Po czym można rozpoznać, czy skorupiak na talerzu to homar czy langusta? W jaki sposób należy jeść chleb serwowany przed posiłkiem? Do czego służą poszczególne sztućce? Co zrobić z serwetką, kiedy wstajemy od stołu?
Możemy być pewni, że nikt nie wyprosi nas z eleganckiej restauracji, gdy pomylimy sztućce w trakcie wielodaniowej kolacji. Jednak savoir-vivre przy stole daje poczucie pewności siebie i powoduje, że bezstresowo delektujemy się specjalnościami kuchni.
Książka pomoże przyswoić wszystkie zasady obowiązujących przy stole – od tej pory żadne kulinarne wyzwanie nie będzie nam straszne, czy to na przyjęciu służbowym, czy też prywatnym. Okazać się bowiem może, że nie koniecznie trzeba się zmierzyć z homarem i specjalnie do niego przeznaczonymi sztućcami, by się dać zaskoczyć. Liczne ilustracje zastawy stołowej, sztućców oraz szczegółowe objaśnienia, jak np. zdjąć skórę z ryby lub jak wyciągnąć krewetkę z pancerza ułatwiają poznanie tej skomplikowanej Autorka ponadto ciekawie opisuje zwyczaje przy stole w innych krajach, odkrywa tajniki dobrego wina oraz wyjaśnia zasady obowiązujące podczas wizyty w dobrej restauracji.
To niezbędny poradnik dla każdego.
Po czym można rozpoznać, czy skorupiak na talerzu to homar czy langusta? W jaki sposób należy jeść chleb serwowany przed posiłkiem? Do czego służą poszczególne sztućce? Co zrobić z serwetką, kiedy wstajemy od stołu? Możecie być pewni, że nikt nie wyprosi nas z eleganckiej restauracji, gdy pomylimy sztućce w trakcie wielodaniowej kolacji,. Jednak savoir-vivre przy stole daje poczucie pewności siebie i powoduje, że bezstresowo delektujemy się specjalnościami kuchni. Dzięki tej książce poznasz podstawowe zasady zachowania się przy stole, których stosowanie obowiązuje zarówno na przyjęciach służbowych jak i prywatnych. Dowiesz się z niej, jak zdjąć skórkę z ryby lub wyciągnąć krewetkę z pancerza, kto reguluje rachunek i kiedy można sięgnąć po sztućce ułożone na górze nakrycia.
Po czym można rozpoznać, czy skorupiak na talerzu to homar czy langusta? W jaki sposób należy jeść chleb serwowany przed posiłkiem? Do czego służą poszczególne sztućce? Co zrobić z serwetką, kiedy wstajemy od stołu?
Możemy być pewni, że nikt nie wyprosi nas z eleganckiej restauracji, gdy pomylimy sztućce w trakcie wielodaniowej kolacji. Jednak savoir-vivre przy stole daje poczucie pewności siebie i powoduje, że bezstresowo delektujemy się specjalnościami kuchni.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?