Często mawia się, że piękno jest subiektywne i leży tak naprawdę w oczach patrzącego. Jest to prawda również wtedy, gdy sami oceniamy swoje ciało czy życie. Jak często ktoś pozornie nieatrakcyjny czuje się cudownie, a ktoś rzekomo ładniejszy jest pełen kompleksów i samokrytyki? Niniejsza książka uświadamia czytelnikom, że dzięki jodze każdy z nas może dostrzec i wyeksponować własne piękno.
W tej, jedynej w swoim rodzaju, publikacji dwadzieścia pięć osób omawia związek jogi z wizerunkiem ciała. Wśród nich jest piosenkarka Alanis Morissette, sławna instruktorka jogi Seane Corn oraz autorka bestsellerów New York Timesa, doktor Sara Gottfried. Poprzez ich inspirujące historie osobiste, Ty również odkryjesz, że joga wpływa nie tylko na zdrowie fizyczne, ale również na stosunek do siebie samego. Dzięki tej książce będziesz w stanie wyzbyć się kompleksów czy negatywnych przekonań, jakie nieświadomie wpojono Ci jeszcze w dzieciństwie.
Autorki prezentują niezwykłe spojrzenie na jogę i sposób, w jaki ukształtowała ona ich życie. Podają czytelnikom cenne wskazówki do wykorzystania jogi w celu wzmocnienia się na poziomie fizycznym i psychicznym oraz polepszenia samooceny. Antologia łączy kolekcję różnych głosów, które podejmują tematy związane z całym spektrum ludzkich doświadczeń, od kultury i mediów po płeć i seksualność. Tym samym pomaga nauczyć się odbudowy więzi ze swoim wspaniałym ciałem i życiem.
Odkryj w sobie piękno!
Jesteśmy społeczeństwem, w którym coraz częściej diagnozuje się przypadki cukrzycy, nadciśnienia, udarów mózgu, chorób neurodegeneracyjnych czy osteoporozy. Są one skutkiem nieprawidłowej diety opartej na przetworzonych pokarmach, które nie odżywiają naszych organizmów, a je zatruwają i obciążają. Natura oferuje nam zadziwiające produkty, które przywracają w naszych organizmach równowagę i pozwalają na zachowanie optymalnego stanu zdrowia. Żywność funkcjonalna nie tylko odżywia organizm, ale również ma właściwości uzdrawiające. Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają również pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Na przykład pokrzywa ma silnie odtruwające działanie i oczyszcza organizm, natomiast rumianek działa rozkurczowo i łagodzi stres. Siemię lniane zmniejsza zagrożenie chorobami serca i naczyń krwionośnych. Wbrew powszechnym opiniom, awokado efektywnie spala tłuszcz i utrzymuje prawidłowy poziom insuliny. Aloes działa chłodząco, wspomaga leczenie ran i hamuje stany zapalne. Przy każdym produkcie znajdziesz prosty przepis na deser, koktajl czy pastę. Wypróbuj je, a przekonasz się, że na stałe zrzucisz wagę, odbudujesz system obronny organizmu, Twoja skóra będzie promieniała, a ciało pozostanie młode. Będziesz potrzebował mniej snu i oczyścisz umysł. Wszystkie produkty są łatwo dostępne. Poznaj najbardziej wartościową żywność z natury.
Największą fobią Polaków jest lęk przed wizytą u dentysty czyli dentofobia. Dzięki tej książce całkowicie się jej pozbędziesz i nauczysz się tak dbać o higienę jamy ustnej, aby wizyta u stomatologa była jedynie miłym potwierdzeniem tego, że masz zdrowe i mocne zęby.
Wiedza na temat funkcjonowania całego organizmu pozwoli Ci lepiej zrozumieć przyczyny powstawania próchnicy i wzbogacić dietę w pokarmy sprzyjające długowieczności zębów oraz rozpocząćprocesy lecznicze w jamie ustnej. Aby to osiągnąć najważniejsza jest odpowiednia dieta. Jedząc przetworzone pokarmy, zwłaszcza bogate w cukier i mąkę, rozpętujesz burzę w organizmie. Rośnie poziom insuliny i kortyzolu oraz następuje zaburzenie równowagi hormonalnej, a to powoduje ubytki tkanki zębowej. Gdy zjemy za dużo cukru, hormony odpowiedzialne za mineralizację zębów z przyjaciół zamieniają się we wrogów. Efektem jest próchnica, choroby dziąseł i podwyższony poziom kwasowości całego organizmu, co sprzyja rozwojowi szkodliwych bakterii i grzybów.
Z książki dowiesz się, jak zniwelować próchnicę i odwrócić jej skutki. Wzbogacisz swoją dietę o dobre tłuszcze nasycone, a rozpocznie się proces ponownej mineralizacji i odbudowy struktury szkliwa.Poszerzając swoją wiedzę o zdrowiu zębów i dziąseł dołączysz do nieustannie zwiększającego się grona ludzi, którzy sami dbają o remineralizację, potrafią zwalczyć próchnicę i przeciwdziałają powstawaniu ubytków. Ta zmiana ku lepszemu zdrowiu jamy ustnej, dokona się wraz z kolejnym posiłkiem.
Zwalcz próchnicę bez dentysty.
Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dzięki tej książce może się to jednak zmienić.
Autor odkrywa, co rzeczywiście znajduje się w przetworzonych produktach spożywczych. Jak smakują australijskie trociny? Co robi kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań.
Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując nawet nas odżywiać. Poznasz mechanizmy, dzięki którym producenci pokarmów manipulują Tobą i Twoimi dziećmi. Dowiesz się, skąd wzięła się epidemia otyłości i uświadomisz sobie skalę zniszczeń powodowanych przez sztuczne aromaty i słodziki.
Publikacja uświadamia, że koniecznie musimy zmienić nasz sposób doboru i konsumpcji produktów. Pokazuje, jak ważne jest, żeby konsumenci się zjednoczyli i walczyli o swoje prawa. W sposób całkowicie zrozumiały i jasny demaskuje kampanie reklamowe przemysłu spożywczego jako wierutne kłamstwa i ujawnia skalę nadużyć, jakich dopuścili się światowi potentaci. Ponadto otwiera oczy na masową produkcję pożywienia i jej zaplecze. Po tej lekturze wielu z nas już nigdy więcej nie kupi niektórych produktów, nie mówiąc o ich ewentualnej konsumpcji.
Bądź świadomym konsumentem!
Chińczycy pierwsi odkryli roślinę herbacianą. Ze względu na swoje wartości zdrowotne cenili ją tak bardzo, że porównywali do drogocennego minerału – nefrytu. Od wieków stosowano ją w celach leczniczych, a dzięki tej książce Ty również nauczysz się tej pradawnej sztuki. Autorka przekazuje pełnię wiedzy na temat herbat czarnych, zielonych, czerwonych, białych i wielu ziół. Picie herbaty to nie tylko przyjemność, ale też przywracanie zdrowia i młodości.
Można po nią sięgać, gdy standardowe leki wywołują zbyt wiele skutków ubocznych. Preparaty roślinne oddziałują na organizm w łagodny sposób. Pobudzają naturalny system obronny organizmu i świetnie sprawdzają się jako środek zapobiegawczy oraz leczniczy niwelujący liczne objawy chorobowe. W książce znajdziesz sposoby przyrządzania herbat oraz naparów i ich dawkowanie. Poznasz metody pozbywania się takich dolegliwości jak problemy skórne, bóle stawów, rak, problemy z kośćmi.
Z łatwością oczyścisz nerki i wątrobę, pozbędziesz się zmęczenia i zniwelujesz oddziaływanie stresu. Jeśli dokucza Ci migrenapomocna będzie herbatka z walerianą, maruną, melisą czy tymiankiem. Jeśli chcesz poprawić pamięć możesz pić różne rodzaje czarnej herbaty z dodatkiem żeń-szenia, miłorzębu, lukrecji, lipy i cynamonu. Idealną mieszanką do odmładzania jest biała herbata, rooibos, żeń-szeń i słoma owsiana. Poznaj wszystkie możliwości tkwiące w herbacie wraz z listą dolegliwości, których z łatwością możesz się pozbyć z jej pomocą. Napary, które leczą.
Współczesny świat stawia przed nami coraz większe wyzwania. Staramy się za nimi nadążyć i w efekcie stajemy się coraz bardziej zaganianym i znerwicowanym społeczeństwem. Nasze organizmy mają jednak ograniczoną odporność i wytrzymałość. Ciągły stres powoduje wypalenie nadnerczy, a wypijanie kolejnych filiżanek kawy jedynie pogarsza sytuację. Organizm zaczyna dawać sygnały w postaci zmęczenia, cukrzycy, złej przemiany materii, egzemy, a nawet chorób autoimmunologicznych. Nieprawidłowa gospodarka hormonalna może przerodzić się w problemy z tarczycą, a przesypianie nawet kilkunastu godzin wcale nie regeneruje sił. Autor, ekspert z dziedziny zdrowego stylu życia, fitnessu i odzyskiwania energii, proponuje niezwykle prosty i możliwy do samodzielnego wykonania, test, który zmierzy Twój poziom stresu. W zależności od jego wyniku będziesz mógł zastosować techniki, które uwolnią Cię od jego nadmiaru i nauczysz się radzić sobie z sytuacjami pełnymi napięć. Równie ważnym czynnikiem, który wpływa na nasze samopoczucie jest dieta, dlatego Autor dokładnie analizuje codziennie produkty spożywcze, które Cię okradają z energii i powodują chroniczne zmęczenie. Poznasz prawdziwe działanie kawy, płatków śniadaniowych, napojów energetycznych, glutenu i cukru na organizm. Sprawdzisz czy prawidłowo trawisz spożywane przez Ciebie pokarmy. Zrozumiesz, dlaczego niektóre z nich mogą zakwaszać organizm i negatywnie wpływać na funkcjonowanie poszczególnych organów. Dzięki tej książce podwoisz energię i pozbędziesz się wielu dolegliwości zaledwie w siedem dni. Poczuj, że żyjesz!
Dyplomowany lekarz, czołowy ekspert profilaktyki i odwracania procesów chorobowych wyjaśnia, w jaki sposób możesz stać się odporny na przeziębienia, grypę i inne infekcje. Kluczem do uzyskania takich efektów są niewielkie zmiany, jakich możesz dokonać w swoim jadłospisie. To niewłaściwe wybory żywieniowe sprawiają, że zapadasz na choroby, skraca się długość Twojego życia oraz wydajesz fortunę na leczenie. Dzięki dokonaniu zmian w codziennej diecie, dostarczysz swojemu organizmowi składniki odżywcze, które odpowiadają za budowanie odporności. Modyfikacje jadłospisu będą nie tylko skuteczne, ale i przyjemne - wszystko za sprawą osiemdziesięciu znakomitych przepisów sprawdzonych przez Autora książki. Od teraz każdy posiłek będzie dosłownie „na zdrowie”!
W ostatnich latach woda stała się symbolem zdrowego stylu życia i witalności. To ona daje gwarancję optymalnej pracy wszystkich organów, przyspiesza metabolizm, odpowiada za prawidłowe wchłanianie składników odżywczych oraz wydalanie toksyn. Woda odpowiedniej jakości może oddziaływać na poprawę naszego zdrowia, a nawet zwalczać dolegliwości. Ponieważ bierze ona udział w każdym procesie zachodzącym w organizmie, jej jakość wpływa przede wszystkim na długość naszego życia. Autorka przez 18 lat prowadziła badania wody jonizowanej i udowodniła, że posiada ona szereg właściwości, które sprzyjają zwalczaniu wielu dolegliwości. Woda martwa, o podwyższonym potencjale redoks, stosowana jest głównie w leczeniu i profilaktyce chorób. Zabija bakterie, wirusy, florę grzybiczą, działa przeciwzapalnie, antyalergicznie i przeciwobrzękowo. Woda żywa ma właściwości immunostymulujące, przeciwutleniające i przyspiesza gojenie tkanek. Służy do codziennego picia i posiada zasadowe pH. W niniejszej książce Autorka szczegółowo opisuje opracowaną przez siebie efektywną metodę leczenia przy pomocy wody i dodatków mineralnych. Jej nowatorskie metody dotyczą eliminowania takich chorób jak cukrzyca typu 1 i 2, nowotwory, nadciśnienie, chroniczne zapalenia i marskość wątroby, zapalenie żołądka z nadkwasotą czy zgaga. Znajdziesz tu również unikalne sposoby na pozbycie się alergii, egzemy, zapalenia jamy ustnej oraz wielu innych uciążliwych dolegliwości. Dowiesz się też, jak możesz samodzielnie zapobiegać wypadaniu włosów. Pij wodę i żyj długo!
Medycyna nie zdołała wynaleźć leku na wiele chorób, tymczasem natura zrobiła to już przed wieloma wiekami. Ukryła swój cudowny sposób na powszechne choroby w niepozornych nasionach. Fakt ten odkryli starożytni Aztekowie, którzy dzięki nasionom chia dbali o zdrowie swoich organizmów. Teraz również współcześni Europejczycy mogą skorzystać z tego wspaniałego panaceum. Barbara Simonsohn od ponad 20 lat zajmuje się tematyką odżywiania, a w tej książce ujawnia zadziwiające właściwości nasion chia. Niezależne badania wykazały, że zawierają one pełną gamę przeciwutleniaczy, składników mineralnych, białek, błonnika oraz kwasów tłuszczowych Omega-6 i Omega-3. Czyni to z nich prawdziwą bombę witaminową. Z tej książki dowiesz się, jak z pomocą nasion chia wzmocnić system odpornościowy, zapobiec chorobom układu krążenia i odnieść sukces w zdrowym, a zarazem skutecznym odchudzaniu. Dzięki nim zabezpieczysz się też przed nowotworami, stanami zapalnymi i cukrzycą. Poznasz również 111 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy. W przeciwieństwie do wielu zdrowych produktów, nasiona chia są jednocześnie bardzo smaczne. Jest to lektura obowiązkowa zarówno dla profesjonalnych sportowców, jak i wszystkich osób świadomych tego, co jedzą. Tym bardziej, że opisywane w niej nasiona wzmacniają nie tylko ciało, ale i umysł, wskutek czego zwiększają możliwości ludzkiego mózgu i zapobiegają syndromowi wypalenia. Nasiona chia – Twój sposób na zdrowie!
Przez ostanie trzydziestolecie bardzo intensywnie promowano diety niskotłuszczowe. Dlaczego więc jesteśmy coraz grubsi i bardziej podatni na choroby? Nasze ciała potrzebują tłuszczu, ponieważ jest on niezbędny dla zdrowia, a idealnym sposobem na poradzenie sobie z epidemią chorób serca i otyłością jest dieta ketogeniczna. Autor, dietetyk, znawca zdrowego odżywiania i badacz leczniczych właściwości kokosa, prezentuje wyniki najnowszych, przełomowych badań naukowych na temat różnego rodzaju tłuszczów. Analizuje ich właściwości i wpływ na zdrowie. Obala wiele powszechnych mitów i błędnych przekonań na ich temat. Te wyniki zaskoczą również Ciebie. Szczególną uwagę poświęca jednemu z najbardziej niezwykłych produktów wspomagających odporność, którym jest olej kokosowy. Zaprezentowany w książce rewolucyjny program przywracania równowagi organizmu powstał nie tylko w celu uzyskania szczupłej sylwetki, ale przede wszystkim, aby odzyskać zdrowie. Głównie opiera się na spożywaniu naturalnych produktów i najbardziej sprzyjających zdrowiu tłuszczów. Jego skuteczność udowodniono w leczeniu otyłości, cukrzycy, chorób układu krążenia, przewlekłego zmęczenia, nadciśnienia, a także wielu innych. Autor podaje zasady diety, dzięki którym z łatwością przyspieszysz przemianę materii, zwiększysz poziom energii i unormujesz temperaturę ciała. Poznasz metody, jak dzięki zdrowym tłuszczom poprawić funkcje tarczycy, usprawnić pracę serca czy ustabilizować poziom cholesterolu. Zdrowie dzięki tłuszczom.
Bezbolesna i nieinwazyjna metoda integracji organizmu. Nowatorska książka, która zawiera opis Terapii Czaszkowo-Krzyżowej i wyjaśnia sposób jej działania.Zakłada ona, że pod wpływem urazów, stresu, czy traumatycznych przeżyć powstają w organizmie napięcia, które blokują jego prawidłowe funkcjonowanie. W tej publikacji znajdziesz dokładny opis, w jaki sposób można wyczuć rytm czaszkowy i jak delikatnym dotykiem usunąć napięcia. Dzięki szczegółowemu wyjaśnieniu kolejnych etapów zabiegu dowiesz się, jak uruchomić mechanizmy samoleczenia.Terapia ta skutecznie pomaga przy: kłopotach z koncentracją, nadpobudliwości u dzieci i dorosłych, stresie, bólach i zawrotach głowy, migrenach, zaburzeniach wzroku i słuchu i w wielu innych przypadkach.
Zmorą obecnych czasów są coraz powszechniejsze alergie pokarmowe powodowane przeróżnymi dodatkami do żywności, takimi jak: konserwanty, środki ochrony roślin, stosowane w nadmiernej ilości nawozy sztuczne, antybiotyki i hormony. To z ich powodu ważne jest bardziej świadome wybieranie tego, co się je. Książka ta jest zachętą do częstszego spożycia produktów roślinnych, aby urozmaicić codzienną dietę. Zawiera 450 przepisów na proste, tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy na każdą okazję, tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Znajdziesz w niej wykaz produktów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis witamin i składników mineralnych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i źródła ich pozyskania. Skutki nieprawidłowej diety nie zależą od wyboru wegetarianizmu bądź odrzucenia go. Wszystko zależy od wiedzy, jak komponować dietę, by zawierała składniki niezbędne do prawidłowego odżywienia organizmu. Dzięki zaprezentowanej w tej książce diecie obniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. śliny są nie tylko źródłem witamin, składników mineralnych, białek, węglowodanów, ale również zawierają w sobie substancje chemiczne o dużej aktywności biologicznej, mogące nie tylko zapobiegać chorobom, ale nawet je leczyć. Z łatwością pozbędziesz się alergii, problemów z krążeniem, oczyścisz nerki, wątrobę oraz poprawisz pamięć. Jedz na zdrowie!
Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na ph organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy. Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych. Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała. Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób.
MMS (Miracle Mineral Supplement, chloryn sodu) to mineralna substancja, która posiada właściwości przeciwbakteryjne i zdolność zwalczania wielu chorób. W dużym stopniu wpływa na regenerację systemu immunologicznego. Środek ten jest ukierunkowany głównie na wzmocnienie organizmu tak, aby samodzielnie zdołał pokonać choroby. W Afryce uratował on około 75 000 osób chorych na malarię, której objawy ustąpiły w ciągu doby. Wiele dolegliwości w naszym organizmie powodują pasożyty i mikroby. MMS jest zabójcą patogenów, co zostało ogłoszone przez Amerykańskie Towarzystwo Chemików Analitycznych. Wykazuje uzdrawiające właściwości również w przypadku nowotworów, AIDS, wszystkich typów żółtaczki, cukrzycy, miażdżycy czy paradontozy. Stosując go zewnętrznie jest skuteczny przy wszelkiego rodzaju dolegliwościach skórnych, takich jak ropnie, opryszczka, kurzajki czy egzema. Autorka, lekarz medycyny, zainteresowała się działaniem MMS i wydobyła na światło dzienne wiele zaskakujących wyników badań, potwierdzających jego lecznicze właściwości. Podaje szczegółowe dawkowanie wraz z listą chorób, na które skuteczność MMS została potwierdzona. Dzięki tej książce poznasz proste terapie, które mobilizują organizm do zwalczania infekcji. Liczne relacje osób, które go stosowały są świadectwem jego pozytywnego wpływu na zdrowie. Teraz i Ty będziesz mógł skorzystać z praktycznej wiedzy i odkryć wielorakie możliwości tego środka. Wstęp do książki napisał wynalazca i propagator MMS, dr Jim V. Humble. MMS – skuteczny środek w leczeniu wielu chorób.
Kombucha inaczej zwana grzybem herbacianym to pradawny ludowy środek leczniczy, który był używany w Chinach już 2000 lat temu. Obecnie przeżywa swój renesans, a jego właściwości zdrowotne są doceniane na całym świecie, również przez gwiazdy z Hollywood. Dzięki Autorowi teraz i Ty możesz sam przygotować z niego cudowny napój i cieszyć się jego smakiem oraz rewelacyjnym działaniem.
Kombucha zwana po polsku kombuczą to orzeźwiający i zdrowotny eliksir otrzymywany poprzez przefermentowanie herbaty (najczęściej czarnej lub zielonej) z cukrem za pomocą "grzyba" kombuchy w symbiozie kolonii bakterii i drożdży. Napój jest słodko-kwaśny, lekko musujący i przypomina w smaku sok jabłkowy. Zogromną ilość witamin z grupy B oraz witaminę C i wiele innych cennych witamin oraz kwas mlekowy, octowy, szczawiowy, glukoranowy, masłowy, nukleinowy, aminokwasy i enzymy. Po jego wypiciu czujemy się wzmocnieni i pełni energii. Jest środkiem zapobiegającym wielu chorobom. Skutecznie pomaga w leczeniu raka, działa wspomagająco przy zaburzeniach łaknienia, w przypadkach utraty ostrości wzroku, w chorobach stawów, nerek, wątroby i włosów. Usuwa także z organizmu toksyny, reguluje ciśnienie krwi, stabilizuje poziom cholesterolu oraz ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej.
W tej książce Autor wyjaśnia nie tylko czym jest kombucha i jakie ma działanie, ale także jak przygotować z niej zdrowotny eliksir długowieczności. Podpowiada również jak hodować grzyb herbaciany i zadbać o jego świeżość. Ta publikacja uznawana jest za „Biblię kombuchy”.
Kombucha nowe źródło wiecznej młodości.
Masaż jest jedną z najpopularniejszych technik terapeutycznych. Za sprawą niniejszej książki dosłownie każdy człowiek będzie mógł samodzielnie się przekonać o korzyściach z niego płynących oraz przywrócić zdrowię i harmonię swojego organizmu. Publikacja stanowi unikalny podręcznik masażu – bogato ilustrowany, napisany przystępnym językiem i doskonały zarówno dla zupełnych laików, jak i profesjonalistów chcących poszerzać swoją wiedzę. Autorka opisuje pozytywny wpływ głaskania, rozcierania, ugniatania, oklepywania i wywoływania wibracji. Zamieściła również opisy meridianów i czucia somatycznego. Po raz pierwszy tak wiele miejsca poświęcono także niedocenianemu, a bardzo ważnemu układowi limfatycznemu, który znacząco oddziałuje na funkcjonowanie całego organizmu. Teraz każdy ma szansę poznać wpływ masażu na skórę, układy krążenia i nerwowy oraz narządy zmysłów. Zdobytą wiedzę można wykorzystać stosując opisany w publikacji masaż limfatyczny poszczególnych części ciała czy masaż Shiatsu oparty na koncentrowaniu się na punktach meridianowych i punktach biologicznie aktywnych. Znajdują się tu cenne wskazówki z zakresu refleksoterapii i odmładzającego masażu twarzy. Autorka zdradza również, jak włączyć do masaży aromaterapię i prezentuje charakterystykę najlepszych do tego celu olejków eterycznych. Niezależnie, czy szukasz zdrowia, relaksu, czy może młodości, techniki z tej książki Ci to zapewnią. Wybierz masaż dla siebie.
Ta książka jest adresowana nie tylko do miłośników kokosa, ale i osób dbających o zdrowie. W każdym z 450 przepisów Autor dodaje jakiś element kokosa, czyli olej, mleczko, wodę czy mąkę, komponując potrawę tak, aby była nie tylko smaczna, ale również posiadała właściwości lecznicze. Korzystając z przepisów dr. Fife z łatwością wprowadzisz do swojej diety olej kokosowy, który zyskał miano najzdrowszego oleju i jest niezwykle ważny dla zdrowia mózgu, poprawy pamięci i gęstości kości. Dania z mąką kokosową dostarczą do twojego organizmu dużo błonnika. Wpłynie to na uregulowanie procesów trawiennych i unormowanie wagi ciała. Ponieważ mąka kokosowa nie zawiera glutenu, może stanowić niezwykle ważny składnik w przygotowywaniu posiłków dla osób z jego nietolerancją. W książce znajdziesz również wiele zastosowań śmietanki i wody kokosowej. Dostarczą one niezbędnych minerałów i witamin. Wiele przepisów, zawartych w tej publikacji zostało opracowanych w pełni przez Autora, jak np. babeczki serowe czy zupa serowa z wołowiną, więc są one oryginalne i można je znaleźć tylko tutaj. Niektóre natomiast są wariacjami popularnych niekokosowych dań, jak np. kurczak a'la król z dodatkiem mleka kokosowego, które znakomicie podkreśla smak potrawy. Oczywiście książka nie byłaby kompletna bez klasycznych deserów, takich jak, ciasto z kremem kokosowym, placki, tarty czy batony kokosowe. Książka zawiera dania główne, przystawki, przekąski, desery i odżywcze napoje. Wiele spośród nich to dania wegetariańskie. Wszystkie zostały starannie przetestowane przez Autora. Gotuj z „Doktorem Kokosem”.
Stres jest nieodzownym elementem naszego życia. Występuje w pracy, w szkole i w domu. Towarzyszy nam bez względu na płeć czy wiek. Może wywoływać bóle brzucha, pocenie się rąk czy też nagłą gorączkę, a bagatelizowany może doprowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych. Skoro nie możemy wyeliminować stresu, musimy nauczyć się z nim żyć i na niego uodparniać.
Choroby serca czyhają na każdego z nas. Normą stało się to, że zapadają na nie coraz młodsze osoby. Takiemu stanowi rzeczy sprzyja nie tylko niewłaściwa dieta, ale również coraz bardziej przepełnione stresem tempo życia. Nigdy nie jest jednak za późno (ani za wcześnie), by zadbać o swój układ krążenia.Pomocne będą wskazówki niekwestionowanego autorytetu medycznego, który opublikował książkę opartą na doświadczeniach własnych pacjentów. Badania doktora Esselstyna są jednymi z najskrupulatniej przeprowadzonych dochodzeń medycznych, jakich podjęto się w ostatnim stuleciu. Udowadniają one, że zmiany w diecie (i tylko one) radykalnie zmniejszają tempo starzenia się tętnic i poprawiają ich kondycję. Okazało się, że postęp nawet najostrzejszej i rozwijającej się od wielu lat postaci choroby wieńcowej może zostać odwrócony przez wprowadzenie zmian do jadłospisu i stylu życia. Jeśli zastosujesz program żywieniowy zaprezentowany w tej publikacji, staniesz się praktycznie odporny na zawały serca.Udowodnili to dobitnie pacjenci doktora Esselstyna, którym już dwadzieścia lat temu zakomunikowano, że nie przeżyją nawet roku. Dzisiaj są oni w pełni zdrowi, a stanu układu krążenia mogą im pozazdrościć dużo młodsze osoby. Teraz również Ty możesz wykorzystać podane w książce przepisy kulinarne, które pozwoliły tym ludziom oszukać śmierć.Żyj z sercem!
Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to tylko złudzenie.
Dr Grimm, ekspert zajmujący się odżywianiem oraz autor takich bestsellerów jak „Nie jedz tego” czy „Cukrowa mafia” przedstawia szokujące informacje na temat tego, co znajduje się w naszym codziennym pożywieniu. Uświadamia nam, że w dzisiejszych czasach rynek produktów spożywczych został opanowany przez korporacje, których interesy nie polegają na tym, by dostarczać świeżej i zdrowej żywności, a głównie takiej, która pięknie wygląda, posiada długi termin ważności i przyjemnie pachnie, a przy okazji rujnuje nasze zdrowie.
Czy wiesz, co znajduje się w wędlinach, sokach, gotowych daniach czy mrożonkach, które na co dzień spożywasz? Autor opisuje, iż w ich składzie występuje wiele środków niebezpiecznych dla Twojego zdrowia, m.in. glutaminiany, benzoensan sodu czy aspartam. Dostarczane codziennie w formie pożywienia doprowadzają do zniszczenia komórek nerwowych, osłabiają zdolności koncentracji i powodują choroby neurodegeneracyjne, takie jak Alzheimer, Parkinson czy stwardnienie rozsiane. Są także przyczyną powstawania wielu nowotworów, osłabiają samopoczucie, a nawet inteligencję.
Teraz dzięki tej książce będziesz mógł dowiedzieć się, jakich produktów unikać, czym je zastępować i w jaki sposób mądrze wybierać żywność.
Czas w końcu poznać prawdę! Postaw na jakość i zdrowie.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?