KATEGORIE [rozwiń]

Wydawnictwo WSiP

Okładka książki Dziennik zajęć Przyszłość jest w Twoich rękach

48,20 zł 41,86 zł


Dziennik zajęć Przyszłość jest w Twoich rękach. Zapis dzienny Publikacja zawiera miejsce na: rozkład dnia, dzienny zapis pracy wychowawczo-dydaktycznej, dane osobowe dziecka, zgody na udział dzieci w zajęciach, dane osobowe prawnych opiekunów, wykaz uczęszczania na zajęcia w układzie dziennym, miesięczny wykaz obecności dzieci w przedszkolu, zestawienie frekwencji, opisy współpracy ze środowiskiem lokalnym, wykaz wycieczek i spacerów, wykaz form współpracy z rodzicami, listę obecności rodziców na zebraniach, tygodniowy rozkład zajęć dodatkowych, notatki, obserwacje, uwagi.
Okładka książki Dziennik zajęć Przyszłość jest w Twoich rękach

48,20 zł 41,86 zł


Dziennik zajęć Przyszłość jest w Twoich rękach. Zapis godzinowy Publikacja zawiera miejsce na: rozkład dnia, dzienny zapis pracy wychowawczo-dydaktycznej, dane osobowe dziecka, zgody na udział dzieci w zajęciach, dane osobowe prawnych opiekunów, wykaz uczęszczania na zajęcia w układzie godzinowym, miesięczny wykaz obecności dzieci w przedszkolu, zestawienie frekwencji, opisy współpracy ze środowiskiem lokalnym, wykaz wycieczek i spacerów, wykaz form współpracy z rodzicami, listę obecności rodziców na zebraniach, tygodniowy rozkład zajęć dodatkowych, notatki, obserwacje, uwagi.
Okładka książki Biznes i zarządzanie LO 2 ZPiR

64,50 zł 54,57 zł


Podręcznik napisany prostym i zrozumiałym językiem, przystępnie wyjaśnia złożone zagadnienia ekonomiczne oraz tematy z zakresu zarządzania – zarówno z perspektywy prowadzenia firmy, jak i budżetu domowego. Podręcznik przygotowuje do matury z przedmiotu biznes i zarządzanie w liceum ogólnokształcącym i technikum. Podręcznik składa się z 3 działów: • Finanse osobiste; • Osoba przedsiębiorcza na rynku pracy; • Przedsiębiorstwo. Liczne przykłady bliskie uczniowi w łatwy sposób wyjaśniają złożone zagadnienia. Duża liczba propozycji projektów do realizacji z uczniami oraz przykładowa analiza przypadków biznesowych pokazuje praktyczną stronę biznesu. Zadania projektowe uczą definiowania problemów i kreatywnego poszukiwania rozwiązań, a także pracy zespołowej i zarządzania czasem. Duży nacisk jest położony na kształcenie kompetencji 4K, tj.: kooperacji, komunikatywności, kreatywności i krytycznego myślenia. Bogactwo zadań i ciekawych poleceń po każdym temacie oraz w podsumowaniu działów pomaga w ćwiczeniu wymaganych umiejętności i zachęca do aktywnego udziału w dyskusji.
Okładka książki Biznes i zarządzanie. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony

62,70 zł 54,46 zł


Biznes i zarządzanie to cykl przygotowany z myślą o kształceniu ogólnym w zakresie podstawowym i rozszerzonym w liceum i technikum. Zawiera materiał nauczania przygotowany do realizacji w liceum ogólnokształcącym i technikum na 2. godzinach lekcyjnych (zakres podstawowy) i 8. godzinach lekcyjnych (zakres rozszerzony) w ciągu cyklu kształcenia.   Materiał nauczania jest ułożony zgodnie z kolejnością zagadnień w podstawie programowej. W części 1 omówione są 3 działy: Osoba przedsiębiorcza we współczesnym świecie, Zarządzanie projektami, Gospodarka rynkowa.   Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, które przedstawiają złożone zagadnienia i pokazują, że sprawy związane z ekonomią mogą bezpośrednio dotyczyć każdego.   Angażujące zadania kształtują umiejętność krytycznego myślenia i zachęcają do aktywnego udziału w dyskusji.   Rozwiązywanie zadań projektowych uczy stawiania problemów i poszukiwania rozwiązań, a także pracy zespołowej i zarządzania czasem. W cyklu duży nacisk jest skierowany na kształcenie umiejętności interpersonalnych, pracy zespołowej, komunikatywności i krytycznego myślenia. Duża liczba projektów oraz wiedzy teoretycznej z obszaru prowadzenia prac projektowych ułatwiają przygotowanie ucznia do maturalnego zadania projektowego, które będzie obowiązkowe w tym przedmiocie.
Okładka książki Przygotowanie imprez i usług turystycznych zb.zad.

54,60 zł 47,42 zł


Praca ze Zbiorem zadań praktycznych pomaga ćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji HGT.07. Publikacja porusza zagadnienia związane z formami oraz kategoriami turystyki, usługami turystycznymi, charakterystyką produktu i rynku turystycznego. Kładzie nacisk na znajomość geografii turystycznej Polski i wybranych krajów świata. Pozwala szlifować wiedzę i umiejętności związane z planowaniem imprez turystycznych, kalkulowaniem ich kosztów oraz zamawianiem poszczególnych usług turystycznych. Omawia także tematy związane z marketingiem usług turystycznych oraz kompetencjami personalnymi pracownika turystyki. Atutem publikacji są zróżnicowane formy zadań, liczne ilustracje, schematy i mapy oraz inne materiały źródłowe, na podstawie których należy planować poszczególne elementy imprez turystycznych. Zadania pozwalają ćwiczyć umiejętności analityczne, zachęcają do kreatywności i pogłębiania swojej wiedzy. Na końcu zbioru znajdują się zadania powtórzeniowe, dokładnie takie, jakie można spotkać na egzaminie praktycznym z kwalifikacji HGT.07.
Okładka książki Fizyka 2. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres rozszerzony. Nowa edycja

76,50 zł 61,35 zł


W podręczniku dla klasy 2 znajdują się następujące działy: Ruch postępowy i ruch obrotowy bryły sztywnej; Pole grawitacyjne; Elementy astronomii; Ruch drgający harmoniczny; Zjawiska termodynamiczne; Pole elektrostatyczne.
Okładka książki Historia i teraźniejszość 1. Podręcznik dla liceów i techników. Zakres podstawowy

76,10 zł


Pierwszy nakład realizowany jako materiał edukacyjny.Podręcznik obejmuje 3 działy, w tym I rozdział stanowi wprowadzenie, które przedstawia i porządkuje wybrane zagadnienia oraz pojęcia (w tym z historii i WOS w klasach 4-8 szkoły podstawowej), kluczowe dla problemów omawianych na lekcjach historii i teraźniejszości w liceum i technikum. Pozostałe treści, dotyczą dziejów świata i Polski w latach 1945- 1970.Uporządkowana, stała i logiczna struktura jednostki lekcyjnej ułatwia nawigację po podręczniku. Przejrzysta forma prezentowania materiału ułatwia odnajdywanie najważniej­szych treści, wpływa na lepszą naukę i efektywniejsze przyswajanie informacji. Kluczowe pojęcia rozpoczynające każdy temat - zestawienia pojęć omawianych na lekcji przybliżają zagadnienia, które uczeń pozna, a następnie w łatwy sposób odszuka, np. podczas powtórki materiału przed sprawdzianem.Bogate i różnorodne materiały źródłowe i ćwiczeniowe pomagają w kształtowaniu wszystkich wymaganych umiejętności. Ilustracje, mapy, schematy, dane statystyczne, teksty źródłowe wraz z poleceniami, ułatwiają kształcenie umiejętności odczytywania i analizy różnorodnych źródeł informacji. Bloki zadań po każdej lekcji w sekcji Pytania kluczowe i Zadania porządkują wiedzę uczniów, pomagają w powtarzaniu i utrwalaniu materiału. Syntetyczne podsumowania po lekcjach i po działach pomagają powtórzyć materiał.Kalendaria, schematy i infografiki systematyzują wiedzę i pomagają w podsumowaniu materiału. Kalendaria - zestawienia najważniejszych wydarzeń historycznych w łatwy do przyswojenia sposób porządkują chronologicznie wydarzenia historyczne i procesy społeczne, stanowią też formę przypomnienia wiadomości ze szkoły podstawowej. Czytelne, kolorowe schematy, diagramy i infografiki systematyzują pojęcia i terminy, pomagają w zrozumieniu zjawisk społecznych i politycznych oraz przyczyn i konsekwencji wydarzeń oraz procesów historycznych.
Okładka książki J.polski LO Przeszłość i dziś 4 w.2022 WSiP

67,30 zł


W podręczniku Przeszłość i dziś dla klasy 4 omówione są najważniejsze nurty, zjawiska i dzieła literackie na tle przełomowych wydarzeń historycznych po roku 1956 i w kontekście istotnych kierunków filozoficznych i estetycznych. Materiał nauczania jest ułożony chronologicznie i podzielony na działy według epok historycznoliterackich, a te – na rozdziały odpowiadające najważniejszym zagadnieniom poszczególnych epok. Chronologiczny układ treści nauczania pozwala uczniom poznawać literaturę i kulturę ze świadomością procesu historycznoliterackiego, w „naturalnym” porządku i w różnych kontekstach. Stałą cechą serii jest wiązanie perspektywy historycznej i współczesnej. Tej zasadzie podporządkowano prezentację i interpretację zjawisk kultury. Starannie dobrana faktografia ilustruje żywe dziedzictwo, formujące i wzbogacające współczesność. Element Dialogi z tradycją służy uświadomieniu uczniom, jak teksty współczesne nawiązują do przeszłości i jak przeszłość ożywa dzięki współczesnym reinterpretacjom. W centrum uwagi autora pozostaje tekst literacki. Jego interpretacja ma służyć refleksji nad kondycją człowieka we współczesnym świecie i sprzyjać kształtowaniu tożsamości ucznia. Podręcznik jest wystarczającym źródłem do poznania tych utworów, które podstawa programowa zaleca czytać we fragmentach. Dzieła, które mają być poznane w całości, są reprezentowane fragmentami oraz omówieniami całości. Każdy tekst literacki jest opatrzony Wskazówkami do analizy i interpretacji, które są dla ucznia zachętą i instrukcją do pracy z tekstem oraz samodzielnego odkrywania jego struktury i sensów. Lektury przeznaczone do czytania w całości mają – oprócz obudowy fragmentów – tzw. Przewodniki po lekturze. Istotną częścią opracowania lektur są ciekawe, zróżnicowane, nieschematyczne polecenia dla uczniów (Czytamy, analizujemy, interpretujemy). Jednym z ważnych celów tych poleceń jest kształtowanie świadomości kształtu językowo-stylistycznego i niesionych przez ów kształt znaczeń. Lektura tekstów literackich i odbiór tekstów kultury wykorzystywana jest także jako okazja do doskonalenia umiejętności komunikacyjnych (tworzenia tekstów własnych).
Okładka książki Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.2

67,80 zł 58,88 zł


Podręcznik pokazuje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być wykorzystywana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki programowania wyjazdów turystyki kwalifikowanej - rajdów kajakowych, pieszych, rowerowych czy konnych. Poświęca dużo czasu na wyjaśnienie specyfiki planowania imprez turystycznych dla dzieci i młodzieży. Publikacja omawia zasady kalkulacji kosztów imprez turystycznych - wysokości podatku VAT zależnej od typu usług turystycznych, sposoby naliczania marży i wyliczania kosztów. Przedstawia także sposoby prowadzenia korespondencji służbowej biura podróży z klientami i wykonawcami poszczególnych usług. Podręcznik prezentuje metody wykorzystania najnowszych osiągnięć technologicznych w turystyce - wskazuje globalne systemy dystrybucji i rezerwacji, omawia także (dostępne dla klientów indywidualnych) serwisy oferujące usługi turystyczne, wskazujące atrakcje warte obejrzenia i porównujące ceny usług turystycznych dostępnych na różnych platformach internetowych. W podręczniku znajduje się wiele przykładów aplikacji i programów komputerowych używanych w turystyce, takich jak: HRS, MerlinX, TripAdvisor, MapsMe, Booking.com, Windy, Footsteps. Prócz programów komputerowych, publikacja szczegółowo omawia użyteczne aplikacje mobilne, wskazując korzyści, które mogą przynieść zarówno organizatorom turystyki, jak i samym turystom. Publikacja porusza też tematykę kompetencji społecznych przyszłych techników organizacji turystyki. Kładzie duży nacisk na skuteczną komunikację i dobrą organizację pracy zespołowej. Podręcznik obfituje w zdjęcia, zrzuty ekranów programów i aplikacji mobilnych. Ważną rolę w nauce odegrają prezentowane przez autorów przykłady: grafiki imprez turystycznych, rozwiązania zadań lub prezentacje całościowej kalkulacji kosztów imprezy turystycznej. Pomocą w nauce będą także ciekawe polecenia i pytania znajdujące się po zakończeniu każdego rozdziału oraz rozbudowany wykaz terminów wraz z ich tłumaczeniami na języki angielski i niemiecki.
Okładka książki Zbiór zadań dla technika hotelarstwa HGT.06 WSiP

60,70 zł 52,72 zł


Zbiór zadań przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.06 (Realizacja usług w recepcji).Publikacja uzupełnia podręczniki z zakresu realizacji usług w recepcji. Zawiera zadania pozwalające kandydatowi do zawodu technik hotelarstwa lepiej zrozumieć zasady komunikowania się z gośćmi hotelowymi oraz etapy i techniki negocjacji stosowane do uzyskania porozumienia.Dzięki tej publikacji można zdobyć umiejętności w zakresie przygotowania rezerwacji, prowadzenia dokumentacji hotelowej, świadczenia gościom usług przez pracowników recepcji, a także zyskać znajomość procedur przyjęcia i wykwaterowania gości oraz zasad prowadzenia rachunku hotelowego gości.Podręcznik zawiera zestaw ćwiczeń i zadań pomocnych podczas realizacji zajęć, opracowany pod kątem efektów kształcenia i kryteriów weryfikacji opisanych w nowej podstawie programowej dla zawodu technik hotelarstwa. Nowatorska i atrakcyjna publikacja, która pomoże w prowadzeniu zajęć edukacyjnych metodami motywującymi do aktywności. Ponadto zainspiruje do poszukiwań i twórczych rozwiązań oraz do samodzielności.Odpowiedzi do zadań dostępne są w Klubie Nauczyciela.
Okładka książki Przygotowanie imprez i usług turyst.HGT.07. cz.1

70,90 zł 61,57 zł


Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne, a także omawia rynek turystyczny jako taki.Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.
Okładka książki Realizacja usług w recepcji. Część 1. Kwalifikacja HGT.06

72,30 zł


Podręcznik dla techników hotelarstwa poświęcony realizacji usług w recepcji. Zawiera informacje dotyczące bhp w recepcji hotelowej, potrzeb gości i ich oczekiwań, etyki, kultury i savoir-vivre’u pracowników recepcji. Sprawia, że przyszły technik hotelarstwa pozna zasady komunikowania się z gośćmi hotelowymi oraz etapy i techniki negocjacji stosowane do uzyskania warunków porozumienia. Podręcznik ułatwia zrozumienie roli recepcji w hotelu oraz poznanie stanowisk pracy i zadań pracowników recepcji, a także wyposażenia technicznego działu. Dzięki niemu uczeń przyswoi wiedzę o procesach przygotowania rezerwacji, w tym m.in.. O sposobach i zasadach dokonywania rezerwacji oraz dokumentacji związanej z rezerwacją usług hotelarskich. Podręcznik zawiera rysunki i zdjęcia, które ułatwiają uczniowi zrozumienie opisanych treści.
Okładka książki Krój i modelowanie odzieży lekkiej Krawiectwo miarowo-usługowe

52,50 zł 42,50 zł


Podano w niej technikę wykonywania form odzieży lekkiej stosowaną w krawiectwie miarowo-usługowym, z uwzględnieniem typowych form spódnic, spodni, bluzek, sukienek. Zamieszczono też przykłady modelowania kołnierzy, odzieży raglanowej i kim
Okładka książki Organizacja żywienia i usług gastr.TG.16 cz.1 podr

79,00 zł


Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r. Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia. Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe. Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców. Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
Okładka książki Obsługa podróżnych w portach i terminalach Zbiór zadań

61,70 zł 53,59 zł


Zbiór zadań. Obsługa podróżnych w portach i terminalach pozwala sprawdzić wiadomości i umiejętności z kwalifikacji AU.33 (Obsługa podróżnych w portachi terminalach). Zawiera zadania i ćwiczenia praktyczne dotyczące: procesów turystycznych, obliczeń i zagadnień związanych z parametrami podróży, organizacji obsługi w portach i terminalach, elementów informacji turystycznej, IT w obsłudze podróżnych oraz obsługi pasażerów w różnych środkach transportu.Wiele poleceń jest związanych z odczytywaniem i wypełnianiem dokumentacji podróży, biletów, rozkładów jazdy czy kart pokładowych. Publikacja może być wykorzystywana do powtórzenia wiadomości przed egzaminem zawodowym.
Okładka książki Technik hotel. Obsł. gości. Kwal.HGT.03 Podr. cz.1

70,90 zł


Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Autorzy zamieścili w podręczniku informacje dotyczące klasyfikacji obiektów i usług hotelarskich, systemów i sieci hotelarskich, zasad bhp obowiązujących w branży. Omówili sposoby rozróżniania stanowisk pracy w dziale służby pięter, kwestie rodzajów jednostek mieszkalnych, prac porządkowych, technik sprzątania oraz obsługiwania sprzętu i urządzeń do utrzymywania czystości. Podręcznik Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie z zakresu kwalifikacji HGT.03 to nieoceniona pomoc podczas realizacji nauki zawodu, opracowany pod kątem wszystkich efektów kształcenia i kryteriów weryfikacji opisanych w nowej podstawie programowej dla zawodu technik hotelarstwa. Publikacja jest ciekawa, absorbująca, uczy twórczo myśleć, umożliwia poznanie specyfiki branży hotelarskiej oraz ułatwia zrozumienie jej istoty. Każdy znajdzie w niej coś, co go zainteresuje, zainspiruje i pomoże w nauce zawodu. Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
Okładka książki Prowadzenie dok. w jedn. org. Kwal. EKA.04. cz.2

79,00 zł 68,61 zł


Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista zawiera treści z zakresu kwalifikacji EKA.04 (Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej). Prezentuje obszerny materiał dotyczący gospodarowania zasobami rzeczowymi i dokumentowania zdarzeń gospodarczych. Porusza zagadnienia związane z gospodarką magazynową, a także dostarcza informacji o sporządzeniu biznesplanu, takich jak: organizacja procesu planowania, analiza strategiczna jednostki, sporządzanie planu marketingowego i technicznego przedsiębiorstwa, sporządzanie planu zatrudnienia i płac oraz planu finansowania działalności. Są to treści, o które poszerzono podręcznik ze względu na wprowadzone zmiany w projekcie nowej podstawy programowej (2019). Publikacja zawiera również rozdziały dotyczące organizacji pracy małych zespołów oraz kompetencji personalnych i społecznych.Treści teoretyczne wsparto licznymi przykładami i ćwiczeniami. Podręcznik dostosowano językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię stosowaną w zawodzie technik ekonomista.Na końcu książki zamieszczono słowniczek pojęć i terminów branżowych oraz wykaz podstawowych pojęć w językach polskim, angielskim i niemieckim.Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
Okładka książki Obsługa gości. Kwal. HGT.03. Podr. cz.2 WSIP

70,90 zł 61,57 zł


Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Autorzy wyczerpująco opisali kwestie dotyczące przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Zaprezentowali informacje dotyczące przyjmowania i realizacji zamówień usług dodatkowych, ich organizowania oraz sporządzania dokumentacji.Podręcznik Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie z zakresu kwalifikacji HGT.03 to nieoceniona pomoc podczas nauki zawodu, opracowana pod kątem wszystkich efektów kształcenia i kryteriów weryfikacji opisanych w nowej podstawie programowej dla zawodu technik hotelarstwa. Publikacja jest ciekawa, uczy twórczo myśleć, umożliwia poznanie specyfiki branży hotelarskiej oraz ułatwia zrozumienie jej istoty. Każdy może znaleźć w niej coś, co go zainteresuje, zainspirujei pomoże w nauce zawodu.Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
Okładka książki Obsługa gości. Kwal. HGT.03. Zb. zad. WSIP

61,70 zł 53,59 zł


Zeszyt ćwiczeń skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Zbiór zadań. Obsługa gości w obiekcie hotelarskim to idealna publikacja uzupełniająca podręczniki z zakresu obsługi gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Dzięki wykonaniu wielu różnorodnych zadań kandydat do zawodu technik hotelarstwa lepiej zrozumie materiał, utrwali wiadomości i nauczy się stosowania wiedzy teoretycznej w praktyce.To pakiet ćwiczeń i zadań pomocnych podczas realizacji zajęć, opracowany pod kątem efektów kształcenia i kryteriów weryfikacji opisanych w nowej podstawie programowej dla zawodu technik hotelarstwa. Atrakcyjna i nowatorska publikacja, która pomoże nauczycielom w prowadzeniu zajęć edukacyjnych metodami motywującymi uczniów do aktywności. Zainspiruje uczniów do poszukiwań i twórczych rozwiązań oraz samodzielności.
Okładka książki Nowi Tropiciele SP 3 Wycinanka WSiP

34,60 zł


Zestaw różnorodnych elementów do wycinania i wypychania przygotowany w taki sposób, aby dziecko tworzyło estetyczne prace plastyczno-techniczne, a przy tym ćwiczyło precyzję ruchów rąk i koordynację wzrokowo-ruchową oraz uczyło się organizacji i bezpieczeństwa pracy.Wszystkie materiały zapakowane do estetycznej teczki zamykanej gumką.

Promocje

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj