Choroby serca czyhają na każdego z nas. Normą stało się to, że zapadają na nie coraz młodsze osoby. Takiemu stanowi rzeczy sprzyja nie tylko niewłaściwa dieta, ale również coraz bardziej przepełnione stresem tempo życia. Nigdy nie jest jednak za późno (ani za wcześnie), by zadbać o swój układ krążenia.Pomocne będą wskazówki niekwestionowanego autorytetu medycznego, który opublikował książkę opartą na doświadczeniach własnych pacjentów. Badania doktora Esselstyna są jednymi z najskrupulatniej przeprowadzonych dochodzeń medycznych, jakich podjęto się w ostatnim stuleciu. Udowadniają one, że zmiany w diecie (i tylko one) radykalnie zmniejszają tempo starzenia się tętnic i poprawiają ich kondycję. Okazało się, że postęp nawet najostrzejszej i rozwijającej się od wielu lat postaci choroby wieńcowej może zostać odwrócony przez wprowadzenie zmian do jadłospisu i stylu życia. Jeśli zastosujesz program żywieniowy zaprezentowany w tej publikacji, staniesz się praktycznie odporny na zawały serca.Udowodnili to dobitnie pacjenci doktora Esselstyna, którym już dwadzieścia lat temu zakomunikowano, że nie przeżyją nawet roku. Dzisiaj są oni w pełni zdrowi, a stanu układu krążenia mogą im pozazdrościć dużo młodsze osoby. Teraz również Ty możesz wykorzystać podane w książce przepisy kulinarne, które pozwoliły tym ludziom oszukać śmierć.Żyj z sercem!
Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to tylko złudzenie.
Dr Grimm, ekspert zajmujący się odżywianiem oraz autor takich bestsellerów jak „Nie jedz tego” czy „Cukrowa mafia” przedstawia szokujące informacje na temat tego, co znajduje się w naszym codziennym pożywieniu. Uświadamia nam, że w dzisiejszych czasach rynek produktów spożywczych został opanowany przez korporacje, których interesy nie polegają na tym, by dostarczać świeżej i zdrowej żywności, a głównie takiej, która pięknie wygląda, posiada długi termin ważności i przyjemnie pachnie, a przy okazji rujnuje nasze zdrowie.
Czy wiesz, co znajduje się w wędlinach, sokach, gotowych daniach czy mrożonkach, które na co dzień spożywasz? Autor opisuje, iż w ich składzie występuje wiele środków niebezpiecznych dla Twojego zdrowia, m.in. glutaminiany, benzoensan sodu czy aspartam. Dostarczane codziennie w formie pożywienia doprowadzają do zniszczenia komórek nerwowych, osłabiają zdolności koncentracji i powodują choroby neurodegeneracyjne, takie jak Alzheimer, Parkinson czy stwardnienie rozsiane. Są także przyczyną powstawania wielu nowotworów, osłabiają samopoczucie, a nawet inteligencję.
Teraz dzięki tej książce będziesz mógł dowiedzieć się, jakich produktów unikać, czym je zastępować i w jaki sposób mądrze wybierać żywność.
Czas w końcu poznać prawdę! Postaw na jakość i zdrowie.
W pogoni za młodością ćwiczymy na siłowni, biegamy, korzystamy z nowoczesnych zabiegów kosmetycznych i kupujemy różnego rodzaju kremy, które mają za zadanie w cudowny sposób ująć nam lat. Toniemy w zalewie reklam, które łudzą kolejnymi odmładzającymi środkami. Książka ta stanowi koło ratunkowe i ukazuje prawdziwe przyczyny pojawiających się wraz z wiekiem defektów. Wyjaśnia działanie wszystkich istniejących na rynku metod upiększających, pozbawia iluzji i obala stereotypy, a jednocześnie oferuje skuteczną alternatywę.
Autorka opracowała własny program masaży, który umożliwia samodzielne modelowanie twarzy. Ta nowa wiedza jest niezbędna nie tylko dla kobiet zainteresowanych swoim wyglądem, ale także dla większości profesjonalistów z dziedziny kosmetologii.
Stosując przedstawioną w tej książce metodę Revitonika wydłużysz szyję, przywrócisz piękną linię szczęki, nadasz odpowiedni kształt podbródka, warg czy oczu. Zlikwidujesz następstwa starzenia się organizmu nie tylko powierzchniowo, ale i biologicznie. Piękny wygląd zmieni Twój charakter. Staniesz się silniejsza, pewna siebie i bardziej atrakcyjna. Poprawa wszystkich estetycznych niedoskonałości ma znaczenie przede wszystkim dla naszego zdrowia. Na przykład opuszczenie brwi, choćby o kilka milimetrów, może wskazywać na ukryte problemy, przejawiające się migrenami, skurczami naczyniowymi, zastojami żylnymi czy obrzękami oczu. Przyczyny tkwią głęboko w tkankach, a naprawiając taki prosty estetyczny defekt, przywrócisz równowagę w organizmie.
Zdrowie i piękno wypisane na twarzy.
Sprzątanie to czynność, którą niewiele osób lubi. Autorka przekonuje jednak, że nie musi tak być. Prawdopodobnie słyszałeś o zaletach popularnych produktów, takich jak soda oczyszczona, sól czy ocet, używanych do usuwania plam i czyszczenia. Połączenie ich z produktami ziołowymi, a w szczególności z olejkami eterycznymi, wzmacnia właściwości czyszczące i dodatkowo nadaje przyjemny, naturalny zapach. W ten sposób dbanie o czystość można połączyć z aromaterapią. Olejki cytrusowe, np. cytrynowy czy limonkowy, oprócz walorów zapachowych mają właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze i dlatego są najczęściej używane w kuchni i łazience. Autorka podaje 150 różnych sposobów na łatwe sprzątanie. Dzięki jej radom wyczyścisz lampy, odświeżysz dywany, wypolerujesz szkło i srebro, a Twoje meble nabiorą blasku. Cały dom będzie lśnił czystością i pięknie pachniał. Poznasz ekologiczne sposoby na pozbycie się plam i pranie ubrań z różnego rodzaju tkanin. Nareszcie będziesz pewien, że Twoim domownikom, a zwłaszcza dzieciom, nie grozi zatrucie resztkami chemicznych środków i mogą czuć się bezpiecznie. Wykonanie swojego, w pełni naturalnego, ziołowego i ekologicznego środka jest łatwe i tanie. Pozwala także uniknąć stosowania toksycznych preparatów masowej produkcji. Potrzebujesz zaledwie minuty aby otrzymać wspaniały środek do czyszczenia szyb i blatów. Wystarczy, że do butelki ze spryskiwaczem wlejesz ocet, wodę i dodasz kilka kropli olejku eterycznego. Czysty dom w zgodzie z naturą.
Sok z młodego jęczmienia – Barbara Simonsohn
Sok z młodego jęczmienia przyniesie zdrowie i młodość. Sok jęczmienny możemy przygotować na bazie świeżych kłosów zboża lub ze sproszkowanego suszu jęczmiennego. Jest on bogaty w naturalne składniki odżywcze. Jęczmień jest prosty w wyhodowaniu, można założyć jego uprawę w domu. Książka została wydana przez Vital.
Barbara Simonsohn
Ma wieloletnie doświadczenie w badaniach nad zdrowym odżywianiem, publikuje artykuły i prowadzi wykłady. Jest autorką książki Stewia.
Moc młodego jęczmienia
Codzienne picie soku z jęczmienia pomoże nam uzupełnić składniki odżywcze w organizmie i wyleczyć układ pokarmowy oraz wesprzeć system odpornościowy. Jęczmień jest bogaty w wapń, a zawarty w nim chlorofil działa bakteriobójczo, wspiera też „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym. Sok z jęczmienia z powodzeniem zastąpi kawę – dodaje dobrej energii i podnosi koncentrację. Wszystkie składniki zawarte w jęczmieniu są przyswajane przez człowieka i jest ich o wiele więcej, niż w sztucznych preparatach lub innych roślinach.
Fragment książki - Jęczmień zapewnia nam wszystko w nadmiarze
Halima Neumann: „Takiego profilu odżywczego nie może nam zapewnić żaden pokarm zwierzęcy”. Jęczmień zawiera izoflawonoidy, wykazujące podobne działanie jak estrogeny, produkowane przez organizm. Mają one niezwykłe znaczenie w profilaktyce osteoporozy, ponieważ zatrzymują potas i umożliwiają jego funkcjonowanie w kościach. Ponadto zapewniają regenerację skóry. Jęczmień zawiera wysoką dawkę kwasów tłuszczowych, jak na przykład kwasu linolowego i linolenowego. Zapewniają one produkcję prostaglandyny, substancji hormonopodobnej oraz przyspieszają wzrost komórek. Poprawiają stan skóry oraz wspierają funkcjonowanie wątroby. Stymulują ponadto czynności endokrynalne gruczołów oraz wzmacniają system nerwowy. Zawarte w jęczmieniu kwasy tłuszczowe składają się w 50% z kwasów linolenowych, w 20% z kwasów palmitynowych oraz w 9% z kwasów linolowych.
Mózg jest jednym z najważniejszych narządów w organizmie, który wpływa na wszystkie funkcje życiowe. Jeśli odpowiednio o niego zadbasz będziesz mógł cieszyć się sprawnością umysłu, aż do późnego wieku. Gwarantuje Ci to bestsellerowy Autor New York Timesa - dr Neal Barnard.
Dzięki jego książce dowiesz się o przełomowym 3-stopniowym planie odżywiania, który ujawnia, jakie produkty żywnościowe usprawnią pracę Twojego mózgu, a które uchronią go przed chorobami. Ponadto poznasz proste ćwiczenia oraz suplementy pozwalające Ci chronić mózg, a także wspomóc jego możliwości regeneracyjne obniżając tym samym ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera, udaru i innych nieprawidłowości takich, jak niska energia, zły sen, poirytowanie i nieumiejętność koncentracji.
Ten poradnik pozwoli Ci odkryć najkorzystniejsze i najlepsze pokarmy zwiększające funkcje poznawcze. Uświadomi Ci, że produkty nabiałowe i mięsne mogą stanowić zagrożenie dla Twojej pamięci. Pokaże również jaką rolę odgrywają alkohol i kofeina w zagrożeniu chorobą Alzheimera. Zapozna Cię także z najnowszymi badaniami na temat toksycznych metali takich, jak aluminium znajdujące się w naczyniach kuchennych, puszkach z napojami i powszechnie stosowanych środkach neutralizujących kwasy żołądkowe. Ponadto uzyskasz szczegółowy plan żywienia, przepisy i oszczędzające czas porady.
Zadbaj o prawidłowe odżywienie mózgu.
Wszyscy byliśmy poddani szczepieniom ochronnym. Teraz to samo większość z nas funduje swoim dzieciom. Czy postępujemy jednak słusznie? Czy wszystkie szczepienia są konieczne? A jeśli część z nich może wręcz zaszkodzić? Komu tak naprawdę zależy, by prawda nie ujrzała światła dziennego i dlaczego tak się dzieje?
Odpowiedzi na te kluczowe dla zdrowia pytania udziela Autor międzynarodowych bestsellerów. W swojej budzącej kontrowersje książce ujawnia fałszywość tezy o bezpiecznych i zapobiegających chorobom szczepionkach, co dodatkowo potwierdza wynikami niezależnych badań. Jednocześnie odkrywa kolejne kłamstwa, którymi przemysł farmaceutyczny karmi nas od pokoleń.
Poznaj statystyki świadczące o tym, że szczepionki wcale nie wypleniły chorób zaraźliwych, w tym polio. Co więcej, wiele z nich zamiast podnosić wydajność układu odpornościowego, niszczy go. Autor ujawnia spowodowany w dużej mierze szczepieniami masowy wzrost liczby przypadków alergii, egzem, artretyzmu, refluksu żołądkowego, raka, cukrzycy, schorzeń nerek, licznych chorób neurologicznych i autoimmunologicznych oraz nagłej śmierci łóżeczkowej. Co więcej, udowadnia, że wśród zaszczepionych dzieci wystąpiło znacznie więcej przypadków astmy, ADHD i autyzmu niż u osób, którym szczepień nie podano.
Z tej publikacji dowiesz się również, dlaczego większość szczepionek nie jest badana pod względem długoterminowego bezpieczeństwa, a ich niepożądane efekty nigdy nie zostają odnotowane oraz zrozumiesz czyje interesy są tym samym chronione.
Poznaj prawdę i decyduj świadomie!
Dlaczego czujemy się tak, a nie inaczej? W jaki sposób myśli i emocje wpływają na nasze zdrowie? Czy nasze ciało i umysł są od siebie odrębne, czy może funkcjonują razem jako części powiązanego układu? Odpowiedzi na te intrygujące pytania udziela badań na Wydziale Fizjologii i Biofizyki w Centrum Medycznym Uniwersytetu Georgetown.
Autorka rzuca nowe światło na kwestie od stuleci nurtujące naukowców i filozofów. Jej pionierskie badania dotyczące sposobu, w jaki substancje chemiczne obecne w naszym organizmie tworzą dynamiczną sieć informacyjną, łącząc umysł i ciało, są nie tylko prowokacyjne, ale i rewolucyjne.
Dzięki tej książce odkryjesz biomolekularne podstawy emocji. Dzięki zdobytej wiedzy lepiej poznasz siebie samego, innych ludzi oraz nierozerwalny związek pomiędzy Twoimi myślami, a stanem organizmu. Pionierskie badania Autorki ukazały, że występujące w ludzkim ciele związki chemiczne, neuropeptydy i ich receptory, stanowią faktyczne biologiczne podpory naszej świadomości, przejawiając się pod postacią naszych emocji, przekonań i oczekiwań. To właśnie owe związki mają głęboki wpływ na to, jak reagujemy na świat i jak go doświadczamy. Badania te zapewniły dowody na istnienie biochemicznych podstaw świadomości i samowiedzy, potwierdzając to, co od stuleci wiedzą i praktykują filozofowie Wschodu, szamanie i osoby zajmujące się medycyną alternatywną. Przedmowę do tej książki napisał Deepak Chopra.
Nowe spojrzenie na ludzki potencjał!
Sto lat temu wielu ludzi umierało z powodu chorób zakaźnych, ponieważ nie istniały na nie żadne lekarstwa. Dzisiaj większość ludzi umiera z przyczyn, które są możliwe do przewidzenia. Powinieneś być świadomy tego, że gdy stoisz w towarzystwie dwóch osób, to statystycznie dwoje z waszej trójki z wysokim prawdopodobieństwem umrze z powodu choroby serca bądź raka.
Tim Rath, bestsellerowy autor New York Timesa, w tej książce dzieli się z Tobą najbardziej praktycznymi metodami zwiększenia szans na dłuższe, zdrowsze i bardziej satysfakcjonujące życie. Bazując na licznych badaniach naukowych podsumowuje trzy główne aspekty naszego funkcjonowania czyli jedzenie, poruszanie się i sen, od których zależy Twoje samopoczucie i zdrowie.
Spożywanie odpowiednich pokarmów dostarcza energii do ćwiczeń i poprawia jakość snu. Z kolei noc twardego snu sprawia, że bardziej prawdopodobne jest to, że następnego dnia będziesz odżywiać się zdrowo. Dlatego prawdziwa magia zachodzi na przecięciu się tych trzech sfer. Z pomocą rad Autora zaczniesz ruszać się więcej niż do tej pory. Będziesz też wysypiać się lepiej niż kiedykolwiek. Dzięki tej książce pozbędziesz się lub nie dopuścisz do otyłości czy cukrzycy, które stały się głównym problemem zdrowia publicznego. Bez względu na swój wiek, już teraz możesz podjąć odpowiednie kroki, aby cieszyć się zdrowiem przez długie lata.
Dziś decydujesz jak będziesz się czuł jutro.
Książka stanowi prawdziwą kopalnię informacji na temat „zielonego” żywienia. Zawarte w niej historie osób pijących odżywcze szejki oraz dodatkowe przepisy staną się źródłem Twojej inspiracji do samodzielnego ich komponowania. Niezależnie od tego czy jesteś wegetarianinem, weganinem czy amatorem mięsa regularne ich spożywanie pozytywnie wpłynie na stan Twojego zdrowia. Przekonaj się, że roślinny eliksir życia jest pokarmem doskonałym. To prawdziwy cud natury. Victoria Boutenko to propagatorka surowej żywności i zwolenniczka zielonych koktajli. Opierając się na najnowszych doświadczeniach naukowych, przedstawia w tej publikacji liczne korzyści płynące z wybierania surowych produktów zamiast tych gotowanych. Jej najnowszą i najważniejszą zasługą na polu zrozumienia żywieniowych potrzeb człowieka są badania nad wartością odżywczą zieleniny oraz propagowanie opartych na niej koktajli, które w rewolucyjny sposób pomagają osiągnąć zdrowie, niezależnie od diety czy stylu życia.
Chęć zatrzymania procesu starzenia towarzyszy ludziom od niepamiętnych czasów. Jest on zjawiskiem w większej mierze społecznym, niż biologicznym czy psychicznym. Możesz być młody, a psychicznie czuć się staro. Sprzyja temu nasz styl życia czyli zamiast fizycznej pracy i ruchu, korzystamy z urządzeń mechanicznych, jeździmy samochodami, a zamiast naturalnego pokarmu zajadamy się przetworzonym jedzeniem z supermarketów. Obecny postęp nauki, nowoczesne leki i terapie mogą przedłużyć nasze życie, ale zdrowa długowieczność nie jest dziełem medycyny. Teraz sam możesz zapewnić sobie zdrowie i piękny wygląd przez długie lata. Autorka prezentuje całą gamę roślin, które mają właściwości lecznicze i odmładzające. Ten poradnik przybliży Ci ich zastosowanie w zależności od indywidualnych potrzeb. Dolegliwości, które wpływają na proces starzenia są związane z przemianą materii, odkładaniem się złogów wapnia i cholesterolu oraz nadmierną wagą. Pomocny w takich przypadkach jest kminek zwyczajny i melisa lekarska. Natomiast wyciąg z szyszek chmielowych obniża ciśnienie i oczyszcza układ krwionośny, a czosnek działa przeciwmiażdżycowo. Z wiekiem możemy również tracić sprawność psychiczną czy zdolność koncentracji, a nawet mieć stany depresyjne. Herbata z dziurawca skutecznie poprawi pamięć i załagodzi stres. W tym poradniku znajdziesz także wiele innych sposobów na pozbycie się dręczących Cię dolegliwości i chorób. Czas na naturalną młodość!
Autor odsłania tajemnice olbrzymiej branży, która rządzi całym zwierzęcym światem, od żywności, poprzez zabawki, po inne akcesoria. Mnożą się specjalistyczne sklepy, szeroki zakres usług dla czworonożnych ulubieńców, porady psychologów, relaksacyjna muzyka. Wszystko po to aby nasze zwierzęta były szczęśliwe. Ale czy naprawdę tak jest i czy wiesz za co płacisz? Kupując karmę najczęściej sugerujemy się reklamą, na przykład „Twój kot kupowałby Whiskas” czy „Dobre trawienie lepsze zdrowie”. Miłośnicy zwierząt bez zastanowienia płacą za suchą karmę więcej niż zapieczeń wołową, a za mleko dla kota więcej niż za mleko dla ludzi. A mimo to nasze zwierzęta chorują. Dr Hans-Ulrich Grimm dokładnie zbadał skład karm dla zwierząt różnych producentów i, w niektórych przypadkach, oprócz odpadów takich jak pazury i łapy, znalazł osady ściekowe, bakterie i grzyby. A to w końcu ląduje w misce naszych ulubieńców. Takie karmy mogą powodować różnego rodzaju schorzenia u zwierząt. Pojawiają się u nich takie same dolegliwości, które występują u ludzi jak alergie, nadciśnienie czy rak. Rozwija się coraz więcej neuroz: lękliwość, agresja, a nawet depresje. Autor twierdzi, że są one również skutkiem dużej ilości chemicznych dodatków do karm. Wzmacniacze smaku wymazują instynkt u zwierząt i między innymi prowadzą do otyłości. Karmy dla zwierząt mogą powodować choroby również u ludzi. Dzięki dociekliwości Autora dowiesz się kim są eksperci od karmy dla zwierząt i kim są ich sponsorzy. Twój kot kupowałby myszy, a pies kości.
Wszyscy pragniemy być zdrowi i w pełni sprawni przez całe życie. Istnieje wiele sposobów, by zdobyć ten cel. Ta publikacja zdradzi Ci, jak można to osiągnąć poprzez proste techniki zaczerpnięte z chińskiej tradycji.
Książka zawiera 88 łatwych i łagodnych ćwiczeń. Są one przeznaczone dla każdego – niezależnie od wieku, płci czy stanu zdrowia. Wykonywane przez minutę lub dwie dziennie polepszą Twoje zdrowie i przedłużą życie. Dodatkowo usprawnią kondycję fizyczną i zminimalizują, a nawet odwrócą oznaki starzenia. Poszczególne ćwiczenia skupiają się na konkretnych wyzwaniach zdrowotnych i zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia najpowszechniejszych urazów fizycznych. Pomogą Ci one również przebrnąć przez codzienność z większą witalnością i energią.
Wszystkie ćwiczenia zostały szczegółowo opisane i przedstawione w formie graficznej. Są one oparte na zasadach akupresury, Tai Chi, Qigong i jogi taoistycznej. Przy każdym z nich znajdziesz opis energetycznych i fizycznych korzyści. Książka zawiera również indeks, dzięki któremu łatwo wybierzesz ćwiczenia odpowiednie do doświadczanych dolegliwości. Pomogą Ci one wyeliminować bóle, alergie, problemy z trawieniem, bezsenność, stres oraz inne powszechne schorzenia.
Autor tej publikacji jest dyplomowanym specjalistą w dziedzinach medycyny chińskiej i ziołolecznictwa. Od trzech dekad wykłada w szkołach akupunktury, a teraz dzieli się z Tobą swoim bogatym doświadczeniem. Poznaj prostą receptę na zdrowie.
O tym, jak należy traktować chorobę i jak właściwie interpretować jej objawy. O tym, że choroba nie jest karą czy niesprawiedliwością, a zaczynem zmiany życia… na lepsze. O tym właśnie pisze Monika Godlewska, autorka bestselleru „Jak pokonałam raka”.
Niezadowolenie z codzienności, poczucie krzywdy, negatywne myśli i nieumiejętność wyrażania siebie to tylko niektóre z powodów nękających nas schorzeń. Choroba jest niemym protestem nas samych wobec trybu, w jakim żyjemy, i emocji, na jakie się godzimy. Autorka tej książki, w oparciu o bogate doświadczenie, opisuje w przystępny sposób, jak wyzwolić się ze wszystkich negatywnych wpływów, a co za tym idzie – jak pokonać chorobę. Dążąc do zdrowia fizycznego, nie możemy zapominać o zdrowiu mentalnym i duchowym. Tylko całościowe wyzdrowienie jest gwarancją trwałego sukcesu.
Choć wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy, kamienie żółciowe, które ma większość ludzi, powodują powstawanie przewlekłych chorób, takich jak schorzenia serca, zapalenie stawów, SM, nowotwory czy cukrzyca. Dzięki temu odkryciu Autor – ekspert z dziedziny medycyny naturalnej, Ajurwedy, irydologii, Shiatsu oraz medycyny wibracyjnej – odmienił życie dziesiątek tysięcy ludzi na całym świecie. Czas, byś poznał przyczynę powstawania kamieni żółciowych obecnych w wątrobie i w pęcherzyku żółciowym oraz powód, dla którego są coraz częściej nazywane cichym zabójcą. Dowiesz się, jak je zdiagnozować i bezboleśnie samodzielnie usunąć. Autor daje praktyczne wskazówki dotyczące zapobiegania tworzeniu się nowych kamieni. Oczyszczona wątroba gwarancją zdrowia.
Len towarzyszy człowiekowi już od wieków, a jego głównymi zaletami były włókna, służące do produkcji ubrań oraz właściwości prozdrowotne. Obecnie, możemy zauważyć „renesans” lnu, ponieważ na nowo zaczęto doceniać jego lecznicze działanie. Autor to ekspert od spraw żywności, który w tym poradniku prezentuje uzdrawiającą siłę i potencjał tkwiący w tej roślinie. Przeciwdziała ona nie tylko zawałom serca i nadciśnieniu, ale nawet niektórym nowotworom. Doskonale wzmacnia włosy i jest tajną bronią przeciw starzeniu się. Dzięki tej książce będziesz mógł sam w praktyce przekonać się o dobroczynnym działaniu oleju i siemienia lnianego na swój organizm. Pomoże Ci w tym wiele przepisów, a także wykaz dolegliwości, przy których ten produkt czyni cuda. Sprawdź, w czym len pomoże Tobie.
Jak wiele razy obiecano Ci już dietę cud, która w rzeczywistości albo nie pozwoliła zrzucić wagi, albo zrobiła to na bardzo krótki czas? Czy okres odchudzania się wspominasz jako wspaniały czas zmieniania swojego ciała czy też jako nieustanne odmawianie sobie przyjemności? A gdyby tak zamiast diety zmienić swoje nastawienie i pozbywać się nadprogramowych kilogramów lekko, prosto i przyjemnie?
Pomoże Ci w tym instruktorka fitness i ceniony trener personalny. Aneta Stolarz ukończyła również kursy dietetyki oraz suplementacji dla sportowców. Wierzy w to, że szczupłe ciało jest wynikiem pełnego pasji i spełnienia podejścia do życia i samego siebie. Tą wiarą zaraża w swojej pierwszej książce poświęconej odchudzaniu pozbawionemu smutku i wyrzeczeń.
Autorka w swojej publikacji łączy zrzucanie wagi z elementami psychologii i koncentruje się nie tylko na aspekcie fizycznym, ale również na samopoczuciu i emocjach osoby, która się odchudza. Prezentuje 10 sprawdzonych sposobów na wzmocnienie motywacji w odchudzaniu i podpowiada, jak opracować realny cel, który będzie nas wspomagał na drodze do szczupłej sylwetki.
Z tej książki dowiesz się, jak wykorzystać rutynę dnia codziennego w odchudzaniu i poznasz sekrety terapii śmiechem pomagającej zrzucić wagę. Autorka prezentuje odchudzający trening aerobowy i ekspresowy trening dla zapracowanych. Będziesz mógł także skorzystać ze sprawdzonych przepisów na smaczne, wspierające utratę kilogramów dania.
Poznaj nową jakość odchudzania.
Wiele osób skarży się na bóle pleców, ramion, szyi czy stawów. Podstawową przyczyną takich dolegliwości jest układ mięśniowo-szkieletowy, który sami nieprawidłowo eksploatujemy.
W tej książce znajdziesz autorską technikę przywracania naturalnej postawy, która na zawsze uwolni Cię od codziennego, uporczywego bólu bez stosowania leków, interwencji chirurgicznej czy czasochłonnych ćwiczeń. Dzięki niej od nowa nauczysz się prawidłowo stać, chodzić, siedzieć i spać. Poznasz rewolucyjne techniki rozluźniania kręgosłupa, które poprawiają krążenie krwi, a także odprężają mięśnie. Możesz je stosować w czasie pracy przy komputerze, oglądając telewizję, prowadząc samochód, a nawet śpiąc. Zadbasz, aby Twoje dzieci czy bliskie Ci osoby nie musiały cierpieć w przyszłości, już teraz ucząc ich prostych zachowań, które staną się nawykiem.
W poszukiwaniu źródła przyczyn bólu pleców Autorka studiowała w Instytucie Aplomb w Paryżu, a także podróżowała do tych miejsc na świecie, gdzie ta dolegliwość pozostaje właściwie nieznana. Jej badania zawiodły ją do odległego Burkina Faso, portugalskich wiosek czy rybackich osad w Brazylii. Poznała starożytną sztukę dbania o ciało, która zachowała się w sposobie poruszania się tkaczek, młynarzy i rolników z rdzennej społeczności. Stosują oni prawidłową postawę ciała, która zapobiega powstawaniu bólu i wspomaga zdrowie. Dzięki wiedzy, jaką zdobyła w każdym z tych miejsc, odmieniła już życie tysięcy ludzi. Swoje obserwacje zebrała w kompletny przewodnik, w którym prezentuje 8 lekcji dla cierpiących na przewlekłe bóle. Z ich pomocą od nowa nauczysz swoje ciało wrodzonej postawy.
Uwolnij się od bólu pleców.
W opozycji do powszechnej opinii, cukrzyca nie jest chorobą nieuleczalną. Nie musi ani skracać życia, ani powodować nadciśnienia, chorób serca, niewydolności nerek, ślepoty i innych zagrażających życiu dolegliwości. Tak naprawdę – o czym się nie mówi - większość chorych może w prosty sposób całkowicie odzyskać zdrowie, a co z tym związane – przestać przyjmować leki! W oparciu o wieloletnie doświadczenie autor ukazuje, jak zapobiegać oraz leczyć cukrzycę wraz z towarzyszącymi jej dolegliwościami, pozbywając się przy okazji zbędnych i niechcianych kilogramów.
Antidotum, jak w wielu podobnych przypadkach, jest odpowiednia dieta. Powinna ona obfitować w składniki odżywcze, aktywujące samouzdrawiające mechanizmy ludzkiego ciała. Doktor Fuhrman, który jest dyplomowanym lekarzem medycyny oraz specjalistą w dziedzinie żywienia i dietetyki, prezentuje prosty plan, jakiego filarem są pyszne, zdrowe posiłki. Zaczynając działać już pierwszego dnia od jego zastosowania, błyskawicznie otwiera przed Tobą drogę ku długiemu, szczęśliwemu i wolnemu od choroby życiu. Eliminacja skoków cukru, ograniczenie ilości przyjmowanej insuliny (lub nawet całkowite jej zniesienie), odzyskanie prawidłowej wagi oraz uniknięcie problemów zdrowotnych to nie jedyne zagadnienia, poruszane w tej innowacyjnej książce.
Skuteczność skomponowanego w ten sposób programu odnosi się zarówno do przypadków cukrzycy typu 1, jak i typu 2, czego potwierdzeniem jest ponad dziesięć tysięcy pacjentów doktora Fuhrmana, wyleczonych z cukrzycy w ciągu jego dwudziestoletniej praktyki lekarskiej.
Magnez to minerał powszechnie występujący w przyrodzie. Określany jest pierwiastkiem życia, ponieważ jest niezwykle ważny i niezbędny do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania całego organizmu. Pełni bardzo istotną rolę, zarówno w profilaktyce, jak i w leczeniu poważnych schorzeń, takich jak: choroby serca, udar mózgu, osteoporoza, cukrzyca, depresja, otyłość, zapalenie stawów czy astma. Często nie zdajemy sobie sprawy, że źródłem różnych dolegliwości, które nas trapią, może być właśnie niedobór tego pierwiastka. Dzięki Autorce tej książki, która jest lekarką i specjalistką z zakresu naturopatii dowiesz się za co odpowiada magnez i jakie produkty powinieneś spożywać w większych ilościach, a których unikać, aby uchronić się przed jego niedoborem. Niniejszy przewodnik, pozwoli Ci odkryć nowe, skuteczniejsze metody przyswajania magnezu oraz poznać oryginalny plan żywieniowy bogaty w ten składnik, który zawiera zdrowe i niezwykle smaczne dania. Ponadto dowiesz się jaki związek występuje pomiędzy magnezem a otyłością, a także poznasz fundamentalne znaczenie tego pierwiastka w procesie obniżania cholesterolu. W książce Autorka przedstawia również inne składniki odżywcze – w tym wapń – które potrzebują magnezu, aby działać efektywnie oraz witaminy i minerały leczące wraz z magnezem określone schorzenia. W tej publikacji znajdziesz takżenajnowsze badania z zakresu nauki o odżywianiu, podkreślające wyjątkowy charakter i istotny wpływ tego minerału na Twój organizm. Magnez pierwiastkiem życia.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?