W podręczniku omówiono zasady ochrony przeciwpożarowej w branży elektrycznej oraz kwestie odnoszące się do ergonomii pracy. Scharakteryzowano również źródła i czynniki szkodliwe w środowisku pracy oraz środki ochrony niezbędne do wykonywania zadań zawodowych. Dodatkowo przybliżono przepisy dotyczące prawnej ochrony pracy.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży budowlanej.
Ta publikacja to wyczerpujące kompendium wiedzy na temat przepisów prawa z zakresu podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej (PDG) w branży budowlanej, zasad działalności budowlanej na rynku oraz różnych form działalności gospodarczej. Autor rzetelnie scharakteryzował dokumenty niezbędne do uruchomienia własnej firmy i jej prowadzenia. Dużym wsparciem dla ucznia będą zamieszczone przykłady formularzy dokumentów typowych dla branży oraz wiadomości na temat zasad zarządzania przedsiębiorstwem budowlanym, branżowego marketingu, przepisów dotyczących prawnej ochrony pracy i różnych form zatrudnienia. Duża liczba pytań kontrolnych pomoże przyszłemu technikowi budownictwa sprawdzić stan swojej wiedzy.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży samochodowej.W publikacji wyczerpująco wyjaśniono zasady ochrony przeciwpożarowej w branży samochodowej oraz kwestie odnoszące się do ergonomii pracy. Scharakteryzowano również czynniki szkodliwe w środowisku pracy oraz ich źródła, a także środki ochrony niezbędne do wykonywania zadań zawodowych. Dodatkowo przybliżono przepisy dotyczące prawnej ochrony pracy.Liczne zdjęcia - fachowo obrazujące kwestie dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w branży samochodowej - pomogą uczniowi uporządkować wiedzę, a pytania kontrolne - sprawdzić jej poziom.
Publikacja przeznaczona do kształcenia praktycznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do wykorzystania podczas zajęć w pracowniach.Nieoceniona pomoc w sprawdzaniu umiejętności związanych z projektowaniem różnych fryzur damskich i męskich, tworzeniem zestawień kolorystycznych włosów, szkicowaniem fryzur i opracowywaniem rysunków instruktażowych. Dzięki niej można utrwalić wiadomości na temat zasad projektowania fryzur w zależności od rodzajów profilu i kształtu sylwetki klienta salonu fryzjerskiego. Położono tu również nacisk na sprawdzenie wiedzy dotyczącej sposobów wykorzystywania specjalistycznych programów komputerowych, umożliwiających projektowanie fryzur.Po każdym dziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży budowlanej.
W podręczniku wyczerpująco wyjaśniono zasady ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie budowlanym oraz kwestie odnoszące się do ergonomii pracy. Scharakteryzowano również czynniki szkodliwe w środowisku pracy oraz ich źródła, a także środki ochrony niezbędne do wykonywania zadań zawodowych. Dodatkowo omówiono przepisy dotyczące prawnej ochrony pracy.
Liczne zdjęcia – fachowo obrazujące kwestie dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w branży budowlanej – pomogą uczniowi uporządkować wiedzę, a pytania kontrolne – sprawdzić jej poziom.
W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące marketingu w sprzedaży usług i imprez turystycznych. Omówiono tu metody sprzedaży usług i imprez turystycznych oraz towarzyszące im umowy. Pokazano także najważniejsze zasady prowadzenia rozliczeń i ich ewidencjonowania. W części praktycznej są liczne zadania, których rozwiązywanie uczy twórczego wykorzystania wiedzy, skłania do aktywnego poszukiwania informacji w dostępnych źródłach oraz pomaga szlifować umiejętności praktyczne. Dzięki rozmaitym ćwiczeniom uczeń nauczy się rozwiązywać zadania, z którymi może się zetknąć na egzaminie praktycznym z kwalifikacji T.14.
Stupieni 2 składa się z 8 rozdziałów (ступени) i ma na celu kształtowanie kompetencji leksykalno-gramatycznych, wyrabianie techniki poprawnego czytania, umiejętności słuchania ze zrozumieniem, sprawności mówienia i pisania. Każdy rozdział rozpoczyna się tematycznym, ilustrowanym słowniczkiem. Zakres tematyczny uwzględniony w kolejnych rozdziałach odpowiada temu z podstawy programowej (życie rodzinne i towarzyskie, dom, podróżowanie i turystyka, człowiek, zdrowie, elementy wiedzy o krajach obszaru nauczanego języka, zakupy i usługi). W poszczególnych rozdziałach znajdują się komentarze gramatyczne i krótkie informacje realioznawcze. Na początku podręcznika został zamieszczony test powtórzeniowy, dzięki któremu można sprawdzić wiedzę uczniów z poprzednich lat nauki. Podręcznik zawiera 3 moduły powtórzeniowe mające na celu usystematyzowanie zdobytych wiadomości oraz przygotowanie do sprawdzianu. Część uzupełniająca Я люблю читать... zawiera teksty, które mogą służyć jako materiał do samodzielnej pracy ucznia. Integralną częścią podręcznika jest CD audio.
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.
Bogato ilustrowana publikacja zawierająca omówienie między innymi przyrządów i narzędzi do wykonywania pomiarów warsztatowych, operacji obróbki skrawaniem oraz operacji toczenia i frezowania. Czytelne schematy, rysunki, tabele i zdjęcia ułatwią uczniowi zrozumienie opisanych treści. Kolorowo wyodrębnione definicje, pytania i zadania sprawdzające na końcu każdego działu oraz rozdziału pomogą mu skontrolować stan wiedzy i uporządkować zdobyte informacje.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?