Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.
Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.
Autor książki jest toksykologiem, profesorem Uniwersytetu Ouebec w Montrealu. Ukończył biochemię na Uniwersytecie Warszawskim, specjalizował się w immunologii. Habilitował się w dziedzinie immunowirusologii. W swoim dorobku naukowym posiada ponad sto prac publikowanych w międzynarodowych...
Długowieczność. Książka oparta na najnowszych badaniach demograficznych, biologicznych, medycznych i żywieniowych. Czytelnik znajdzie w niej wyjaśnienie w jaki sposób i z jaką siłą różne, dające się zmieniać warunki - styl życia, nawyki żywieniowe, nałogi - wpływają na długość i jakość naszego życia. Szczególnie nowatorskie jest wskazanie na związki między genetyką i immunologią, a długowiecznością.Tematem książki są najnowsze odkrycia naukowe dotyczące starzenia się, przestrajania się z wiekiem układu immunologicznego oraz czynników najbardziej szkodliwych dla funkcjonowania i zachowania sprawności układu odpornościowego w starzejącym się organizmie.Inaczej mówiąc, książka dotyczy dwóch zagadnień: próby zrozumienia procesu starzenia się, w oparciu o dane naukowe, oraz wypracowania określonej życiowej postawy, nawyków gwarantujących większości z nas zachowanie sprawnego układu immunologicznego, a co za tym idzie długowieczności.
Koniec XX wieku przyniósł przełom w naukowym badaniu przeciwnowotworowego działania substancji naturalnych zawartych w ziolach, owocach, przyprawach i warzywach. Ta wiedza gwałtownie sie rozwija przynosząc coraz to nowe, rewelacyjne wyniki. Z wnikliwie przebadanych setek tysięcy substancji już znaleziono setki takich, których działanie przeciwnowotworowe jest dowiedzione.
Koniec XX wieku przyniósł przełom w naukowym badaniu przeciwnowotworowego działania substancji naturalnych zawartych w ziolach, owocach, przyprawach i warzywach. Ta wiedza gwałtownie sie rozwija przynosząc coraz to nowe, rewelacyjne wyniki. Z wnikliwie przebadanych setek tysięcy substancji już znaleziono setki takich, których działanie przeciwnowotworowe jest dowiedzione.
Książka zawiera krótką charakterystykę biochemiczną i toksykologiczną najbardziej znanych substancji psychoaktywnych obecnych w komercyjnych mieszankach;zwięzłą analizę problemów psychicznych i społecznych związanych z rozprowadzaniem dopalaczy; zachowania nastolatków i charakterystykę grup społecznych najbardziej narażonych na kontakt i uzależnienie od dopalaczy; podstawowe dane z zakresu problemów legislacyjnych w walce z dopalaczami.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?