Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.1
- ISBN: 9788302196218
- EAN: 9788302196218
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: WSiP
- Format: 17.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 368
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
61,57złCena detaliczna: 70,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 61,57 zł
x
Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne, a także omawia rynek turystyczny jako taki.
Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.
Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.
Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.
Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.