JEDYNY TAKI PRZEWODNIK - KIESZONKOWY FORMAT, WIEDZA JAK Z ENCYKLOPEDII!Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie.Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne, m.in. dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem - konwalią...140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów- według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.- według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.Nowatorska forma i maksimum treści:- Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia- Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków- Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny- Przepisy kulinarne
JEDYNY TAKI PRZEWODNIK - KIESZONKOWY FORMAT, WIEDZA JAK Z ENCYKLOPEDII!Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie.Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne, m.in. dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem - konwalią...140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów- według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.- według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.Nowatorska forma i maksimum treści:- Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia- Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków- Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny- Przepisy kulinarne
Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania i pory zbiorów oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed
południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią…
140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów według typowych miejsc ich występowania (w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach) oraz według pory zbiorów.
Świeża mięta do herbaty albo własnoręcznie wyhodowana bazylia to takie proste, a daje tyle szczęścia!Nie musisz nawet mieć ogrodu: zasadź zioła w donicach na kuchennym parapecie. Dowiesz się wszystkiego na temat roślin mających szerokie zastosowanie zarówno w ogrodzie, jak i w kuchni. Zdobędziesz też wiedzę o ich leczniczym działaniu. Wszystko, co musisz wiedzieć na temat wysiewu, rozmnażania, opieki i zimowania ziół kuchennych, roślin leczniczych oraz dzikich ziół, znajdziesz w tej książce.Zerw zioła i wypróbuj je od razu do przygotowania potraw albo zakonserwuj do wykorzystania później. Rozkoszuj się niezwykłym smakiem świeżych ziół.
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?