Podręcznik Dietetyka w chorobach nowotworowych to kompendium wiedzy poruszające cały kompleks zagadnień związanych z szeroko pojętą problematyką dieta-nowotwory. Stanowi niezbędne w codziennej praktyce wytyczne dotyczące dietoterapii u chorych na nowotwory, będąc zbiorem przydatnych wskazówek do udzielania porad dietetycznych, które z jednej strony pozwolą zminimalizować ryzyko wystąpienia nowotworu (dietoprofilaktyka pierwotna), a z drugiej strony pozwolą na udzielenie porad dotyczących właściwego odżywiania po leczeniu onkologicznym (dietoprofilaktyka wtórna) . Książkę kierujemy do wszystkich lekarzy różnych specjalizacji, oraz dietetyków i pielęgniarek, a więc personelu wchodzącego w skład zespołów leczniczych pacjentów chorych na nowotwory.
Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej.
Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym.
To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
Patronat merytoryczny : Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego
Nowoczesny podręcznik z zakresu chirurgii onkologicznej, napisany przez najwybitniejszych specjalistów w dziedzinie chirurgii onkologicznej, chirurgii ogólnej, chirurgii plastycznej, onkologii ogólnej, patomorfologii, radioterapii, biologii molekularnej i genetyki.
Tom 3: Chirurgia narządowa
Publikacja skierowana jest do szerokiego kręgu odbiorców: chirurgów ogólnych, chirurgów onkologów, lekarzy specjalizujących się w chirurgii onkologicznej i onkologów ogólnych.
Nowoczesny podręcznik z zakresu chirurgii onkologicznej, napisany przez najwybitniejszych specjalistów w dziedzinie chirurgii onkologicznej, chirurgii ogólnej, chirurgii plastycznej, onkologii ogólnej, patomorfologii, radioterapii, biologii molekularnej i genetyki.
Tom 4: Nowotwory układu pokarmowego, moczowego i kobiecego narządu płciowego, guzy neuroendokrynne oraz chirurgiczne leczenie przerzutów.
Publikacja skierowana jest do szerokiego kręgu odbiorców: chirurgów ogólnych, chirurgów onkologów, lekarzy specjalizujących się w chirurgii onkologicznej i onkologów ogólnych.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?