Do tego działu zapraszamy wszystkich czytelników bo zdrowie ważne jest dla każdego z nas. Polecamy szeroki wachlarz publikacji, poradników, podręczników znanych autorów, którzy cenią sobie zdrowy styl życia i dbają o siebie. Proponujemy mnóstwo poradników i książek kulinarnych, z których dowiemy się jak przygotować smaczne i zdrowe posiłki, pełne zdrowych warzyw i błonnika. Dowiemy się jak prawidłowo się odżywiać z zachowaniem zasad zdrowej diety. Porady naturoterapeutów, różne terapie, diety, ćwiczenia oraz system leczenia dietą bezśluzową, ogólnie szkoła zdrowia. Diety oczysczające, głodówki, posty i diety surowe, warzywne, sokoterapie. Znani i cenieni autorzy zdrowotnych książek: Mariusz Budrowski i Agnieszka Juncewicz, Hulda Clark, Matthias Rath, Magdalena makarowska, Arnold Ehret, Anna Ciesielska, Michał Tombak, Walter Last, Borys |Bołotow, Iwan Nieumywakin, Andreas Moritz i wielu innych.
Sprawne funkcjonowanie apteki zależy od wielu czynników i od spełnienia szeregu ustawowych warunków. Istotne jest, jak wykonują swoje obowiązki zarówno właściciel apteki, jak i poszczególne osoby będące pracownikami apteki, tj.: kierownik apteki, farmaceuta czy technik farmaceutyczny. W niniejszej publikacji wyjaśniamy, jak stosować w praktyce przepisy prawa farmaceutycznego, ustawy o zawodzie farmaceuty oraz wielu aktów wykonawczych. Książka „Zarządzanie apteką. Przewodnik dla kierowników aptek i farmaceutów” to zbiór najważniejszych reguł, którymi należy się kierować, pracując w aptece, począwszy od obowiązków kierownika apteki, realizacji recept, w tym recept z błędami, zmian podmiotowych w zezwoleniu na prowadzenie apteki, wykonywaniu szczepień, realizacji opieki farmaceutycznej, ale również komunikacji z pacjentem.
Książka jest próbą przedstawienia złożonego i ważnego problemu, jakim jest uzależnienie od zachowań seksualnych. Zagadnienie hiperseksualności jest wciąż szeroko analizowane. Prowadzone są badania zarówno neurobiologiczne, jak i psychologiczne, z wykorzystaniem nowych technik diagnostycznych. Leczenie hiperseksualności wiąże się z wykorzystaniem integracyjnego modelu, obejmującego zarówno spojrzenie psychodynamiczne, metody poznawczo-behawioralne, jak i użycie technik behawioralnych, czy koncepcji obsesyjno-kompulsyjnej. Znani i cenieni terapeuci dzielą się z czytelnikami wiedzą kliniczną oraz wskazówkami i dylematami, z którymi spotykają się w swojej codziennej praktyce zawodowej. Autorzy omawiają seksualność człowieka, normę seksualną, klasyfikację zaburzeń seksualnych, czynniki wpływające na rozwój uzależnienia, diagnozę medyczną i psychoterapeutyczną według koncepcji wielu wymiarów, a także istotne zagadnienia prawne. Prezentowana publikacja z pewnością zainteresuje terapeutów uzależnień, psychoterapeutów, lekarzy i wszystkie osoby zajmujące się tematyką hiperseksualności.
Podręcznik - w nowym 2 wydaniu - nadal bazuje na nabytej przez Czytelnika podczas studiów wiedzy z zakresu: anatomii, fizjologii, patofizjologii, kinezjologii, diagnostyki obrazowej, fizjoterapii oraz znajomości zagadnień klinicznych z obszaru ortopedii i traumatologii narządu ruchu.
Tak jak poprzednio opisuje postępowanie w leczeniu pacjentów z najczęstszymi chorobami i obrażeniami narządu ruchu. Książka została zaktualizowana i wzbogacona o nowe treści zgodne z obowiązującą wiedzą medyczną i aktualnymi programami specjalizacyjnymi.
Nowe wydanie zostało wzbogacone o kolejne cenne rady i wskazówki praktyczne. Wraz ze swoją częścią audiowizualną (ponad 80 instruktażowych filmów do pobrania za pomocą kodu QR) może stać się użytecznym narzędziem do tworzenia autorskich personalizowanych programów fizjoterapii.
Książka jest adresowana nie tylko do studentów kierunku fizjoterapia, jest także podręcznikiem rekomendowanym przez Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego dla fizjoterapeutów i lekarzy specjalizujących się w dziedzinach fizjoterapii i rehabilitacji medycznej.
„Kardiologia sportowa dla lekarzy rodzinnych” pokazuje nie tylko zalety uprawiania sportu, ale i jego ciemne strony. Autor przystępnie omawia najważniejsze aspekty medyczne związane z aktywnością fizyczną, takie jak wpływ regularnej aktywności na zdrowie, zmiany zachodzące w organizmie na skutek uprawiania sportu oraz zalecenia medyczne dotyczące czasu trwania, intensywności i rodzaju ćwiczeń, tak by przynosiły one optymalne korzyści dla zdrowia. Przedstawia również ryzyko związane ze zbyt intensywnym uprawianiem sportu, bez odpowiedniego przygotowania i regeneracji, oraz ze stosowaniem suplementów i środków dopingujących. Omawia możliwości osób z rozpoznanymi chorobami sercowo-naczyniowymi – jako remedium na powszechnie panujące przekonanie o potrzebie „oszczędzającego trybu życia” w tej grupie. W poszczególnych częściach obala lub potwierdza wiele mitów dotyczących aktywności fizycznej.
Spis Treści:
1. Wstęp
2. Słowniczek terminologii wysiłku i kardiologii sportowej
3. Regularna aktywność fizyczna – dlaczego jest ważna dla zdrowia?
4. Zalecana minimalna aktywność fizyczna w różnym wieku i sytuacjach szczególnych
5. Zmiany serca związane z uprawianiem sportu
6. Jak zachęcać pacjentów do regularnej aktywności fizycznej
7. Bezpieczeństwo aktywności fizycznej w różnym wieku
8. Badania przesiewowe i dodatkowe osób uprawiających sport
9. Zalecenia aktywności fizycznej u osób z chorobami sercowo-naczyniowymi
10. Przykłady postępowania w różnych sytuacjach klinicznych
11. Podsumowanie
Animal health professionals, this canine kinesiology taping book is for you. With step-by-step content, this book makes it easy to learn how to treat specific injuries and other conditions found in dogs. The book provides in-depth descriptions of specific kinesiology taping applications, so you can be sure you’re using the best possible treatment for your dog.
Wydanie polsko-ukraińskie.
Zeszyt nie jest typowym kursem rysowania, gdzie krok po kroku przedstawiony został proces powstawania rysunku. Na podstawie przygotowanych rysunków, tzw. wzorów, postaraj się dokończyć ilustracje na wybranych polach. Głównym obiektem zainteresowania w tej rysunkowej przygodzie są dzikie zwierzęta. Podczas pracy możesz opierać się na zaproponowanym wzorze bądź też, jeśli czujesz się na siłach, możesz spróbować zakończyć rysunek w inny sposób niż ten przedstawiony jako wzór (np. lis może mieć znacznie większe czy też zmrużone oczy, lew ugiętą i podniesioną nogę, a słoń znacznie dłuższą trąbę).
Publikacja Dysfunkcje czaszkowo-żuchwowe. Diagnostyka, leczenie i rehabilitacja została przygotowana pod redakcją naukową dr n. med. Małgorzaty Kulesy-Mrowieckiej. Przedstawiono w niej interdyscyplinarny aspekt rehabilitacji w dysfunkcjach układu czynnościowego narządu żucia oraz wykazano konieczność współpracy stomatologów z lekarzami innych specjalności, fizjoterapeutami i logopedami. Istotne są także odpowiednie podejście psychologiczne i terapia edukacyjna.
W książce omówiono wybrane aspekty biomechaniki stawów skroniowo-żuchwowych. Przedstawiono diagnostykę, leczenie i rehabilitację dysfunkcji czaszkowo-żuchwowych. Zaprezentowano zagadnienia dotyczące fizjoterapii stomatognatycznej w zaburzeniach skroniowo-żuchwowych. Poruszono kwestię zależności między postawą ciała a układem stomatognatycznym. Kompleksowo omówiono leczenie chirurgiczne stawów skroniowo-żuchwowych. Całość dopełniają opisy konkretnych przypadków i praktyczne algorytmy postępowania.
Treści uzupełniają informacje o instrumentach diagnostycznych, takich jak: diagnostyka radiologiczna, przestrzenne usytuowanie w artykulatorze z zastosowaniem różnych łuków twarzowych, ocena aksjogramu i programowanie artykulatora, ocena warunków okluzyjnych, wywiad, ocena kliniczna dysfunkcji czaszkowo-żuchwowych. Istotnym elementem ułatwiającym zrozumienie treści są liczne wykresy i bogaty materiał ilustracyjny.
Publikacja Dysfunkcje czaszkowo-żuchwowe. Diagnostyka, leczenie i rehabilitacja jestskierowana do studentów medycyny i kierunku lekarsko-dentystycznego, lekarzy oraz fizjoterapeutów na poziomie kształcenia przed- i podyplomowego w zakresie stomatologii ogólnej, protetyki, ortodoncji, chirurgii szczękowo-twarzowej, fizjoterapii i neurologopedii.
Jeśli ciągle słyszysz:"Dieta keto jest nudna i wyklucza naprawdę pyszne składniki.Nie da się smacznie jeść bez cukru.Dieta ketogeniczna jest tłusta i ciężka".To potrzymaj mi awokado!Napisałam tę książkę, by opowiedzieć ci o moim doświadczeniu i wspaniałej zmianie stylu życia, a także po to, żeby obalić te mity.Dieta ketogeniczna to nie wyrok - to wspaniała przygoda i nowa jakość życia. Daj się przekonać, że można zrobić kilka wersji panierki do schabowego, kanapki niekoniecznie muszą być z chleba, a cukier da się zastąpić innymi, równie słodkimi składnikami.Opowiem ci moją historię, podzielę się doświadczeniem i zaproponuję dania, które nieźle cię zaskoczą. Zaufaj mi, a na pewno się nie zawiedziesz!
Prawdziwa gra toczy się poza boiskiemCzy wiesz, że legendarnych słów o "ręce Boga" na mundialu w Meksyku wcale nie wymyślił Maradona, prezydent FIFA bał się o życie podczas mistrzostw organizowanych we Włoszech Mussoliniego, a na turnieju w Niemczech na stadionie otoczonym snajperami zagrali przeciwko sobie piłkarze jednego narodu?Odbywający się co cztery lata mundial rozpala wyobraźnię, budzi kontrowersje, wyzwala emocje, których nie sposób porównać z niczym innym.Nie mniej intrygujące jest jednak to, czego nie sposób dostrzec z trybun ani oglądając mecze na ekranie. Zabiegi o przyznanie prawa do organizacji turnieju i związane z tym rozgrywki polityków, korupcja, rozpalanie narodowych waśni i uprzedzeń - to niezwykłe, do czego zdolni są przywódcy państw, działacze i całe społeczności, byle tylko zaistnieć w rywalizacji o Puchar Świata FIFA.Autorzy w pasjonujący sposób przedstawiają historię mundialu w nowym, społeczno-politycznym ujęciu. Z reporterskim zacięciem przywołują mało znane fakty. Oddają głos bohaterom, także tym mniej oczywistym, jak Pascal Rossi-Grześkowiak, który opowiada o śmiałej akcji wywieszenia transparentów Solidarności podczas meczu Polski z ZSRR w 1982 roku.Wyjaśniają też, jak to się stało, że mistrzostwa świata po raz pierwszy trafiły nie tylko na Półwysep Arabski, ale na dodatek do kraju, który nie ma żadnych tradycji piłkarskich. I jaką rolę odegrała w tym geopolityka.Bo w prawdziwej grze - o wielkie pieniądze, prestiż i wpływy - biorą udział nie tylko gwiazdy futbolu.
„Więcej się uśmiechaj!”
„Przesadzasz, inni mają gorzej!” „Idź pobiegać!” „Nie bądź taki(-a) delikatny(-a)!” „Co cię nie zabije, to cię wzmocni” Często bagatelizujemy niepokojące sygnały ze strony naszej psychiki, a rady, które dostajemy, sprawiają, że czujemy się jeszcze gorzej. Czekamy, aż „zły humor” sam minie, lub maskujemy go toksyczną pozytywnością. Kiedy brakuje nam motywacji do działania, winę zrzucamy na kiepską pogodę. Wstydzimy się przyznać, że potrzebujemy pomocy. Codziennie jesteśmy bombardowani mnóstwem złych informacji i negatywnych bodźców. Przez to wszystko trudno nam utrzymać odpowiednią higienę psychiczną. Może warto wziąć sprawy w swoje ręce i zadbać o siebie?
Z Samopomocownika dowiesz się: üczym są emocje, skąd się biorą, jak je zrozumieć i pielęgnować, üjak sprawnie komunikować je innym, üjak radzić sobie ze stresem i stawiać granice, üczym jest motywacja i jak efektywnie zaangażować się w to, co dla nas ważne, üco zrobić, gdy brakuje motywacji, üjak lepiej rozumieć swoich bliskich i ich problemy… …i wiele, wiele więcej!
Odkryj w sobie psychologiczną ciekawość i postaw swoje zdrowie psychiczne na pierwszym miejscu!
Natalia Ziopaja – psycholożka, psychoedukatorka i interwentka kryzysowa. Prowadzi profil na Instagramie @psychologiczne_ciekawosci, na którym w prosty sposób tłumaczy, jak nauczyć się siebie i zadbać o swoje zdrowie psychiczne.
Książka ta zrodziła się z ciekawości, jaką mam w sobie, i z potrzeby odpowiedzi na pytania, które ta ciekawość mi przyniosła. Z ciekawości, ponieważ odkąd pamiętam, poszukiwałam odpowiedzi na pytanie, dlaczego jest tak, że wiele osób doskonale wie, jak sobie radzić, gdy coś je boli fizycznie lub gdy się zranią, ale wobec psychicznego bólu czy kryzysu są bezradne – tu już nie wszystko jest takie oczywiste. (…) Czekamy, aż samo przejdzie, wpadamy w wir pracy, aby zapomnieć o cierpieniu, nie mówimy innym o gorszym samopoczuciu psychicznym, bo obawiamy się oceny, a do specjalisty udajemy się dopiero wtedy, kiedy jest już naprawdę źle. (…) Bezwzględnie czekamy, bo przecież „jesteśmy normalni(-ne)”, a wzięcie wolnego z powodu emocji, uczuć i trudności psychicznych wydaje się nam co najmniej niedorzeczne. Czy tak wygląda równość pomiędzy zdrowiem psychicznym a fizycznym? Czy zdrowie psychiczne naprawdę zasługuje na mniejszą dbałość i bagatelizowanie? (fragment)
Wyobraźcie sobie zalesiony ogród, po którym będziecie się przechadzać podczaszbierania owoców niezależnie od pory roku. Miejsce, w którym będziecie zrywać kiwi ifasolę z pędów owiniętych wokół gałęzi gruszy albo truskawki dojrzewające pod gronamiporzeczki, albo sałatę rosnącą pod owocami świdośliwy To wszystko jest w zasięguręki tych, którzy zaangażują się w projekt jadalnego lasu.Opierając się na doświadczeniu nabywanym we Francji, Damien Dekarz daje nie tylkoinstrukcje, lecz także wiele przykładów, które umożliwiają stworzenie własnego ogroduleśnego. Dzięki tej książce, opatrzonej licznymi zdjęciami i pięknymi rysunkami,będziecie mogli stworzyć miejsce obfitości zachowujące różnorodność biologiczną.Nie będziecie mieli potrzeby stosowania insektycydów, herbicydów czy fungicydów, abyuzyskać obfite plony. Autor zamieszcza wiele prostych, praktycznych i przystępnieopisanych informacji na temat szczepienia, cięcia, zapylania, sadzenia i wszelkichinnych zabiegów, które zapewnią wam sukces w realizacji projektu.Opis ponad 230 roślin użytkowych, uprawy grzybów oraz chowu zwierząt umożliwi wamuzyskanie ogromnej różnorodności produktów spożywczych.
Beata i Igor - autorzy - kuchni wyznają zasadę, że można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii.W najnowszej książce znajdziesz 110 pomysłów na pełnowartościowe, wegetariańskie obiady, dodatki i desery, które następnego dnia idealnie wpasują się do lunchowego pudełka.A wszystko prosto i szybko, z ogólnodostępnych produktów: roślin strączkowych, kasz, makaronów, nabiału, jajek i oczywiście rozmaitych warzyw. Przy każdym przepisie podana jest wartość kaloryczna oraz podpowiedź, jak zmienić danie, wykorzystując inne składniki.Smaki? Jak zawsze u Praktykulinarnych: z różnych zakątków świata.Dhal z soczewicy, hash z serem halloumi, fasolowa fajita z makaronem, udon z warzywami i jajkiem, okonomiyaki, empanady z ciecierzycą, biryani, pad thai z tofu i jackfruitem, paella z kwiatem bananowca, curry ""wurst"", kleftiko wegetariańskie, pudding chia z mango, granola kawowa i wiele, wiele więcej!Sięgnij po te kulinarne wrażenia i zadbaj o zdrowie, sylwetkę i planetę!
Jak w życiu pełnym oczekiwań i wymagań odnaleźć swoją drogę do tego, co dla ciebie ważne?Jak niezagracić życia zbędnymi rzeczami, niewspierającymi relacjami czy niepotrzebnymi obowiązkami?Do swojego życiowego plecaka pakujesz posiadane przedmioty, relacje z ludźmi, doświadczenia, rutynę, która już się nie sprawdza. Czasami czujesz się tym przytłoczony. Dźwiganie tego plecaka jest ciężkie i trudno nawet pomyśleć, że można go rozpakować.Podpowiemy ci, jak to zrobić.Dowiedz się:.w co warto inwestować, a co można pożyczyć,.dlaczego nie zawsze trzeba kupować dom,.jak pracować mądrzej, a nie ciężej,.jak ograniczyć relacje z osobami, z którymi nam już nie po drodze,.jak zmniejszyć presję obowiązków,.czym filozofia lekkiego plecaka różni się od minimalizmu.Wprowadź w życie filozofię lekkiego plecaka i ciesz się luzem!
W książce przedstawiono w sposób kompleksowy aktualną organizację i funkcjonowanie opieki długoterminowej w Polsce. Omówiono w niej uwarunkowania społeczne, w tym problematykę niepełnosprawności i starości, a przede wszystkim formy opieki długoterminowej formalnej, funkcjonujące obecnie zarówno w systemie ochrony zdrowia, jak i w systemie pomocy społecznej.
Posługując się przystępnym językiem autorka wskazuje m.in.:
- jakie są rodzaje i stopnie niepełnosprawności oraz tryby orzekania o niej,
- jakie są podokresy starzenia i jego charakterystyka,
- jak definiowania jest opieka długoterminowa i jakie są jej rodzaje,
- jakie akty prawne regulują opiekę długoterminową,
- jakie są prawa pacjenta w opiece długoterminowej,
- jakie świadczenia gwarantowane przysługują w zakresie opieki długoterminowej z ubezpieczenia zdrowotnego,
- jakie świadczenia w zakresie opieki długoterminowej przysługują z pomocy społecznej.
Książka adresowana jest do osób zarządzających i pracowników jednostek ochrony zdrowia oraz pomocy społecznej, a także organów administracji ochrony zdrowia oraz do wszystkich osób zainteresowanych tematyką opieki długoterminowej, w tym do osób jej potrzebujących i ich rodzin.
Patronat: Ogólnopolski Przegląd Medyczny, dlaszpitali.pl, pielegniarki.info.pl, magazyn Świat Seniora, Portal Pomocy Społecznej OPS.pl.
Po bestsellerach Jemy zdrowo – szybko i prosto oraz Jemy zdrowo i smacznie nadchodzi tom trzeci: Jemy zdrowo na wsi i w mieście. Książka ta stanowi wspólne dzieło naszego zespołu i Czytelników. Chcieliśmy, żeby była dokładnie taka, jaką ją sobie wymarzyli. Czytelnicy pomogli nam stworzyć koncepcję książki z prostymi i szybkimi w przygotowaniu przepisami, wśród których każdy członek rodziny znajdzie coś dla siebie.
W książce znajdziesz 120 przepisów podzielonych na 7 rozdziałów:
Leniwe śniadania
Szybkie dania do pudełka
Warzywa w roli głównej
Mięso na celowniku
Słodycze to nie grzech
Spotkanie z przyjaciółmi
Weekend w kuchni
Proste instrukcje i sposoby przygotowania potraw z pewnością ucieszą każdego, kto nie lubi spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Przy każdym przepisie podaliśmy stopień trudności i wartości odżywcze dania, a na końcu książki znajdziesz tabelę zamienników – jeżeli czegoś akurat Ci zabrakło, użyj innego produktu bez konieczności chodzenia do sklepu.
Zacznij gotować z nami – szybko, prosto, zdrowo i smacznie!
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka?Koniec z gotowaniem dla każdego innego obiadu! Czas na zdrową alternatywę dla dotychczasowych posiłków, która pomoże wrócić do zdrowia całej twojej rodzinie.Żyjemy w czasach nadmiaru, w czasach, w których więcej osób umiera z powodu zbyt dużej ilości jedzenia niż jego braku, a na choroby cywilizacyjne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne zapadają coraz młodsi ludzie. Nawet dzieci!Insulinooporność stała się plagą XXI wieku. Dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce zamieszkania. Dotyka zarówno młode i aktywne osoby, jak i starsze.W tej książce pokazujemy, dlaczego warto wykonać szczegółową diagnostykę w kierunku insulinooporności, a także udowadniamy, że diagnoza to nie wyrok! Wręcz przeciwnie, to bodziec do nowego, zdrowego życia.Kuchnia polska w insulinooporności nie musi być nudna i monotonna, a tym bardziej restrykcyjna i głodówkowa. Możesz jeść wiele smacznych, sycących potraw, nawiązujących do tradycyjnej kuchni polskiej.
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.
W XXI wieku bardzo precyzyjna i wszechstronna wiedza o odżywianiu i zdrowiu jest absolutnie niezbędna. Dzieje się tak, bowiem na rynku właściwie nie ma już żywności naturalnej. To, co kupujemy w sklepach, jest żywnością produkowaną na skalę przemysłową. Żywność taka jest często modyfikowana, przetworzona i naszpikowana różnymi substancjami, które przedłużają nie tylko jej przydatność do jedzenia, ale również ulepszają smak. To wszystko powoduje, że obecnie jedzenia mamy więcej niż kiedykolwiek, a do tego jest ono niesłychanie różnorodne. Jednak na ogół to jedzenie jest znacznie bardziej kaloryczne, z mniejszą liczbą witamin i minerałów niezbędnych dla naszych organizmów, które mają decydujący wpływ na nasze zdrowie, kondycję i samopoczucie. A to oczywiście determinuje jakość naszego życia, osiągnięcia, poziom satysfakcji i intensywność relacji interpersonalnych.Błędne nawyki żywieniowe chcąc nie chcąc bardzo często powodują powstawanie brzuszka, którego niezwykle trudno się pozbyć.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?