Ciasto na deser i podwieczorek, a zwłaszcza na niedzielę, to w polskiej kuchni tradycja. Żyjemy w czasach, w których większość pieczywa, a w ślad za nim także ciast produkowana jest taśmowo w nowoczesnych piekarniach, przez zaprogramowane roboty. Ale deser, to nie tylko słodkie danie podawane na koniec posiłku, to przecież jest i powinna być przyjemna chwila. Nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych, najwyższej jakości składników. Prezentowana książka zawiera sprawdzone przepisy na wyśmienite ciasta oraz wiele cennych porad, które sprawią, że nasze wypieki staną się powodem do dumy.
Leksykon win to pozycja dla każdego smakosza win. Oprócz wyczerpującego opisu rodzajów win z poszczególnych regionów świata, Czytelnik odnajdzie w nim uporządkowane i praktyczne informacje o szeroko pojętej kulturze picia wina.
Encyklopedia to wspaniała książka, które zawiera mnóstwo informacji z najróżniejszych dziedzin wiedzy! Poznaj niesamowite zwierzęta i ich królestwo. Przyjrzyj się najróżniejszym zjawiskom przyrodniczym. Mnóstwo zdjęć i kolorowych ilustracji oraz schematów z pewnością zachwyci każdego młodego czytelnika!
Kuchnia polska to zbiór sprawdzonych przepisów na smaczne dania. Przystawki, pożywne zupy, dania mięsne i wegetariańskie, rozmaite przetwory, domowe chleby i wędliny stanowią o niezwykłym bogactwie polskich smaków. Receptury wzbogacone zostały o liczne fotografie potraw.
Książka Szkolenie psa. Jak wychować idealnego pupila to wyczerpująca pozycja o wychowaniu i szkoleniu psów. W pierwszych rozdziałach omówione zostały teoretyczne aspekty wychowania psa, a także problemy, jakie mogą się pojawić. Rozszyfrowany został również język psów, czyli sposób w jaki domowe czworonogi komunikują się z ludźmi. Kolejne rozdziały opisują, jak postępować ze szczeniakiem od momentu przyniesienia go do domu: co zrobić, by nie niszczył domowych sprzętów, jak nauczyć go czystości i posłuszeństwa. Dalsza część prezentuje metody szkolenia psa. Instruktażowe fotografie oraz wyczerpujące opisy pokazują, jak nauczyć psa danej komendy, np. siad, waruj, „do nogi!” oraz wielu innych.
Zupa jest bardzo popularnym daniem głównie ze względu na dostępność składników oraz stosunkowo niewielki ich koszt. Często stanowi bardzo pożywny i treściwy posiłek, a zawarte w niej warzywa wzbogacają dane o cenne składniki odżywcze. Prezentowana książka zawiera wiele pomysłów na smaczne i zdrowe zupy. Zawarto w niej przepisy na potrawy mięsne, wegetariańskie, a także na chłodniki i zupy owocowe.
Cmentarz jest jednym z najbardziej niezwykłych obiektów w przestrzeni, którą tworzy człowiek, a pragnienie zachowania zwłok związane jest z wiarą w życie pozagrobowe i pojmowaniem śmierci jako przejścia do innego świata. Cmentarz to także swoista galeria sztuki. Dzieła wybitnych twórców, wyróżniające się znakomitym wykonaniem i walorami artystycznymi sąsiadują z realizacjami nijakimi, amatorskimi, nieporadnymi, a niekiedy pretensjonalnymi i napuszonymi. Książka Polskie nekropolie prezentuje wyjątkowe polskie cmentarze, opowiada ich historię oraz odkrywa duszę.
Gotowanie na parze jest najzdrowszą formą przyrządzania posiłków. To idealna metoda przede wszystkim dla osób cierpiących na zaburzenia przemiany materii, mających problemy z nadwagą, alergików, ale również dla osób całkowicie zdrowych, które chcą uniknąć chorób. Przyrządzone na parze lub w kombiwarze potrawy apetycznie wyglądają, zachowują walory smakowe i co najważniejsze nie tracą cennych witamin. Zebrane w książce przepisy dostarczą pomysłów na smaczne i zdrowe potrawy z mięsa, ryb, warzyw, a nawet ryżu.
Dieta wegetariańska to po prostu dieta bezmięsna. Często się uznaje, że przez brak tego składnika w pokarmach jest ona niezdrowa. Nic bardziej mylnego, ponieważ są rośliny, które mogą zastąpić to, co w mięsie najcenniejsze, czyli białko, żelazo oraz witaminy A i B. Książka Dania wegetariańskie to zbiór przepisów na smaczne i zdrowe potrawy bez mięsa. Propozycje na smakowite przekąski, śniadania, obiady i kolacje zachęcą każdego, kto ceni sobie zdrowy styl życia.
Walory smakowe mięsa udomowionego ptactwa idą w parze z jego wartościami odżywczymi ? jest zasobne w cynk, witaminę B12 oraz łatwo przyswajalne białko. Niewątpliwą jego zaletą jest także fakt, że należy ono do najbardziej lekkostrawnych i niskokalorycznych mięs. Te jego dobre strony przesądziły zapewne o niezwykłej popularności wśród składników codziennych dań. Prezentowana książka to zbiór pomysłów na doskonałe dania z drobiem na co dzień i od święta, na dania dietetyczne oraz wyśmienite przekąski.
Przygotowane domowym sposobem nalewki tradycją sięgają średniowiecza. Dziś na nowo stają się powodem do dumy gospodarza częstującego alkoholem. Wyśmienity smak owoców, ziół, miodów i przypraw połączony z niezwykłym zapachem i kolorem trunku przynosi sporo satysfakcji. Prezentowana książka w klarowny sposób podpowiada, jak w domowym zaciszu własnoręcznie przygotować wyborne wódki, krupniki, likiery i miody.
Czym jest akwarystyka? Jakie wybrać akwarium? Które rośliny będą odpowiednie? Jakie rybki dobrać? - na te i wiele innych pytań w klarowny sposób odpowie prezentowana książka. Akwarystyka jest hobby, które bez względu na wiek okazuje się być atrakcyjne. Barwny i tajemniczy świat ryb, niezwykłych roślin przyciąga fascynatów wodnego hobby i zachwyca swoim pięknem.
Potrawy przygotowane na parze cechuje swoista prostota rzeczy szlachetnych. Są nie tylko aromatyczne i cieszą oko atrakcyjnym wyglądem, lecz również uważa się je za zdrowe i smaczne. Wbrew powszechnej opinii dania przyrządzone tą metoda nie muszą być monotonne! Prezentowana broszura to zbór wyselekcjonowanych przepisów, które sprawią, że nasze codzienne menu nabierze koloru, wyjątkowego smaku i zyska na wartościach odżywczych.
Kombiwar to coraz częściej stosowany w kuchni sprzęt. Jego nieskomplikowana obsługa i samodzielność sprawiają, że przygotowanie codziennych posiłków staje się mniej czasochłonne. Dania przyrządzone w kombiwarze są także znacznie zdrowsze, niż te przyrządzone na ociekającej tłuszczem patelni. Prezentowana książka to zbiór niezbędnych wskazówek i przepisów na wyśmienite potrawy oraz desery z kombiwaru.
Sushi - tradycyjne danie japońskie - w ciągu kilku lat zawładnęło sercami Polaków. Trudno się dziwić, bo jest proste w przyrządzeniu, zdrowe, różnorodne i po prostu pyszne. Dzięki ogromnej różnorodności produktów, z jakich można je przyrządzać, każdy, nawet osoby niechętne kulinarnym eksperymentom i stroniące od surowej ryby, z pewnością znajdzie swoją ulubioną odmianę. Prezentowana broszura to zbiór znakomitych pomysłów na pyszne japońskie smaki, które z łatwością można przyrządzić w domowym zaciszu.
Smak, zapach oraz kolor to cechy, które szczególnie dookreślają nasze sympatie wobec szlachetnych trunków, jakimi są wina. Ich domowy wyrób to coraz bardziej powszechne hobby, które dostarcza sporo satysfakcji. Prezentowana książka to doskonały poradnik i wypróbowane receptury na wyborne wina w jednym. Z pewnością pomoże ona każdemu stać się specjalistą od domowych trunków.
Podstawą udanego deseru są cierpliwość, fantazja, wypróbowane przepisy i chwila wolnego czasu. Książka Desery domowe to zbiór wypróbowanych domowych sposobów na chwilę słodkiej przyjemności. Czytelnik dowie się z niej, jak przygotować smakowite ciasta i ciasteczka, znajdzie sposoby na pyszne desery owocowe, fantazyjne koktajle, lody oraz wiele innych słodkich przekąsek.
Już liczę, Już piszę, Już czytam to seria edukacyjnych książeczek, które poprzez zabawę pomogą twojemu dziecku opanować trudną sztukę liczenia, pisania i czytania. W prezencie mnóstwo kolorowych naklejek.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?