Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (glukozy i fruktozy), kwasów organicznych, pektyn, błonnika, soli mineralnych i witamin.Z naszego poradnika dowiesz się, jak wybrać dobre odmiany do uprawy i zapewnić im najlepsze warunki wzrostu. Podpowiadamy jak sadzić i pielęgnować drzewka jabłoni. W skrócie omawiamy choroby i szkodniki, jakie atakują jabłonie. Prezentujemy krótki rys historyczny jabłek i jabłoni. I wreszcie proponujemy wiele przepisów na potrawy z jabłek. Owoce te bowiem doskonale nadają się do deserów, sałatek, a także dań z mięsa. Z nami poznasz smak własnego ogrodu!
Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zaliczają się ją do zdrowej żywności cenne są jej owoce, kwiaty i pestki. To dlatego lekarze polecają regularnie jadać dynie, zwłaszcza dzieciom, seniorom i ciężarnym. O tym, jakie potrawy można przygotować z dyni, traktuje niniejsza książka. Ponadto podpowiadamy, jak uprawiać dynię a wystarczy do tego przydomowy ogródek lub np. rusztowanie dla rośliny. Z poradnika dowiesz się, jakie odmiany wybrać do uprawy, jak wyhodować gigantyczną dynię, ale też co zrobić, by ozdobić dyniami dom na Halloween. Proponujemy solidną garść wiedzy i ponad 20 przepisów na każdą porę dnia.Z nami naprawdę warto poznać smak własnego ogrodu!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?