Praktyczny, bogato ilustrowany poradnik przedstawiający techniki masażu leczniczego: głaskanie, rozcieranie, ugniatanie, oklepywanie, wstrząsanie i wibracje. Przy każdej technice znajdziesz zasady, działanie, cenne wskazówki, a na zdjęciach zobaczysz kolejne etapy wykonania prawidłowego masażu. Autorzy (doświadczona magister fizjoterapii i technik masażysta) w przystępny sposób przedstawiają również podstawowe informacje na temat masażu (m.in. przygotowanie do masażu, przeciwwskazania, odpowiednią kolejność działania), anatomii kręgosłupa, metodyki masażu leczniczego kręgosłupa.
Praktyczny poradnik, dzięki któremu poznasz najnowsze informacje dotyczące zasad zdrowego żywienia przy chorobach wątroby, takich jak: zapalenie wątroby, marskość wątroby, rak wątroby, kamica pęcherzyka żółciowego. Znajdziesz tu gotowe jadłospisy i duży wybór przepisów na zupy, dania mięsne i rybne oraz desery i sałatki, a także tabelę produktów dozwolonych i zabronionych w diecie wątrobowej.
Z tego poradnika dowiesz się, jak na co dzień dbać o układ stawowo-kostny. Znajdziesz w nim praktyczne porady dietetyczne na co dzień – co jeść, a czego unikać.
Poradnik zawiera informacje o budowie kręgosłupa, wskazówki, jak dbać o kręgosłup i zwalczać różne rodzaje bólu, a także skuteczne ćwiczenia – opisane krok po kroku, opatrzone wieloma zdjęciami.
Oto porady lekarza rodzinnego dla osób, które mają problem z podwyższonym poziomem cholesterolu w organizmie.
Książeczka "Cholesterol - zdrowa dieta" porusza takie tematy, jak:
metabolizm;
zdrowa dieta
hipercholesterolemia
hipertrójglicerydemia
aktywność fizyczna
medycyna naturalna
porady lekarza.
Praktyczny poradnik, w którym znajdziesz kilkanaście popularnych i najczęściej używanych przypraw i ziół – opis ich pochodzenia, smaku, aromatu, przydatność w kuchni, właściwości zdrowotne oraz przepisy kulinarne (m.in. cynamonowe ciasteczka, kawę z kardamonem, ryż z szafranem i warzywami, imbirowy łosoś, ser kozi w pieprzu). Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia ziół i przypraw oraz potraw w ciekawych aranżacjach.
Poznaj dobroczynne właściwości zielonej herbaty, jej działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe i antynowotworowe. Dowiedz się, jak picie zielonej herbaty pomaga walczyć z różnymi dolegliwościami i chorobami, m.in. otyłością, cukrzycą, próchnicą, i zmniejsza ryzyko wystąpienia schorzeń. W książce oprócz licznych porad medycznych znajdziesz praktyczne informacje i liczne ciekawostki, np. czym różnią się poszczególne gatunki zielonej herbaty; jak parzyć herbatę, by działała pobudzająco, a jak – relaksująco i pobudzająco; jaki czajniczek do herbaty najlepiej wybrać; jak urządzić herbaciane spa w zaciszu domowym.
Dowiedz się, jak wykorzystać naturę w walce ze zbędnymi kilogramami. Poznaj odchudzające właściwości kawy, herbaty, garcynii kambodżańskiej, yerba mate, ostrych przypraw, warzyw i innych produktów.
Poradnik zawiera praktyczne wskazówki dla osób z nadciśnieniem tętniczym, jak poprzez właściwą dietę wspierać zalecenia lekarza, a także przepisy kulinarne, przykładowe jadłospisy i podstawowe wiadomości o chorobie.
Poradnik medyczny zawiera najnowsze informacje dotyczące najczęstszych chorób tarczycy i przytarczyc. Znajdziesz tu praktyczne wskazówki oraz cenne informacje na temat m.in. nadczynności i niedoczynności tarczycy, choroby Gravesa-Basedowa, choroby Hashimoto, nowotworów tarczycy. Przy każdej chorobie są umieszczone zalecenia i przeciwwskazania ze szczególnym zwróceniem uwagi na znaczenie zdrowego trybu życia. Znajdziesz tu również wskazówki dotyczące prawidłowego odżywiania.
Doskonały poradnik dla rodziców i nauczycieli – najnowsze metody wspierania rozwoju i inteligencji dzieci, zasady wychowania zdolnego dziecka, atrakcyjne ćwiczenia łączące zabawę z nauką oraz wiele cennych wskazówek, np. co robić, gdy dziecko nie chce się uczyć, jak skutecznie i mądrze nagradzać, jak pomagać dziecku w nauce.
Surówki i sałatki to dania uniwersalne: szybkie i łatwe do przygotowania, niezbyt kosztowne, smaczne i bardzo zdrowe. Mogą stanowić przekąskę, przystawkę, dodatek do dania głównego lub osobną potrawę serwowaną np. na kolację. Często stanowią bazę diet zdrowotnych oraz odchudzających. Poza tym sałatki i surówki to podstawa każdej zabawy, imprezy, a nawet uroczystości. W naszej książce proponujemy państwu wiele różnorodnych przepisów. Polecamy sałatki z różnymi dodatkami: ryżem, makaronem, kaszą, wędliną, mięsem, owocami morza, serami, grzybami oraz pestkami, np. dyni lub słonecznika. Niektóre z naszych propozycji dań są bardzo proste, można je przygotować w ciągu kilku minut. Inne – eleganckie i wykwintne – będą ozdobą niejednego przyjęcia. Przykładowe przepisy: z ziarnami słonecznika, z rzodkiewkami i salami, grecka, tatarska, warstwowa, z żółtym serem i polędwicą, grejpfrutowa z mascarpone.
Najnowsze informacje na temat doskonalenia pamięci, budowy i funkcji mózgu oraz rodzajów pamięci, skuteczne metody zapamiętywania (m.in. zakładkowa, słów zastępczych, mapy myśli), wskazówki – co jeść, by lepiej pamiętać.
W środku znajdziesz:
jak prowadzić zdrowy tryb życia
jakie są lecznicze produkty o działaniu antynowotworowym
synergia, czyli łączenie wzajemnie wspierających się składników
przepisy na dania i koktajle
Co to jest celiakia? Co to jest nietolerancja glutenu? Co jest dozwolone, a co zabronione w diecie bezglutenowej? W poradniku znajdziesz odpowiedzi na te pytania, praktyczne wskazówki, a także przepisy na smaczne dania bez glutenu.
Zachowaj młodość i zdrowie! Poznaj wpływ wolnych rodników na organizm człowieka. Przekonaj się o mocy antyutleniaczy. Pomogą ci w tym praktyczne porady na co dzień z tej książki.
Dlaczego warto jeść warzywa? Bo stanowią doskonałe, naturalne źródło witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego. Zawierają dużo wody i błonnika pokarmowego, co sprawia, że są niskokaloryczne. Pełnią ważną rolę w profilaktyce wielu chorób. Ta książka zawiera informacje o dobroczynnym wpływie warzyw na zdrowie, ich leczniczych właściwościach, zastosowaniu w medycynie, kuchni i kosmetyce. Każdy, komu drogie jest własne zdrowie i osób mu bliskich oraz chce wzbogacić swą wiedzę z zakresu zdrowego żywienia, powinien sięgnąć po ten poradnik.
Poradnik zawiera praktyczne wskazówki dotyczące badań profilaktycznych, diety prowadzącej ku zdrowiu, metod leczenia nowotworów, skutków ubocznych kuracji medycznych, samoleczenia krok po kroku oraz wizualizacji. Autorka opisuje m.in. przyczyny nowotworów, rodzaje nowotworów złośliwych i ich objawy, etapy wiodące ku chorobie i zdrowiu, podaje porady na każdy dzień, cenne wskazówki dla rodziny pacjenta.
Praktyczny, bogato ilustrowany zdjęciami poradnik – m.in. przyczyny i typy otyłości, diagnostyka, porady, jak mieć zgrabną sylwetkę dzięki ćwiczeniom i odpowiedniej diecie. Skuteczne ćwiczenia opisane krok po kroku, wskazówki dotyczące diet wyszczuplających oraz przepisy na zdrowe i smaczne potrawy
Poznaj leczniczą moc jedzenia. W tym poradniku znajdziesz praktyczne rady, jak zdrowo się odżywiać i zapobiegać rakowi, stosując odpowiednią dietę, zasady antynowotworowego stylu życia, a także przepisy na smaczne i zdrowe dania główne, surówki i sałatki, przekąski i desery.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?