także prześwietlają działania korporacji, które nieustannie promują żywność o wysokiej zawartości cukru, tłuszczu i soli, i tym samym dowodzą, że żywienie się śmieciowym jedzeniem ma zaskakująco podobne konsekwencje neurologiczne do tych wywoływanych przez twarde narkotyki. Uważają występowania sygnały spożywczych, które nieświadomie stymulować naszą chęć do konsumpcji. Autorzy odważnie obalają mity diet i odchudzających pigułek, jednocześnie podpowiadając, jak łatwo wdrożyć strategie zrównoważonego odchudzania. Konkluzja jest oczywista: nigdy nie jest za późno, by zmienić swój sposób odżywiania i powstrzymać nadciągającą katastrofę w organizmie.
Druga książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
Tym razem dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach znajdziemy wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających znajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten.
W książce czytelnik odnajdzie m.in.
- Cenne informacje o wszystkich formach, w jakich możesz spożywać kokosa i produktach, które są z niego pozyskiwane;
- Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z odżywczego orzecha kokosowego: od koktajli, smoothies, sałatek, poprzez przekąski, dania obiadowe, aż po słodkości na bazie kokosa;
- Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o antyalergicznych, odmładzających, antybakteryjnych i dodających energii właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w produktach kokosowych;
- Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.
Piękna skóra nie jest zarezerwowana tylko dla wybranych!
„Skóra pełna blasku” to 28-dniowy program, który może być uzupełnieniem stosowanego do tej pory planu dbania o skórę lub szybkim sposobem na jej odmłodzenie, regenerację, wygładzenie i nadanie blasku poprzez dostarczenie składników odżywczych.
Dlaczego 28 dni?
Tak długo zajmuje organizmowi produkcja nowych komórek skóry: szczególnie w jej głębszych warstwach. Dodatkowo, według najnowszych doniesień ze świata nauki, potrzebujemy 21 dni, aby wyrobić sobie nawyk – czwarty tydzień tego programu ma umocnić zdrowe przyzwyczajenia, na które pracowałaś przez poprzednie 3 tygodnie.
Jak to działa?
Plan odżywiania opisany w książce został opracowany tak, by przyspieszyć metabolizm, oczyścić organizm, nawodnić go od środka i dostarczyć wszystkich składników niezbędnych do oczyszczenia, regeneracji, nawilżenia, wygładzenia i odnowienia skóry całego ciała. W programie znalazły się też przydatne wskazówki, dzięki którym z łatwością wdrożysz do codziennych rytuałów metody zapobiegające starzeniu się skóry.
Co możesz osiągnąć stosując 28-dniowy program?
- zapobiegać przedwczesnemu starzeniu
- zlikwidować drobne zmarszczki
- podnieść poziom nawilżenia suchej skóry
- naprawić szorstką skóry
- poprawić odcień skóry i pozbyć się cellulitu
- zlikwidować łagodne plamy starcze i przebarwienia
- zniwelować nieprzyjemny zapach potu i nieświeży oddech
- zapobiegać wzdęciom brzucha
- podnieść odporność na przeziębienia i grypy
- walczyć z Candida albicans i innymi zakażeniami pasożytniczymi
- przyspieszyć gojenie się ran
58 przepisów, 3 dniowy plan oczyszczania i alkalizacji organizmu, program posiłków i dobór produktów o wysokiej zawartości substancji odżywiających komórki skóry
– oto prosta droga do olśniewającej, pełnej blasku skóry, której pozazdroszczą ci koleżanki. Skondensowana forma odnowy, której można dokonać w zaledwie 28 dni, sprawia, że jest ona doskonałym uzupełnieniem przygotowań do ślubu lub innych ważnych wydarzeń, podczas których każda z nas chce czuć się pięknie. A jeśli przy okazji poczujesz się pełna energii, lekka i szczęśliwsza, to dlaczego miałabyś nie spróbować?
Stwórz własne zasady. Złam własne zasady.
„Jedzenie ma być jedną z największych przyjemności w życiu. Jemy na spotkaniach towarzyskich i rodzinnych. Jemy jako społeczność. Jemy z przyjaciółmi, ukochanymi i w samotności. Jemy dla energii i dla zabawy. Jemy, by świętować. Jemy, kiedy nadchodzi czas posiłku. Jemy codziennie, kilka razy w ciągu dnia.”
- Tara Stiles
W książce Dieta na twoich zasadach trzy życiowe umiejętności – jak poruszać swoim ciałem, jak uspokajać swój umysł oraz jak się odżywiać – stają się niezwykle proste, osiągalne, a nawet ekscytujące. Potrzebujesz tylko maty do jogi, pufy i kuchni. Z Tarą w roli przewodniczki i opiekunki robienie tego, co właściwe, jest przyjemne, łatwe i wręcz nieuniknione.
Nie ma oceniania, poprawiania, zmartwień, stresu, obowiązkowego celu ani właściwej drogi.
Wszystko, czego potrzebujesz, by znaleźć drogę do fantastycznego, pełnego energii życia, jest w tobie. Zestawy ćwiczeń, joga, medytacja, gotowanie – to wszystko tylko pomaga ci pozostać w kontakcie ze sobą. Celem jest zadbanie o siebie, byś mogła przeżywać pełne znaczenia radosne życie.
Przestań zmagać się z nadwagą, niskim poziomem energii, niezadowoleniem ze swojego wyglądu, złością i stresem. Stwórz przestrzeń, w której będziesz odpoczywać, żyć swobodnie i znajdować radość z bycia sobą. To będzie wspaniała przygoda!
Jest tylko jedna droga do zdrowia – twoja własna!
O autorce:
Tara Stiles - nazwana „jogową buntowniczką” przez „New York Timesa” założycielka i właścicielka studia Strala, które uczy systemu poruszania pobudzającego do wolności i powszechnie znanego jako bezpretensjonalne, otwarte na wszystkich i bezpośrednie podejście do jogi i medytacji. Artykuły o Tarze opublikował „New York Times”, „The Times of India”, brytyjski „The Times” oraz „Dagens Nyheter”, pisało o niej także wiele znaczących krajowych i międzynarodowych czasopism.
Tara jest projektantką i twarzą linii Reebok poświęconej jodze oraz autorką dwóch bestsellerów: Slim Calm Sexy Yoga oraz Yoga Cures. Nagrała kilka DVD we współpracy z Jane Fondą, Deepakiem Choprą, Tią Mowry, Brooklyn Decker i magazynem „ELLE”. Ponadto Alliance for a Healthier Generation (Sojusz dla Zdrowszego Pokolenia), inicjatywa Billa Clintona walcząca z dziecięcą otyłością, zaangażowała Tarę w pomoc w promowaniu swojej działalności w ponad 21 tysiącach szkół biorących udział w programie.
Jane Fonda nazwała Tarę „nową twarzą fitnessu”, a magazyn „Vanity Fair” określił ją jako „najfajniejszą instruktorkę jogi wszech czasów”.
Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych teraz w nowym wydaniu!
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.
Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.
Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.
Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!
___
Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas.
Sandor Ellix Katz
Kawa, kawusia, kaweczka. Kto z nas nie zaczyna dnia od tej mantry? Całą przyjemność z jej picia psuje obawa o to, że to jednak niezdrowe przyzwyczajenie.
Bob Arnot przebadał kawę bardzo dokładnie i orzekł, że nie tylko jej picie może być zdrowe, ale pomaga też schudnąć i może wydłużać życie! Dowiedz się, co zrobić, by wydobyć z czarnych ziaren to, co najlepsze dla twojego zdrowia oraz wypróbuj dietę, która zapobiega negatywnym efektom picia kawy.
Ta książka zmieni twoje poranki w najcudowniejszy zdrowotny rytuał! Dowiesz się z niej, jak:
– dobrać gatunek ziaren do osobistych preferencji i organizmu;
– zaparzać, przechowywać i w pełni wykorzystać potencjał kawy;
– intensyfikować lub łagodzić jej pobudzające działanie;
– komponować smaczne i zdrowe posiłki z dodatkiem czarnego napoju
– schudnąć, odzyskać utraconą energię i poprawić sprawność mózgu pijąc codziennie kawę.
`
Dłuższe życie dzięki piciu kawy? To możliwe!
Roślinne dania, które dodają energii w smaczny sposób!
Brendan Brazier to jeden z najbardziej inspirujących sportowców promujących dietę wegańską. Były kulturysta, triathlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu jest żywym przykładem na to, że roślinna kuchnia pomaga budować silne i zdrowe ciało.
Ta książka spodoba się nie tylko sportowcom i wegetarianom, ale każdemu, kto chce jeść zdrowo, smacznie i różnorodnie. Znajdziesz w niej:
- przepisy na pyszne dania roślinne bez glutenu, kukurydzy, soi i drożdży;
- inspiracje kulinarne od najsłynniejszych szefów kuchni;
- pomysły na zdrowe, zbilansowane wege posiłki;
- wskazówki, jak komponować dania dla wegan uprawiających sport.
Dodatkowo, autor zadbał o to, by w potrawach znalazła się żywność superfood, której regularne spożywanie zagwarantuje ci lepszą odporność na choroby i doda energii.
Wnieś powiew świeżości do swojej roślinnej kuchni!
__
O autorze:
Brendan Brazier – były kulturysta, ironman, triatlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu na dystansie 50 km. Przez "VegNews Magazine" został nazwany jednym z najbardziej inspirujących wegan wszech czasów. Niekwestionowany autorytet w kwestii odżywiania opartego na diecie roślinnej. Od wielu lat – poprzez właściwą dietę oraz aktywność fizyczną – pomaga ludziom za oceanem prowadzić zdrowy tryb życia. Na własnej skórze udowadnia skuteczność swojej diety oraz całościowej filozofii.
Jego seria książek "Thrive" okazała się absolutnym bestsellerem w Ameryce Północnej.
Czy grzyby mogą leczyć i odmładzać? Oczywiście! Azjaci wiedzą o tym od lat Lecznicze grzyby adaptogenne przeżywają właśnie swoje pięć minut i z powodzeniem detronizują wszystkie modne superfoods w rywalizacji o tytuł najzdrowszych naturalnych suplementów. Przywracają młodzieńczy blask skóry, przyspieszają regenerację po wysiłku, poprawiają pracę mózgu, utrzymują poziom hormonów w ryzach, a także skutecznie regulują poziom cukru we krwi. Dzięki książce Tero Isokauppila, światowego autorytetu w dziedzinie leczniczych grzybów: - odkryjesz rodzaje i właściwości grzybów leczniczych (od reishi, poprzez shiitake i chaga); - dowiesz się, jak opóźnić proces starzenia się skóry, wzmocnić odporność i cofnąć swój wiek metaboliczny; - poznasz 50 przepisów na nieskomplikowane napoje, przekąski, dania obiadowe i słodycze z wykorzystaniem azjatyckich grzybów. Poznaj sekret japońskiej diety długowieczności - grzyby, które są lepsze od znanych superfoods!
Jak pozbyć się przykrych skutków niedoborów snu, niezdrowej diety i życia w stresie? Stres, niedosypianie i jedzenie wysokoprzetworzonej żywności powodują zakwaszenie organizmu, które z kolei może prowadzić do alergii, problemów skórnych i poważniejszych dolegliwości zdrowotnych. Wystarczy jednak wprowadzić kilka zmian, by przywrócić równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, odzyskać zdrowie i odporność. Dzięki książce: - dowiesz się, jakich produktów unikać w swojej diecie, by zapobiegać zakwaszeniu organizmu; - poznasz aktywności ruchowe, które pomagają usuwać nadmiar kwasów; - odkryjesz prostą dietę ziemniaczaną, która pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Wypróbuj proste triki i nawyki zasadowego stylu życia, które pomagają oczyszczać organizm z toksyn i utrzymywać pełnię zdrowia na co dzień.
Co może powiedzieć badanie żywej kropli krwi o twoim zdrowiu?
Jednym z bardziej niezwykłych odkryć ostatnich lat w medycynie naturalnej jest badanie żywej kropli krwi, które pozwala na zobrazowanie ogólnego stanu zdrowia organizmu. Na jego podstawie można określić m.in. stopień zakwaszenia organizmu, obecność w nim pasożytów i grzybów, ciężkich metali i toksyn, niedobory witamin i minerałów (np. żelaza), jakość białych i czerwonych krwinek czy też ryzyko wystąpienia zawału serca.
Sabine Linek w książce odpowiada na wiele pytań dotyczących tego badania i kompleksowo omawia wszystkie aspekty z nim związane. Znajdziesz w niej:
– szczegółowe objaśnienia, na czym polega badanie żywej kropli krwi;
– wskazówki, dzięki którym samodzielnie odczytasz jego wyniki;
– propozycje nowoczesnych terapii, które poprawiają jakość krwi i wzmacniają ogólną odporność.
Dodatkowo, autorka dzieli się swoim autorskim programem kuracji SanaZon, która wykorzystując najnowsze osiągnięcia medycyny holistycznej, skutecznie uzupełnia braki minerałowe, przywraca równowagę kwasowo-zasadową i pomaga oczyścić organizm z toksyn i pasożytów.
Jedno badanie, które powie wszystko o twoich alergiach, nietolerancjach i diecie, jaką powinieneś stosować, żeby być zdrowym!
___
O autorze
Sabine Linek uczyła się medycyny naturalnej w Wolfenbüttel, by potem przez 18 lat praktykować ją w Gifhorn, a przez kolejne dwa lata w Travemuende. Ze swoim zespołem badawczym wykonuje miesięcznie 3000 badań żywej kropli krwi, często występuje w mediach jako specjalistka w tej dziedzinie, a w 2012 roku prowadziła autorskie telewizyjne show, w którym uczyła niemieckich widzów, jak odżywiać się, by być zdrowszym.
Dowiedz się, jak uprawiać i używać ziół dla poprawy zdrowia i urody
Zioła to bogactwo natury o wspaniałych zastosowaniach zdrowotnych i kulinarnych, które jest w zasięgu ręki. Z tą książką poznasz najpopularniejsze i łatwe w uprawie zioła, które pomogą pozbyć się uciążliwych dolegliwości i polepszyć stan zdrowia.
Ziołowy ogród zawiera wiele praktycznych i pomocnych wskazówek dotyczących ziół, począwszy od selekcji roślin, poprzez zbiory, aż do sposobów ich przechowania w celu sporządzenia różnego rodzaju lekarstw i przypraw.
Jeśli masz problemy ze snem, spróbuj filiżanki rozluźniającej herbaty z tymiankiem, dodaj słodko–ostrego posmaku do pieczonych potraw za pomocy ziołowego masła z kolendrą lub ulżyj sobie w bólach mięśni i stawów, używając rozgrzewającego olejku do masażu z rozmarynem.
Dzięki tej pięknie ilustrowanej książce :
poznasz szczegółowe opisy i zastosowania ziół, dowiesz się, jak stworzyć ziołowe mikstury z ziół i olejków aromatycznych dla zdrowia i urody, stworzysz osobistą ziołową apteczkę.
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się uporczywych objawów cukrzycy typu 2
To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia.
Cukrzyca typu 2 to trzecia książka z serii Leczenie Odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje:
– najnowsze doniesienia medyczne dotyczące choroby oraz uproszczone ich omówienie;
– interaktywne narzędzia, które pozwalają nauczyć się kontrolować poziom cukru we krwi, by poczuć przypływ energii i wzmocnić organizm;
– przewodnik po zakupach oraz optymalny jadłospis diabetyka z łatwymi do planowania posiłkami, które pomogą rozpocząć życie bez objawów cukrzycy.
Książka wskazuje 10 produktów, których należy unikać, i 10 produktów, które należy włączyć do diety cukrzyka, by poczuć się lepiej. Wzbogaca także czytelnika o wiedzę dotyczącą m.in. insulinoodporności, stanu przedcukrzycowego, różnic pomiędzy cukrzycą typu 1 a cukrzycą typu 2, cukrzycy ciężarnych, badania A1C, komplikacji związanych z chorobą czy niezbędnych do wykonania badaniach i metodach leczenia.
Publikacja będąca skuteczną pomocą w walce z cukrzycą, na którą tak długo czekałeś!
__
Ta książka umożliwi Ci samodzielną kontrolę nad cukrzycą – szybko, łatwo i bezpiecznie! – Cindy Guirino, lekarz medycyny
Odkryj owoc, który jest obecny na talerzach mieszkańców całego świata Jeśli chcesz zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, wypróbuj bogate w witaminy awokado. Ten zielony owoc o kremowym wnętrzu i lekko orzechowym smaku jest idealnym źródłem potasu, magnezu, żelaza, cynku i kwasu foliowego. Zaliczane do superżywności awokado jest nie tylko zdrowe, ale też bardzo smaczne, dlatego zmienia posiłki we wspaniałą ucztę. Ta książka zawiera ponad pięćdziesiąt przepisów z wykorzystaniem awokado. Zacznij od pysznych przekąsek, które możesz przygotować w kilka minut. Wypróbuj pomysłowe sałatki oraz kolorowe dania w wersji na ciepło i na zimno, które są prawdziwą bombą witaminową. Poznaj przepisy na oryginale i zdrowe desery z awokado, którymi zaskoczysz całą rodzinę. Czytelny układ stron, proste przepisy i piękne fotografie sprawią, że każde danie przygotujesz z łatwością. W książce znajdziesz też propozycje przepisów dla wegetarian, osób dbających o linię oraz dla fanów ostrzejszych smaków.
Bestsellerowa książka, która zainspirowała Netflix do stworzenia serialu „W kuchni”
W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi poświęca czas na przygotowywanie posiłków. Mimo tego liczne programy kulinarne cieszą się ogromną popularnością, a zawodowi kucharze stają się celebrytami na miarę słynnych sportowców czy aktorów. Na czym polega magia gotowania, która nas przyciąga? Odpowiedź znajdziesz w Magii gotowania.
Słynny aktywista i dziennikarz, Michael Pollan, zabiera cię w inspirującą podróż przez lata, kontynenty i żywioły, aby udowodnić ci, że gotowanie jest jedną z najciekawszych i najwartościowszych czynności, jaką możesz wykonywać.
Książka dzieli się na cztery części, z których każda dotyczy jednej z wielkich transformacji, które nazywamy gotowaniem. Odpowiadają one czterem żywiołom: ogniowi, wodzie, powietrzu i ziemi. To doskonała opowieść na temat natury pracy, tradycji i rytuałów rytmu codziennego życia, dzieleniu się i dawaniu najbliższym tego, co najważniejsze.
__
O autorze
Michael Pollan – aktywista, dziennikarz specjalizujący się w tematyce żywienia i produkcji żywności. Autor siedmiu bestsellerów „The New York Times”., m.in. Jak jeść. Przewodnik konsumenta oraz W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców. W 2010 magazyn „TIME” umieścił go na liście stu najbardziej wpływowych ludzi na świecie. W 2016 roku platforma Netflix opublikowała cztery odcinki programu dokumentalnego na podstawie książki Magia gotowania. Naturalna historia transformacji.
Rewolucja w leczeniu raka to pierwsza książka, która pokazuje zaskakująco proste i naturalne, a zarazem skuteczne i bezpieczne dla organizmu metody leczenia, które pomogły już tysiącom pacjentów. Ten fenomenalny program terapii i profilaktyki przeciwnowotworowej znanej i cenionej dr Leigh Erin Connealy koncentruje się na diecie ketogenicznej, zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, zdrowym żywieniu, odtruwaniu ciała i domu, regularnych ćwiczeniach, drogocennej mocy głębokiego i spokojnego snu oraz na ćwiczeniach technik redukcji stresu.
Dzięki tej książkce:
- poznasz sześć strategii na leczenia raka, poprawę stanu zdrowia i wzmocnienie układu odpornościowego;
- wypróbujesz 7-dniowy program detoksykacji za pomocą soków, a twój organizm przejdzie totalną odnowę i rewitalizację;
- odkryjesz 14-dniowy plan na zdrowie.
To książka, która może ocalić ci życie!
Twoja droga do harmonijnego życia i zdrowego odżywiania!W poradniku Odżywianie według jogi dr Melissa Grabau ukazuje, że celem jedzenia jest odżywianie zarówno ciała, jak i duszy. Powszechnie wiadomo, że spożywanie świeżych warzyw i owoców jest zbawienne dla organizmu, a mimo to wykorzystanie tej wiedzy do wprowadzenia istotnych zmian w codziennej diecie wciąż sprawia trudności. Rozwiązaniem jest joga oferująca praktyki otwartego umysłu oraz medytacja pozwalająca docenić witalność i zdrowie.W tej książce znajdziesz proste ćwiczenia i porady, dzięki którym zmienisz obecne nawyki związane z dbaniem o siebie w zdrowsze i bardziej zrównoważone dla dobra ciała, umysłu i duszy. Są one kluczem do wewnętrznej metamorfozy, nowego podejścia do jedzenia i lepszego samopoczucia. Autorka dzieli się również inspirującymi opowieściami i lekcjami pomocnymi dla każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i żyć pełnią życia.
Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca!
Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie.
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, Wege siła wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został opracowany przez Brendana Braziera – atletę, maratończyka i byłego kulturystę, który od lat swoją doskonałą formę zawdzięcza wegańskiemu odżywianiu.
Dzięki tej książce dowiesz się jak:
zredukować tłuszcz i zwiększyć masę mięśniową;
zwiększyć ogólną odporność;
spać lepiej i spokojniej;
zadbać o lepszy nastrój;
zredukować widoczne oznaki starzenia;
obniżyć cholesterol;
mieć więcej życiowej energii i jaśniejszy umysł;
pozbyć się chęci na śmieciowe, pozbawione wartości odżywczych jedzenie.
`
W książce Wege siła znajdziesz również:
12-tygodniowy plan żywienia składający się z pełnowartościowych posiłków;
ponad 100 przepisów na smaczne dania, pozbawione składników, które negatywnie wpływają na twoje zdrowie, takich jak soja, pszenica czy gluten,
przekąski, żele energetyczne i napoje sportowe – idealne podczas ćwiczeń i wysiłku fizycznego.
`
To jest jedna z tych książek, które mogą zmienić twoje życie. Za oceanem pokochało ją już miliony czytelników.
Ty również przyłącz się do sportowej wega rewolucji!
_____
O autorze:
Brendan Brazier – były kulturysta, ironman, triatlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu na dystansie 50 km. Przez "VegNews Magazine" został nazwany jednym z najbardziej inspirujących wegan wszech czasów. Niekwestionowany autorytet w kwestii odżywiania opartego na diecie roślinnej. Od wielu lat – poprzez właściwą dietę oraz aktywność fizyczną – pomaga ludziom za oceanem prowadzić zdrowy tryb życia. Na własnej skórze udowadnia skuteczność swojej diety oraz całościowej filozofii.
Jego seria książek Thrive… okazała się absolutnym bestsellerem w Ameryce Północnej.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?