Detektyw Logico powraca! Znów możesz asystować mu podczas rozwiązywania zagadek kryminalnych.
Użyj swoich szarych komórek, zbadaj wskazówki, przesłuchaj świadków i uzupełnij diagramy. Odkryj, kto, jak, gdzie i dlaczego popełnił zbrodnie.
W tym tomie poznasz mroczne sekrety pewnych wysp, rozwikłasz zagadkę tajemniczego uczonego i zbadasz nawiedzone ziemie Drakonii. Jeśli się odważysz…
Uruchom bezwzględną potęgę logiki w walce ze złem!
100 kryminalnych zagadek logicznych, ułożonych według stopnia trudności – od najłatwiejszych po zabójczo trudne. Do ich rozwikłania wystarczą ołówek i szare komórki. Na końcu książki znajdziesz podpowiedzi i rozwiązania.
Kanon filmów. Historia kinematografii od jej początków po obrazy z 2023 roku. W książce znajdują się omówienia najważniejszych dzieł sztuki flmowej, które powinien zobaczyć każdy miłośnik kina. Jest to kolejne, zaktualizowane wydanie publikacji cieszącej się od lat ogromnym zainteresowaniem czytelników. 1001 filmów, które musisz zobaczyć to wspaniały przewodnik po świecie kina. /Dallas Morning News/
Prezentowane egzemplarze mogą posiadać pewne uszkodzenia, takie jak porysowane lub nieco uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięcia, zbite narożniki itp.
Ponadczasowe książki mistrza Marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór przepisów to praktyczna propozycja dla każdego, kto chce sięgnąć po źródło sprawdzonej wiedzy, zainspirować się i poznać to, co najlepsze w kuchni polskiej. Dzięki książce nauczysz się, jak przyrządzić barszcz, ulepić idealne pierogi czy wyrobić pyszne ciasto drożdżowe. Znajdziesz tu tradycyjne przepisy na smaczne dania z warzyw, mięsa, ryb i mąki, na zupy oraz słodkości, a także wskazówki i porady. Przez kolejne etapy przygotowania wielu potraw krok po kroku przeprowadzą Cię zdjęcia. Zachwyć się domowymi smakami i wzbogać swój kuchenny repertuar! Marek Łebkowski (1952-2010) – smakosz, znawca kuchni i sztuki kulinarnej, fotograf, absolwent Wydziału Operatorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Teatralnej i Telewizyjnej w Łodzi. Napisał ponad 100 książek kucharskich, opublikowanych w kilku językach w łącznym nakładzie około 5 mln egzemplarzy.
Prezentowane egzemplarze mogą posiadać pewne uszkodzenia, takie jak porysowane lub nieco uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięcia, zbite narożniki itp.
Stało się. Chcesz być fit. Próbujesz i… zaczynasz od poniedziałku. Potem od kolejnego. I następnego miesiąca. Może lepiej poczekać na nowy rok? Niezależnie od tego, czy dopiero startujesz, czy jesteś osobą zaawansowaną – ta książka pomoże ci wreszcie być fit na zawsze, a nie na tydzień przed wakacjami. Bądź najsprawniejszą wersją siebie, osiągnij życiową formę i przestań ciągle sobie obiecywać, że jutro będzie lepiej – bo możesz już od teraz żyć zdrowo codziennie. „Fit na zawsze” to pozycja dla każdego, kto chce się wyrwać z pętli zaczynania wciąż od nowa. Zainspiruje cię do skupienia się na zdrowiu, sprawności i pozwoli zrozumieć, dlaczego większość z nas ciągle błędnie pojmuje bycie w formie. MARTA HENNIG-KRUK – trenerka personalna, instruktorka fitnessu i trenerka przygotowania motorycznego. Autorka codzienniefit.pl – jednego z najpopularniejszych blogów fitness w Polsce – oraz kanału na YouTube Codziennie Fit, z którym regularnie ćwiczy już ponad 200 tysięcy ludzi. „Marta w swoim kolejnym świetnym poradniku udowadnia, że zdrowy styl życia to nie projekt «od… do…» ani wyzwanie wymagające życiowej rewolucji. Uświadamia czytelnikowi, że bycie fit jest procesem. Opierając się na licznych własnych doświadczeniach, pomaga zweryfikować wiele fałszywych przekonań na temat aktywności fizycznej i diety. Pokazuje, że bycie w formie nie jest aż takie trudne i zmiany zaczynają się w naszej głowie, a nie ciele. Książka lekka i przyjemna, okraszona pięknymi zdjęciami”. (Agata Głyda – psycholożka, terapeutka, specjalistka psychodietetyki, autorka książki „Równowaga. Jak ogarnąć dietę i odzyskać spokój”, @psycholog _ na _diecie, psycholognadiecie.pl) „Marta, dziewczyna petarda, kobieta sprężyna, wulkan energii! Z dużą dozą rozsądku prowadzi swoją fitmisję, namawiając nas do zdrowego ruchu i racjonalnej diety. A to wszystko z wdziękiem i sugestią, że wcale nie musimy być najszczuplejszą wersją siebie, aby dobrze czuć się w swoim ciele!”. (Katarzyna Bosacka – dziennikarka, autorka programów „Wiem, co jem” i „Wiem, co kupuję”, prowadzi kanał na YouTube EkoBosacka)
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Wiele osób wciąż podchodzi do sprawdzania składu na opakowaniach z oporem. Działa tu podobny mechanizm jak w każdej nowej sytuacji – obawiamy się tego, czego nie rozumiemy. Obawę warto jednak zamienić w ciekawość i dobre nawyki, to naprawdę możliwe! Pokażemy Ci, że czytanie etykiet nie jest trudne, jeśli pamięta się o kilku podstawowych zasadach. Z całą pewnością możemy powiedzieć, że dziś dobrej jakości produkty są dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wymaga to tylko zbudowania pewnej wiedzy i rozwinięcia kreatywności. Pokazujemy, jak mądrze podejść do kwestii zakupów i gotowania, by jednocześnie móc cieszyć się pysznymi daniami. Ścisłe podążanie za przepisami nigdy nas nie przekonywało, odbierało bowiem przyjemność tworzenia, ograniczało i pochłaniało zbyt dużo czasu. Stawiamy na inspirowanie się przepisami i swobodne gotowanie z tego, co akurat jest w lodówce, czy z produktów sezonowych. Jak się za to wszystko zabrać z głową? Znamy odpowiedź! Katarzyna Rada i Jagoda Fabicka
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Lubisz sport, ale nie czujesz się wyczynowcem? Gubisz się w gąszczu informacji, a diety Cię przytłaczają? Im więcej czytasz, tym mniej wiesz? Ta książka rozwieje Twoje wątpliwości i pokaże Ci: • jak proste zmiany przynoszą długotrwałe i zadowalające efekty, • co jeść przed i po treningu • jakie nawyki pomogą Ci polepszać wyniki w aktywności sportowej, • jak układać jadłospisy, by odejść od sztywnych zasad i od skrajności, • jak znaleźć swój „złoty środek”, ufając intuicji, • jak w świadomy sposób łączyć naturalne żywienie z aktywnością fizyczną. Dieta to nie przymus. Przestań na niej „być” – zacznij się właściwie odżywiać. Bez schematów! Dorota Traczyk – dietetyk sportowy, wielbicielka biegania, kolarstwa, gór, spokoju i dobrego, pozytywnego nastawienia do świata. Certyfikowany instruktor rekreacji ruchowej o specjalizacji fitness oraz jako edukator w cukrzycy. Założycielka poradni oraz jednego z najpopularniejszych blogów dotyczących dietetyki sportowej w Polsce – Dieta-sportowca.pl.
Cykl kryminałów z komisarzem Harrym Hole. Harry po kolejnej wpadce alkoholowej otrzymuje wypowiedzenie, ale z uwagi na okres urlopowy zostaje jeszcze włączony do śledztwa, które prowadzi Tom Waaler. Hole podejrzewa Waalera o związek ze śmiercią koleżanki-policjantki, Ellen Gjelten, ale wciąż nie ma na to dowodów. Harry Hole tropi seryjnego mordercę, który zastrzelonym przez siebie ofiarom odcina kolejne palce u rąk, a na miejscu zbrodni zostawia znak - pentagram...
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
MISKA SZCZĘŚCIA to propozycja dla wszystkich, którzy lubią niebanalne, ale jednocześnie bardzo proste posiłki. W tym niepozornym naczyniu możesz podać pożywne, pyszne i kolorowe dania. Chociaż moda na bowl food przybyła do nas z Azji, z przystankiem na Hawajach, to ma również swoje odbicie w polskich tradycjach kulinarnych. Zainspiruj się lokalnymi i sezonowymi składnikami, wybierz ulubione dodatki, przypraw miłością i szczyptą improwizacji. Podaj w ulubionej misce. I rozkoszuj się tym, co najlepsze. Zrób MISKĘ SZCZĘŚCIA po polsku. Tu i teraz. „W smakowitej misie Laury Osęki spotkały się same dobra. Szczere i autentyczne, przypominają o sensie jedzenia – bezcennej prostocie w czasach nadmiaru. Otulają ciepłem, nie tylko w chłody, a ich dobroduszna energia płynie prosto z serca. Szczęście jest tuż obok. Wystarczy sięgnąć po ukochaną miskę.” - Daria Pawlewska – redaktorka naczelna magazynu „KUKBUK” „Podoba mi się idea tej książki, bo utwierdza mnie w przekonaniu, że inspiracją do pysznego i zdrowego gotowania może być wszystko. Pora roku, wspomnienia, wycieczka na targ, ale i naczynie, jakim jest miska. Przypomnij sobie. To pierwsze naczynie, z którego jedzą dzieci. Idealne na każdą porę dnia. Doskonałe na zupę, sałatkę czy poranną owsiankę. O tym jest ta książka – o codziennym, zdrowym i kolorowym gotowaniu. Smacznego!” - Grzegorz Łapanowski – kucharz, właściciel Food Lab Studio, założyciel Fundacji „Szkoła na widelcu”
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Wszystko, co chciałabyś wiedzieć o menopauzie. Menopauza to naturalny etap w życiu kobiety, choć każda z nas doświadcza jej na własny, niepowtarzalny sposób. Nie jest końcem aktywności, ale początkiem nowego. Jeśli poradzisz sobie ze zmianami, jakie niesie, i je zaakceptujesz, będziesz cieszyć się życiem, odnosić sukcesy, nawiązywać dobre relacje z ludźmi oraz budować silne związki. Książka jest wspólnym dziełem ekspertów w dziedzinie medycyny klinicznej i naturalnej oraz społeczności skupionej wokół Henpicked, brytyjskiego portalu dla kobiet po 40. roku życia, skonsultowana przez polskiego ginekologa. Inspiracją do jej napisania były listy od czytelniczek oraz ich pytania dotyczące menopauzy. Znajdziesz tu informacje, które pozwolą Ci przygotować się na nadchodzące zmiany, dowiesz się o różnych rodzajach wsparcia, od HTZ (hormonalnej terapii zastępczej) po metody alternatywne i naturalne, poznasz doświadczenia innych kobiet. Stoisz u progu ważnego rozdziału w życiu i to od Ciebie zależy, jaki on będzie. Nadszedł czas, aby zmienić sposób myślenia o menopauzie, obalić mity, zapoznać się z faktami i rozmawiać na ten temat. CZAS NA NOWY POCZĄTEK!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
100 mil na Krecie, oregano na kilogramy i rośliny na talerzu czyli zdrowe serce. Jeśli zastanawiasz się, jak połączyć radość jedzenia z dbałością o serce i jak zrealizować postanowienie, aby „zdrowiej żyć“, ta książka jest dla Ciebie. Znajdziesz tu 120 przepisów na dania przygotowane przez pasjonatów diety roślinnej i ultramaratończyków Violettę i Roberta. Wspiera ich zespół naukowy pod przewodnictwem prof. kardiologii Artura Mamcarza. Dowiedz się więcej o (dobrej) sile nawyków, naucz się skutecznie czytać etykiety i sprawdź, dlaczego warto zrezygnować z soli. Zainspiruj się i działaj już od dziś.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! "Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy. Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie. Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi. Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek. W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki. Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami! Kasia Bosacka
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
Marcin Urbaś – mistrz Europy w biegu na 200 m zaprasza na treningi biegowe. Książka przeznaczona zarówno dla początkujących biegaczy, jak i dla tych amatorów sportów biegowych, którzy już trenują, ale chcą poprawić technikę oraz osiągać lepsze wyniki. Jakich błędów nie popełniać, zaczynając przygodę z bieganiem. Jak wyznaczać sobie realne cele – idea małych kroczków pomaga w realizacji planu. Na co zwrócić szczególną uwagę w technice biegu, by sport był prawdziwą przyjemnością. Jak ważna jest rozgrzewka i regeneracja organizmu po biegu. Czy trenować trzeba codziennie i jak organizować treningi, by nie stały się nużące, ale poprawiały wyniki Trenuj z mistrzem!
Oferta wyprzedażowa: prezentowane egzemplarze są z uszkodzeniami mogą to być porysowane lub troszkę uszkodzone okładki, zagięcia, zżółknięciami, zbite narożniki itp.
#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan! „Czy można połączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, że jak najbardziej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!” (Orestes „Everyday Hero” Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt) „Bez jaj – prościej nie można. Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała mnóstwo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez składników pochodzenia zwierzęcego. Książka szczególnie spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni. Mnie zachwyca też świetna szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!” (Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”) „To, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, że muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami! Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Wiele prze-pisów jest tak prostych, że szybko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i wziąć na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię. Czego chcieć więcej?” (Joanna Wlazło – redaktor magazynu „Vege”, Fundacja Viva!) „Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać – przepisy i zdjęcia z tej książki sprawią, że poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu”. (Weronika Potepa – dyrektor kreatywna magazynu „V mag”, od 5 lat mieszka w Berlinie) Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy elitarne. Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce, ale również do tworzenia własnych kombinacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek. Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie. Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy. Cukiernictwo jest trochę magią, ale gwarantuję Ci, że szybko opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, ale i swoich bliskich. Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast. Właśnie to jest najlepsze! Autorka
Poradnik dla osób zmagających się z chorobą autoimmunologiczną oraz dla wszystkich, którzy poszukują przyczyn swego złego samopoczucia i podejrzewają, że mogą cierpieć na chorobę z autoagresji.
Napisany przez dietetyczki kliniczne, które same zmagają się ze schorzeniami autoimmunologicznymi. Pomoże ustabilizować parametry i uzyskać stan remisji.
Odpowiada na pytania:
- Czym są choroby autoimmunologiczne?
- Jakie są ich przyczyny i objawy?
- Jakie badania warto wykonać, chorując lub podejrzewając u siebie takie schorzenie?
- Jak wspomagać powrót do zdrowia?
- Jaką dietę i suplementację warto stosować?
- Czy gluten naprawdę szkodzi?
- Jaki wpływ na chorobę autoimmunologiczną mają jelita?
- Jaka aktywność fizyczna jest zalecana dla osób chorych?
Rozpocznij przygodę z igłą i muliną.Haftowanie to niezwykle wciągające zajęcie. Pozwala oderwać się od rzeczywistości, zwolnić tempo, wyciszyć się i skupić na konkretnej czynności, a efektem jest piękny, własnoręcznie wykonany przedmiot.Nie wymaga wielu przygotowań ani kosztownych materiałów. Haft możesz powiesić na tamborku na ścianie albo ozdobić nim serwetę, torbę czy ubranie.Zaproponowane w książce wzory są nowoczesne, niosą ze sobą pozytywne przesłanie i podkreślają więź z naturą. Wyszywając, możesz celebrować piękno otaczającego świata, korzystać z terapeutycznych właściwości prac artystycznych i cieszyć się procesem twórczym.W poradniku znajdziesz:12 nowoczesnych projektów inspirowanych światem przyrody ułożonych według stopnia trudności od najprostszych po nieco bardziej wymagająceszczegółowe instrukcje wykonania projektów krok po krokuzdjęcia ilustrujące każdy etap haftowaniainformacje o ściegach oraz kolorach nici wykorzystanych przy każdym projekciepraktyczne wskazówki ułatwiające pracębibliotekę ściegów hafciarskich wraz z opisem i schematem ich wykonaniazapiski z dziennika hafciarskiego, które przybliżają naturę każdego projektu, zawierają cytaty, przemyślenia oraz tematy do refleksjiwzory wszystkich projektów w skali 1:1, gotowe do przeniesienia na tkaninę.CELESTE JOHNSTONTwórczyni unikatowych haftów prowadząca popularny sklep Lemon Made Shop, w którym sprzedaje zarówno autorskie wzory hafciarskie, jak i gotowe rękodzieła. Mieszka w Austin w Teksasie. Jeśli chcesz poznać inne prace artystki, odwiedź stronę www.lemonmadeshop.com oraz jej profil na Instagramie: @lemon_made_shop
Coraz bardziej uświadamiamy sobie, jak ważne są badania profilaktyczne. Jednak widząc wyniki, często nie mamy pojęcia, co one oznaczają. Ta książka to praktyczny poradnik dla każdego. W prostych słowach wyjaśnia, jak odczytać wyniki morfologii, cholesterolu oraz panelu tarczycy.Znajdziesz tu też coś, czego nie spotkasz w innych publikacjach praktyczną analizę wyników badań konkretnych przypadków.Książka jest tak zaprojektowana, żebyś po jej lekturze potrafił odczytać wyniki badań, wyciągając z nich konkretne wnioski.Dowiesz się także, jak minimalizować ryzyko choroby i wdrożyć prawidłowe nawyki dietetyczne wspomagające zdrowie.
Przewodnik po podstawowych technikach. W jeden dzień naucz się szydełkowania i wykonaj swój własny projekt! Czytelne rysunki pozwolą na szybkie opanowanie splotów: od najłatwiejszych po prostą szydełkową pracę. Kolejne zaproponowane projekty łączą poznane wcześniej techniki z nowymi, co poszerzy Twoje umiejętności i pozwoli Ci na dzierganie coraz bardziej zaawansowanych dzieł. W książce zaproponowano wzory 20 szydełkowych prac: od prostego chwytaka do garnków po kocyk z połączonych kwadratów babuni; od miękkiego szala po misia amigurumi.
Kolejny tytuł bestsellerowej serii To, o czym dorośli Ci nie mówią.
Tym razem autorzy pochylają się nad ważnym tematem degradacji natury. Zastanawiają się, dlaczego człowiek tak strasznie śmieci, produkuje tyle plastiku (zwłaszcza jednorazowego) i tak słabo radzi sobie z recyklingiem odpadów. Szukają odpowiedzi na pytania, co zrobić z zanieczyszczeniem wody, powietrza i gleby oraz jak powstrzymać eksploatację i niszczenie ekosystemów, by nasza Ziemia przetrwała.
Odkryj nowatorską technikę łączącą makramę i tkactwo makramę tkaną.Amy Mullins i Marnia Ryan-Raison, autorki ""Makramy dla początkujących i nie tylko"", w kolejnym poradniku zestawiają węzły makramy z podstawowymi technikami tkackimi, dzięki czemu powstają niezwykle efektowne, ale łatwe do wykonania projekty.W poradniku znajdziesz:informacje na temat materiałów i technik,opisy wykonania węzłów i splotów makramowych oraz tkackich wraz z ilustracjami,18 projektów opatrzonych szczegółowymi instrukcjami i zdjęciami.Szukasz inspiracji i nowych splotów w makramie? To świetnie! Oprócz podstaw makramy poznasz również techniki tkactwa i wykonasz aż 18 niezwykłych projektów.Agata Taśmińska, blog Z głową w sznurkachTa książka w inspirujący sposób łączy technikę makramy z tkactwem. Zawiera przejrzyste instrukcje DIY, dzięki którym samodzielnie stworzysz piękne projekty ze sznurka.Marta Zakrzewska, blog Marheri CraftsMakramy i wyplatanki to interesująca propozycja dla wszystkich lubiących sznurek i rękodzieło. Ta książka będzie świetnym wyborem zarówno dla osób, które już rozpoczęły swoją przygodę z makramą i chcą dowiedzieć się więcej, jak i dla początkujących.Magda Okła, makramynablokowisku.pl
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?