Drobne rzeczy - wielkie zmianyGonimy za awansem, morderczo trenujemy, dążymy do ciągłego rozwoju, wykreślamy kolejne pozycje z listy zadań.W social mediach widzimy wytrenowane ciała, uporządkowane domy i magiczne suplementy, które podobno leczą ze wszystkich schorzeń.To przytłaczające!Natalia Sosin-Krosnowska przekona Cię, że nie musisz kupować karnetu na siłownię, uczyć się pięciu języków obcych, rzucać wszystkiego i wyjeżdżać w Bieszczady, by Twoje życie było pełne i szczęśliwe. Możesz zadbać o swój dobrostan i osiągnąć mistrzostwo w self-care, wypracowując konkretne, proste i bezkosztowe nawyki.Poznaj 52 sposoby na lepsze życie bez wydawania majątku.Wypróbuj choć jeden - od razu poczujesz różnicę.Może zaczniesz dzień od szklanki ciepłej wody albo spaceru po lesie?Autorka wszystkie te sposoby sprawdziła na sobie. Czy działają? Tak, i ma to potwierdzenie w badaniach naukowych.Zmieniaj swoje życie krok po kroku - bez przymusu i superdokładnego planu.Poczuj się dobrze!Natalia Sosin-Krosnowska - politolożka, socjolożka, dziennikarka. Od 2014 roku prowadzi program Daleko od miasta na antenie DOMO+. Przez 20 lat pracowała w mediach, m.in. "Polityce" i Polsat News. Współpracowała z magazynami "Madame Figaro" i "Elle". Porzuciła szybkie miejskie życie na rzecz domu na wsi. Kocha ludzi i chce się z nimi dzielić swoimi sposobami na dobre życie.W 2021 roku wydała książkę Rozmowy przy stole, będącą efektem jej podróży po najpiękniejszych agroturystykach w Polsce.
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami,pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste daniapowstające w zgodzie z ideą slow food.Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki,które odkryjesz dziękiKULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ.Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu nastół.Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności.Wegański smalec z fasoliPasztet z amarantusa ze śliwkamiOmlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodemPoliczek wołowy na pure chrzanowym z piklowanymi burakamiTartaczna zupa rybnaDeser z ogórka z pistacjamiDomowy cydrto tylko część z potraw, których twórcy czerpią z polskiego dziedzictwakulinarnego.Natalia Sosin-Krosnowska spośród stu agroturystyk, które odwiedziła,podróżując po Polsce, wybrała dwadzieścia. Ich właściciele zapraszają nas dowspólnego stołu, opowiadają o tym, kim są, jak odnaleźli swoje miejsce naZiemi, dlaczego wybrali życie na wsi, jak wyglądała ich kulinarna droga, co ichinspiruje i dlaczego goszczenie i karmienie ludzi sprawia im takąprzyjemność.Niektórzy z jej rozmówców to weganie, inni specjalizują się w daniachmięsnych, gotowaniu dla osób z wykluczeniami dietetycznymi lub w tworzeniu dańz wykorzystaniem kwiatów i chwastów. Co ich łączy? Pasja, dbałość o jakośćproduktów i otwartość na drugiego człowieka.W tych doświadczeniach miłości i troski zawarta jest magiasmaku.
Hałas, smog, zabójcze tempo. Brak czasu na oddech, książkę i rozmowę z przyjaciółmi. Zapełniony kalendarz nie przewiduje czasu na chorobę, a budzik znów przypomina, że kolejny dzień pracy dawno się zaczął. A gdyby tak wszystko rzucić? I uciec tam, gdzie korki i pośpiech będą tylko złym wspomnieniem. Tam, gdzie jest cisza i spokój.Natalia Sosin-Krosnowska rozmawiała z blisko setką ludzi, którzy powiedzieli dość i wybrali wieś. Zapytała ich: jak szukać domu? czy można tak po prostu kupić sobie ziemię? ile potrzeba na to wszystko pieniędzy? jak na zmianę reagują dzieci? a przede wszystkim: z czego się utrzymać na wsi?Cisza i spokój jest szczerą opowieścią o ludziach, którzy nie bali się zaryzykować i spełnić marzenie o życiu daleko od miasta. To także zbiór porad, jakie daliby przyjaciołom marzącym o podobnej zmianie, a w szczególności sobie samym z czasów, gdy zaczynali swoją przygodę. Odsłania wszystko to, o czym nie myślisz, marząc o życiu daleko od miasta, a co warto wiedzieć, by szczęśliwie osiąść na wsi.Natalia Sosin-Krosnowska (ur. 1982) - redaktorka, absolwentka politologii i socjologii, dziennikarka Polsatu i serwisu gazeta.pl, współautorka i pierwsza redaktor naczelna polskiej wersji magazynu cafebabel.com. Współpracowała m.in. z Polityką, TV Arte i francuskim ELLE, jej artykuły były publikowane w Courrier International"", La Stampa"", Die Zeit"" i The New York Times"". Obecnie współtworzy i prowadzi program Daleko od miasta na antenie Domo+. Prywatnie interesuje się designem, architekturą wnętrz i fotografią, ćwiczy jogę i maluje. Całe życie jedną nogą w mieście, a drugą na wsi.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?