Próbowałam już tylu diet...
Przełomowy program uzdrawiający - cud równowagi pH
- ISBN: 978-83-87025-93-9
- EAN: 9788387025939
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Medium
- Format: 14,5x20,5 cm
- Język: polski
- Seria: WIĘCEJ NIŻ ZDROWIE
- Liczba stron: 416
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Średnia ocena: 4,17 (6)
-
23,37złCena detaliczna: 39,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,37 zł
Próbowałaś już wielu diet, lecz żadna nie przyniosła efektów? Najwyższy czas sięgnąć po książkę "Próbowałam już tylu diet - Cud równowagi pH", której autorzy zwracają uwagę na fakt, iż na naszą wagę oraz samopoczucie największy wpływ ma zakwaszenie organizmu - bez walki z nim żadna dieta nie może nam pomóc, a z biegiem czasu doprowadzi ono do różnych chorób i dolegliwości. Rozpoczynając odchudzanie od zrównoważenia pH możesz mieć pewność, że poczujesz się zdrowsza, bardziej optymistycznie nastawiona do życia, a kilogramy zaczną spadać szybciej niż myślisz!
Przełomowy program uzdrawiający - cud równowagi pH
Przyczyną większości problemów zdrowotnych są złe nawyki żywieniowe: tradycyjne potrawy nadmiernie zakwaszają nasz organizm i jest to ogromne obciążenie dla metabolizmu komórkowego – twierdzi autor, dr Young, znany amerykański mikrobiolog i biochemik. Zakwaszenie obniża poziom tlenu w komórkach i stwarza korzystne warunki do rozwoju bakterii i mikroorganizmów. Dlatego mamy mało energii i chorujemy. Jeżeli pozostawimy wszystko po staremu, żadna dieta nam nie pomoże.
Książka przystępnie wyjaśnia procesy zachodzące w organizmie człowieka na poziomie komórkowym i wpływ pokarmów na ich przebieg. Przedstawia innowacyjny, oparty na badaniach naukowych i na osobistym doświadczeniu autorów, program osiągania równowagi kwasowo-zasadowej, poczynając od procesu oczyszczania organizmu, a kończąc na poradach dotyczących suplementów żywieniowych i ciekawych przepisach kulinarnych. Autorzy konkretnie wyjaśniają, jakie produkty działają odkwaszająco i w jaki sposób można z nich tworzyć smaczne i urozmaicone potrawy.
Ilustrując swoją teorię żywienia, przytaczają historie ludzi, którzy bezskutecznie stosowali przeróżne modne diety i dopiero gdy skorzystali z tego programu, niejako „cudem” odzyskali zdrowie. To naprawdę fascynujące relacje!
Program „Cud ph” jest już szeroko znany – także w Polsce. Wiele osób na całym świecie stosuje ten program, co pozwala im cieszyć się pełnym zdrowiem fizycznym i psychicznym, energią i wigorem.
FRAGMENT KSIĄŻKI:
Warzywa powinny zajmować w twojej diecie miejsce centralne, dominować w każdym posiłku, do którego zasiadasz, pokrywać większą część talerza. Jakkolwiek na to spojrzysz, powinny one stać się twoimi nowymi najlepszymi przyjaciółmi. Są one jednymi z najmniej kalorycznych, niskocukrowych i najbogatszych w składniki mineralne produktów żywnościowych dostępnych na naszej planecie. Oprócz tego dostarczają witamin : minerałów, włókien, chlorofilu, enzymów, roślinnych składników odżywczych i soli zasadowych, które regul.ują rozwój drobnoustrojów i ich mykotoksyn. Czy można chcieć czegoś więcej? Wybieraj spośród szerokiej gamy warzyw i zwracaj uwagę, aby większość z nich była zielona. A oto dlaczego warzywa są doskonałym źródłem soli zasadowych, które chronią przed nadmiernym rozwojem drobnoustrojów oraz związanych z nimi mykotoksyn, jak również pomagają neutralizować kwasy w krwi i tkankach. A zatem im więcej, tym weselej. Najważniejsza jest ich świeżość, a najlepiej, gdy pochodzą z upraw ekologicznych. Zielona barwa warzyw jest wynikiem obecności chlorofilu. Nazywam go krwią roślin...