KATEGORIE [rozwiń]

Kulinaria

W tym dziale znajdą coś dla siebie Ci, którzy poszukują ciekawych, wyszukanych przepisów, mnóstwo książek kucharskich z niesamowitymi, ciekawymi, przepysznymi przepisami. Diety, jadłospisy, sposoby przyrządzania, kuchnie świata, kuchnia tradycyjna, kuchnia polska,  poradniki dietetyczne, mity żywieniowe, zdrowa kuchnia rodzinna, sałatki, marynaty, superfoody. Te i inne informacje znajdziesz w naszych publikacjach w sklepie Dobreksiazki.pl

 

38,53 zł
69,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,53 zł

36,60 zł
64,60 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł

34,80 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł

128,23 zł
159,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 128,23 zł

107,26 zł
133,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 107,26 zł

41,37 zł
65,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,24 zł

149,20 zł
185,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 149,20 zł

85,49 zł
106,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,49 zł

85,49 zł
106,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,49 zł

103,86 zł
147,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 111,21 zł

55,80 zł
85,00 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 85,00 zł
Okładka książki Przetwory, które leczą

9,90 zł 7,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 7,01 zł

Znany i ceniony autor Zbigniew T. Nowak przedstawia proste i sprawdzone przepisy na wyśmienite galaretki, soki, sosy, syropy, dżemy, powidła, konfitury, nalewki, przeciery i inne specjały ze zdrowych, popularnych i łatwo dostępnych darów natury: truskawek, poziomek, malin, jagód, porzeczek, owoców i płatków dzikiej róży, czereśni, wiśni, moreli, brzoskwini, ogórków, pomidorów i papryki. Autor sięgnął m.in. do znakomitych receptur kuchni klasztornej. Każdy przepis został omówiony według prostego i przejrzystego schematu: składniki, przygotowanie, korzyści w kuchni, pożytek dla zdrowia.
Okładka książki Poziomki 2018 2019 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?

31,90 zł 18,86 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,86 zł

Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka i kreatorka gustu i smaku, po raz piąty nagradza najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce Poziomkami. Kto w tym roku zyskał, kto stracił, a dla kogo zabrakło miejsca w zestawieniu gwiazdy "Kuchennych rewolucji”? „Magda Gessler - Poziomki 2018/2019” - przewodnik po najlepszych w Polsce restauracjach i hotelach dla par, rodzin, singli, w podróż służbową, na wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. I na każdą inną okazję. Jak wybrać, by nie płacić (słono) za przesolone danie, spać w wygodnym łóżku i następnego dnia zjeść pyszne śniadanie? Jeśli na szybie restauracji czy hotelu jest znak Poziomki, to niezawodny sygnał, że trafiliśmy pod dobry adres na gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski. Gwarancja wyboru bez pomyłki dzięki nowemu odświeżonemu przewodnikowi Magdy Gessler.
Okładka książki OKAGESAMA JAPOŃSKI PRZEPIS NA DOBRE ŻYCIE

54,99 zł 28,59 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,24 zł

Japoński przepis na dobre życie to pięknie ilustrowany przewodnik po sztuce, kulturze i tradycjach japońskich. W krótkich rozdziałach znaleźć można informacje o wszystkich najważniejszych aspektach japońskości – m.in. designie oraz filozofii wabi-sabi, po duńskim hygge i szwedzkim lagom nowym trendzie projektowania wnętrz, a także rytualnych kąpielach onsen, świętach, codziennym życiu, poezji, teatrze, a nawet grach planszowych. Na 224 stronach znajduje się mnóstwo niezwykłych zdjęć i ciekawostek, które przybliżają kulturowo odległy nam kraj. Przystępne, zwięzłe i pobudzające wyobraźnię kompendium wiedzy dla każdego, kogo fascynuje Kraj Kwitnącej Wiśni.
Okładka książki Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury

49,90 zł 29,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,02 zł

Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj Przyprawy, które leczą i skorzystaj z leczniczej mocy natury! Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż niewielka. Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego lub mniej znanej asafetydy może zmienić smak i właściwości zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa. Odkryj również, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje. Równowaga między smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i… szczęścia. W książce Przyprawy, które leczą znajdziesz, m.in.: szczegółową wiedzę na temat ziół i przypraw, w tym zawartych w nich substancji czynnych, smaku i właściwości zdrowotnych, proste i zaskakujące przepisy na pyszne dania i naturalne metody leczenia, np. naturalny lek na przeziębienie z mielonej czarnuszki i miodu lub shot z imbiru cytryny i miodu, czyli domowy sposób na niestrawność, sposoby na wydobycie smaku i aromatu z przypraw. Książka Przyprawy, które leczą to kolejna część bestsellerowej serii, w której dotychczas ukazały się, m.in. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca (Wydawnictwo Zwierciadło). Karolina i Maciej Szaciłło - eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food, Depresja. Jedzenie, które leczy (Wydawnictwo Zwierciadło).
Okładka książki Insulinooporność. Leczenie dietą. 140 przepisów

39,90 zł 23,21 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,21 zł

Wszystko, co musisz wiedzieć o insulinooporności oraz 140 przepisów na pyszne posiłki. Dokuczają ci bóle głowy, zmęczenie, senność? Masz wzmożoną ochotę na słodycze? Martwi cię wzrost masy ciała? Powodem tych uciążliwych objawów może być insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny. Zaburzenie to może prowadzić do cukrzycy typu 2 i innych chorób. Szacuje się, że insulinooporność występuje u niemal 10 milionów ludzi w Polsce. Można zatem powiedzieć, że mamy do czynienia z prawdziwą epidemią. Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Zdrowy styl życia, a zwłaszcza sposób odżywiania, sprzyjają zarówno leczeniu insulinoopornosci, jak i jej zapobieganiu. W książce Insulinooporność znajdziesz dawkę niezbędnej wiedzy, zalecenia dietetyczne a także aż 140 prostych przepisów, dzięki którym Twoje posiłki będą zdrowe, smaczne i urozmaicone. W prawidłowym zestawieniu potraw pomoże Ci zbilansowane 4-tygodniowe menu. Dzięki lekturze książki Insulinooporność dowiesz się: - jak wybrać najskuteczniejszą dietę wspierającą leczenie insulinooporności, - jakie badania diagnostyczne wykonać, - jak wybierać odpowiednie produkty spożywcze, łączyć je w smaczne i zdrowe posiłki, które zneutralizują objawy i zatrzymają postępującą insulinooporność, - jak czytać etykiety, - jak ćwiczyć.
Okładka książki Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy... w.2018

49,90 zł 28,71 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,71 zł

Nowe, poręczne wydanie superbestsellera! Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni. Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami. Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze. Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia (Kulinarny Blog Roku 2013) i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilku dodruków. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine”. Jej teksty publikowano też w „Magazynie Smak”, „Kukbuku” i „Gazecie Wyborczej”, a także w jej autorskiej rubryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy”. Na kanale Kuchnia+ prowadzi swój autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.
Okładka książki Zupy, które leczą, dają energię, pomagają schudnąć i chronią jelita

33,00 zł 17,83 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,15 zł

Do wywaru trafia tylko to, co najlepsze, bowiem z niego powstanie potem wiele różnych, pysznych i zdrowych zup. Mamy wybór między wywarem mięsnym, rybnym albo warzywnym czy grzybowym. Jak mądrze wykorzystać zupy? Jest to naprawdę bardzo proste: gotujemy duży garnek wywaru – i łyżka po łyżce nasz organizm przestawia się na odtruwanie, spalanie tłuszczu i nową energię. Odbiorcy - osoby, które chciałyby zregenerować jelita, zlikwidować stany zapalne oraz obudzić układ odpornościowy - wszyscy potrzebujący pomocy w odchudzaniu: zupa tłumi ataki wilczego apetytu, syci i przestawia przemianę materii na spalanie tłuszczu - ci, którzy dzięki zupom chcą dostarczać organizmowi energię i zyskać dobry nastrój na cały dzień Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - można przeprogramować bakterie jelita na szczupłość, kości i stawy na zdrowie, a komórki immunologiczne na aktywność - poradnik pozwala odtruć i wzmocnić organizm dzięki programowi oczyszczania organizmu, który łatwo wkomponować w codzienne życie - zawiera przepisy na pyszne dodatki do zup, które w naturalny sposób wzmacniają organizm - książka przybliża smakowite dania, począwszy od oryginalnego przepisu na wywar na kościach poprzez wegański wywar grzybowy aż po wietnamską zupę pho
Okładka książki Dieta śródziemnomorska Książka kucharska

79,00 zł 54,23 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,23 zł

Dieta śródziemnomorska jest jedną z najlepiej zbadanych naukowo diet na świecie. Badania wielokrotnie wykazały, że jest to idealna dieta dla zdrowego serca. Ponadto zapobiega cukrzycy i zespołowi metabolicznemu (a także niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby, otyłości brzusznej, insulinooporności), niektórym nowotworom oraz chorobom Alzheimera i Parkinsona. Jakby tego było mało, z najnowszych badań wynika, że sprzyja długowieczności przez ochronę DNA, a nawet zmniejsza ryzyko depresji. Dieta śródziemnomorska od tysięcy lat jest kluczowym elementem zdrowego, tradycyjnego stylu życia mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Nie jest to jednak dieta odchudzająca, która narzuca szereg ograniczeń, lecz odpowiedni dosłownie dla każdego zdrowy sposób odżywiania, w ramach którego kładzie się nacisk na to, co można jeść, a nie na to, czego jeść nie wolno. Kuchnia śródziemnomorska opiera się na świeżych produktach, darach ziemi i morza, składnikach z miłością przekształcanych w posiłki spożywane (często z kieliszkiem domowego wina) w gronie przyjaciół i rodziny. Z książki dowiesz się, dlaczego dieta śródziemnomorska jest zdrowa, oraz znajdziesz praktyczne wskazówki, jak zastosować ją w codziennym życiu. W pierwszej części Autorka omawia najnowsze dowody naukowe potwierdzające pozytywny wpływ diety śródziemnomorskiej na zdrowie – ze szczególnym uwzględnieniem korzyści, jakie niosą ze sobą dania wegańskie, dieta opierająca się na produktach roślinnych oraz kontrolowane (przerywane) posty. Natomiast w drugiej części książki czytelnicy znajdą szeroki wybór przepisów na potrawy tradycyjnej kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego (prócz Grecji także Włoch czy Hiszpanii). Dieta śródziemnomorska Książka kucharska poświęcona jest dobremu jedzeniu – źródłu zdrowia i przyjemności. W książce znajdują się plany posiłków oraz 80 przepisów (wraz z informacjami o wartości odżywczej) na smaczne potrawy, którymi będzie się delektować cała rodzina. Autor: dr Catherine Itsiopoulos Redaktorzy wydania polskiego: Danuta Gajewska, Teo Vafidis z przedmową kardiologa prof. dr hab. n. med. Grzegorza Opolskiego
Okładka książki DIETA KONTRA ARTRETYZM INNOWACYJNA METODA LECZENIA CHORÓB STAWÓW

26,00 zł 14,05 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,30 zł

Czy można uniknąć artretyzmu? Czy da się zmniejszyć szkody wyrządzane przez tę poważną chorobę zwyrodnieniową, która corocznie wyniszcza miliony ludzi? Odpowiedź brzmi: tak! Profesor Marco Lanzetta, lekarz, który jako pierwszy na świecie wykonał przeszczep dłoni, prosto i zrozumiale wyjaśnia zadziwiający sekret: to nie leki ani inwazyjne leczenie, lecz pokarm jest najcenniejszym sprzymierzeńcem w walce z artretyzmem. Po latach badań naukowych profesor Lanzetta opracował innowacyjną metodę polegającą na zdrowym, zrównoważonym stylu życia oraz na doborze i łączeniu pokarmów o właściwościach przeciwzapalnych i leczniczych. Podaje w swojej książce wiele przepisów kulinarnych ułatwiających zaplanowanie menu w taki sposób, aby jedzenie nie tylko leczyło, ale i zachęcało do przestrzegania diety. Proponowane przez niego proste rozwiązanie dietetyczne skierowane jest do wszystkich, którzy chcą mieć zdrowe stawy i zachować radość życia. Odbiorcy - osoby cierpiące na artretyzm, chcące łagodzić jego objawy - wszyscy, którzy chcą mieć zdrowe stawy i szukają skutecznego programu profilaktycznego Dlaczego warto sięgnąć po tę publikację - została przygotowana przez wybitnego fachowca – warto zaufać jego wskazówkom - w przystępny sposób tłumaczy przyczyny artretyzmu i przebieg choroby oraz wyjaśnia, w jaki sposób spożywane pokarmy mogą jej przeciwdziałać - pokazuje, że dzięki odpowiedniemu odżywianiu nie jesteśmy zdani wyłącznie na leki, które mają wiele efektów ubocznych - podaje gotowe przepisy, dzięki którym szybko można przygotować zdrowe zupy, drugie dania, przystawki, sałatki, przekąski oraz desery
Okładka książki Paleo na słodko. Bez glutenu, bez nabiału...

54,00 zł 33,02 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,02 zł

Uwielbiam przygotowywać słodkości i kocham dzielić się nimi z innymi. Uwielbiam też wyzwania i nie boję się podejmować kolejnych prób mimo niejednego fiaska.Dlatego oddaję w Wasze ręce książkę dla mnie wyjątkową, wypełnioną po brzegi recepturami, za którymi kryje się wiele anegdot, osobistych historii i doświadczeń. Mogą z nich korzystać również weganie oraz osoby borykające się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, m.in. chore na celiakię i z nieceliakalną nietolerancją glutenu.Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, aby z moich przepisów korzystali smakosze lubiący wyzwania. W końcu nie codziennie piecze się ciasto bez mąki albo suszy bezę bez cukru!(Kasia Karus-Wysocka, autorka książki oraz bloga Cook it Lean)Życie powinno być słodkie, najlepiej polane lukrem i udekorowane kolorami. Takie będzie, jeżeli każdego dnia zrobisz coś pysznego z tej książki. Gwarantuję, że z tymi przepisami nie doświadczysz nudy, a prawdziwej eksplozji lekkiego, przemyślanego i nietuzinkowego smaku. Kasia stworzyła dla nas coś absolutnie wyjątkowego teraz musisz tylko zrobić z tego użytek. Zacznij piec, gotować i najważniejsze: nie zapomnij dzielić się tym słodkim dobrem.(Kinga Paruzel)Nie możemy oderwać wzroku od fantastycznych fotografii Kasi! Już samo patrzenie na nie powoduje, że ślinianki pracują intensywniej. Książka zdecydowanie znajduje się w czołówce tych najpiękniejszych i najsmaczniejszych. Dodatkowo jej olbrzymim atutem jest fakt, że proponowane desery są bezpieczne dla osób eliminujących nabiał i gluten. Sprawdzone receptury, bogactwo smaków i propozycja podania składają się na must have dla każdego łasucha.(Alicja i Dawid Białowąs Barbell Kitchen)
Okładka książki Pyszne kolacje

37,91 zł 21,81 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,81 zł

Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje.Pachnące świeżymi ziołami pasty i hummusy, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty, do tego pieczone warzywa z aromatycznym farszem, lekkie, soczyste sałatki albo sycące naleśniki. I jeszcze coś, co osłodzi twój wieczór: pyszny deser w postaci kruchych ciasteczek lub owoców pod gorącą kruszonką.Kolacja to często jedyna okazja w ciągu zabieganego tygodnia, aby spotkać się przy jednym stole. Warto się postarać, by był to czas wyjątkowy.Pyszne kolacje to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami.
Okładka książki Kuchnia staropolska

24,99 zł 17,05 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,05 zł

W kuchni staropolskiej znajdziecie przepisy na goszczące niegdyś na pańskich stołach specjały – zupy, rozmaite pieczenie i pasztety oraz różnego gatunku ryby, jadane nie tylko w dni postne. Wśród kulinarnych propozycji nie mogło zabraknąć deserów, choć przed wiekami repertuar słodkości był zdecydowanie skromniejszy niż w dzisiejszych czasach. Ponadto prezentujemy wyśmienite nalewki, które po sutej uczcie poprawiały samopoczucie biesiadników. Dawne receptury zostały opracowane na nowo, tak aby przyrządzone dania odpowiadały gustom współczesnych smakoszy.
Okładka książki Pyszne smoothies z owoców

7,99 zł 5,45 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,45 zł

Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia. Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych. Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia. Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw. Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Okładka książki Więcej warzyw na talerzu

44,90 zł 25,84 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,84 zł

Czego tu nie ma! Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów ze szczypiorkiem, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi. Oraz pyszne desery, jak choćby lody bazyliowe z awokado.A wszystko z warzyw i owoców ponieważ to one chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi, służą zdrowiu i są podstawą dobrze zbilansowanej diety. W praktyce oznacza to, że powinny stanowić połowę tego, co jemy. Niestety jest ich wciąż za mało na talerzach dzieci i dorosłych. Szczególnie kłopotliwe są warzywa, których dzieci często nie chcą jeść. Rodzice którzy sami często mają z nimi kłopot i sięgają po nie niechętnie pytają, co zrobić, aby to się zmieniło.Ta książka pomoże rozwiązać warzywny problem i wprowadzić je do rodzinnego menu. Znajdziecie tu ponad 80 przepisów na proste, zdrowe i kolorowe dania z warzywami w roli głównej. Ale nie tylko. Są porady, co zrobić, aby rozkochać się w zieleninie oraz jak gotować, aby dania były atrakcyjne dla małego i dużego smakosza.Nie do przecenienia jest wprowadzenie napisane przez dietetyczkę Małgorzatę Desmond, która jasno i precyzyjnie w oparciu o najnowsze wyniki badań wyjaśnia wpływ diet opartych o produkty roślinne na zdrowie w dzieciństwie i życiu dorosłym.Magda Gembacka psycholog społeczny, propagatorka zdrowego odżywiania, zafascynowana medycyną żywienia i dietetyką, autorka książki Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu. Od 8 lat prowadzi blog ammniam.pl na którym dzieli się przepisami na zdrowe roślinne dania dla małych i dużych. Prowadzi warsztaty kulinarne grupowe i indywidualne, na których uczy roślinnego gotowania opartego o produkty naturalne i nieprzetworzone. W kuchni uwielbia eksperymentować i szukać nowych połączeń. Uzależniona od zielonych koktajli, pierogów i czekolady. Oprócz gotowania jej pasją jest fotografia kulinarna. W wolnym czasie biega, jeździ na rowerze i czyta książki. Prywatnie żona, mama Kacpra i Karoliny.
Okładka książki ZDROWE DANIA DLA BOBASÓW I BRZDĄCÓW

36,99 zł 24,29 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,29 zł

Przepisy na zdrowe dania dla dzieci w wieku od 4 miesięcy do 3 lat! Ikony z informacjami dla mam alergików Przejrzysty layout ułatwiający poruszanie się po książce Zapewnij swojemu maluchowi najlepszy start w życiu, karmiąc go według prostych przepisów stworzonych przez Shazi Visram – założycielkę i dyrektor generalną Happy Family Organics, jednej z najszybciej rozwijających się firm promujących ekologiczną żywność w USA, a także Cricket Azimę – założycielkę i dyrektor generalną Creative Kitchen oraz słynną szefową kuchni. Książka kucharska Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców w nowoczesny, rozsądny i przystępny sposób zapoznaje z promowanymi przez Shazi zasadami odżywiania dzieci od czwartego miesiąca do trzeciego roku życia. Znajdziesz tu ponad siedemdziesiąt łatwych przepisów opartych na doskonałych, naturalnych składnikach.
Okładka książki MOJE WYPIEKI NA CZTERY PORY ROKU

59,99 zł 37,88 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,74 zł

Najsłodsza blogerka kulinarna powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. Ta książka to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. Znajdziesz tutaj najpopularniejsze przepisy z bloga: • kostka Truskawkowe Pole • Malinowa Chmurka • tort Mojito • Pijana Śliwka a także mnóstwo innych inspiracji. „Moje wypieki na 4 pory roku” zadowolą zarówno doświadczonych cukierników, jak również tych zupełnie początkujących. Autorka zadbała o to, by każdy znalazł tu przepisy odpowiednie do swoich umiejętności i gustów. Wśród WIOSENNYCH przepisów znajdziesz wiele pomysłów na ciasta zielone i … rześkie. Wykorzystasz w nich cytrusy i owoce tropikalne. To zdecydowanie sezon na lekkie jak puch serniki, puszyste babki oraz delikatne desery i torty. LATO to sezon na truskawki, maliny, poziomki, jagody i szybkie ciasta bez pieczenia. To też czas deserów lodowych, babeczek dekorowanych owocami i serników na zimno. Na JESIEŃ Dorota Świątkowska proponuje pachnące jabłeczniki i placuszki z dodatkiem dyni. Znajdziecie tu też pomysły na szybkie ciasta czekoladowe i wypieki ze śliwkami. ZIMA to czas na aromatyczne przyprawy korzenne i nieco bardziej skomplikowane wypieki. To też okazja do wykorzystania podczas pieczenia przetworów przygotowanych latem. Dajcie się oczarować pomarańczowym babeczkom z makiem i białą czekoladą. Spróbujcie upiec kokosowy torcik bezowy i tort opium, a zima okaże się być całkiem przyjemną i słodką porą roku. Autorką książki jest Dorota Świątkowska, autorka popularnego bloga mojewypieki.com. Niepoprawna optymistka, kolekcjonerka literatury kulinarnej i spełniona mama dwóch nastolatek. To jej kolejna książka z najsłodszymi pomysłami na domowe wypieki.
Okładka książki Jamie Cooks Italy

115,50 zł 89,69 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 89,69 zł

Jamie returns to cooking the food he loves the most, getting right to heart of the Italian kitchen in his ultimate go-to Italian cookbook. He shows you that truly authentic Italian cooking is simple, beautiful and achievable. Jamie's Channel 4 series Jamie Cooks Italy is on every Monday at 8:30pm . . . find all of the recipes and more inside. This wonderful, best-ever collection of recipes, deliver on big flavours and comfort; a celebration of truly great Italian food you'll want to cook for yourself, your friends and your family. From this week's episode . . . · BAKED TIELLA RICE with beautiful sea salt mussels, courgette, cherry tomatoes, white wine and creamy Parmesan. · CORTECCIA. Easy-peasy homemade pasta, perfectly designed to hold Jamie's fresh broccoli and tangy cheese pesto, making every mouthful delicious. · SUMMER FISH STEW. A luxurious, one-pot wonder celebrates fish and seafood with blow your mind flavours. · ORICCHIETTE is one of Jamie's favourite pasta shapes. He makes it with aubergines and black chickpeas, or tomatoes and broad beans. Featuring 140 recipes in Jamie's fuss-free and easy-to-follow style, the book has chapters on Antipasti, Salads, Soups, Pasta, Rice & Dumplings, Meat, Fish, Sides, Bread & Pastry, Dessert and all of the Italian basics you'll ever need to know. Jamie fell in love with Italian food 25 years ago. Now he's sharing his ultimate recipes, a mixture of fast and slow cooking, famous classics with a Jamie twist, simple everyday dishes and more indulgent labour-of-love choices for weekends and parties. VIVA L'ITALIA! Don't wait, order Jamie Cooks Italy now, and be the first to try food that will transport you straight to the landscapes of Italy.
Okładka książki JuniorChef

24,99 zł 12,99 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,74 zł

Superrelacja zza kulis programu! Książka dla wszystkich pasjonatów gotowania, jedzenia i magicznego świata telewizji. Kamera, akcja, gotowanie! Czwórka młodych bohaterów – Tate, Rae, Caroline, Oliver – staje w szranki w jednym z konkursów kulinarnych. Jak wyglądają kulisy telewizyjnych konkursów? Jak dzieci poradzą sobie przy przed kamerami? Jak poradzą sobie z przyrządzaniem wymyślnych dań? Wciągająca, pouczająca, z przepisami.
Okładka książki Jajko

39,99 zł 23,01 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,01 zł

Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej. Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje – no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek – można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku. Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół – kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?
Okładka książki Pyszne surówki i sałatki

8,87 zł 6,06 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,06 zł

Serię dedykujemy osobom przywiązującym wagę do zdrowego jedzenia.Proponujemy przepisy na specjały pełne wartości odżywczych.Są to przede wszystkim potrawy z popularnych produktów, jednak znalazły się wśród nich także dania z takimi dietetycznymi hitami, jak komosa ryżowa, jagody goji czy nasiona chia.Podajemy również informacje dotyczące walorów odżywczych, zawartości witamin, składników mineralnych oraz kaloryczności komponentów potraw.Dowiesz się też o zasadach przyrządzania sałatek, smoothies, przekąsek, wypieków bezglutenowych czy niskokalorycznych obiadów.
Bestsellery
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,95 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,14 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,60 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,71 zł
Okładka książki Sól

22,26 zł
39,30 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 137,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 33,27 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,76 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,26 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 15,81 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,60 zł

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj