KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

76,00 zł
119,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,36 zł

28,14 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

22,31 zł
39,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł

27,89 zł
49,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł

51,02 zł
79,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,02 zł

57,41 zł
89,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,41 zł

41,49 zł
69,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,49 zł

45,78 zł
79,91 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,77 zł
Okładka książki Co i kiedy jeść Jak znaleźć złoty środek pomiędzy głodem a przejadaniem się

34,90 zł 19,79 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,95 zł

Nasze życie nie jest sprintem – „schudnąć do lata”, lecz maratonem – „być zdrowym, pełnym energii przez wiele lat i zapobiec wczesnemu starzeniu się”. W żywieniu ważne jest trzymanie się złotego środka, uwzględnianie rad nauki, tradycyjnych praktyk i indywidualnej specyfiki. Nikt nie zna nas lepiej niż my sami. Jeśli do tej wiedzy dodamy zrozumienie podstawowych procesów, pomoże to w podejmowaniu słusznych i zdrowych decyzji. Książka A. Beloveshkina, doktora nauk medycznych, wykładowcy, jest zestawieniem elastycznych zasad, z których każdą można stosować osobno. Zasady systemu żywienia, wyboru produktów, a także psychologii żywienia odpowiadają na najważniejsze pytania: kiedy jeść? co jeść? jak jeść?
Okładka książki Bursztyn na straży zdrowia

44,40 zł 26,06 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł

Bursztyn - pamiątka z wakacji i panaceum na wiele dolegliwościachCzy wiesz, że bursztyn może być nie tylko wspaniałą pamiątką z wakacji nad morzem? Ta wyjątkowa prehistoryczna skamienielina posiada również właściwości lecznicze, które znane są ludziom od wieków. Medycyna ludowa wykorzystywała go przy takich dolegliwościach jak krótkowzroczność, zaćma, problemy z sercem, angina czy powstrzymywanie wymiotów. Jantar stosowano również do usuwania kamieni z nerek i wątroby, a dym z tlącego się bursztynu miał likwidować bóle serca i pomagać przy reumatyzmie. Uważano również, że bursztyn wzmacnia organy jamy brzusznej, a wypity jako proszek zmieszany z wodą leczy choroby żołądka. Roztarty z olejkiem różanym lub miodem pomaga na choroby oczu i uszu.Właściwości bursztynu potwierdzone naukowoIwan Nieumywakin, doktor nauk medycznych, profesor, członek Rosyjskiej Akademii Nauk Przyrodniczych i autor licznych bestsellerów, potwierdza lecznicze właściwości jantaru. Według przeprowadzonych badań, bursztyn zawiera praktycznie wszystkie składniki potrzebne ludzkiemu organizmowi do zachowania zdrowia. Jego skład chemiczny tworzą amorficzne wysokomolekularne cząstki organiczne, wśród których dominuje kwas bursztynowy. Oprócz niego w skład jantaru wchodzą również: jod, magnez, wapń, fosfor, cynk, kobalt, bar i aluminium.Kwas bursztynowy paliwo niezbędne naszym komórkomKwas bursztynowy stanowi 8% zawartości jantaru. Posiada szczególne właściwości, ponieważ potrafi bezbłędnie odnaleźć chorą komórkę, wniknąć w nią i w miarę posiadanych możliwości wyleczyć. Aktywizuje procesy witalne, stymuluje prace układu trawiennego oraz wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze. Dlatego niezwykle ważne dla zdrowia jest spożywanie produktów zawierających kwas bursztynowy: agrestu, rzepy, rabarbaru, jasnych winogron, ostryg, kwaśnych wyrobów mlecznych i wielu innych, które Autor wymienił w swojej książce.Kompendium wiedzy o bursztynieDzięki informacjom zawartym w tej książce poznasz lecznicze właściwości jantaru. Dowiesz się w jaki sposób zastosować go przy takich dolegliwościach jak przeziębienie i grypa, choroby sercowo-naczyniowe, cukrzyca, nowotwory złośliwe czy choroby tarczycy. Odkryjesz jego historię, rodzaje oraz miejsca występowania. Autor, będący ekspertem w łączeniu medycyny akademickiej z rosyjską medycyną ludową przedstawił tu również wyjątkowo proste przepisy na zastosowanie kwasu, olejku i pudru bursztynowego. Z ich pomocą przygotujesz proste i skuteczne specyfiki takie jak maści, nalewki czy kąpiele pomagające przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, odleżynach, krwawieniu dziąseł, hemoroidach, problemach z wypadaniem włosów, a także chorobach skóry (np. trądzik). Dowiesz się również w jaki sposób korzystać z bursztynowej biżuterii.Bursztynowe zdrowie!
Okładka książki The Science of Spice

120,00 zł 83,76 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 62,40 zł

Transform your dishes from bland and boring to punchy and flavoursome with this definitive guide to spices. Spice up your home cooking! Taking the periodic table of spices as a starting point, this adventurous recipe book explores the science behind the art of making incredible spice blends to help you release the flavour in your dishes. Discover a spice book like no other from TV personality, food scientist and bestselling author, Dr Stuart Farrimond. Inside, you'll discover: - Featuring in-depth profiles for more than 60 spices organised by their dominant flavour compound - The story behind the spice including the plant, its cultivation and its cultural story - 52 recipe ideas using innovative spice blends from all corners of the world - Information on how to buy, store, prepare and cook with a range of spices Great cooking goes beyond following a recipe - it's knowing how to use the right combination of spices and herbs to get the greatest possible flavour from your dishes. From learning how the flavour compounds within spices work together to exploring the world's top spices, this is the perfect cookbook for curious cooks and adventurous foodies. If you've ever wondered why some spices taste stronger than others or how to make your own personal garam masala, The Science of Spice has all the answers. It will show you how to use spices to become a more creative and intuitive cook, and how spices can endlessly heighten your eating experience. You'll turn to this beautiful and unique spice cookbook time and time again - to explore and to innovate. This series from DK is designed to help you perfect your cooking with practical instruction - and the science behind it. There are more cook books to discover from The Science of... series giving you the essentials to cook up a storm! Find the answers to your everyday cooking questions and get more out of your recipes with The Science of Cooking, paired together they make the ideal cookery gifts for your food-loving friends too!
Okładka książki 366 obiadów

49,90 zł 28,34 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,78 zł

Nawet jeśli umiecie gotować i lubicie kuchnię tradycyjną, to tak jeszcze nie gotowaliście!To nie czcze słowa książka, którą właśnie trzymacie w dłoniach, w okresie przedwojennym stała w domu każdej szanującej się gospodyni, a nazwisko Marii Gruszeckiej unosiło się w pomieszczeniach kuchennych niczym dobry duch opiekuńczy. () napisałam tę książkę w celu zaradzenia rzeczywistym potrzebom deklarowała Gruszecka w przedmowie do 366 obiadów. Jej misja była szlachetna i narodowa nauczyć Polaków, jak gotować smacznie i zdrowo bez pomocy służby, a także zapoznać ich z oryginalnymi recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Była jedną z pierwszych polskich autorek, które dostrzegły, jak ważne dla zachowania prawidłowego funkcjonowania organizmu jest przestrzeganie zasad związanych z przygotowywaniem i przechowywaniem żywności oraz racjonalnym odżywianiem. W książce 366 obiadów znajdziemy przepisy m.in. na zupy, potrawy z drobiu, wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, ryb i raków. Usatysfakcjonowani będą również amatorzy pierogów, galaret, naleśników i sałatek. Choć w czasach Gruszeckiej wegetarianizm uznawano za zbyteczną fanaberię, w niezwykle urozmaiconym menu przewidziała ona też miejsce dla ryżu i warzyw. Wśród receptur nie mogło zabraknąć tych na słodkości i napoje od kompotów po nalewki.____________________________Niniejsze wydanie książki zostało opracowane na podstawie edycji z 1930 roku.
Okładka książki Polskie kulinaria

44,00 zł 32,66 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,66 zł

Inspiracją do powstania niniejszego tomu były badania nad regionalizmami w języku polskim prowadzone w Katedrze Historii Języka i Dialektologii Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego. [] Podjęta przez nas językoznawcza refleksja posłuży rozpoznaniu historycznych i regionalnych warstw kultury jedzenia, a rozszerzenie i pogłębienie badań w przyszłości pozwolą uzyskać pełniejszy obraz człowieka, który tę kulturę tworzy i zachowuje jej świadectwa w języku. Mamy nadzieję, że tak ujęta tematyka kulinariów w języku polskim zainteresuje Czytelników i rozbudzi ich poznawcze apetyty.
Okładka książki Dieta SIRT. Przepisy

36,90 zł 29,07 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,07 zł

Potwierdzona naukowo dietetyczna rewolucja! Nie musisz rezygnować z ukochanych produktów (nawet z czekolady, kawy i wina!). Możesz szybko zmniejszyć tkankę tłuszczową, wzmacniając jednocześnie mięśnie oraz poprawiając swoje samopoczucie i zdrowie. Wszystko bez głodówki i wyczerpujących ćwiczeń fizycznych. Nie wierzysz w cuda? Bardzo dobrze. Wystarczy, że uwierzysz w naukę. Dwoje dietetyków z Uniwersytetu Surrey udowodniło, że kluczowa w redukcji komórek tłuszczowych jest aktywizacja tzw. genów sirtuinowych. A w ich uruchomieniu pomagają polifenole, składniki odżywcze występujące w niektórych roślinach. Zamiast sobie odmawiać, wystarczy dołożyć do swojej diety kilkadziesiąt „produktów sirtuinowych”. Tak, to naprawdę jest aż tak proste. Po światowym bestsellerze Dieta sirt Aidan Goggins i Glen Matten wracają z dziesiątkami szybkich i praktycznych przepisów, także w wersji wegetariańskiej, wegańskiej i bezglutenowej. Ta książka to wyjątkowa szansa na szybkie wdrożenie programu, dzięki któremu bez wysiłku zaczniesz tracić kilogramy już w pierwszym tygodniu. Później, dzięki gotowym jadłospisom, trwale uzupełnisz swoją dietę o kluczowe produkty sirt, unikając efektu jo-jo. Skorzystaj z jedynej oryginalnej diety twórców sirtfood i zmień swoje życie!
Okładka książki Podróż na sto stóp - przepisy kuchni francuskliej

7,95 zł 5,94 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,34 zł

Bez wątpienia najlepsza powieść wszech czasów osadzona w świecie kulinariów- Anthony Bourdain
Okładka książki Na pół słodko. Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy

79,95 zł 45,72 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,57 zł

Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz cukru i rezygnujesz ze słodkich przyjemności? Ta książka udowadnia, że wcale nie musisz!Znajdziesz tu prawie 100 przepisów na wypieki i desery bez cukru i białej mąki: wspaniałe serniki, kruche tarty i aromatyczne ciasta z owocami, czekoladowe brownies, domowe batony, trufle i wiele innych, dzięki którym nauczysz się jeść zdrowo, lekko i pysznie. Spróbuj migdałowego ciasta ze śliwkami, wegańskiego sernika z truflami czy korzennych dyniowych babeczek. Zrób domową granolę, wegańskie jagodzianki, zawijany makowiec i przekonaj się, że życie bez cukru też może być pełne smaku!Każdy przepis ma podaną sumę wymienników, makroskładniki i kaloryczność, aby ułatwić wkomponowanie ich w codzienną dietę.Anna Englisz dietetyczka i blogerka, żona cukrzyka. Uczy, jak jeść bez cukru, i udowadnia, że zdrowe odżywianie wcale nie oznacza rezygnowania z przyjemności.
Okładka książki Kuchnia Polska dla diabetyków wyd. 2021

34,99 zł 19,70 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,70 zł

Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru zdrowo. Dla wielu osób zdrowo znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka od wielu lat pracująca ze słodkimi ludźmi pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.W książce znajdziesz:przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.Dorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych, pielęgniarką o specjalizacji diabetologicznej, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie. Jest autorką książek Insulinooporność, Kuchnia świata dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych
Okładka książki Od chili do wanilii. Historia roślin apetycznych

34,90 zł 26,11 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,45 zł

Od chili do wanilii. Historia roślin apetyczny
Okładka książki Wedlowie. Czekoladowe imperium

59,90 zł 34,08 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,14 zł

Carl Wedel przyjechał do Warszawy z Berlina i w 1851 roku otworzył przy ulicy Miodowej swoją pierwszą cukiernię. Emil, a później Jan Wedlowie, przedstawiciele kolejnych pokoleń tej dynastii, zmienili niedużą cukiernię w potężną fabrykę i osiągnęli sukces na niebywałą skalę, przekraczający wymiar finansowy ich produkty stały się dla Polaków trwałym symbolem wybornego smaku. Oni sami natomiast coraz głębiej wrastali w warszawski krajobraz, angażując się całym sercem (a nieraz i portfelem) w polskie sprawy. Byli Polakami z wyboru.Wedlowie nie bali się nowych technologii i innowacyjnych jak na tamte czasy form promocji. Ale musieli odnaleźć się także w nowej rzeczywistości społecznej coraz więcej kobiet walczyło o swoje miejsce na rynku pracy, coraz częstsze były strajki robotników, domagających się poprawy sytuacji bytowej. A potem nadeszła wojna, która zmieniła wszystko.Łukasz Garbal przenosi nas do pracowni dziewiętnastowiecznych mistrzów cukiernictwa, dawnych manufaktur czekolady, do gabinetów warszawskich fabrykantów i hal fabrycznych, a przy okazji opowiada słodko-gorzki kawałek naszej historii.
Okładka książki Ottolenghi Test Kitchen Shelf Love

103,91 zł 61,27 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,95 zł

Relaxed, flexible home cooking from Yotam Ottolenghi and his superteam. Whether they're conjuring up new recipes or cooking for themselves at home, the Ottolenghi Test Kitchen team do what we all do: they raid their kitchens. But then, they turn whatever they find into approachable creations with an 'Ottolenghi' twist. This instinct is in perfect sync with recent times, when we've all been standing in front of our kitchen shelves, our cupboards and our fridges, wondering what to cook with what we've got; how to put a can of chickpeas or a bag of frozen peas to good use, instead of taking an extra trip to the shops. For the first time, the team welcome us into their creative space. These dishes pack all the punch and edge we expect from Ottolenghi, but offer more flexibility to make them our own, using what we've got to hand. There's the ultimate guide to creamy dreamy hummus, a one-pan route to confit tandoori chickpeas and a tomato salad that rules them all. This book is all about feeding ourselves and our families with less stress and less fuss, but with all the 'wow' of an Ottolenghi meal. It's a notebook to scribble on and add to, to take its ethos and absolutely make it your own. This is how to cook, the OTK way.
Okładka książki Historia kawy

49,00 zł 25,48 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,56 zł

Jak odkryto kawę? Gdzie jest jej ojczyzna? Kto oszalał na jej punkcie i czemu zawdzięcza globalny sukces?Książka zabiera w podróż do kresu kawowego poznania, za którym pozostaje juz tylko znów ją skosztować.
Okładka książki Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

194,00 zł 166,43 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 166,43 zł

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika.Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.W książce omówiono podstawy żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych, pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy pacjentów chorujących onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych w różnych sytuacjach klinicznych.Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego.
Okładka książki Wzmocnij odporność w 7 tygodni

59,90 zł 32,17 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,66 zł

Odporność organizmu zawsze była ważna, ale nigdy nie potrzebowaliśmy jej tak bardzo jak w czasach globalnej pandemii. Przekonaj się, że nóż i widelec są najlepszymi narzędziami do odzyskania zdrowia i dobrej energii. Dzięki autorskiemu programowi regeneracji immunologicznej Marka Zaremby pokonasz przewlekłe zmęczenie i odzyskasz upragnioną koncentrację. Zbuduj pełną odporność organizmu – 7 filarów odporności w ciągu 7 tygodni! W tej książce znajdziesz nie tylko 80 przepisów na pyszne i zdrowe dania, ale przede wszystkim otrzymasz praktyczne rozwiązania, które będą podstawą nowego, pełnego energii życia. Dowiesz się, jak rozkodować jedzenie, które podkrada w ciągu dnia twoją energię, jak wzmocnić trawienie, odbudować florę jelitową, uzdrowić organizm z pomocą skutecznej detoksykacji, poprawić sen, jak wyleczyć ukryte infekcje, obniżyć poziom stresu w życiu codziennym i jak rozsądnie stosować suplementację. Dowiesz się również, jak włączyć antywirusową tarczę, aby twój organizm skutecznie walczył z wirusami! Najwyższy czas na: skuteczny detoks, szczelne jelita, dobry sen, udane relacje, smaczną i zdrową dietę, regularną aktywność, skuteczną mineralizację organizmu. Ciało nigdy nie kłamie. W mojej praktyce dietetycznej program regeneracji immunologicznej wypróbowało wielu pacjentów. Zmieniając z miłością swój styl życia we własnym tempie, będziesz cieszyć się nowymi nawykami, które odtąd codziennie będą pracować na twoją odporność. ODZYSKAJ ENERGIĘ I RADOŚĆ ŻYCIA POKONAJ STRES I POŚPIECH
Opakowanie Koło kaloryczne podręczny licznik kalorii

13,65 zł 8,53 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,79 zł

Licznik kalorii obejmuje:168 produkty (84 na stronie)- strona 1: owoce, mięso i ryby, warzywa, tłuszcze i sosy- strona 2: nabiał; produkty zbożowe; orzechy i nasiona; dania, zupy, przekąski i dodatki, napoje.         Przelicznik dla wszystkich produktów kcal/100 g.         Przelicznik porcji potraw lub napojów dla wybranych produktów (na wskaźniku).         Przelicznik wymienników węglowodanowych (WW) dla porcji (na wskaźniku).         Wysiłek fizyczny równoważący posiłek w minutach.         Przelicznik BMI
Okładka książki Encyklopedia rozsądnego witarianizmu

115,50 zł 82,92 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 82,92 zł

Książka ta może okazać się wartościowa dla wielu czytelników. Przede wszystkim dla tych, którzy dopiero zamierzają stać się witarianami i chcieliby bezproblemowo, nie narażając się na zbędne ryzyko, przekonać się o zaletach jedzenia „żywego”, minimalnie i łagodnie przetworzonego pokarmu. Niezbyt przy tym cierpiąc na skutek nadmiernych ograniczeń w trakcie przestawiania się z diety, do której przywykli. Jednak szczególne zainteresowanie publikacja wywoła u osób, dla których surowe pokarmy już są podstawą diety, ale zmagających się z problemami, takimi jak postępująca utrata masy ciała, wycieńczenie, osłabienie, a także zbytnia alkalizacja organizmu. W tej publikacji zamieszczono wskazówki, jak skutecznie je rozwiązać. Książka podpowiada, jak osiągnąć wysoki stopień przyswajania surowego pokarmu, wykorzystując jego dogłębne samotrawienie enzymatyczne. Okazuje się, że dzięki temu można z łatwością pozbyć się zasadowicy – nadmiernej alkalizacji organizmu, która dosięga ortodoksyjnych witarian zazwyczaj w 3–5 roku diety.
Okładka książki Warszawa da się zjeść

65,00 zł 35,54 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,54 zł

Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką „Zygmuntówkę”. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers po zupę pho, która przyjechała do nas wraz z Wietnamczykami. Od powstańczej „plujki” po krem z białych warzyw a la Magda Gessler. Przez 900 lat od założenia miasta stołeczna kuchnia ulegała różnym wpływom. Dzisiaj znajdziemy w niej i wspomnienia po żydowskiej dzielnicy, i kilka dań, które przywędrowały tu wprost z Paryża wraz z królewskimi kucharzami, i nawet spuściznę po czasach rosyjskiego zaboru. Wszystko to tworzy zaskakująco eklektyczny, ale i wyjątkowo smakowity misz masz. Ta książka to podsumowanie tego, za co kochają stolicę nasze podniebienia. 52 przepisy na dania związane z tym miastem i 52 historie, które sprawią, że waszym marzeniem stanie się jedno: wsiąść do pociągu byle jakiego i zasiąść przy stole w warszawskiej restauracji. Albo też… stworzyć „małą Warszawę” u siebie w kuchni. Paweł Płaczek Rocznik '83, po mieczu Ślązak, po kądzieli Litwin, od 16 lat warszawski „słoik". Dziennikarz, autor cyklu książeczek kulinarnych „Kuchnia wyjątkowych smaków", które rozeszły się w nakładzie ponad miliona egzemplarzy. Od ośmiu lat prowadzi bloga kulinarnego takemycake.eu Ma dwie pasje: gotowanie i podróże, które najchętniej łączy w jedną.
Okładka książki Tradycje kulinarne Szwecji

64,00 zł 44,03 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 44,03 zł

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni. Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Okładka książki Biblia diety wegańskiej

149,90 zł 85,13 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,36 zł

Osób stosujących dietę wegańską stale przybywa. Weganami są Venus i Serena Williams i znani ultra maratończycy Brendan Brazier i Scott Jurek. Co utwierdza w przekonaniu, że dietę wegańską może stosować każdy. Ta książka to pierwsze i jedyne kompletne źródło wiedzy na temat diety roślinnej. Znajdziesz w niej naukowe fakty i badania kliniczne, które obalają mity o diecie wegańskiej. Potwierdzają, że prawidłowo zbilansowana dieta roślinna zapewnia wszystkie składniki odżywcze. Spożywając produkty pełno zbożowe, owoce i warzywa, rośliny strączkowe, oleje roślinne, dostarczysz pełnowartościowe białko, żelazo, wapń, i omega-3. Naturalne probiotyki zadbają o mikrobiom jelitowy. Dieta wegańska dla zachowania zdrowia.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,78 zł
Okładka książki Sól

22,31 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,89 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,95 zł
Okładka książki Olej lniany

20,57 zł
29,90 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,57 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,73 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,63 zł
Okładka książki Dieta optymalna

51,90 zł
54,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 51,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj